Alle handelaars in Knokke-Heist gelijk voor de wet
Het Weer in Knokke-Heist

Binnenkort zelfvarende boten in de haven van Zeebrugge

Futuroloog Magnus Lindkvist analyseert de trends. Op basis daarvan schets hij een beeld van een haven waar zelfvarende schepen aanmeren en zelfrijdende trucks rondrijden. "Voor een robot is razendsnel duizenden scheepsdocumenten verwerken een fluitje van een cent. Ik denk dat de grootste impact niet op het vlak van schepen en vrachtwagens zal zijn, maar op alle dienstverlenende jobs en de logistiek. Die zullen veranderen of verdwijnen".

Cruiseschip 2

Jaar na jaar stijgt ook het aantal cruiseschepen die Zeebrugge op hun vaarschema zetten. De kusthaven is dan ook bijzonder attractief zowel voor de cruiserederijen als voor de passagiers. De rederijen kiezen graag voor Zeebrugge omwille van de snelle en gemakkelijke nautische aanloop. Cruisepassagiers kunnen vanuit Zeebrugge landexcursies ondernemen naar het middeleeuwse stadscentrum van Brugge maar ook naar andere steden als Gent, Antwerpen en Brussel.

De volledige lijst van de cruiseschepen die dit en volgende jaren in Zeebrugge verwacht worden, kan hieronder gedownload worden.

Download Deze Cruiseschepen komen naar Zeebrugge

Reacties