Namiddag Heist door heemkring Heyst Leeft

Heystleeft_logoop woensdag 28 maart organiseert de heemkring Heyst Leeft in de zaal Ravelingen te Heist opnieuw een namiddagje Heist. Deze keer wordt Duinbergen in een bijzonder daglicht geplaatst. Na de pauze een film over het Heist van toen. Tijdens de pauze krijgen de aanwezigen koffie en een gebakje. Dit alles voor amper €6. Toegangskaarten alleen in voorverkoop. Slechts 150 plaatsen ... dus vol is vol.


Heel veel handelaars op Meet and Greet Duinbergen

 

 

De Meet and Greet bijeenkomst voor en door de Duinbergse handelaars ging voor de 4de keer plaats in de sfeervolle Beachclub Animos, gelegen op het strand van Duinbergen. De opkomst was nog nooit zo groot en terzelfde tijd werd het nieuw strategisch commercieel plan Knokke-Heist voorgesteld. “Het mooiste nieuws van de avond kregen we van burgemeester Graaf Leopold Lippens, zegt Chris Blommaert.. Hij liet immers een aanvang nemen van de werken ten einde langs de zeedijk van Knokke tot Heist te kunnen rijden, zonder een lus te moeten maken aan de Meerlaan. Voortaan zal men dus de handelskern van Duinbergen niet meer voorbijrijden maar er werkelijk doorheen rijden”. Naast de handelaars waren Schepenen Kathleen van der Hooft, Jan Morbee en Voorzitter Lokale Raad voor Economie K-H, Anne Vervarcke-Pattyn aanwezig. De deskundige uitleg van dhr. Willem de Laat m.b.t. het strategisch commercieel plan van Knokke-Heist kwam heel goed aan. Dat Duinbergen ook werd opgenomen als handelskern resulteerde meteen in afspraken om van Duinbergen terug een levendig, familiaal vakantieoord te maken. Aandacht werd gevraagd aan de beleidsmakers om bij grote wegeniswerken,(cfr Duinbergenlaan en Knokkestraat ) vooral de duurtijd van de werken in te perken en alle info hieromtrent op een tijdige en vlotte manier te communiceren. Duinbergen straalt van oudsher een rustige en familiale sfeer uit en met de ondersteuning van dit nieuw com. Plan wordt de hoop gekoesterd, nog meer dan in het verleden talrijke gezinnen met kinderen,ouders en grootouders aan te trekken. “Duinbergen wordt het "Kids-paradijs" van Knokke-Heist”, besluit Chris Blommaert.

Foto’s: Danny Jones


Ook proefsleuven in de Duinbergenlaan

Proefsleuven duinbergenlaan
Momenteel is de dienst Openbaar Domein in opdracht van het gemeentebestuur volop bezig met de voorbereidingen voor fase 2 van de heraanleg van de Duinbergenlaan Voordat we daar met de infrastructuurwerken kunnen beginnen, moeten de nutsmaatschappijen voorbereidende studies opmaken voor het vernieuwen van de leidingen. Ter voorbereiding van de nutswerken worden proefsleuven (open ontgravingen) gemaakt om de ligging en staat van de leidingen goed in kaart te brengen. De uitvoering van de proefsleuven in de Duinbergenlaan is door het vriesweer uitgesteld naar woensdag 7 maart en donderdag 8 maart 2018. Op vrijdag 9 maart 2018 komen de nutsmaatschappijen dan ter plaatse. Het herstel van de sleuven en de herbestrating is voorzien op maandag 12 en dinsdag 13 maart. De woningen blijven toegankelijk tijdens de werken.