Geflitst aan 169 km per uur
Prestigieuze Eagle Run onderweg van KH naar Nikki Beach Saint Tropez · Ramatuelle

In Zeebrugge is een nieuwe cruiseterminal voorgesteld

In Zeebrugge is een nieuwe cruiseterminal voorgesteld. Vanaf morgen is het de bedoeling dat cruiseschepen vertrekken of aanmeren aan de ABC-toren. De ABC-toren telt acht verdiepingen en zal een nieuwe toegangspoort zijn naar de stad Brugge. Daarom is bij het ontwerp van de toren de band tussen Brugge en de zee een centraal punt.

"De link tussen Brugge en de zee is er historisch altijd al geweest, zegt Olivier Salens, architect"

 

 

Dit jaar worden er maar liefst 141 cruiseschepen verwacht in Zeebrugge. Dat is goed voor ongeveer een half miljoen toeristen.

Het gebouw is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het havenbestuur MBZ & Artes Depret. Het gebouw heeft meerdere functies, waaronder ook een toeristische infozone voor de cruisetoeristen. De kantoren van Artes bevinden zich op de 2de, 3de en 4de verdiep van het gebouw.

Het cruisegebouw is 38 meter hoog en heeft een grondoppervlakte van 9.000 vierkante meter. Beneden is er een onthaal en incheckbalie en een shop. Op de eerste verdieping is er een evenementen- en loungeruimte. Verdiepingen drie, vier en vijf, zijn kantoorgebouwen voor bouwgroep Artes. Op de bovenste verdiepingen is er een restaurant en een bezoekerscentrum waar iedereen op een interactieve kennis kan maken met de activiteiten van de haven van Zeebrugge.

Met het nieuwe gebouw wil Zeebrugge nog meer cruiseschepen aantrekken en moet de haven ook een uitvalsbasis worden voor nieuwe vertrekken.

Reacties