The Beach Boys @ Knokke-Heist

 

De legendarische muziekgroep 'The Beach Boys' was gisteren op bezoek in onze badstad. Ze bezochten de plaats waar ze 30 jaar geleden op het strand hun grootste Europese concert speelden. Drie leden van 'The Beach Boys' zakten af naar Surfers Paradise: Mike Love, Bruce Johnston en Jeffrey Foskett. 'The Beach Boys' ontstond in de jaren 1960. Ze zijn bekend van hun wereldhits 'Good Vibrations', 'Surfin USA', 'I Get Around' e.a. 30 jaar geleden speelden ze in onze badstad voor 30.000 toeschouwers. Het is in hun herinneringen het grootste concert dat ze ooit in Europa gespeeld hebben. 'The Beach Boys' lieten zelfs even vallen dat ze volgend jaar graag opnieuw op het strand van Knokke-Heist zouden optreden. Daarvoor moet men wel zo’n €28 000 neertellen zonder de noodzakelijke concertinfrastructuur. Burgemeester Graaf Leopold Lippens liet in het midden of dergelijk concert er ook zal komen. Gelijktijdig met het bezoek van de Beach Boys was er op de Lokale omroep van Knokke-Heist een dag lang de “Beach Boys Dag” en kon je hun grootste beluisteren op Kneistiradio.


Instagram #hetzoutecom als tool om internationale shoppers naar Knokke-Heist te halen

2017-06-03Na de publicatie afgelopen week van de nieuwe De Neverfull Knokke (1.189 euro) en de bijhorende Mini Pochette Knokke (280 euro) op de Instagram site #hetzoutecom hebben heel wat internationale klanten hun weg gevonden naar de Louis Vuitton-boetiek in de Kustlaan.

Wie zich een exemplaar wil aanschaffen, zal dus snel snel moeten zijn, want de verkoop loopt als een trein. Volgens het winkelpersoneel zal de tas binnen de kortste keren uitverkocht zijn. Klanten uit Nederland, Duitsland en zelfs Groot-Brittannië zakten al af naar onze badstad. voor zo'n tas. Momenteel blijven de reservaties binnenstromen.

Met de exclusieve handtas komt Louis Vuitton in Knokke-Heist eens positief in het nieuws, want de boetiek in de Kustlaan werd zowel in 2016 als 2017 het slachtoffer van een drieste ramkraak waarbij telkens een wagen binnenreed in de winkel.

Via #hetzoutecom blijf je dagelijks op de hoogte van mode, wagens, kunst, golf, luxe en vastgoed. Telkens met een knipoog naar Knokke-Heist en Het Zoute. Bedoeling is om vanuit de Kneistse middenstand meer internationale toeristen naar onze badstad te halen. Het is het PR-kantoor van Louis Vuitton die de redactie van Kneistikrant (die dezelfde is van #hetzoutecom) in primeur de communicatie doorgaf. Met succes zo blijkt.


150 kilogram afval op het strand van Het Zoute

17522763_10209285886525049_5829690412916506367_nSurfers hebben gisteren onder het goedkeurende oog van de Schepenen Wittesaele en Geerinckx (Gemeentebelangen) hun handen uit de mouwen gestoken voor de jaarlijkse Eneco Beach Clean Cup. Langs de hele kust namen watersportclubs deel aan het initiatief.

Ook in de omgeving van Surfers hebben gisteren onder het goedkeurende oog van de Schepenen Wittesaele en Geerinckx (Gemeentebelangen) hun handen uit de mouwen gestoken voor de jaarlijkse Eneco Beach Clean Cup. Langs de hele kust namen watersportclubs deel aan het initiatief.

Ook in de omgeving van  Surfers Paradise is er afval bijeen gebracht in het kader van de Beach Clean Cup. in de middag trokken 150 vrijwilligers het strand op met prikker en vuilniszak om groot en klein afval van een strook van 2 kilometer strand te halen. Ze verzamelden samen precies 150 kilogram afval. "We hebben gezien dat er dit jaar minder afval lag dan vorige jaren. Sommige jaren hebben we nog ruim 300 kilogram afval opgehaald, met minder mensen. Dus het is een verbetering. Dankzij het zonnetjes waren er veel deelnemers en ook heel veel families met kinderen", vertelt Frank Vanleenhove van Surfers Paradise. "Naast plastic, flesjes, hout en ander vaak voorkomend afval op het strand werden er enkele ongebruikelijke vangsten binnengebracht, zoals de restanten van een kampvuurtje in de duinen, en zelfs een kiteboard in goede staat."

