Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist
Fotoreportage: "Tussen Tweefeestenloop" zet sponsors en medewerkers in de bloemen

Voorstelling Internationaal Stripfestival 2018

Op zoek naar een originele familieactiviteit op zondag 27 mei? Breng tussen 10 en 17 uur een bezoek aan het stripfestival van Knokke-Heist. Een unieke stripbeurs met een rijk aanbod aan activiteiten voor jong en oud. Wie moet er zeker komen? Iedereen die zijn stripverhaal wil laten signeren door zijn favoriete striptekenaar, op zoek is naar het ontbrekende album in zijn verzameling of wie een glimp wil opvangen van de top van hedendaagse striptekenaars die nieuwigheden creëren terwijl je er op staat te kijken. Ook een graffitikunstenaar laat zich ter plaatse inspireren door het beeldverhaal. Kinderen kunnen zich uitleven in originele stripworkshops en de allerjongsten kunnen zich laten schminken en krijgen een grappige ballonfiguur van de ballonplooier.

Stripfestival Persconferentie

 

 

Hotel Prins Bouwdewijn

Het hotel werd opgericht in 1885. Ontmoetingsplaats voor artiesten zoals Alfred Verwee (Cercle des Artistes; staat nog steeds op de voorgevel) Om de eer van het Hotel verder te zetten is er nu een kamer ingericht met de tekeningen van Paul Geerts de plus-tekenaar van Suske en Wiske en de opvolger van Willy Van Der Steen. Paul Geerts was er na de persconferentie van het Stripfestival als eerste bij om de kamer officieel te openen.

Suske en Wiske zijn samen met Kuifje en de Smurfen de populairste Belgische stripreeks die is bedacht door Willy Vandersteen en in eerste instantie ook door hemzelf getekend werd. Later werd de strip voortgezet door achtereenvolgens Paul Geerts, Marc Verhaegen en het duo Luc Morjaeu en Peter Van Gucht van Studio Vandersteen. Het is een van de populairste stripseries in Vlaanderen en een van de Belgische strips die ook in Nederland erg populair is geworden. De serie loopt sinds 1945 en daarmee is het de langstlopende stripreeks van in ieder geval de Benelux. De verhalen werden in eerste instantie gepubliceerd in De Nieuwe Standaard (1945-1947), later De Standaard (vanaf 1947). De verhalen zijn altijd in de eerste plaats humoristisch van aard geweest, met daarnaast vaak een moraliserende ondertoon. Soms staat een min of meer actueel maatschappelijk thema centraal. Daarnaast vormen allerlei elementen uit de (Vlaamse) folklore, bekende sprookjes, volksverhalen, de geschiedenis en de mythologie vaak het uitgangspunt van een avontuur

We hebben er onze cameraman/fotograaf Yvan Kaux niet laten overnachten. Maar zijn werken kun je zoals steeds hier bewonderen.

Reacties