Openbare Werken: Natiënlaan en Kalvekeetdijk

Rotondekalvekeetdijk1-500x373
Sinds 5 oktober 2017 zijn de nutsmaatschappijen gestart met de voorbereidende werken voor de aanleg van de rotonde aan de Far West op de Natiënlaan ter hoogte van de Kalvekeetdijk. De werkzaamheden zijn opgesplitst in vier verschillende fases die elkaar opvolgen. Tijdens de werken in fase 3 aan de Kalvekeetdijk Zuid vanaf 27 november 2017 zal de Kalvekeetdijk tussen de Natiënlaan en de Kragendijk volledig afgesloten worden zodat de aannemer veilig kan werken. Er zal dan tijdelijk een omleiding zijn via de Kragendijk.

Timing van de werken

Hieronder wordt een tabel meegegeven van de fases en hun geschatte timing. Deze timing hangt evenwel sterk af van de weersituatie. Een strenge winter of natte maanden hebben een grote impact op de snelheid van een werf.

Fase

Betrokken straten

Timing

Fase 1

REEDS UITGEVOERD

  • Natiënlaan west

5 oktober 2017      tot

27 oktober 2017

Fase 2

IN UITVOERING

  • Natiënlaan oost

6 november 2017    tot

24 november 2017

Fase3

  • Kalvekeetdijk zuid

Nr.141-165

27 november 2017   tot

22 december 2017

Fase 4

  • Kalvekeetdijk noord

Nr. 204-220

  • Natiënlaan oost

nr.213-217

8 januari 2018    tot

2 maart 


Openbare werken: Balkonrotonde en Vlamingstraat

Vlamingstraatfdq2-500x332

Openbare werken
Omwille van het plaatsen van compoundvoeg is het vanaf dinsdag 22 augustus 2017 om 11 uur tot woensdagmorgen 23 augustus 2017 niet mogelijk om vanaf de balkonrotonde (N49) rechts af te draaien in de richting van Dudzele. Het verkeer moet omrijden via de volgende afrit.

Vlamingstraat

De wegenis- en rioleringswerken in de Vlamingstraat tussen de Vuurtorenstraat en de Kardinaal Mercierstraat starten op vrijdag 1 september 2017. In een eerste fase komt er een nieuwe riolering. Daarbij wordt gestart ter hoogte van het huisnummer 19 en gewerkt in de richting van de Vuurtorenstraat. Ook de huisaansluitingen worden vernieuwd. Aansluitend worden ook de trottoirs, de parkeerstrook en de rijbaan heraangelegd. Onder normale weersomstandigheden is het einde van de werken voorzien tegen het einde van 2017. Tijdens de duur van de werken wordt de Vlamingstraat afgesloten tussen de Vuurtorenstraat en de Kardinaal Mercierstraat. Er mogen geen wagens geplaatst worden in de werfzone. Parkeren kan in de omliggende straten. Het plein De Bolle en de Kardinaal Mercierstraat blijven bereikbaar voor het gemotoriseerd verkeer. Er is immers eenrichtingsverkeer vanaf de Nicolas Mengélaan/Elizabetlaan tot aan de Kerkstraat.


Oostkerkestraat terug open

20664090_1647150778628655_7039206964448897182_n
20664090_1647150778628655_7039206964448897182_n
De herstellingswerkzaamheden aan het wegdek in de Oostkerkestraat tussen Dudzelestraat en de tijdelijke rotonde zijn beëindigd.Voortaan is doorgaand verkeer tussen Oostkerke en Westkapelle weer mogelijk.


Openbare Werken: Duivenlaan en kruispunt Graaf Jansdijk–Lindelaan

Graafjansdijk-lindenlaan-500x332Normaal gezien zouden de Duivenlaan en het kruispunt van de Graaf Jansdijk met de Lindelaan op vrijdag 30 juni 2017 geasfalteerd worden. Door technische problemen met de asfaltmachine kan de rijweg in deze straten echter pas op maandag 3 juli 2017 afgewerkt worden. Aangezien de klinkers in de Graaf Jansdijk en Lindelaan reeds opgebroken zijn, blijft dit kruispunt dus nog het hele weekend noodgedwongen afgesloten. Uit de richting van Knokke-centrum blijft AZ Zeno campus Knokke-Heist bereikbaar zowel via de Graaf Jansdijk als via de Jan Devischstraat. Uit de richting van Nederland is met de auto enkel de parking van het ziekenhuis te bereiken en dit via de Graaf Jansdijk-Meidoornlaan.  De parking wordt aangeduid met de nodige omleidingsborden.

Verkeersmaatregelen:

•        in de Graaf Jansdijk is er enkel plaatselijk verkeer toegelaten vanaf de Boslaan tot aan de Lindelaan (werfzone)

•        in de Graaf Jansdijk t.h.v. de Lindelaan is er geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer mogelijk

•        er is een omleiding voorzien via de Boslaan – Magere Schorre – Gladiolenlaan (en omgekeerd)

•        er is een algemeen parkeerverbod in de Magere Schorre tussen de Boslaan en Duivenlaan en in de Gladiolenlaan


Openbare werken: Bayauxlaan

Openbare werkenVanaf vandaag gaat een aannemer over tot het uitvoeren van  frees- en asfalteringswerkzaamheden  in de Bayauxlaan, tegenaan de Koningslaan. Deze werkzaamheden zullen 2 dagen  in beslag nemen. Tijdens de duur van deze werkzaamheden zal de Bayauxlaan tegenaan de Koningslaan, afgesloten worden voor alle verkeer. In de Bayauxlaan is er enkel plaatselijk verkeer toegelaten zijn vanaf de Paul Parmentierlaan tot aan de werfzone. Het verkeer  wordt omgeleid via de Paul Parmentierlaan – Julius Hostestraat – Koningslaan (en omgekeerd).


