Het Weer in Knokke-Heist
Het Weer in Knokke-Heist

RKFC had de wedstrijd tegen Aalst moeten winnen

Lommel speelde zaterdag 1-1 gelijk in Seraing en Heist deed hetzelfde thuis tegen Virton. Nadat RKFC gisteren met dezelfde cijfers uit Aalst terugkeerde, bleken Dessel en Deinze de winnaars van het weekend in de strijd om de eindrondetickets.

Alessio-Staelens-270x370“Op basis van de eerste helft zat er voor ons véél meer in dan de 0-1 voorsprong via Maxim Vandewalle”, zei kapitein Alessio Staelens. “Alleen lukte het niet om goeie kansen in goals om te zetten, terwijl Aalst niet eens aan een uitgespeelde kans toe kwam. In de tweede helft speelde de thuisploeg het een stuk fysieker. Wij wonnen minder duels en één gevaarlijke voorzet, die niet eens door iemand aangeraakt werd, ging binnen. Keeper Paepe trof totaal geen schuld bij de gelijkmaker. Samengevat brachten we een prima eerste helft en een iets minder tweede luik, maar ik blijf erbij dat we deze wedstrijd altijd hadden moeten winnen. Blijkbaar liggen de Oost-Vlaamse teams ons minder goed. Tegen Deinze en Aalst bleven we op 1 op 6 steken.”

Deinze en Dessel deden het voorbije weekend de beste zaak. “Zaterdagavond mogen we in Dessel onder geen beding verliezen”, besefte Staelens. “Alle ploegen zitten mekaar heel kort op de huid en er is niks gegarandeerd voor de eindronde. Enkel aan Lommel valt niet te tornen. Ze blijven dé grote titelfavoriet, want budgettair gaat het om een profclub die in een andere wereld leeft.”

Staelens ligt nog een jaar onder contract bij R Knokke FC. “Je moet natuurlijk altijd ambitie hebben om op een hoger niveau te voetballen. Als er zich een opportuniteit voor zou doen, kan mijn contract eventueel opengebroken worden. Eventueel, want in de eerste plaats moet er interesse zijn én ik kan nooit vergeten dat ik onder Yves Van Borm ontbolsterde bij RKFC na een half seizoentje Deinze.”

Reacties