Maisons du Monde kiest voor Knokke-Heist

Eb3bd1b9cf02f13ae90dcf00d0760b04d18838f0De gekende winkel Maisons du Monde, gespecialiseerd in meubels, decoratie en interieur, opent op vrijdag19 mei hun nieuwe vestiging aan zee, dit aan Duinenwater in onze badstad. 

Ze zijn reeds enkele jaren actief in het winkelcentrum B-Park in Sint-Pieters waar heel wat tweede verblijvers hun zaken kopen om hun appartement gezellig in te richten. Nu moesten ze nog naar Brugge maar binnenkort kunnen ze terecht in onze deelgemeente Knokke. Voor de opening van deze nieuwe vestiging werd ook gezocht naar nieuw personeel.   


Weer heel veel Paas-vandalisme in Knokke-Heist

PageOok dit jaar weer heel veel overlast met jongeren in de omgeving van het Van Bunnenplein en de nachtwinkel aan de Bayauxlaan in de deelgemeente Knokke. Het gaat hier om een fenomeen die jaarlijks opduikt. Het gaat meestal om jongeren die komen uit Antwerpen, Brussel en Charleroi, die hier zonder toezicht van de ouders verblijven op een appartement. Er zijn al verschillende maatregelen genomen om de overlast te beperken, zoals meer controle op het plein maar dit blijkt het probleem niet echt te verhelpen.

Volgens uitbaatster Emmy Dhooghe van het Albertstrand gaat het om pubers die de ganse paasvakantie zorgen voor overlast een vandalisme. “Ze verpesten het voor iedereen”, klinkt het.

Op sociale media heel wat reactie’s we pikken er ééntje uit: “Gisteren zelf gezien om 0u30 in Lippenslaan, roepend en tierend in onze zuidelijke landstaal, onverlicht met 2 op een onverlichte fiets, op de rijweg, op trottoir, eentje vond het nodig om haar fiets te laten vallen midden op straat omdat ze een berichtje kreeg, zegt Norbert Desmedt. C'est chouete non, en dan passeert een witte Citroën C5 met opvallende blauwe strepen kijkt ernaar en.... kijkt ernaar, maar dat was het”, schrijft Desmedt.

Volgens buurtbewoners moet de politiek ingrijpen en de nachtwinkel in de Bayauxlaan sluiten. Zo ver zal het allicht niet komen maar strengere controle op de verkoop van alcoholische dranken zou wel veel kunnen oplossen. Zelfs het invoeren van een verbod om dergelijke dranken te verkopen zou het college kunnen overwegen.


Knokke-Heist zoekt jobstudenten

17757360_10155362721289610_4613658680309468965_nSchepen Kathleen van der Hooft en Anne Vervarcke gemeenteraadslid en fractieleider van de Gemeentebelangen gingen gisteren flyers uitdelen aan het station in Knokke. Bedoeling was om jobstudenten te overtuigen voor Knokke-Heist als werkgever te kiezen.


Albert Heijn in Duienwater gaat groen

2017-03-29 18.00.53Het is ondertussen algemeen bekend dat Knokke-Heist de gemeente met de “groenste” chauffeurs is. De cijfers van de FOD Mobiliteit bewijzen duidelijk dat de “Riante Tuin aan de Noordzee” het grootste aantal groene wagens van alle gemeenten in Vlaanderen telt.

De Albert Heijn vestiging in de nieuwe wijk Duinenwater draagt service en verantwoord ecologisch ondernemen hoog in het vaandel.

Het lag voor de hand dat AH in Knokke-Heist vrij snel het home delivery concept zou invoeren

De groene tendens in Knokke-Heist indachtig leek het inzetten van de elektrische city mobiel de ideale keuze om deze dienstverlening extra kracht te laten uitstralen.

Naast het streven naar een uitstekende service en kwaliteit is verantwoord ecologisch ondernemen een belangrijk aandachtspunt bij AH. Hoe kan je dit beter naar het publiek en de klanten communiceren dan met het inzetten van aangepaste elektrische city mobiel voertuigen.

Invest Mobile, de specialist van de elektrische city mobiel, ontwierp de voertuigen helemaal in de huisstijl van Albert Heijn waardoor ze de gewenste exposure genereren. Ze zijn fluisterstil, rijden maximaal 45 km/u en hebben een autonomie van 60 tot 100 kilometer. Daarnaast zijn ze erg wendbaar en gemakkelijk te parkeren. Niet onbelangrijk is het feit dat ze helemaal in overeenstemming met de Europese wetgeving zijn uitgevoerd, Allemaal troeven die de keuze van Albert Heijn in Knokke-Heist voor deze creatie van Invest Mobile alleen maar gemakkelijker maakte.

“Door de inzet van deze elektrische voertuigen laten we op een actieve manier zien dat we op een ecologisch verantwoorde manier ondernemen. We dragen bij aan het milieu en ondersteunen onze klanten met een extra service. Als dit geen win-win resultaat is”: aldus een van de zaakvoerders van Albert Heijn Knokke-Heist.


Temptation Ken komt naar Yssi's cafe Knokke

Ken_0Ken (24) is singer-songwriter en met zijn alternatieve look weet hij veel modellenklussen in de wacht te slepen. Hij is anders dan de doorsnee macho en versiert vrouwen door grove grappen te maken en door eerder afstandelijk te zijn. Ken is best arrogant, maar krijgt uiteindelijk altijd zijn zin… met wat hulp van zijn gitaar uiteraard. Wil jij een selfie samen met Ken? Ga dan naar Yssi's cafe Knokke aanstaande vrijdag waar je Ken LIVE kan aan het werk zien.


