Rookverbod in de duinen
Impact van proefeiland steeds duidelijker

60.000ste bezoeker gevierd in het For Freedom Museum

Tijdens haar bezoek aan het For Freedom Museum, op uitnodiging van KBC-Oostkust, werd Mevr. Rita De Keyser uit Knokke-Heist, als 60.000-ste bezoeker gevierd en in de literaire bloemen gezet.

60000stebezoeker for freedom (1)

Zij mocht, als aandenken, uit handen van conservator Freddy Jones het historisch werk :"The Raid op Zeebrugge" van de hand van gouverneur Carl Decaluwé en Tomas Termote ontvangen.

Pittig detail, Rita's vader, wijlen Maurice De Keyser, Heistenaar en na WO-II, grote promotor van het Toerisme te Heist, werd op 1 november 1944, 's morgens om 10 uur, gefotografeerd samen met Lance Corporal Francis Foley van de Stormont, Dundas & Glengarry Highlanders aan het Hotel Prins Boudewijn in de Lippenslaan te Knokke. Op 20 oktober moesten nl. de inwoners van Heist op bevel van de Duitsers hun gemeente evacueren en vluchtten zij via Duinbergen naar Knokke, vandaar de aanwezigheid van de heer De Keyser.

Signaller Foley,SD&G, was de dag van de bevrijding met zijn compagnie, via de Smedestraat, de Lippenslaan ingetrokken, en zond zijn overste volgende boodschap:" Sunray,Sunray, everything all clear".

60000stebezoeker for freedom (2)

( op de Foto : Mevr. Rita De Keyser en conservator Freddy Jones)

Op de onderste foto: Willy Desmedt (de jonge man van links), Francis Foley (midden), Maurice De Keyser (uiterst rechts).

Reacties