Prestigieuze Eagle Run onderweg van KH naar Nikki Beach Saint Tropez · Ramatuelle
Blankenbergse stranden duurder dan die van Knokke-Heist

#GR2018: Chip-betaal-systeem en ondergrondse containers moeten volgens N-VA zorgen voor propere buurten

Gemeenteraadsverkiezingen
In opdracht van het gemeentebestuur onderzoekt het gemeentelijk bedrijf AGSO waar het technisch mogelijk zou zijn in Knokke-Heist om ondergrondse afvalcontainers te plaatsen. Men denkt daarbij op de eerste plaats aan nieuwe verkavelingen of waar het mogelijk is ook langs de dijk en of in de nabijheid van pleinen.

Ook oppositiepartij praat reeds jaren over ondergrondse containers. “In de dorpskernen willen we de afvalophaling organiseren via containers, zegt raadslid Anne Maertens op sociale media. In het toeristisch centrum voorzien we gezamenlijke ondergrondse containers waar inwoners en tweede verblijvers hun restafval in achterlaten. Met een chipsysteem wordt de betaling afgehandeld. Voor handelaars en horeca voorzien we een speciale regeling. We houden in ons ophaalsysteem eveneens rekening met onze sterk vergrijzende gemeente”, besluit Maertens.  Hoe men dit van plan is laat de N-VA in het midden.

Vraag is of toeristen en tweede verblijvers kunnen worden warm gemaakt voor dergelijk systeem. Men is vandaag al vaak te lui om de afvalzakken behoorlijk en reglementair buiten te plaatsen.

Reacties