Surfers Paradise is er afval bijeen gebracht in het kader van de Beach Clean Cup. in de middag trokken 150 vrijwilligers het strand op met prikker en vuilniszak om groot en klein afval van een strook van 2 kilometer strand te halen. Ze verzamelden samen precies 150 kilogram afval. "We hebben gezien dat er dit jaar minder afval lag dan vorige jaren. Sommige jaren hebben we nog ruim 300 kilogram afval opgehaald, met minder mensen. Dus het is een verbetering. Dankzij het zonnetjes waren er veel deelnemers en ook heel veel families met kinderen", vertelt Frank Vanleenhove van Surfers Paradise. "Naast plastic, flesjes, hout en ander vaak voorkomend afval op het strand werden er enkele ongebruikelijke vangsten binnengebracht, zoals de restanten van een kampvuurtje in de duinen, en zelfs een kiteboard in goede staat."

 

Het Zwin in verandering op koers

 


De werken in het Zwin en de Willem-Leopoldpolder zijn een jaar aan de gang en liggen goed op schema. De werken in dit grensoverschrijdende natuurgebied zouden in 2019 klaar moeten zijn. De verbreding en verdieping van de Zwingeul zitten er op. Begin maart werd deze klus geklaard. Dat betekent ook dat de zandkern van de nieuwe dijk in de Willem-Leopoldpolder is afgewerkt. Het afgegraven zand wordt immers gebruikt voor de aanleg van de nieuwe zeedijk. De komende weken staat de afdekking van die nieuwe dijk op het programma. De ruwbouw van het pompgebouw schiet eveneens goed op. Dit pompgebouw zal niet alleen zorgen dat uitsijpelend zout water terugkeert naar het Zwin maar ook instaan voor een betere waterhuishouding in de Oostkustpolder.

Duurzame toekomst

Het Zwin dat zich ook voor een deel in Nederland bevindt, kampt al jaren met een enorme verzanding. Hierdoor stroomt er steeds minder zeewater binnen, wat gevolgen heeft voor de typische dieren en planten. Sinds augustus 2016 werd de Zwingeul daarom breder en dieper gemaakt. Het is precies één jaar geleden dat op diverse locaties in en rond het Zwin voor het eerst kranen en bulldozers opdoken. Het was de start van de grootschalige uitbreidingswerken om dit grensoverschrijdende natuurgebied een duurzame toekomst te geven. Om de verzanding tegen te gaan, wordt de Zwingeul breder, dieper en langer gemaakt. Hiervoor konden de Vlaamse Overheid en de Provincie Zeeland rekenen op Europese subsidies via het LIFE-natuurproject ZTAR, dat trouwens afloopt op 31 maart 2017 .

MD_6765_UitgravenZwingeul-KLEIN

Dijk krijgt vorm

Dat betekent ook dat de zandkern van de nieuwe zeedijk in de Willem-Leopolpolder is afgewerkt. Het afgegraven zand wordt namelijk gebruikt voor de aanleg van die nieuwe dijk die ons beter zal beschermen tegen overstromingen uit zee. Die dijk is al goed te zien. De komende weken staat de afdekking van de dijk op het programma. Dat gebeurt met klei en teelaarde. Intussen wordt ook een zogenoemde ‘breuksteenversterking’ aan de zeewaartse dijkvoet aangebracht. De natuur in het Zwin is straks nog beter te beleven. Nieuwe grensoverschrijdende fiets- en wandelpaden, uitkijkpunten en een nieuw vlonderpad zullen bezoekers een unieke ervaring bezorgen. Ook hiervoor is de aannemer al volop bezig met de technische voorbereidingen. Tot slot is ook de binnenafwerking van het pompgebouw gestart.

