#GR2018: VB de boer op met zelfklever "Trots Vlaming én Knokke-Heistenaar"
Rolling Stones and friends steunen de Chiro Heist

Paljas Museumavond @Sincfala opent met een dubbele affiche

Voor het eerst staat Roland Van De Velde op donderdag 12 juli om 20 uur op de planken in Museum Sincfala samen met Marie Ponseele (Cello) en Sofie Dhaens (Zang). 
Gedurende 2 jaar was Roland Van De Velde stadsbard (zingende stadsdichter) voor de stad Damme. Om zijn liedjes te schrijven en te zingen laat Roland zich inspireren door al wat leeft in Damme en omstreken.

Roland-van-de-velde-240Om 21 uur is dan 4 Beaufort opnieuw te gast in Museum SIncfala. 4 Beaufort zijn vier vrienden van de Vlaamse Oostkust, die houden van muziek, amusement en gezelligheid. Geboren en getogen met zeewater in hun neus, brengen ze een kuur van zeemansliederen en traditionals. Laat maar waaien!

In 2018 is Museum Sincfala op 12, 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus van 18.30 tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Visserskoppen Vertellen'.. Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Voelen'. (6 tot 12 jaar).

Marie-sophie-roland-vd-velde-02


Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de avond af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'. 

Reacties