Open brief aan alle inwoners, tweede verblijvers en bezoekers van Knokke-Heist
De Folkloremarkt 2018 in 145 foto's door Yvan Kaux

Tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ in Zwin Natuur Park

Worldlife Photografer of the Year in Zwin Natuurpark

Nog tot en met zondag 4 november is de 53ste editie van de wereldvermaarde fototentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ te gast in het Zwin Natuur Park.

De tentoonstelling brengt een verzameling van ruim 100 uitzonderlijke natuurbeelden. Het Zwin Natuur Park is de enige locatie in de Benelux waar ze te zien zullen zijn. Schepen Anthony Wittesaele van Toerisme mocht de tentoonstelling openen in aanwezigheid van de deputé en de schepenen Annie Vandenbussche, Kathleen van der Hooft en Philippe Vlietinck.

De winnende beelden werden geselecteerd op basis van hun creativiteit, originaliteit en technische uitmuntendheid.

Een bezoek aan de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket tot het Zwin Natuur Park.

Wildlife Photographer of the Year
‘Wildlife Photographer of the Year’ wordt al meer dan 50 jaar georganiseerd door het Natural History Museum in Londen en is het meest prestigieuze fotografie-evenement in zijn soort.

Bij de lancering in 1965 werden 361 foto’s ingezonden, vandaag zijn dit er bijna 50.000 uit 92 verschillende landen.

De expositie gebruikt de kracht van fotografie om de aandacht te vestigen op het ontdekken, begrijpen en verantwoord omgaan met natuur.
De buitengewone beelden brengen een hulde aan de diversiteit van de natuur en vormen een mooie verzameling van intieme dierenportretten tot ongerepte natuurlandschappen.

Reacties