Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Snauwaert-Beausaert
Winnaars Helivlucht Open Walletje boven Knokke-Heist

Fietstocht van Knokke-Heist naar Beijing

Meer dan 110 geïnteresseerden kwamen naar het Cultuurcentrum Scharpoord  luisteren naar het reisverslag van Jacques Dierckx.

P1070416

Jacques Dierckx, 68 jaar, geëngageerd man (huiswerkklassen in Knokke-Heist, scholenbouw-project in Kameroen, fietser tussen Brussel en Parijs bij de Klimaattop in 2015, actief lid van GroenPlus …) was niet aan proefstuk toe : in 2016 fietste hij al  vanuit Knokke-Heist naar Jeruzalem.

P1070422

Tussen 10 juni en 12 september 2017 ondernam hij dit keer een fietstocht, die hem achtereenvolgens via Nederland, Duitsland, Polen, Wit-Rusland naar Rusland leidde.  Jacques fietste er via de 6800 km lange Trans- Siberische spoorweg, richting Mongolië. Hij  doorkruiste daarna de 800 km lange Gobi-woestijn, om ten slotte te eindigen in China’s hoofdstad Peking (Beijing).  Gewezen Antwerps advocaat Jacques Dierckx bracht op een uiterst boeiende manier een authentieke getuigenis, over wat hem drijft als mens om een dergelijke tocht te maken, over wat mensen verbindt, veel meer dan wat mensen uit elkaar drijft. Het werd een meeslepend verhaal over zijn ontmoetingen met de lokale inwoners, over de eindeloosheid van de Russische steppes,  de hartelijkheid van de Mongoolse nomaden en de vriendelijkheid van de Chinese bevolking. Meer dan 10 000 km op de fiets, het vervoermiddel bij uitstek….

 

Reacties