Rapper Pinez gaat de strijd tegen zwerfvuil aan via een zingende vuilnisbak
‘Zomerparcours’ tot en met 31 augustus in Zwin Natuur Park

Een heerlijk moment met Vlinders

Van 11 juli tot 2 september 2018 kan je in Knokke-Heist kennismaken met de kleurenpracht van honderden exotische vlinders uit alle vier windstreken.

Een Moment met Vlinders

« A Moment with The Butterflies » nodigt het grote publiek voor de derde keer op rij uit in de Wandelaar voor een uitstap door de weelderige overdekte tuin die speciaal werd ingericht op maat van de vlinders. Vlinders spelen een belangrijke rol op het vlak van biodiversiteit en, door middel van een aantal ludieke activiteiten, worden de bezoekers daaraan herinnerd. Deze zomer nodigen we jong en oud uit voor deze wonderbaarlijke en ludieke excursie in Knokke. Dankzij het succes van de voorbije jaren legt Exhibition Hub dit jaar opnieuw een prachtige, tropische vlindertuin aan in de Wandelaar. Hiervoor werkt het samen met de gemeente Knokke. Op slechts enkele meters van de dijk kunnen vakantiegangers letterlijk en figuurlijk in aanraking komen met de wondere wereld van honderden vlinders. « A Moment with The Butterflies » is de perfecte uitstap voor de ganse familie om van dichtbij kennis te maken met deze prachtige insecten en hen daardoor beter te beschermen. Leuke activiteiten waar men iets van opsteekt De focus bij deze derde editie ligt op het sensibiliseren van de bezoekers, kinderen in het bijzonder, rond de bedreigende factoren voor onze vliegende vrienden.

Net zoals de bijen zijn ook de vlinders het slachtoffer van de klimaatverandering en intensieve landbouw. In die zin is het essentieel om de toekomstige generatie milieubewust te maken. Daarom heeft Exhibition Hub dit jaar een waaier aan nieuwe activiteiten ontwikkeld voor de jongsten onder ons, zoals bijvoorbeeld een interactief parcours om samen met hun ouders af te leggen, waarin ze op ontdekkingstocht gaan naar vlinders en hun lievelingsplanten. Bij elke ontmoeting leren ze bij over het leven en de habitat van de insecten en de bedreigingen waarmee ze geconfronteerd worden. Daarnaast werd ook een animatie in toegevoegde realiteit ontwikkeld, waardoor de kinderen hun tekeningen van de vlinders onmiddellijk kunnen omzetten in 3D. Een weelderige tuin, zonder pesticiden! Om aan de bijzondere noden van onze vliegende gastheren te voldoen, werd de tropische tuin samengesteld uit verschillende exotische planten, die werden gekozen in functie van hun biologische oorsprong. Vlinders zijn bijzonder gevoelig voor vervuiling en daarom mogen de planten in geen geval behandeld zijn. Om volledig te voldoen aan deze strenge vereisten, maar ook om alle mogelijke aanbevelingen en uitleg te geven, maakt plantkundige Ellody Kasis sinds kort deel uit van het team. Zij zal op bepaalde dagen aanwezig zijn om de bezoekers meer tekst en uitleg te geven bij de bijzonderheden van de flora en het belang hiervan voor de vlinders.

Net zoals tijdens de vorige edities is dr. Laurian Parmentier, insectoloog aan de Universiteit van Gent, verantwoordeljk voor het wetenschappelijke luik van het project. Hij zal erop toezien dat de welzijnsnormen voor alle soorten gerespecteerd worden. Bezoekers zullen oog in oog komen te staan met de meest zeldzame speciën van over de ganse wereld, zoals bijvoorbeeld de schitterende blauwe Morpho, de grappige uilvlinder of de enorme Atticus, ook atlasvlinder genoemd. Een ontspannen uitstap voor iedereen Na het bezoek kunnen de bezoekers in de pop-up bar genieten van een heerlijk drankje, inbegrepen in de prijs van het toegangsticket. Met een beetje geluk komen de zelfzekere vlinders hun gasten een persoonlijk bezoekje brengen. Vlinders houden er immers van om de bezoekers van dichtbij te begroeten en zich zelfs op de meest ongewone oppervlakken neer te planten. Zo kan iedereen hun prachtige kleurenpallet van heel dichtbij bewonderen. Kortom, « A Moment with The Butterflies » is de ideale ontspannende uitstap voor families of vrienden, in een exotisch decor en onder het toeziend oog van de meest elegante insecten die er bestaan. Als kers op de taart kunnen de bezoekers de kwaliteitsbieren “Made in Belgium” van brouwerij Dubuisson komen proeven aan de bar!

Reacties