De Bolle uit de Bol met Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover

Op vrijdag 17 augustus om 20 uur kun je de coverband van Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover (kortweg HDR) aan het werk zien op De Bolle uit de Bol. HDR bestaat uit vijf ervaren muzikanten met een gezamenlijke leeftijd van 250 en een verstandelijke leeftijd van 16. Niet te missen dus!

Profiel_vibe

Hans, De Rob, De Raf, De Ronder & De Roover (of kortweg HDR) is een recent opgericht collectief bestaande uit 5 iets oudere rotten met een muzikaal verleden dat in totaal op zowat 120 jaar uitkomt. Stuk voor stuk maakten/maken ze de afgelopen decennia deel uit van een aantal Meetjeslandse/Gentse bands. Maar toch blijft de drang en de goesting om iets nieuws te doen.

Om dit ten volle te kunnen uitwerken, besloten de leden zich een ‘alter-ego’ aan te meten dat zowel tijdens repetities als bij optredens de bovenhand neemt. Dat geeft de gelegenheid om ongeremd bekende nummers (covers) naar hun hand te zetten. Niet om afbreuk te doen aan het origineel, maar eerder vanuit het idee: wat als AC/DC nu eens reggae zou spelen? Of hoe zou het klinken mocht Elvis de zanger van U2 zijn?

Dit alles overgoten met wat absurde humor en een niet-alledaags instrumentarium. Gitaren die klinken als een accordeon? Een cajon die een compleet drumstel vervangt? En een actieve rol van de projectgebonden radiozender Radio Goole Hans? Moet kunnen...


Ook dit jaar wordt in Heist de zee gezegend

Zeezegening16-500x359

Ook dit jaar wordt in Heist op 15 augustus de zee gezegend. Om 10 uur is er een eucharistieviering in de Sint-Antoniuskerk. Rond 11 uur gaat de priester met een monstrans met de geconsacreerde hostie in een korte optocht naar het Vissershuldeplein. Rond 11.10 uur start op de Zeedijk een 1 uur durende ceremonie met muziek, dans, zang en bezinningsteksten. De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, volkskunstgroep De Sloepe uit Heist, danstheater Aglaja uit Brugge en meer dan 50 figuranten verlenen hieraan hun medewerking. Om 12 uur wordt de zee gezegend vanop het strand. De organisatie is in handen van het parochiaal comité ‘Ster der Zee’ onder leiding van Bertrand De Bouvere.

 


Dit zijn de weekwinnaars van het Cartoonrad

Het Cartoonfestival en de Raad voor Lokale Economie geven jou drie maal kans om te winnen.

Draai aan het 'cartoonrad' en je weet onmiddellijk of je een prijsje hebt gewonnen.

Cartoon winnaars

Heb je geen geluk, niet getreurd, want je maakt nog steeds kans op de weekprijs geschonken door één van de deelnemende lokale handelaars. Of wie weet win je op het einde van het Cartoonfestival wel een fantastische hoofdprijs! Hou de website www.cartoonfestival.be en de facebookpagina dus de komende weken in de gaten.

 

WAARDEBON 25 € gewonnen door Barbara Pinoy uit Gent, Kobe Bruylandt uit Ternat, Nancy Timmerman uit Knokke-Heist en Kian Mosavat uit Beernem

Geschonken door Restaurant Narcis Beach – Heldenplein 1 – 8301 KNOKKE-HEIST

+++

KEUZEPRIJS (LEDEREN PORTEFEUILLE, HANDDOEK OF SHOPPER) gewonnen door Thomas Delaere uit Pittem

Geschonken door KBC Bank nv - Lippenslaan 304/Heldenplein 16 – 8300 KNOKKE-HEIST

+++

WAARDEBON 12,50 € gewonnen door Mark De Brabander uit Knokke-Heist

Geschonken door Sunset food & drinks – Zeedijk 214 te 8301 KNOKKE-HEIST

+++

OVERNACHTING OP BASIS VAN KAMER EN ONTBIJT twv 125 € gewonnen door Noah Gysel uit Evergem

Geschonken door Hotel-Restaurant Du Soleil - Patriottenstraat 15 – 8301 KNOKKE-HEIST

+++

1 UUR SUP, GOLFSURF OF KAJAK (incl. pak en zwemvest) VOOR 2 PERS. gewonnen door Esther Kamara uit Oostakker

Geschonken door Anemos beachclub - Strand thv Zeedijk Duinbergen 300 – 8301 KNOKKE-HEIST

