OKRA Westkapelle schenkt cheque aan Maaike Desmedt
12 medailles op Special Olympics

Stadsgenoot Victor Trio is provinciaal kampioen

Bij de eerstejaars nieuwelingen was Alec Segaert met 12 seconden voorsprong de snelste. Maxime Vinckier van Cycling Team Luc Wallays en Jens Dalle van CT Soenens-Booom vervolledigden het podium. De drie renners ontsnapten in de voorlaatste ronde samen met Jan Van Dyck van KVC Noordzeemeeuw. In de laatste ronde reed Segaert uiteindelijk weg van zijn medevluchters en reed zo solo over de finish. De Lendeledenaar is naast Belgisch kampioen duatlon ook provinciaal en Belgisch kampioen tijdrijden.

Victor Trio uit onze gemeente volgde het voorbeeld van zijn collega-renner na een groepssprint. Het is de eerste zege voor de kersverse provinciaal kampioen. “Ik ben dolgelukkig, had het echt niet verwacht. Vandaag had ik snelle benen en hoopte dus op een sprint”, aldus Victor Trio. Robin Orins uit Heestert en Lucas Dewachter moesten vrede nemen met de respectievelijk tweede en derde plaats. 

"Het was een zeer harde koers, zei Victor Trio. Vooral de Belgische kampioen en Robin Orins die de koers zeer lastig maakten. Het peloton was al snel gebroken in stukken maar gelukkig reed ik van voor. Voorlaatste ronde was een groepje met Vanryckegem en Orins weggereden en dacht dat de koers gereden was. Maar zoals ik had gehoopt is het uiteindelijk een pelotonsprint geworden. Ik kwam derde uit de bocht en dan was het alleen maar alles geven om zo de overwinning te halen."

Reacties