Ondernemers staan gunstig tegenover plannen in de deelgemeente Heist

De plannen voor een nieuwe aantrekkelijke boulevard en een hoog gebouw, als ‘baken’ voor de inkom van Heist, krijgen vorm en ook een draagvlak. Dit bleek dinsdagavond tijdens een inspraakvergadering met de lokale middenstand. Na de verwelkoming door Burgemeester Leopold Graaf Lippens was het Schepen v. Ruimtelijke Ordening Kris Demeyere die de middenstand informeerde over de plannen.

Collage

De gemeente heeft al langer plannen om de toegang tot Heist een nieuw uitzicht te geven. Wie nu vanuit Zeebrugge Heist binnenrijdt, ziet een weinig aantrekkelijke baan met soms onoverzichtelijke verkeerssituatie. De komende 10 jaar zal in diverse fases het project worden gerealiseerd?

De diverse verkeersknooppunten gaan transformeren in groene parkrotondes. Zowel aan AD Delhaize als net voorbij het Heldenplein. Het Heldenplein zal gelinkt worden met het Vissershuldeplein via een esplanade of wandelweg met heel veel groen. Ten oosten en ten westen van deze esplanade zou de Elizabetlaan als groene boulevard ingericht worden. Ter hoogte van het bestaande bouwblok op de as Elizabetlaan - Kursaalstraat, frontaal tegenaan het Heldenplein, worden de Heldentorens gerealiseerd. De werken om een bouwput mogelijk te maken kunnen binnenkort starten Dat moet de toeristische zone van Heist en de achterliggende dorpskern met elkaar ‘verbinden’. Het Heldenplein blijft een open plein en zal als de plannen doorgaan ook voor ¼ overdekt worden ter hoogte van de Elizabethlaan. Ook het vissershuldeplein krijgt een grondige aanpak dat bleek uit de slides van Schepen Demeyere. Er is gezocht naar een combinatie van het verleden en het heden. Er werden jammer genoeg nog geen beelden naar de pers vrij gegeven. De gemeente wil allicht de inspraakrondes eerst volledig afwerken.

Men gaat dus de komende jaren in fases werken om zoveel als mogelijk hinder te vermijden, zei de Schepen. Men voorziet ook regelmatig contact met de plaatselijke middenstand. Maar ook voor de bewoners uit de deelgemeente Heist voorziet men nog een overleg en inspraakmoment. Eerder waren er in de buurt van het Heldenplein reeds opmerkingen omtrent het verdwijnen van parkeerplaatsen.  Ook hier kon Schepen Demeyere aan de middenstand bevestigingen dat er evenveel parkeerplaatsen zullen zijn zowel voor, na als tijdens de werken. Deels ondergronds. Maar verdwijnen doen ze niet. Algemeen werden de plannen van het gemeentebestuur goed ontvangen door de lokale ondernemers. Die hopen dat dit de lokale economie in onze deelgemeente Heist kan stimuleren.

Ook dit dossier blijven we natuurlijk opvolgen.


Prijsuitreiking zomer zoektocht heemkring Heyst leeft

Unnamed[2]
Op initiatief van bestuurslid Vinz Vermeille organiseerde de heemkring Heyst leeft ook deze zomer een zoektocht in. Bedoeling de bezoekers op ongekende plaatsen in Heist te brengen. In totaal haalden 95 personen een deelnemersformulier op en 29 namen effectief deel aan de wedstrijd en leverden hun antwoorden in. Tijdens de proclammatie drukten zij hun dank uit voor het initiatief en maakten ze alvast afspraken voor volgend jaar.

Op de foto: organisator Vinz Vermeille samen met schepen Phlippe Vlietinck en de eerst gerangschikten Norette Decorte, Robert Pyra en Christiane Hoste.


Rederij uit Knokke-Heist een week lang te zien in "Iedereen beroemd"

Page
Iedereen beroemd is een televisieprogramma dat sinds 27 augustus 2012 loopt op de Vlaamse televisiezender Eén. Het programma kwam in de plaats van Man bijt hond, het dagelijks magazine dat van het Eén-scherm verdween na het vertrek van productiehuis Woestijnvis bij de VRT. Het programma vertelt over het leven van de gewone mens, vandaar de titel. In de titel staat trouwens ook een verwijzing naar Andy Warhols uitspraak: "In the future everyone will be famous for fifteen minutes". Deze week kun je in de dagelijkse aflevering het leven aan boord van de Z53 Van Eyck meemaken. Centrale rol in de afleveringen zijn de Knokke-Heistse gebroeders Kenneth en Jason Savels. Iedereen beroemd wordt gemaakt door Het Televisiehuis, een intern productiehuis van de VRT. Het Televisiehuis werkt voor een aantal rubrieken samen met De chinezen, een productiehuis dat werd opgericht door voormalige medewerkers van Woestijnvis. Deze week dus onze visserij op tv net na het journaal op één.


