Het 15de Stripfestival in het Grand Casino Knokke
Binnenkort zelfvarende boten in de haven van Zeebrugge

Alle handelaars in Knokke-Heist gelijk voor de wet

Schepen Wittesaele: "Als één iemand een vlag zet, dan moet de andere volgen. Zo werkt het natuurlijk niet".

Zoals je gisteren kon lezen in onze krant heeft onze gemeente de regels rond het plaatsen van reclamedragers en strandvlaggen verscherpt om een wildgroei tegen te gaan en een mooi straatbeeld te behouden. Het artikel kreeg ondertussen ook buiten Knokke-Heist heel wat media-aandacht.

Page

Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen), schepen van Toerisme wil naar eigen zeggen de wildgroei aanpakken. Het nieuwe reglement treedt op 1 juni in voege. Onze gemeente is het beu dat toeristen en inwoners langs een soort hindernissenpiste moeten lopen in de toeristische zones en winkelstraten vaak.

Danny Stragier: "Mensen komen naar Knokke-Heist voor de gezelligheid. Daar horen reclamevlaggen bij".

"Op zich verandert er heel weinig. Er bestaat al langer een reglement. Zo is het al langer verboden om een deel van het openbare terrein in te nemen. Dat geldt niet enkel in onze gemeente, maar overal", zegt Wittesaele. Ook vorige jaar voerde de gemeente een strijd tegen de zogenaamde beachvlaggen.

Knokke-Heist  wil bij monde van Schepen Wittesaele  vooral af van de wildgroei van reclamedragers en vlaggen die het straatbeeld storen. "Als één iemand een vlag zet, dan moet de andere volgen. Met deze maatregelen nemen we eigenlijk de lokale handel en het merk Knokke-Heist in bescherming en versterken we de kwalitatieve uitstraling van onze badstad. Er zijn nog altijd tal van uitzonderingen mogelijk en een stoepbord aan de winkelgevel kan bijvoorbeeld nog altijd", aldus Wittesaele.

Onderzoek wijst uit dat de inwoners, toeristen en tweedeverblijvers juist voor Knokke-Heist kiezen omwille van  de netheid, properheid en het belevingsgevoel. "Op lange termijn speelt het dus zeker in het voordeel van de handelaars als we het uitzicht net en proper houden. Daarvoor komen de mensen", besluit Wittesaele in de media."

"Bij de middenstandsorganisaties horen we echter dat het belangrijk is dat iedereen gelijk is voor de wet. Handelaars die de regelgeving niet volgen mogen geen voordelen hebben op handelaars die de regels aan hun laars lappen. In het verleden waren beachvlaggen ook reeds verbonden. Maar maakte men geen PV op. Nu moet men ook de regels effectief laten toepassen en optreden waar nodig".

 

Reacties