#GR2018: Antwerpenaar Jean-Paul Van Durme op lijst in Knokke-Heist

GemeenteraadsverkiezingenOndernemer Jean-Paul Van Durme (61 jaar) gaat de politiek in.Hij krijgt een plaatst op de N-VA lijst. “We hebben nood aan een meeting- en evenementenhall en hoogstaande kwalitatieve evenementen zodat Knokke-Heist het hele jaar door aantrekkelijk is en bruist van leven, ook voor de jeugd.  Verder wil ik werk maken van een veiliger en properder Knokke-Heist. ”, meent Jean-Paul in het persbericht.

Img_0803Antwerpenaar Jean-Paul Van Durme komt reeds van kindsaf naar Duinbergen.  Hij was er tot 2002 tweede verblijver.  Toen ruilde hij Antwerpen definitief voor Knokke-Heist. Hij had meer dan 25 jaar een autoverhuurbedrijf in Vilvoorde en is nu eigenaar van car-wash Route 49 langs de Natiënlaan. “Ik wil mijn ervaring en expertise ten dienste stellen van de N-VA in Knokke-Heist. Ik ben overtuigd dat de rol van de N-VA in de toekomst voor onze gemeente enkel groter wordt. De N-VA is er in Knokke-Heist in geslaagd op een constructieve manier de uitdagingen aan te kaarten. In Knokke-Heist is het goed leven, wonen en werken. Dat ervaar ik al meer dan 55 jaar elke dag. Maar na al die jaren hebben we nood aan een nieuwe, frisse wind. We moeten behouden wat goed is, maar de uitdagingen voor de volgende generatie voorbereiden en daadkrachtig aanpakken. Daarin wil ik de partij helpen”, vindt Jean-Paul.

“We moeten dringend op de Casinosite een nieuwe dynamiek creëren. Ik stel vast dat we er nu al jaren over praten.  We dromen.  We geven  geld uit aan het rechtzetten van fouten uit het verleden.   Maar er is geen concreet plan, er is geen budget en dus realiseren we niets.  Daarmee leggen we een hypotheek op de voortrekkersrol die Knokke-Heist ooit speelde.  Naast de zomerevenementen en het topevenement in oktober ‘The Zoute Rally waar hij eerder ook al aan deelnam' is het belangrijk om ook in andere maanden hoogstaande evenementen aan te trekken.  Dat zal de horeca en de middenstand ten goede komen en de winkelleegstand verminderen.  Als we dan de veiligheid verzekeren en onze gemeente ook een net en proper imago geven, dan bruist Knokke-Heist opnieuw. Dan spelen we weer in eerste klasse als kustgemeente”, besluit Jean-Paul.


#GR2018: Heel wat ondernemers op lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen

GemeenteraadsverkiezingenZelfstandigen en zaakvoerders van kmo’s blijken een gegeerd doelwit te zijn van lokale partijafdelingen in Knokke-Heist bij hun zoektocht naar mensen die op de lijst willen staan bij gemeenteraadsverkiezingen. Zo staan er vandaag reeds ondernemers op de lijst van de Gemeentebelangen. Maar ook bij Groen/SP.a en NV-A staan nu reeds ondernemers op de lijst. Een aantal ondernemers kregen zelf geen bezoek maar een sms of facebookbericht met de vraag op een lijst te gaan staan. Toch zijn er ook veel ondernemers die het niet zien zitten. Dé twee hoofdredenen daarvoor: geen tijd voor politiek engagement en de vrees dat op politiek vlak kleur bekennen synoniem staat voor klantenverlies. Begrijpelijk al blijft het wel nuttig dat er in elke partij meerdere ondernemers zetelen, kwestie van ondernemersvriendelijke maatregelen erdoor te drukken. Al is het centrum-rechts beleid in Knokke-Heist vandaag toch reeds positief voor de vele ondernemers die onze gemeente rijk is.


