Nostalgie van Zeebrugge tot Kaapstad met de Queen Elizabeth
Paljas Museumavond @Sincfala opent met een dubbele affiche

#GR2018: VB de boer op met zelfklever "Trots Vlaming én Knokke-Heistenaar"

Onder het motto 'Vlaanderen: ons land' riept het Vlaams Belang de Knokke-Heistenaars via een persbericht vandaag op om de leeuwenvlag uit te hangen. Wie daaraan gehoor geeft, wordt beloond.
Wie op 11 juli de Vlaamse Leeuw uithangt wordt dit jaar door de lokale partijafdeling van het Vlaams Belang namelijk verrast met een originele attentie. Speciaal voor de Vlaamse feestdag ontwierp de partij een zelfklever met de boodschap 'Trots Vlaming én Knokke-Heistenaar. 

Aanvraag_header


11 Juli is niet alleen een feestdag, het is ook een politieke strijddag waarop we onze Vlaamse identiteit in de verf zetten. Dat is meer dan ooit nodig, nu de voltallige politieke klasse - tegen alle dure eden in - de Vlaamse eisen verticaal in de diepvries stak.
Wettelijke feestdag


In het Vlaams parlement diende het Vlaams Belang ook een resolutie in om 11 juli te laten erkennen als een wettelijk betaalde feestdag. In 1996 stemde het Vlaams Parlement al een resolutie voor een volwaardige erkenning van 11 juli als wettelijke, betaalde feestdag. 22 jaar later is deze resolutie nog steeds dode letter. Hoog tijd om daarin verandering te brengen. Elk zichzelf respecterend volk heeft immers het recht op zijn eigen feestdag. Net zoals de Schotten, Basken en Catalanen hebben ook de Vlamingen dat.

Reacties