Word ambassadeur van het Zwin Natuur Park en bezoek het park voor nul de ballen

_DSC4051 kopiëren RESIZED_9
Vanaf 16 augustus tot en met 31 december 2017 krijgen alle inwoners van Knokke-Heist de mogelijkheid om éénmalig gratis het Zwin Natuur Park te bezoeken. Bij afgifte van de bon die verscheen in de editie van het KH nieuws en op vertoon van de identiteitskaart mag je gratis binnen met je volledige gezin. De bon kun je vinden op pagina 7 van de nieuwsbrief: Download KHnieuws


Fotoreportage van Parkies met Sofie & Hugh Kanza

Alain Donvez

Bulsjivism 3.0 maakt het podium op Parkies onveilig

MaxresdefaultBulsjivism is het muzikale collectief dat zich telkens vormt rond bassist/gitarist/zanger Bart Buls. Het muzikale trio met o.a. Kreuners-drummer Ben Crabbé brengt maandag 17 juli 2017 vanaf 20.15 uur in de tuin van het CC Scharpoord rockklassiekers van o.a. Eric Clapton, Bruce Springsteen, Dire Straits, Bob Dylan en John Hiatt. Muziekliefhebbers kunnen op Engie Parkies genieten van doordringende baslijnen, virtuoze gitaarriffs en uitstekende drumritmes van deze topmuzikanten. The Infamous Club 27 zorgt op het terras van CaféCultuur van 18 tot 19.30 uur voor een Pre-Parkiesconcertje.


Annick Roels opent relaxatieruimte in onze badstad

Img_1839_online_Aan de drukke Lippenslaan 289 stap je via een smalle ingang “Chi House” binnen, een oase van rust. Het is zowel een schoonheidssalon als een relaxatieruimte. Oprichtster Annick Roels (51) uit Maldegem wil van haar Chi House vooral een huis maken waar iedereen zich kan leren ontspannen.. “Ik heb me 30 jaar kapot gewerkt en werd ernstig ziek daardoor. Ik wil iedereen waarschuwen om niet dezelfde fout te maken”, vertelt ze. “Ik liet mij opereren in Zwitserland en ben van de hel terug in de hemel gekomen. Toen heb ik beslist dat ik wil verder ondernemen op een rustige manier en daar waar ik zelf tekort ben geschoten als waarschuwing voor vele mensen wil meegeven. Ik wilde met een zaak beginnen waar mensen zalig kunnen ontspannen. Zonder afspraak kan je even binnen springen. Je kan hier thee proeven en kopen, een make-over doen, nekmassages krijgen, wimpers verlengen, enz. Maar vooral kennis maken met onze schoonheidsproducten die eerst kunnen uitgetest worden. Ook verkrijgbaar paardenmelkproducten. Of je kan eens rustig komen babbelen, eventueel gewoon een boek lezen: echt alles mag, maar niks moet”, zegt Annick. Daarvoor koos ze doelbewust de drukke Knokse Lippenslaan voor haar Chi House.

Machine uittesten

In Chi House staat de unieke Chi-machine.  Wanneer je aan de Chi-machine ligt, maakt je lichaam de beweging van een vis. Nadruk wordt gelegd op de enkels. Vijftien minuten op de Chi-machine en je bent ontspannen als na een rustige wandeling van anderhalf uur. Je voelt energie opbruisen, een voldaan gevoel, je bent een ander mens. Al 40 jaar een hit in Japan. Relaxatie van de hoogste plank. “Je beweegt, maar zonder inspanning. Het helpt tegen fibromyalgie, stress, en is ook goed voor mensen met Parkinson of voor bejaarden die te weinig beweging hebben. Ik heb gelezen dat ook Koen Wauters en Kim Clijsters gebruik maken van de Chi-machine.”, aldus Annick die het concept van Chi House nog verder wil uitbouwen. “Iedereen die hier binnenstapt moet met een goed gevoel terug buiten wandelen”, zegt Annick en ze kondigt iedere woensdag om 19 u.ook Yoga lessen aan (vanaf 19 juli) en op zaterdag “ontbijtyoga” om 9.00 uur (mits inschrijving). Een Chi-beurt duurt 15 minuten en kost 15 €. Een abonnement van 10 beurten levert 1 beurt gratis op. 18700799_1038884586242875_3912834393131925712_o