Storm Dieter

Storm Dieter, die halfweg januari 2017 onze kust teisterde, zorgde dus niet voor vertraging. Ook de grensoverschrijdende samenwerking tussen de vele partners loopt bijzonder vlot. Geïnteresseerden zijn trouwens welkom op 15 maart 2017 van 16 uur tot 20 uur in CC Scharpoord in Knokke-Heist. Dan vindt er een infomarkt plaats over de waterhuishouding in en rond het gebied. Die ingrepen starten ook heel binnenkort.


Paddenliefde zonder dramatisch einde

Kikkerliefde-500x500Jaarlijks trekken tussen half februari en eind april heel wat amfibieën vanuit het Koningsbos naar hun voortplantingsplaats, de waterplas op een privédomein op het kruispunt van Bos- en Eikenlaan. Padden en kikkers zijn nomaden die uit zorg voor een nageslacht instinctief naar hun geboortevijver trekken om zich voort te planten. Tijdens deze trek komen echter honderden van de diertjes om het leven door het wegverkeer. Op weg naar de waterplas moeten zij namelijk de Eiken- of Boslaan dwarsen. Om dit te vermijden organiseert Natuurpunt Knokke-Heist in samenwerking met het gemeentebestuur sinds 2004 een amfibie-overzetactie.

Hiervoor wordt er een kunstmatige constructie gecreëerd met houten paaltjes, gaasdraad en emmers. Het materiaal wordt aangeleverd door de gemeentelijke Technische Uitvoerende Diensten. De rand van het Koningsbos wordt vakkundig afgerasterd door medewerkers van Footstep. Tegelijkertijd wordt, eveneens aan de boszijde van de bedrading, om de 10 meter een emmer in de grond gegraven, als een valkuiltje voor de trekkende amfibieën. Tegen 15 februari 2017 zou de afrastering volledig afgewerkt moeten zijn.  Bij het invallen van de duisternis (tussen 20 en 22 uur) worden de emmers gelicht en zetten vele vrijwilligers de gevangen padden, kikkers en salamanders uit aan de veilige overkant van de weg. Voor ‘late trekkers’ is er ’s morgens ook nog een reddingsrondje. Verkeersborden (rode driehoek met zwarte pad/kikker) moeten de argeloze automobilist aanmanen tot voorzichtigheid.

De paddentrek komt op gang zodra de nachttemperatuur de 5°C overschrijdt. Tijdens voorgaande jaren kwamen vooral padden en bruine kikkers maar soms ook watersalamanders en een zeldzame boomkikker in de emmers terecht.


Kunst tot 1 miljoen euro

8940184
Met vijftig kunstgalerieën is Knokke-Heist een ware hotspot voor kunstliefhebbers. En die blijken ook vlot geld uit te geven aan exclusieve kunstwerken. "We merken dat de mensen weer meer spenderen. Het speelt natuurlijk mee dat kunst nu een populaire belegging is", vertelt galeriehouder Christophe Boon. "Het succes van Knokke-Heist ligt vooral aan de hoge levenskwaliteit hier. Je kunt aangenaam wandelen en iedereen voelt zich veilig. De bediening is ook uitstekend en in verschillende talen. Dat lokt een internationaal cliënteel. Bovendien heb je in de Kustlaan over achthonderd meter een gigantisch aanbod van luxe." Bij Boon Galerij zijn kunstwerken te vinden van 5.000 tot 1 miljoen euro.


Eerste nieuwe speeltuigen staan in "de Oosthoek'

Speeltoesteloosthoekplein-500x833Het gemeentebestuur van Knokke-Heist maakt momenteel naar eigen zeggen een inhaalbeweging op het vlak van de inrichting en aankleding van de diverse speelterreinen. De eerste fase is achter de rug. Met het oog op de veiligheid werden alle versleten of gevaarlijke toestellen verwijderd. Nu start de heropbouw en vernieuwing.  De kick-off vond plaats op het Oosthoekplein waar op vrijdag 1 december 2016 vier nieuwe toestellen werden geplaatst. De speelelementen zijn speciaal ontworpen in het bijenthema. Er werd bewust gekozen voor dit thema omdat Knokke-Heist een bijenvriendelijke gemeente is die ook kinderen vertrouwd wil maken met deze unieke dieren. De reden waarom het Oosthoekplein van nieuwe speelelementen voorzien werd, was de sluiting van de speeltuin van Kinder Siska.

