Met 546 stemmen is Robin Ide de nieuwe wijkburgemeester van de Oosthoek en Eddy D'Hondt de nieuwe Gouverneur

Page


Kleine heidebrand in natuurgebied van de deelgemeente Heist

19250106_10212996130168996_685020090_oDe brandweer uit onze zone heeft donderdagmorgen een kleine brand geblust aan de  Heistse heide. De brand ontstond rond 9 à 10 uur vlakbij de containerkaai en de  gasterminal aan het natuurgebeid. "Het was een heel klein brandje. Na enkele minuten hadden we het vuur onder controle", aldus de brandweer. Een half uur later konden de ploegen alweer vertrekken. De oorzaak van de brand is onduidelijk. Maar allicht zit de droogte er voor iets tussen. Foto: Els Stynen


Hotel Ter Duinen en Hotel Adagio ontvangen Q-label

CollageDe toeristische ondernemers van de Kust hebben zich dit jaar opnieuw geëngageerd om een kwalitatieve dienstverlening te garanderen aan hun gasten.

De voorbije maanden brachten vier toeristische ondernemers het kwaliteitstraject van Westtoer tot een goed einde. Zij kregen dinsdagavond het Q-label overhandigd. Daarnaast haalden ook een 24-tal ondernemingen hun verlenging binnen. In totaal hebben 128 toeristische ondernemingen aan de Kust een Q-label.

Het kwaliteitstraject bestaat uit opleiding en individuele begeleiding op maat. Daarnaast kunnen ondernemers leren van collega’s en ervaringen uitwisselen tijdens bedrijfsbezoeken. Tot slot gingen de ondernemers aan de slag met de suggesties van hun gasten die zij kregen in een klantentevredenheidsonderzoek.

Alle deelnemers werden bezocht door mystery guests. Deze mystery guests beoordeelden onder andere de vriendelijkheid, de gastvrijheid en de netheid van de deelnemende zaken. Na de goedkeuring van het kwaliteitsdossier door de projectjury, behaalden 4 ondernemingen het Q-label. Dit kwaliteitslabel is geldig voor een periode van drie jaar. Alle ondernemingen met het Q-label staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening aan hun gasten.

Dit zijn de 4 nieuwe ondernemingen die dit jaar het kwaliteitslabel behaalden:

 • Knokke-Heist: Hotel Ter Duinen
 • Bredene: Camping Zandpolder
 • De Haan: Restaurant Bleu Chaud
 • Koksijde-Oostduinkerke: Julia Fish and Oysterbar

Naast de nieuwe labels, haalden dit jaar ook 24 bedrijven hun verlenging binnen voor 3 jaar:

 • Knokke-Heist: hotel Adagio
 • Blankenberge: restaurant Blankeduyn en vakantiecentrum Liberty
 • De Haan-Wenduine: Hostellerie Astrid, Restaurant De Concessie, Romantik Hotel Manoir Carpe Diem en Hotel Rubens
 • Bredene: verblijfpark ‘t Massenhof en verblijfpark Veld & Duin
 • Oostende: café Botteltje, hotel Glenmore, hotel Bero, hotel Kruishof en vakantiecentrum Vayamundo
 • Middelkerke-Westende: restaurant De Lanteirne, jeugdverblijf De Zeekameel, tearoom Exotic, jeugdverblijf Spermaliehoeve en jeugdverblijf Del Huzo
 • Nieuwpoort: B&B New Largo
 • Koksijde-Oostduinkerke: Oh-restaurant, jeugdverblijf Del Huzo Saint Antoine en hotel Soll Cress
 • De Panne: restaurant Moeder Lambik

Communicatie rond de afbraak van De Speelman kan volgens Groen stukken beter

6a00d8341c50dd53ef01b7c8496613970bAfgelopen dagen kregen de buurtbewoners van De Speelman volgens de partij Groen Knokke-Heist een droge afprint in de bus.  De sporthal De Speelman wordt gesloopt.  Op zich misschien niet erg, ware het niet, dat bij de bouw van de sporthal ASBEST- platen gebruikt werden. 

Dat asbest kankerverwekkend is, is ondertussen bewezen.  Het heeft in het recente verleden geleid tot een aantal geruchtmakende processen, waarbij de producent tot zware boetes veroordeeld werd. 

Waar Groen Knokke-Heist zich zorgen over maakt, is de late en zeer oppervlakkige communicatie, die door het AGSO in dit verband gehanteerd wordt.  “Is het nu werkelijk zo moeilijk, om de buurtbewoners rond De Speelman op de hoogte te brengen van mogelijke preventieve maatregelen, die zij zelf kunnen nemen tijdens de afbraakwerken? In Heulebrug wonen  heel wat gezinnen met kinderen”, klinkt het bij Groen. 