Verkoop van La Rive gestart en volledig gebouwd tegen 2020

PageImmo Bis start met de exclusieve verkoop van La Rive. De nieuwe fase van het project La Reserve. La Rive weerspiegelt onze gemeente op zijn elegantst staat te lezen op de site. Perfecte locatie. Uitgelezen materialen. Een buitengewone architectuur. Eén van de mooiste plekjes aan de kust. Een niet te missen kans ! De residentie geniet van een uitzonderlijke ligging. Zijn ruime terrassen kijken uit nover het rustige Zegemeer of het Casino. En altijd is de zee vlakbij, met de mooiste dijk van de kust en het bekende Albertstrand op 200m, en de boetieks in de Lippenslaan op slechts 10m wandelen. De prijzen liggen tussen de € 695 000 en € 1.605.000 voor een uniek stulpje met drie slaapkamers.

Na een moeilijke periode durft Compagnie het Zoute het weer aan om in onze gemeente 88 nieuwe appartementen te bouwen.

Wordt de tot de verbeelding sprekende site van la Réserve  na 15 jaar eindelijk opnieuw een volledig afgewerkt kroonjuweel van onze badstad? De vastgoedgroep Compagnie het Zoute is alvast van plan in oktober van dit jaar de bouw van La Rive, de laatste fase van de herontwikkeling van de site, aan te vatten. En in het voorjaar van 2020 moet het helemaal klaar zijn.

De commercialisering is nog maar drie weken geleden gestart. Normaal start een ontwikkelaar geen project alvorens een derde van alle wooneenheden op plan is verkocht. Joris Vrielynck, de nieuwe directeur projectontwikkeling van de Compagnie het Zoute, is er opvallend gerust in. In die korte tijd werden al acht stuks verkocht.


Flying Tiger Copenhagen nu ookk bij ons

Flying TigerDe Deense winkelketen Flying Tiger Copenhagen heeft zijn elfde Vlaamse winkel geopend in onze badstad. De winkel is te vinden op de Lippenslaan en zal net als alle andere filialen een gevarieerd assortiment voeren.

De winkel heeft een oppervlakte van 150 vierkante meter, waar naast een vast assortiment van 1.000 artikelen ook elke maand 300 nieuwe producten zullen te vinden zijn. Flying Tiger Copenhagen verkoopt allerhande producten, zoals zeep, kaarsen, snoep, kruiden, maar ook speelgoed en knutselspullen.

Flying Tiger Copenhagen werd in 1995 opgericht in Kopenhagen en kende sindsdien een forse expansie in Europa. Ondertussen zijn er al meer dan 700 winkels te vinden in 30 landen. In België heeft de keten 15 winkels, waarvan 11 in Vlaanderen. Flying Tiger Copenhagen werkt in het buitenland steevast samen met een franchisenemer, die gedeeltelijk eigenaar wordt en de verschillende winkels in dat land onder zijn hoede krijgt.


Dit waren de laatste uren van de ijspiste... (fotoreportage)

Alain Donvez

Nieuwjaarsdrink met Jacco Ricardo @ Café Des Nations

Alain Donvez

Een "joker" maar dan niet om te lachen

Een jongeman die verkleed als ‘The Joker’ mensen bedreigde met een mes en een pistool riskeert veertig maanden cel. Hij staat ook terecht voor brandstichting. ‘Eindelijk avond lekker veel fun maken en iedereen bang maken.’ Op zijn Facebookpagina liet de 22-jarige D. volgens Het Nieuwsblad er geen twijfel over bestaan wat hij op 22 augustus van plan was. Met groengeverfde haren en gewapend met een mes en een replicapistool ging hij die avond in onze gemeente de baan op om mensen de stuipen op het lijf te jagen.

Toen de Lokale Politie hem kwam inrekenen hield D. het mes tussen zijn lippen geklemd en bedreigde hij volgens Het Nieuwsblad de agenten met het pistool. De jongeman werd overmeesterd en zit sindsdien in de gevangenis. Gisteren verscheen hij voor de strafrechter in Brugge. Daar moest hij zich ook verantwoorden voor een brandstichting in februari 2015 in Knokke-Heist. Na een zware ruzie met zijn vader probeerde hij toen brand te stichten in de kelder van het appartementsgebouw waar zij wonen. “De schade bleef gelukkig beperkt”, zei de procureur gisteren. “Maar er was reëel gevaar dat het vuur zich zou verspreiden.”

Joker
Ook voor de brandstichting zat D. enkele maanden in voorhechtenis. Zijn fascinatie voor ‘The Joker’, de iconische slechterik uit de Batmanfilms, is volgens zijn advocaat Christopher Lantsoght te wijten aan een dissociatieve identiteitsstoornis. “Hij beseft wat hij gedaan heeft, maar het was niet bewust”, beweerde Lantsoght. “De feiten waren het gevolg van een zware depressie en die brand stichtte hij onder zijn ander alter ego Stan.”

Het Openbaar Ministerie vroeg veertig maanden celstraf voor D., al dan niet voor een deel met uitstel onder voorwaarden. Meester Lantsoght vroeg om het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis en de rest voorwaardelijk te geven. Een van de voorwaarden zou dan psychiatrische begeleiding kunnen zijn. De beklaagde is de zoon van ex-notaris Raoul Vreven en de kleinzoon van voormalig Defensieminister Freddy Vreven. Raoul Vreven is evenmin onbesproken. In 2013 kreeg hij vier jaar cel nadat hij 2,5 miljoen euro had verduisterd van klanten. Op dat moment woonde de familie Vreven nog in Sint-Truiden. Maar nadat hun villa in Limburg verkocht werd, verkaste het gezin naar onze badstad. De uitspraak in de zaak van de 22-jarige D. volgt volgende week.