Verjaardagfeest voor LT44 en de opening van de unieke lounge

Oorspronkelijk was een Tapa een stukje brood met garnering dat op het glas wijn, sherry of bier werd gezet om de vliegen uit het glas te houden. Tapa is afgeleid van het werkwoord tapar dat bedekken betekent. Inmiddels kennen wij de Tapa als een " heerlijk hapje". Variant: Inmiddels kennen wij de tapas als heerlijke gevarieerde hapjes. In Spanje waardeert men tapas vooral om de versheid en de kwaliteit van de gebruikte producten. Tegelijkertijd is er een stroming ontstaan van jonge Spaanse tapas-koks, die hun best doen om te voldoen aan de nationale en internationale eisen van de moderne consument, om niet alleen de kwaliteit, maar ook de smaak en "eigenheid" en vooral de presentatie op een hoger niveau te brengen.

Intussen brengen ze met met LT44 (Gemeenteplein 44)  al een jaar lang zowel klassiekers uit de Spaanse keuken als eigen ontworpen tapas. Deze worden altijd vers in huis bereid met producten van topkwaliteit, waaronder ook die van lokale producenten. Ze worden opgediend in verschillende gangen en in het midden van de tafel gezet: tapas eten doe je bij ons dus gezellig samen. Zaterdagavond was er dan ook een groot feest om het 1 jarig bestaan te vieren en meteen de gelegenheid om de "LT44 Lounge" voor te stellen. Een uniek moment en een prachtige fotorepotage van onze fotograaf Alain Donvez.

35471802412_3daba5af4e_b


LN Knits popt up aan het Lichttorenplein

19429436_1340271166088932_1962247798787145728_nEnkele van onze favoriete bezigheden tijdens de zomer ? Lekker luieren, liefst in het zonnetje op het strand, en af en toe wat shoppen om toch voldoende lichaamsbeweging te hebben – shoppen is ook cardio, nietwaar? Het toeval wil dat Ellen Kegels ook deze zomer een LN Knits pop-up opent aan de kust. Van een win-win gesproken!

Ellen Kegels, ladyboss achter het breilabel LN Knits, opent voor de vierde zomer op rij een pop-upwinkel in onze gemeente. Hier zal je in zomerse sfeer kunnen snuisteren tussen haar breigoed uit zowel de LN Beanies als de LN Andes en LN Kids collecties. Wist je dat ze sinds kort ook alpacaknuffels met echte alpacawol verkoopt? Hebben!

En dat is niet alles. Dit jaar wordt de pop-up namelijk gecombineerd met een zomerse editie van ‘Behold the Belgian Bunch’. Hierbij krijgen jonge Belgische modeondernemers de kans hun collecties te presenteren in de pop-up. Uitverkorenen deze zomer zijn Mieke Dierckx, Raramuri Sandals, Love Sundaily, Atelier Clash en Sea Me Happy Tie-dye.

Voor al dat moois onder één dak zakken wij graag eens af naar het Lichttorenplein! Jij ook? Breng dan tussen 30 juni en 31 augustus een bezoekje aan het Lichttorenplein 10 in Knokke-Heist. De pop-up is alle dagen open van 10u tot 18u.


Maisons du Monde kiest voor Knokke-Heist

Eb3bd1b9cf02f13ae90dcf00d0760b04d18838f0De gekende winkel Maisons du Monde, gespecialiseerd in meubels, decoratie en interieur, opent op vrijdag19 mei hun nieuwe vestiging aan zee, dit aan Duinenwater in onze badstad. 

Ze zijn reeds enkele jaren actief in het winkelcentrum B-Park in Sint-Pieters waar heel wat tweede verblijvers hun zaken kopen om hun appartement gezellig in te richten. Nu moesten ze nog naar Brugge maar binnenkort kunnen ze terecht in onze deelgemeente Knokke. Voor de opening van deze nieuwe vestiging werd ook gezocht naar nieuw personeel.   


