Feest met "Mr.O & The Havanas" tijdens eerste event op De Bolle van de zomer
Gunther Matthys verkozen tot wijkburgemeester van Westkapelle

Vernisage " Luc Peire " Museum nmet Cultuurschepen Annie Vandenbussche

 

Een unieke combinatie: het atelier van beeldend kunstenaar Luc Peire (1916-1994) en een nieuwbouwmuseum met tweehonderd schilderijen van de meester van het abstract verticalisme. Een unieke tentoonstelling die Schepen van Cultuur Annie Vandenbussche dit weekend mocht openen.

Beeldend kunstenaar Luc Peire (°Brugge 1916 – †Parijs 1994) evolueerde vanuit het expressionisme (in het zog van Constant Permeke) over een persoonlijke reductie en stilering van de menselijke figuur (tijdens de jaren ’50) naar een voorstelling van de mens als spiritueel wezen, gesymboliseerd in de verticale beweging en gesitueerd in een uitgebalanceerde ruimte. Zo groeide Peire internationaal uit tot de meester van het abstract verticalisme.

Atelier Luc Peire – Stichting Jenny & Luc Peire, door de kunstenaar zelf bij testament opgericht, heeft tot doel het oeuvre van Luc Peire voor een zo ruim mogelijk publiek open te stellen en zijn leef- en werkmilieu in stand te houden. De Stichting is gevestigd in de De Judestraat 64 te B-8300 Knokke-Dorp, waar zij beschikt over het atelier, de bungalow en de tuin van Jenny en Luc Peire. 

Reacties