Openbare werken: Natiënlaan - Kalvekeetdijk

Kalvekeetdijkdoorsteek2017-500x332De Kalvekeetdijk is van 6 tot 27 maart 2017 afgesloten tussen de Natiënlaan en de Herenweg om een doorsteek te realiseren. Het gemotoriseerd verkeer in de Kalvekeetdijk, komend uit de richting Heist, wordt omgeleid aan het kruispunt Kalvekeetdijk/Herenweg, via de Herenweg naar de nieuwe, tijdelijk aangelegde weg. Het gemotoriseerd verkeer op de Natiënlaan wordt omgeleid aan het kruispunt Natiënlaan/nieuwe tijdelijk aangelegde weg om via de nieuwe tijdelijke weg de Herenweg te bereiken. Het fietsverkeer langs de Kalvekeetdijk komend uit de richting Heist wordt omgeleid ter hoogte van het kruispunt Kalvekeetdijk/Herenweg, via de Herenweg naar de nieuwe, tijdelijke weg om dan via deze tijdelijk aangelegde weg het fietspad op de Natiënlaan te bereiken. Het fietsverkeer dat de Natiënlaan volgt, wordt via het kruispunt van de Natiënlaan (nieuwe tijdelijk aangelegde weg) omgeleid langs de nieuwe tijdelijke weg naar de Herenweg


Openbare Werken: Duinbergenlaan

Openbare werkenVan dinsdag 7 tot en met maandag 13 maart 2017 wordt het kruispunt Duinbergenlaan/Knokkestraat afgesloten om de riolering van de werken in de eerste fase van de Duinbergenlaan (tussen station en de Knokkestraat) aan te koppelen op de bestaande riolering op het kruispunt Knokkestraat/Duinbergenlaan. Om deze ondergrondse verbinding tot stand te brengen wordt het kruispunt Knokkestraat/Duinbergenlaan afgesloten. Er is een omleiding voorzien via de Elizabetlaan. Gedurende deze periode is er ook een algemeen parkeerverbod van kracht langs elke tak van het kruispunt Knokkestraat/Duinbergenlaan, en dit telkens de eerste 25 m vanaf het kruispunt.

Tijdens de werken kunnen bewoners van de Knokkestraat en Duinbergenlaan hun woning nog bereiken met de wagen. Voor de inwoners van het Tingelhof en de Duinbergenlaan (ten zuiden van Knokkestraat) is dit niet het geval. Tijdens het weekend van 18 maart zullen de bewoners wel opnieuw gebruik kunnen maken van de tijdelijke werfweg. 


Pleintje Majoor Quaillestraat krijgt facelift

Majoorqaillestraat-500x484
Nadat reeds eerder de omheiningsmuur en de windschermen op het pleintje tussen de Majoor Quaillestraat en de Wandelaar in Duinbergen werden verwijderd, is de aannemer nu ook effectief gestart met de omvorming van dit pleintje tot een gestileerde duin. De zandbodem wordt helemaal beplant met helmgras. De subtiele hoogteverschillen die nu al aanwezig zijn, blijven bestaan. In dit duintje zullen enkele betonnen elementen geplaatst worden op verschillende hoogtes. Deze elementen kunnen dienen als stapstenen, zitbanken of speelse accenten tussen het helmgras. De vorm van het plein zal behouden blijven en wordt geaccentueerd door verlichting met een blauwe gloed in de boordsteen. Het volledige plein wordt uitgevoerd in de kleuren van de zee. Het lichtbeige zand met saliegroen landschap, de lichtgrijze elementen en blauwe verlichting moeten zorgen voor een rustig straatbeeld.

Werken in de Jonckheerestraat

Werkzaamhedenafsluiting-250x188In opdracht van de Oostkustpolder zal aannemer Verhegge werkzaamheden uitvoeren aan enkele duikers in de Jonckheerestraat. Deze werken gaan van start op maandag 6 februari 2017 en zullen een drietal dagen duren. Tijdens de werkuren (van 8 tot 17 uur) zal de rijbaan ter hoogte van deze werkzaamheden afgesloten zijn voor het verkeer. Het verkeer van en naar Ramskapelle wordt omgeleid worden via de Spelemanstraat. Vanaf maandag 20 februari 2017 start dan aannemer Seru in opdracht van het gemeentebestuur met het verstevigen van de uitwijkstroken in de berm. Er is tijdens de werkzaamheden enkel nog plaatselijk verkeer in de Jonckheerestraat toegelaten. Het verkeer van en naar Ramskapelle wordt omgeleid via de Spelemanstraat.


Westkapellestraat nog afgesloten tot 10 februari

Werkzaamhedensfs-250x252Nog tot en met vrijdag 10 februari 2017 zal de Westkapellestraat t.h.v. huisnummer 168 afgesloten zijn voor het autoverkeer. De riolering van een nieuwe verkaveling moet namelijk aangesloten worden aan het bestaande rioleringsnet. Het fiets- en voetgangersverkeer zal geen hinder ondervinden. Het autoverkeer zal aan het kruispunt van de Westkapellestraat met Breed Veertien omgeleid worden via Breed Veertien – Heistlaan – Marktstraat – Westkapellestraat. Ter hoogte van het kruispunt van de Westkapellestraat met de Hendrik Consciencestraat moeten chauffeurs een omleiding volgen via Westkapellestraat – Marktstraat – Heistlaan – Bakboord – Breed Veertien – Westkapellestraat.