+++

FLES BUBBELS MET WAARDEBON VAN 100 EURO BIJ IMMO HOLIDAY gewonnen door Lanthe Verresen uit Zoersel

Geschonken door Immo Holiday – Zeedijk Heist 212 – 8301 KNOKKE-HEIST

+++

FLES FRANSE WITTE WIJN PAYS D'OC gewonnen door Michel Verdonck uit Schilde

Geschonken door Proxy Delhaize - Lippenslaan 24 – 8300 KNOKKE-HEIST

+++

BON twv 27 € (FLES HUISWIJN BIJ VINTAGE STRAND) gewonnen door Estelle Förster uit Eupen

Geschonken door Sterius Expertise Kantoor - 't Walletje 104 – 8300 KNOKKE-HEIST

+++

WAARDEBON 25 € gewonnen door David De Rycke uit Zeebrugge

Geschonken door bvba De Vos-Windels – Knokkestraat 337 te 8301 KNOKKE-HEIST

+++

WAARDEBON 25 € gewonnen door Daan De Pauw uit Merelbeke

Geschonken door Dierenplezier – Westkapellestraat 176 te 8301 KNOKKE-HEIST

+++

FLESJE BUBBELS gewonnen door Luisa Van Heymbeeck uit Huizingen

Geschonken door Van Acker Verzekeringen – Zoutelaan 14 te 8300 KNOKKE-HEIST

+++

KERAMIEK & GESCHENKJE gewonnen door Lien Lettani uit Putte

Geschonken door Artisann – Lichttorenplein 10 te 8300 KNOKKE-HEIST

+++

WAARDEBON 12,50 € gewonnen door Erine Saudemont uit Viesville

Geschonken door Tinsley – Kiosk op dijk aan Heldenplein te 8301 KNOKKE-HEIST

+++

1x CADEAUBON twv 23 € heren (wassen+snit+gel) gewonnen door Yorrick Van Den Broeck uit Teralfene

Geschonken door Hairline Martine – Kursaalstraat 39 te 8301 KNOKKE-HEIST

+++

BBQ PAKKET twv 25 € gewonnen door Matteo Jordens uit Knokke-Heist

Geschonken door Slagerij Artemis – Kursaalstraat 76 te 8301 KNOKKE-HEIST


Buurtfeest "in den Bleek" door Yvan Kaux ft Chris Bonny & co

Buurfeesten en BBQ op "Den Bleek" met "Buiten Bereik"

Nico zong Hazes op de Bolle

Nico zingt Hazes op de Bolle

Zaterdag is het Midsummer Carnival 2018

Midsummer Carnival 2014

De foto's hier boven zijn van 2014

 

Het Hof der Prinsen en Kneistikrant pakken op 18 augustus opnieuw uit met een midsummer carnival in de deelgemeente Heist. Heist staat bekend voor zijn grootse carnavalsstoet die in de winter door de straten trekt. Omdat feesten in het bloed zit bij het Hof der Prinsen en de carnavalisten van onze badstad werd tussen pot en pint ook wel gedacht om die carnavalssfeer in de kijker te zetten in de zomer.

'14 en 15 augustus waren vroeger al feestdagen in Heist met het oog op de processie en de zeewijding. Omdat de traditie stilaan verdween waren er redenen genoeg voor het Hof der Prinsen om op een originele manier de draad weer op te pakken telkens de eerste zaterdag na 15 augustus. Voor de vijfde keer zetten de Heistse café’s in op een subtropisch carnavalsfeertje.

De deelnemers aan de Midsummer Carnival mogen enkel geschminkt zijn en maskers zijn verboden. Verkleden mag natuurlijk wel. “Als het weer wat meezit verwachten wij ook veel vrouwen met pluimen”, klinkt het bij het Hof der Prinsen.
De nieuwe 8KAMP tussen de Vissers en de Plakkers gaat door vanaf 15 uur in zowel Café Den Oosthoek, Café Land & Zee en bij Café Albatros.Bijna gelijktijdig start het pop-up event "Bal Marginal" van Philip Van Eeghem (Den Oosthoek) op de site van de Zeeparel in de Noordstraat..Alle remmen losgooien is hier de boodschap.We denken dan aan bier een zwembad, nektapijtjes, fluo kleren en Vlaamse schlagers. Het Bal Marginal van Heist moet Midsummer Carnival in Heist de vernieuwende impuls geven. En ja... je zal er iets kunnen eten. Maar ook Café Albatros zet de traditie verder van de "carnavalcafé" bij uitstek. Met een top carnavval DJ _ Enjoy Jr. Ook The Factory op De Bolle zit mee in het Midsummer complot... en die avond mag je er alleen meezingen op de grootste carnavalhits.