Volgens de partij zitten heel wat bewoners met vragen zoals:

 • hoe wordt gegarandeerd, dat er geen fijne stofdeeltjes in de lucht komen? Moeten de kinderen gedurende die 5 weken afbraakwerken binnen blijven? Kunnen ze nog buiten spelen? Worden de ramen van de woningen het best dicht gehouden?  Moet je het regenwater afsluiten, als je dit regenwater gebruikt voor de was?
 • Wat met het water in de kleine tuinvijvertjes, in de waterpartijen in Heulebrug?
 • Wat met de afvoer voor het rioolwater?  De grachten in de buurt, de invloed op de landbouw? Bestaat er gevaar voor natuurgebied Sashul? ….

Groen hoopt, dat in de toekomst  AGSO  met de burgers op een opener, duidelijker en snellere manier communiceert, welke grote werken er ook op stapel staan. Inwoners  met een zoethoudertje  tevreden houden, is dit nog van deze tijd vroeg de partij zich af in haar persbericht.


Kneistival beloofd ook dit jaar weer top te worden

17424896_1469366823095906_4264062375823835522_nMet de aankondiging van Les Truttes is de lentelancering van Kneistival een feit. Samen met Alaska Gold Rush, The Subs, Admiral Freebee, La Jungle, George Baker Ft Reservoir Dogs Band en de Ketnetband zijn nu de eerste namen bekend. Het festival vindt plaats van 17 tot en met 22 juli.


Eerste steen voor de Residentie Pier & Wanne

CollageOp zaterdagmorgen plaatsten het schepencollege en het bestuur van T’ Heist Best en Vivendo in de wijk Heulebrug de eerste steen van de residenties ‘Pier’ en ‘Wanne’, genoemd naar de in Heist sinds 1938 gekende reuzen. De meergezinswoningen met 52 appartementen, 45 ondergrondse garages en fietsenberging, gelegen langs Bakboord, Roergang en Loopplank worden gebouwd in een samenwerkingsverband van de SHM T’ Heist Best en de SHM Vivendo uit Brugge. Residentie Wanne omvat 28 sociale huurwoningen (T’ Heist Best), de vleugel Pier telt 24 sociale koopwoningen (Vivendo). De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en beschikken steeds over een terras.


De mooiste en grootste carnavalstoet van West-Vlaanderen in net geen 1000 foto's

Alain Donvez

Soroptimist club Knokke Oostkust ondersteunt nieuwe werking school De Vuurtoren

Banner-4
Op maandag 16 januari gaat De Vuurtoren, school voor buitengewoon onderwijs type basisaanbod een gezellige namiddag tegemoet. Ze verwachten er een delegatie dames van de serviceclub, Soroptimist Knokke-Oostkust. De dames komen niet met lege handen maar sponsoren de school met heel wat didactisch materiaal. De school startte dit schooljaar met een nieuwe werking in de vorm van co-teaching en maandprojecten. Zowel in de onderbouw als de bovenbouw zijn meerdere leerkrachten verantwoordelijk voor de klasgroep. Hierdoor ontstaan er meer differentiatiemogelijkheden en kun je gerichter inspelen op de onderwijsbehoeften van ieder kind. Er werd ook gekozen om met maandthema’s te werken. Deze projecten op schoolniveau kennen heel veel succes bij alle leerlingen. Zo’n nieuwe aanpak vraagt nieuwe middelen. De school is de soroptimist club dan ook zeer dankbaar voor hun steun. Na een rondleiding en een presentatie worden er samen gezelschapsspelletjes gespeeld. Het belooft een leerrijke namiddag te worden!


Kerstboomdief aan het werk in Knokke-Heist?

15492276_1517784238236115_2703934576028411086_nHet zal je maar overkomen. Als handelaar investeer je in een kerstboom om voor sfeer te zorgen in je straat en gemeente. Maar als je ’s morgens de zaak open doet blijkt de kerstboom plots verdwenen.

“Waar is onze mooie kerstboom naartoe, vroeg de zaakvoerder van Ghevaert BVBA vandaag af op de sociale media. Verdwenen zaterdag op zondag...heel spijtige zaak. De winkel net een week open...Unizo doet hun best om een mooie warme kerstgloed te geven en dan zijn er altijd mensen die zoiets niet gunnen of er niet bij stilstaan er daar veel tijd en moeite is ingestoken...spijtig”, aldus nog de zaakvoerder.


Rolling Stones Fandag + Rockfest in 320 foto's

Alain Donvez