Groen & SP.a Knokke-Heist samen naar de kiezer - integrale persconferentie
stadsOnze stadsgenoten Tine Vanparijs en Tim De Taeye hebben de nieuwe kinderkledinglijn "From Paris" gelanceerd

Knokke-Heist wil pioneer zijn op vlak van "smartcity"

1 _lclcyTjkrBveDuWBHUYDg

Onze gemeente gaat een pilootproject opstarten rond smart city. Knokke-Heist gaat daarvoor in zee met Engie m2m en IoT-integrator Aptus.

"Engie M2M" Enables

Voordelige en energiezuinige gegevensoverdracht over grote afstand naar en van miljoenen verbonden objecten.

1 2ZzOSSFmC69q0bqc1__5uwHet project omvat meer dan zestig sensoren die verspreid liggen over het hele grondgebied. Er zijn bijvoorbeeld sensoren die de aanwezigheid van elektrische voertuigen detecteren bij laadpalen, er zijn sensoren om het waterniveau te meten van bepaalde riolen en er zijn sensoren die de mobiliteit in de gaten houden op de belangrijkste wegen. Ook de vuilbakken geven zelf aan wanneer ze vol zitten en geledigd moeten worden.

De sensoren zijn verbonden via het Sigfox-netwerk van Engie. Via een dashboard kunnen gemeenteambtenaren alles in de gaten houden en monitoren. Op die manier kan Knokke-Heist sneller ingrijpen bij problemen en kunnen de verschillende diensten efficiënter ingezet worden. Het hele project heeft ongeveer vijftigduizend euro gekost.

"IoT-integrator Aptus" zal zorgen voor tal van sensoren in onze badstad

Iot 8

Binnenkort komt er ook een app waarmee bepaalde informatie gedeeld kan worden met bewoners en bezoekers. In de rand van het project is er ook het plan om tegen volgende zomer gratis wifi aan te bieden op bijna de volledige zeedijk.

Het is niet het eerste project dat Knokke-Heist organiseert rond smart cities en connectivity. In 2016 was er al een kleiner project waarbij sensoren werden opgesteld om het geluid en de luchtkwaliteit in de gemeente op te meten.

Iot 5

Reacties