Pat Craenbroek signeert Uitgebroed

UIgebroed Pat CraenbroekOp zaterdag 11 augustus 2018 tussen 11 en 12.30 uur presenteert de Standaard Boekhandel in de Lippenslaan het thrillerdebuut van Pat Craenbroek 'Uitgebroed'. Patricia is een tweedeverblijfster in Knokke-Heist en tevens jarenlang gerechtsarts geweest. Ze ging in een vorig leven dus letterlijk over lijken. Lilith, het hoofdpersonnage in het boek, is een vrouw die als hulpje van gerechtsartsen aan de slag is in een forensisch centrum. Daar bovenop is ze een getormenteerde vrouw, verteerd door verdriet. Wanneer ze zichzelf op een dag voor een aanstormende trein gooit, is niemand echt verbaasd en gaat het leven verder. Al snel blijkt dat Lilith de maanden voor haar dood een ingenieus plan heeft uitgebroed met verstrekkende gevolgen voor iedereen uit haar omgeving.

 

Van gerechtsarts naar thriller auteur

Onder de auteursnaam Pat Craenbroek schuilt een arts die er een carrière in de gerechtelijke geneeskunde en nadien in het zakenleven opzitten heeft. Opgeleid door Prof. Herman Van de Voorde, een icoon van de forensische geneeskunde, is zij betrokken geweest bij heel wat moord- en daaropvolgende assisenzaken. Het ‘afstappen’ bij de ‘plaats delict’, de lijkschouwingen, het zoeken naar de waarheid, het opgeroepen worden als expert in assisenzaken: het is een deel van haar dagelijks leven geweest. Haar kennis over leven en dood vertaalt zich in een beklijvende en wel onderbouwde thriller waarmee ze nu als auteur debuteert. Pat Craenbroek woont in Vlaanderen, maar heeft tijdens haar jeugd heel wat tijd in het buitenland doorgebracht. Dit vertaalt zich in een uitermate realistische beschrijving van locaties en de omgeving, wat voor heel wat lezers een punt van herkenning kan vormen. Uitgebroed is een opmerkelijk debuut en staat garant voor spanning, onverwachte wendingen en een intrigerende plot, een debuut dat veelbelovend is voor de toekomst.

“Een lichaam, of beter een romp in een vuilniszak, begraven in een aardappelveld. Ik zie het nog zo voor me” vertelt Pat Craenbroek. “Het was in de tijd dat iedereen aan het zoeken was naar vermiste meisjes en bij elk lichaam dat werd gevonden vroegen we ons af of het dat van hen was. Als gerechtsarts zag ik alles wat een mens zich inbeelden kan. Ik herinner me nog als de dag van gisteren mijn eerste lijkschouwing, in het dodenhuisje op een kerkhof waar we net een man hadden laten opgraven. De dag daarop, het was net na Nieuwjaar, lag er een driejarig meisje op onze autopsietafel. Een fragiel wezentje, doodgeslagen door de eigen moeder. Ook haar kan ik me nog levendig voor de geest halen. Het moet ergens in mijn derde of vierde jaar geweest zijn, dat ik besliste om gerechtelijke geneeskunde te gaan doen. Ik moest knokken voor de plaats als assistent en had de eer om door prof. Herman Van de Voorde, opgeleid te worden. Er was geen sprake van handjes vasthouden of enige psychologische begeleiding, we keken naar de lichamen, deden inwendige schouwingen en gingen daarna verder met ons leven. Wanneer we een paar schouwingen na elkaar deden, zoals bij een familiedrama wel eens kon voorkomen, aten we tussenin gewoon onze boterhammen en keuvelden over koetjes en kalfjes. Met veel spijt in mijn hart besliste ik om uit de gerechtelijke geneeskunde te stappen. De interne politiek van de grote universiteit, samen met de erbarmelijke omstandigheden waarin we vaak werkten, dwongen me tot die keuze. Ik nam ze met veel tegenzin en mis nog steeds de job die ik eigenlijk mijn hele leven had willen doen. Het is gek, ik heb er nooit, niet één keer over gedroomd. Hoe groot de gruwel ook was die ons werd voorgeschoteld. Maar veel zaken zie ik nog wel zeer levendig voor mij. Nu, jaren later, gebruik ik de kennis en de ervaring die ik opdeed om een andere, lang gekoesterde droom tot stand te brengen, het schrijven van een boek.”


Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Heist is “110 JAAR” tijd voor een festival

Muziekfest_2018_persbericht (5 van 5)

 

Het begon allemaal ruim 110 jaar geleden met de fanfare "Nooderklanken". Over het precieze ontstaan van deze fanfare is zeer weinig gekend en geweten. Er zijn documenten gevonden waarin staat vermeld dat de fanfare reeds in 1887 zou deel genomen hebben aan een festival te Dudzele. Na de verkiezingen van 1907 volgde een politiek steekspel na een overwinning van de liberalen. Binnen de fanfare kwam het tot hevige discussies zodat er een nieuwe muziekmaatschappij werd opgericht in Heist. De stichtingsdatum van de ‘Katholycke’ Harmonie is 4 februari 1908. 110 jaar na datum vieren we dit net zoals bij het 100 jarig en 105 jarig bestaan met een MUZIEKFESTIVAL. Zaterdag 18 augustus is er op 19.00u op de Bolle een concert van de eigen harmonie. Zondag 19 aug. staat Heist (Knokke-Heist) in het teken van de muziek. Vijf bevriende korpsen zullen samen met de eigen drumband musiceren en concerteren in de badstad. De K.H. Kunst en Eendracht uit Lendelede zal een aperitiefconcert verzorgen op het Van Bunnenplein te Knokke van 11u. tot 12u. De K.H. St. Cecilia uit Jabbeke brengt op de Bolle te Heist van 11u. tot 12u. een aperitiefconcert. De K.F. Vrede en Eendracht uit Kachtem zal vanaf 11u. een wandelconcert verzorgen van Duinbergen tot Heist. In de namiddag zijn er op het Heldenplein Heist kleinere concertjes voorzien vanaf 14u. door de Drumband St.-Cecilia Heist, de K.F. Veredelt uit Gullegem en de K.H. Vermaak na Arbeid uit Koolkerke. De apotheose is voorzien vanaf 16u45 op het Heldenplein waar alle 6 deelnemende korpsen een gezamenlijke uitvoering brengen (ruim 200 muzikanten) onder de leiding van de dirigent van het jubilerend korps Rik Bonny.


Laatste Paljas Museumavond @Sincfala met het Roulotte Quintet

Begeleide rondleidingen in het museum, live muziekoptredens en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor de vijf bijzondere donderdagavonden in het Museum Sincfala. De nocturnes zijn een zomerse traditie waarop Sincfala uitzonderlijk van 18.30 tot 22 uur gratis zijn deuren opent. De spetterende museumavond met Malahide op 2 augustus 2018 , werd vorige week door een 200-tal bezoekers bijgewoond. Niemand had zich aan zo'n hoogstaand niveau en ambiance verwacht. De laatste Paljas Museumavond @Sincfala wordt verzorgd door het Roulotte quintet. Jan Limberger, Biske Limberger, Martin Limberger, Marquito Velez en Martin Berenger vormen een muzikale familie die van vader op zoon de gipsy-traditie overerfden. De muzikanten brengen een waaier van de muziek van het koninklijke zigeunerorkest Tata Mirando, het quintette du Hot Club de France, zuiderse muziek van Paco de Lucia en de Baliardo familie van de Gipsy Kings.

 

Een tijdreis van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia

Een roulotte is een oude gipsywagen waarin het quintet vroeger veel repeteerde. Het vijftal brengt een repertoire van de groten der aarde: van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia, van Django Reinhardt naar traditionele zigeunerliederen uit Hongarije, Roemenië en Rusland via Joegoslavië. We hebben het allemaal als eens gehoord in andere versies. Niks nieuws aan het gipsy-firmament dus maar de manier waarop de muzikanten van het Roulotte Quintet dit serveren, smaakt gewoon naar meer…

 

Roulotte-quintet-banner

 

Over de Museumavonden

 

Om 19 uur start in de grote zaal van het oude schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling "Visserskoppen vertellen". Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.

 

Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Voelen'.

 

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar. Om 20 uur start het optreden van "Roulotte quintet" in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke Paljas museumavond in Sincfala mooi af te sluiten.