Het Weer in Knokke-Heist
Het Weer in Knokke-Heist

R Knokke FC heeft de licentie voor volgend seizoen 2018/2019 in eerste klasse amateur

De Eerste klasse amateurs is het derde niveau uit de competitiehiërarchie in het Belgisch voetbal en het hoogste amateurniveau. De competitie is voor het eerst georganiseerd na de competitiehervorming in het seizoen 2016-2017. De competitie wordt georganiseerd door de VFV en de ACFF. Ze bestaat uit één reeks met zestien ploegen, die allemaal een licentie nationale amateurclub dienen gehaald te hebben. Onze jongens van R Knokke FC kregen vandaag te horen van de Belgische Voetbalbond dat ze ook voor het voetbalseizoen 2018-2019 voldoen aan de opgelegde eisen.

Bestuur-Vincent-Van-HonsebrouckMet betrekking tot het verkrijgen van de licentie voor eerste klasse B hebben wij ons huiswerk eerder gemaakt klinkt het bij RKFC. We mochten ook mensen van de licentiecommissie ontvangen in ons stadion", aldus de voorzitter. "Er zijn drie pijlers. Ten eerste: de infrastructuur. Het eerste jaar na de promotie moeten wij beschikken over 1.500 zitplaatsen en 2.500 staanplaatsen. Aan die eisen moet voldaan zijn uiterlijk op 4 april 2018. Een overgangsperiode is niet voorzien, terwijl dat vorig jaar blijkbaar wel het geval was."

"In overleg met onze burgemeester hebben wij zoals je al kon lezen in de kneistikrant beslist om geen licentie voor eerste klasse B aan te vragen. Het belang van Royal Knokke FC primeert altijd en overal. We groeiden binnen de kortste tijd van tweede provinciale naar de derde plaats in de eerste amateurklasse. Binnen die reeks hopen we in de toekomst een vaste waarde te worden. Vervolgens willen we meer dan ooit investeren in onze jeugd. Op korte termijn hopen wij een doorstroming te creëren naar onze A-kern. We namen een beslissing van het gezond verstand en willen een correcte club blijven op alle vlakken. We zullen ons proberen te plaatsen voor de nacompetitie. Winnen wij die, dan stijgen wij niet, wel de dichtst geklasseerde die wel een licentie voor eerste klasse B heeft. Ze betitelen ons zo graag als ploegen uit de eerste amateurklasse en zo voelen wij ons behandeld. Wij leggen ons daarbij neer en blijven zwoegen op een positieve manier. Wij zijn fier deel uit te maken van die prachtige club, RKFC, en gaan een mooie toekomst tegemoet. Wij beschikken over gelukkige spelers, trainers, bestuursleden, sponsors en supporters. Dat doet onvoorstelbaar deugd."

Reacties