Geen enkele partij gaat voor naakt

LL

Een naaktstrand in Knokke-Heist? “Wij willen dat niet”, stelde burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist nog maar enkele maanden geleden kort en duidelijk tegenover de Krant van West-Vlaanderen. Maar ook oppositiepartij N-VA en Groen, niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad, maar wel actief in Knokke-Heist, zijn geen voorstander.

Wat-zijn-de-do-s-en-dont-s-op-het-naaktstrand


5bbc249c-b424-11e3-9278-aa9ecf6562c9_original“Alle respect voor naturisten, maar wij hebben maar 6km strand”, zegt N-VA-fractieleider Cathy Coudyser. “We hebben vijf watersportclubs, beachbars, strandcabines... en dan zijn er nog de gewone, zomerse toeristen. Ik zie geen plaats meer voor een naaktstrand, of het zou richting het Zwin moeten zijn. Dan zit je in natuurgebied. Ik heb het niet grondig bestudeerd, maar vermoed dat voorzieningen voor badgasten in natuurgebied niet mogelijk zijn.”
“Bovendien zit je daar heel dicht bij Nederland, waar al naaktstranden zijn en waar de mentaliteit daar veel meer voor open staat. Een naaktstrand past niet direct in ons toeristische verhaal. Wij moeten er op inzetten om het hele jaar door toeristen te lokken, niet op de momenten dat er al heel veel volk komt.”


NaamloosOok Groen-voorzitter Luc Lierman ziet in Knokke-Heist geen ruimte meer voor een naaktstrand. “Ik zie niet meteen een afgezonderd gebied op onze stranden. Het is toch ook niet de bedoeling de naturisten tentoon te stellen aan alle mogelijke blikken. Je hebt natuurlijk de Zwinbosjes en de duinengordel net voor Het Zwin, maar dan zit je al in natuurgebied. Die gronden zijn eigendom van het Vlaams Gewest en Het Zwin zelf is van de provincie. Daar zie ik ook geen mogelijkheden. Ik denk dat het bij ons niet haalbaar is, zegt Lierman in de Krant van West-Vlaanderen.”


Eline Vervarcke op N-VA lijst

GemeenteraadsverkiezingenEline Vervarcke (24) op N-VA lijst in Knokke-Heist. De studente handelswetenschappen aan de Universiteit Gent, combineert naar eigen zeggen nu haar thesis rond de Nationale Bank met haar lokaal politiek engagement. “Het is de professor die mij met mijn thesis begeleidt, die mij overtuigde om dit engagement op te nemen”, lacht Eline. Vanaf 1 oktober gaat ze aan de slag bij KPMG.

Eline_vervarcke_0“Ondernemen zit in mijn bloed”, zegt Eline. “Mijn bompa was kapper, mijn ouders runnen een hotel. Ik studeer handelswetenschappen en wil graag ook zelf een onderneming opstarten of overnemen. De N-VA is volgens haar de partij die opnieuw zuurstof geeft aan ondernemers. Ze zorgt voor tewerkstelling. Ik zie dat de toeristische sector, de middenstand en de horeca ook in onze gemeente nieuwe impulsen nodig hebben. De partij kan wegen op het beleid om die broodnodige veranderingen door te voeren. Ik wil mij daar dan ook voor inzetten”.

Als jongere op de lijst wil Eline zich uiteraard ook inzetten voor een bruisend Knokke-Heist. “Jongeren hebben toekomstplannen. Ze willen toch vaak in Knokke-Heist wonen en werken. Volgens Eline Vervarcke is haar partij vast van plan om meer tewerkstellingskansen te creëren voor jongeren in Knokke-Heist. Naast de toeristische sector en de middenstand kunnen we ook andere creatieve bedrijven aantrekken. Denk maar aan startups in de digitale wereld, aan makerspaces maar ook aan afgeleide ondernemingen met linken naar de haven. Verder willen we stimuleren dat jongeren hier kunnen blijven wonen. Dat zal het sociaal weefsel, de verenigingen, de scholen, kinderopvang, recreatie… kortom, de dynamiek van Knokke-Heist ten goede komen”, besluit Eline.