Weer heel veel Paas-vandalisme in Knokke-Heist

PageOok dit jaar weer heel veel overlast met jongeren in de omgeving van het Van Bunnenplein en de nachtwinkel aan de Bayauxlaan in de deelgemeente Knokke. Het gaat hier om een fenomeen die jaarlijks opduikt. Het gaat meestal om jongeren die komen uit Antwerpen, Brussel en Charleroi, die hier zonder toezicht van de ouders verblijven op een appartement. Er zijn al verschillende maatregelen genomen om de overlast te beperken, zoals meer controle op het plein maar dit blijkt het probleem niet echt te verhelpen.

Volgens uitbaatster Emmy Dhooghe van het Albertstrand gaat het om pubers die de ganse paasvakantie zorgen voor overlast een vandalisme. “Ze verpesten het voor iedereen”, klinkt het.

Op sociale media heel wat reactie’s we pikken er ééntje uit: “Gisteren zelf gezien om 0u30 in Lippenslaan, roepend en tierend in onze zuidelijke landstaal, onverlicht met 2 op een onverlichte fiets, op de rijweg, op trottoir, eentje vond het nodig om haar fiets te laten vallen midden op straat omdat ze een berichtje kreeg, zegt Norbert Desmedt. C'est chouete non, en dan passeert een witte Citroën C5 met opvallende blauwe strepen kijkt ernaar en.... kijkt ernaar, maar dat was het”, schrijft Desmedt.

Volgens buurtbewoners moet de politiek ingrijpen en de nachtwinkel in de Bayauxlaan sluiten. Zo ver zal het allicht niet komen maar strengere controle op de verkoop van alcoholische dranken zou wel veel kunnen oplossen. Zelfs het invoeren van een verbod om dergelijke dranken te verkopen zou het college kunnen overwegen.


Knokke-Heist zoekt jobstudenten

17757360_10155362721289610_4613658680309468965_nSchepen Kathleen van der Hooft en Anne Vervarcke gemeenteraadslid en fractieleider van de Gemeentebelangen gingen gisteren flyers uitdelen aan het station in Knokke. Bedoeling was om jobstudenten te overtuigen voor Knokke-Heist als werkgever te kiezen.


Albert Heijn in Duienwater gaat groen

2017-03-29 18.00.53Het is ondertussen algemeen bekend dat Knokke-Heist de gemeente met de “groenste” chauffeurs is. De cijfers van de FOD Mobiliteit bewijzen duidelijk dat de “Riante Tuin aan de Noordzee” het grootste aantal groene wagens van alle gemeenten in Vlaanderen telt.

De Albert Heijn vestiging in de nieuwe wijk Duinenwater draagt service en verantwoord ecologisch ondernemen hoog in het vaandel.

Het lag voor de hand dat AH in Knokke-Heist vrij snel het home delivery concept zou invoeren

De groene tendens in Knokke-Heist indachtig leek het inzetten van de elektrische city mobiel de ideale keuze om deze dienstverlening extra kracht te laten uitstralen.

Naast het streven naar een uitstekende service en kwaliteit is verantwoord ecologisch ondernemen een belangrijk aandachtspunt bij AH. Hoe kan je dit beter naar het publiek en de klanten communiceren dan met het inzetten van aangepaste elektrische city mobiel voertuigen.

Invest Mobile, de specialist van de elektrische city mobiel, ontwierp de voertuigen helemaal in de huisstijl van Albert Heijn waardoor ze de gewenste exposure genereren. Ze zijn fluisterstil, rijden maximaal 45 km/u en hebben een autonomie van 60 tot 100 kilometer. Daarnaast zijn ze erg wendbaar en gemakkelijk te parkeren. Niet onbelangrijk is het feit dat ze helemaal in overeenstemming met de Europese wetgeving zijn uitgevoerd, Allemaal troeven die de keuze van Albert Heijn in Knokke-Heist voor deze creatie van Invest Mobile alleen maar gemakkelijker maakte.

“Door de inzet van deze elektrische voertuigen laten we op een actieve manier zien dat we op een ecologisch verantwoorde manier ondernemen. We dragen bij aan het milieu en ondersteunen onze klanten met een extra service. Als dit geen win-win resultaat is”: aldus een van de zaakvoerders van Albert Heijn Knokke-Heist.