Het Weer in Knokke-Heist
Het Weer in Knokke-Heist

Mercedes Garage Proot in handen van de Groep Vereenooghe

De Groep Vereenooghe, concessie-houder van Mercedes-Benz en met vestigingen in Roeselare, Tielt, Torhout, Ieper, Brugge, Oostende en Veurne neemt Mercedes Garage Proot in Knokke-Heist over.

Collage

Door de overname ontstaat de grootste onafhankelijke dealer van het automerk in ons land. Alle bedrijven samen hebben een omzet van 250 miljoen euro en verkopen jaarlijks bijna 3000 wagens, 750 bestelwagens, 300 vrachtwagens en 800 tweedehandswagens. Bij de nieuwe groep zullen zo’n 270 mensen werken.

”Met deze overname trekken we resoluut de kaart van de vooruitgang”, vertellen de neven Michel en Alain Vereenooghe. “De automobielsector staat voor tal van uitdagingen en hetzelfde gaat op voor ons als partners van het merk met de ster. Onder meer de zogenaamde elektrificering van het wagenpark is niet langer een utopie en vraagt om een specifieke aanpak. Daarnaast willen wij onze huidige en toekomstige klanten vandaag en ook morgen een professionele en persoonlijke service zonder voorgaande blijven aanbieden. Tot slot passen ook onze ambities als werkgever in dit investerings- en schaalvergrotingsplan.”

De roots van het familiebedrijf Vereenooghe gaan terug tot 1930 toen in Roeselare de eerste automobielactiviteiten werden opgestart. In 1969 kregen ze de officiële erkenning als Mercedes-Benz concessiehouder.

Reacties