Radio 2 komt donderdag en vrijdag naar het Heldenplein

Plagepreferee_kimdebrie_car.2.jpg
Op donderdag 24 en vrijdag 25 augustus 2017, telkens tussen 9 en 13 uur, maken Kim Debrie met Plage Préférée en Jens Lemant met De Mooiste zomer met Jens aan Zee, heerlijke zomerse vakantieradio op de zeedijk ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Op donderdag 24 augustus komt het schlagerduo Mathias Lens en Laura Lynn langs om er live een nummer te brengen. Rik Torfs, ex-rector van de KU Leuven, is er de centrale praatgast en zal het o.a. hebben over de Knokke-Heistse Kinderuniversiteit naar aanleiding van het Eureka-cartoonfestival. Daarnaast besteedt Radio 2 ook aandacht bij de historie van de babelutten, inclusief een proefsessie. Op vrijdag 25 augustus komt actrice Myriam Bronzwaar (Julia uit “Thuis”) al een tipje van de sluier oplichten over het nieuwe seizoen van Thuis. Er komt normaal gezien nog een belangrijke centrale muzikale gast, maar die willen de programmatoren voorlopig nog eventjes geheim houden.


De Bolle uit de bol met Buiten Bereik een fotoreportage van...

Alain Donvez

4de Wijkfeesten Onderwijsstraat/F Timmermanstraat in beeld

Alain Donvez

De Bolle uit de bol met Bandit & 27Club

Alain Donvez

Grootste rommelmarkt van onze gemeente in beeld gebracht door Alain Donvez


Kneistival vanavond met St. Grandson en Les Truttes

Vanavond om 20 uur staan St. Grandson en Les Truttes geprogrammeerd op de Kneistivalaffiche. Na de dromerige indiepop van de Torhoutse singer-songwriter Benjamin Decloedt, zetten de crazy weirdo’s van Les Truttes de put gegarandeerd in vuur en vlam met een klank- en lichtshow die in de put nog lang zal nazinderen.

St. Grandson

Stgrandson-500x333

St. Grandson, één van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel brak dit jaar helemaal door. Nummers zoals You Will Find, Midnight Swim en Growin’ Older klinken ondertussen vertrouwd op de radio. Ze doen je dagdromen en leiden je probleemloos naar een zorgeloze, warme zomeravond. Doe hier nog een prachtige zonsondergang bij en we hebben straks weer een fantastische herinnering om te koesteren bij.

Les Truttes

Lt-500x333

Superlatieven schieten tekort: awesome, amazing, fantastic …? Allemaal waar! maar ontoereikend … Daarom zeggen ze het nu zelf in hun eigen woorden: Les Truttes are Larger than Life! In de gloednieuwe show, “The St. GrandsonEmpire Strikes Black” verandert de set in een donker circus vol risico’s en gevaar, humor en magie, verwondering en ontroering. The Force is strong with this one! Les Truttes, een muzikaal totaalspektakel dat niemand onberoerd zal laten.


La Jungle, Equal idiots en The Subs beroeren als eerste de punt van het Heldenplein

Kneistival 1La Jungle is een duo uit Wallonië dat de temperatuur doet stijgen met een gitaar, een casio keyboard en een drumkit. Meer hebben ze niet nodig om iedereen mee te sleuren naar de primitieve kern van rockmuziek. Als je even de ogen sluit, waan je jezelf rond een groot vuur in het midden van de jungle waar twee wildemannen je met een oerdrum meeslepen in een ritmisch verhaal. Niet te missen voor degenen die later op het festival nog willen meepraten.

Equal idiots werd door Studio Brussel in 2016 tot winnaar uitgeroepen van De Lokale Lichting en sindsdien gaat het snoeihard. Het duo brengt punkrock met ballen en spelen alle festivalpodia volledig plat. De prille twintigers beloven een stevige wervelpunkwind los te laten op Kneistival. Er is gelukkig al bewijs genoeg dat dit hen ongetwijfeld zal lukken.

Bam! Een zot feestje op de openingsavond van Kneistival met de mega madness van The Subs. Een zinderende sfeer waarin het onmogelijk stilstaan is. Elke bezoeker mag zich opmaken om eens goed te zweten en volledig los te gaan tijdens dit weergaloze dansoptreden. The Subs bewezen reeds op alle grote festivals in binnen- en buitenland over een verschroeiende set te beschikken. Met monsterhits zoals “Face Of The Planet”, “Don’t Stop” en “Close To Faith” zal de wereld weten dat Kneistival begonnen is.


Oosthoekkermis en rommelmarkt in beeld

Foto's: Alain Donvez

Kleine heidebrand in natuurgebied van de deelgemeente Heist

19250106_10212996130168996_685020090_oDe brandweer uit onze zone heeft donderdagmorgen een kleine brand geblust aan de  Heistse heide. De brand ontstond rond 9 à 10 uur vlakbij de containerkaai en de  gasterminal aan het natuurgebeid. "Het was een heel klein brandje. Na enkele minuten hadden we het vuur onder controle", aldus de brandweer. Een half uur later konden de ploegen alweer vertrekken. De oorzaak van de brand is onduidelijk. Maar allicht zit de droogte er voor iets tussen. Foto: Els Stynen