Stap voor stap zullen ook de andere speelterreinen onder de loep genomen worden zodat er in de nabije toekomst verschillende nieuwe en vernieuwde speelterreinen met een kwalitatieve speelwaarde kunnen ingewijd worden door lachende kinderen. Dankzij een nieuw raamcontract zal de (her)aanleg een stuk vlotter verlopen en wordt een degelijk onderhoud gegarandeerd voor de komende 10 jaar. Elke speelomgeving zal een eigen karakter en thema meekrijgen met een vernieuwende look & feel en de nodige aandacht om er als (groot)ouder, begeleider, bewoner te verpozen. Kinderen, jeugd, scholen, en andere belanghebbenden worden betrokken in het keuzeproces.


Natuurpunt zoekt vrijwilligers om helmgras te planten

Berging-1
Een werkje waar wij als Natuurpunters graag de handen voor uit de mouwen steken! Surfers Paradise te Knokke-Heist werd vorig jaar de eerste surfclub langs de Belgische kust die een deel van zijn accommodatie op een natuurlijke wijze integreerde in de omliggende duinen. Geen makkelijke opdracht, daar hiervoor extra centen en zand nodig waren, maar het resultaat mag er zijn. De duinen werden uitgebreid tot over het dak van de nieuwe berging zodat alles op een esthetische manier opgelost werd. 


Echter, omdat zand en duin zouden behouden blijven zou er best helmgras geplant worden, en dat helmgras werd geleverd met dumpers via het zwinreservaat. Omdat vele handen licht werken maken worden er vrijwilligers gevraagd om het helmgras te komen planten: putje graven, gras met wortel insteken en putje weer toe. Best eigen schop(je) meebrengen is de boodschap  Iedereen die een handje wil toesteken wordt verwacht op zaterdag 1O en zondag 11 december tussen 14 en 17u. best aanmelden in het clubhouse voor richtlijnen, want daar krijg je ook een bon voor een gratis pannenkoek na afloop !


Surfers Paradise is gelegen op het strand te Knokke-Heist, 300 m rechts van de Appelzakstraat. Wagens kunnen geparkeerd worden op de Bronlaan. Vandaar loop je richting dijk via de Appelzakstraat. Surfers Paradise ligt iets verder te oosten op het strand.
Info: 050/615960


Meer dan 1 uur video over de Zoute GT Tour

LIVE at the ZOUTE GT TOUR® by EY. Get ready for some GT action. #mykh #livestream

Geplaatst door ZOUTE GRAND PRIX op zondag 9 oktober 2016

De 200 deelnemers aan de Zoute Grand Prix kregen een technische en administratieve controle

14470637_1106516082736143_4072342533019250416_n
Nog tot 8 oktober is Het Zoute opnieuw de place to be voor liefhebbers van klassieke wagens, exclusieve bolides en premium automerken. De Zoute Grand Prix® is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in Europa voor oldtimers en droomwagens. In deze zevende editie lopen gespreid over vier dagen vijf verschillende car events waarin feilloze mechaniek, glimmend metaal en exclusief vakwerk centraal staan.

Alle 200 deelnemende auto’s aan de rally kregen donderdag een technisch en administratieve controle. Controle ging door in de vip-tent op het Albertplein.

In 2010 bezochten 5.000 mensen de Zoute Grand Prix®. In 2015 groeide dat aantal tot een recordopkomst met 150.000 bezoekers (volgens Toerisme Knokke-Heist). De organisatie waarschuwt wel voor wegenwerken. Door de aanleg van de A11 snelweg naar de haven van Zeebrugge is het moeilijk om Knokke-Heist binnen te geraken met de wagen. De organisatie voorziet daarom extra parkings voor het grote publiek en de vips aan de rand van Knokke-Heist en in de stad.