Cruisesterminal tegen Pinksteren klaar
Nep agent blijft nog even achter de tralies

#GR2018: Oud gemeenteraadslid Frank Desmet stapt uit Vlaam Belang

GemeenteraadsverkiezingenNa rijp beraad en overleg met verschillende vertrouwenspersonen heb ik besloten om bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober geen lijsttrekker te zijn van het Vlaams Belang Knokke-Heist, laat oud gemeenteraadslid Frank Desmet weten in een persbericht. "Om geen sta in de weg te zijn voor andere kandidaten heb ik dan ook besloten om al mijn functies binnen het Vlaams Belang neer te leggen. Meer nog ik heb ook besloten om mijn lidmaatschap bij de partij te beeindigen.

1923933_23259288514_4448_nIk moest de laatste maanden vaststellen dat er onvoldoende draagvlak was om met een competitieve lijst aan de komende gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen. In de huidige omstandigheden heeft het voor MIJ dan ook geen enkele zin om onder de noemer Vlaams Belang naar de kiezer te stappen. 
Ik vertrek bij de partij niet met slaande deuren of in onmin, integendeel. Maar ik voel bij de bevolking dat het Vlaams Belang teveel een “éénthema partij” geworden is en dat dit nog moeilijk te keren zal zijn.

Ik ben het Vlaams Belang dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb in de voorbije jaren en ben tevreden dat ik gedurende mijn 12 jaar als gemeenteraadslid in Knokke-Heist mijn steentje heb kunnen bijdragen tot een welvarende, veilige en Vlaamse gemeente", zegt Desmet.

Na 30 jaar stopt voor hem het verhaal Vlaams Belang, zeker in de veronderstelling dat een partij een middel is en geen doel op zich liet hij verstaan in het persbericht. "Het politieke beest in mij is echter nog bijlange niet dood, zegt Desmet nog. "Ik laat alles in de komende weken s bezinken en bekijk dan hoe ik eventueel nog een rol van betekenis kan spelen als overtuigde vlaams-nationalist". Metdie woorden lijkt Frank Desmet verstaan misschien naar die ander Vlaams Nationalistische Partij te gaan. Voorlopig liet N-VA nog niets van zich horen. Maar dat N-VA Knokke-Heist niet vies is van oud Vlaasme Belang figuren. Bleek al toen  oud Vlaamse Belang regiovoorzitter Luc Masyn vrij vlot in het bestuur van N-VA Knokke-Heist z'n weg kon vinden.   

Reacties