Het Weer in Knokke-Heist
Het Weer in Knokke-Heist

Gras maaien op zondag mag in Knokke-Heist niet

Grasmaaier
 
Het is een volkswijsheid: "Op zondag mag je het gras niet maaien." Maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. Na een rondvraag in alle gemeenten van Vlaanderen en Brussel is het nu duidelijk dat het in West-Vlaanderen zelfs het meest mag: in 7 op de 10 gemeenten om precies te zijn. Doe je het in een gemeente waar het niet mag zoals in onze badstad, dan maak je kans op een gas-boete.

7 op de 10 gemeenten

Van alle provincies mogen wij in het meest aantal gemeenten onze grasmachine op zondag uit het tuinhok halen. Dat blijkt uit een rondvraag van onze Radio 2 redactie. In 46 van de 64 gemeenten is het toegestaan. Dat is in 7 op de 10 gemeenten. En daarmee scoort onze provincie ruim boven het gemiddelde van 4 op de 10 gemeenten in Vlaanderen en Brussel.

Het gebruik van bosmaaiers, kettingzagen, grasmaaiers en andere machines die gebruik maken van ontploffing- of verbrandingsmotoren is verboden op zondagen en wettelijke feestdagen. Op andere dagen is het gebruik ervan verboden tussen 22 uur en 7 uur. Maar Knokke-Heist wil een stap verder gaan. Er is volgens Schepen Piet Degroote overleg met de tuinbouwbedrijven uit Knokke-Heist om over te stappen op elektrische tuinbouwmachines. Die zijn volgens experts veel stiller en zorgen dus voor minder overlast.

Reacties