Schepen Jan Morbee: Cartoonfestival ook de komende jaren in de deelgemeente Heist

De terugkeer van het Cartoonfestival naar zijn roots in Heist is een ongekend succes. 88.204 bezoekers ontdekten de uitvindingen van de middeleeuwen tot nu die ons leven veranderden. Bijna 5.000 cartoonliefhebbers meer dan in 2016 dus. Het 56ste Cartoonfestival was vooral een belevenis voor het hele gezin. Kinderen gingen er aan de slag met het Eureka-doeboekje of namen deel aan de speurtocht van Vlieg. De verzameling van de spelkaarten kreeg een uitbreiding met de Eureka-kaarten.

Page

Terwijl de jongsten zich uitleefden in de tent, trainden de ouders hun lachspieren met de cartoons van Press Cartoon Belgium en de Gouden Hoed. Dit jaar van zeer hoog niveau. Alles samen hingen er in het Cartoonpaviljoen meer dan 400 cartoons vol humor en avontuur van onder andere Marec, Steve Michiels, Kim Duchateau, Lectrr, Joris Snaet, Pieter De Poortere, Erwin Van Mol, Fritz, Ilah, Lise Vanlerberghe, Frederik Van Den Stock (FRED) en Mathieu Deguchteneere.

Het Cartoonfestival zorgt ook voor verbinding. Dit jaar vulden meer dan 70 handelaars van over de hele gemeente de prijzenmand van de wedstrijd van de Raad voor Lokale economie met meer dan 200 prijzen. Een absoluut record!

De workshopbegeleiders hebben menig zweetdruppeltje weggeveegd. Zodra de workshopruimte zijn deuren opende, stroomde het publiek binnen. Van kleuter tot tiener, velen hebben zich gewaagd aan een van de uitdagende proefjes.

Al deze ingrediënten zorgden dit jaar voor een absolute topeditie en een fantastisch bezoekerscijfer. "Het gemeentebestuur kon enkel dromen van zo’n groot aantal bezoekers", zegt Schepen Jan Morbee. Die bevestigde dat het Cartoonfestival in onze deelgemeente ook de komende jaren zijn vaste stek krijgt.


Seizoen afgesloten meet feestelijke folkloremarkt

Yvan Kaux

Man sticht brand als noodkreet

Http _cdn-kiosk-api.telegraaf.nl_dea7aa5c-6240-11e7-994c-77489829c0ab
Http _cdn-kiosk-api.telegraaf.nl_dea7aa5c-6240-11e7-994c-77489829c0ab
Een stadsgenoot uit de Pannenstraat uit de deelgemeente Heist is door de Lokale Politie gisteren kort opgepakt. Alles zou te maken hebben met mogelijke brandstichting in het kleine flatgebouw. Op dit ogenblik zijn nog niet meer details van het onderzoek beschikbaar enkel het parket liet ons het volgende weten: Een buur zou gisterenavond brandgeur hebben vastgesteld en de hulpdiensten hebben opgeroepen. Toen de buurman de bewoner aansprak zou deze verward zijn overgekomen en stond het appartement al in de rook. Volgens het Brugse Parket was de bewoner onder invloed van alcohol. Nog volgens de woordvoerder van het parket is de man niet aangehouden en was het eerder een noodkreet om aandacht en hulp. Of de bewoner als brandstichter alsnog voor de rechter zal moeten verschijnen zal afhangen van verder onderzoek. Gelukkig konden buren dus erger voorkomen. De sociale dienst zal betrokken worden bij de situatie van deze man en er zal worden gezocht of er nood is aan verdere psychische begeleiding.


Nite Spirit als afsluiter van De Bolle uit de BolVrijdagavond 25 augustus zet Nite Spirit een punt achter De Bolle uit de Bol 2017. Deze Mechelse band bezorgt met de charismatische leadzanger Jo Swinnen gegarandeerd weer voor een swingende avond met de beste covers van alle genres en voor elke leeftijd. Hier een voorsmaakje van hun optreden vorig jaar op Heistse bodem.

Radio 2 komt donderdag en vrijdag naar het Heldenplein

Plagepreferee_kimdebrie_car.2.jpg
Op donderdag 24 en vrijdag 25 augustus 2017, telkens tussen 9 en 13 uur, maken Kim Debrie met Plage Préférée en Jens Lemant met De Mooiste zomer met Jens aan Zee, heerlijke zomerse vakantieradio op de zeedijk ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Op donderdag 24 augustus komt het schlagerduo Mathias Lens en Laura Lynn langs om er live een nummer te brengen. Rik Torfs, ex-rector van de KU Leuven, is er de centrale praatgast en zal het o.a. hebben over de Knokke-Heistse Kinderuniversiteit naar aanleiding van het Eureka-cartoonfestival. Daarnaast besteedt Radio 2 ook aandacht bij de historie van de babelutten, inclusief een proefsessie. Op vrijdag 25 augustus komt actrice Myriam Bronzwaar (Julia uit “Thuis”) al een tipje van de sluier oplichten over het nieuwe seizoen van Thuis. Er komt normaal gezien nog een belangrijke centrale muzikale gast, maar die willen de programmatoren voorlopig nog eventjes geheim houden.


De Bolle uit de bol met Buiten Bereik een fotoreportage van...

Alain Donvez

4de Wijkfeesten Onderwijsstraat/F Timmermanstraat in beeld

Alain Donvez