Hoog Canadees bezoek op het stadhuis en in het For Freedom Museum

Woensdag bracht de Canadese ambassadeur Olivier Nicoloff een kort bezoek aan Knokke-Heist. In aanwezigheid van stadsgenoot Frederic Agneessens, ereconsul van Canada voor Vlaanderen, werd hij door burgemeester Graaf Leopold Lippens en schepen Jan Morbee ontvangen voor een informeel gesprek in het stadhuis.

Canambassadeur 1

Daarna bracht het hoge gezelschap een bezoek aan het For Freedom Museum waar het duo door pipe major Franky Leyseele van de For Freedom Pipes & Drums muzikaal werd verwelkomd om vervolgens door de gebroeders Jones deskundig rondgeleid te worden. 

Ambassadeur Nicoloff stond niet alleen in bewondering voor de prachtige collectie militaire voertuigen en natuurgetrouwe diorama’s, maar ook de molen van de Kruier kon hem uitermate bekoren. In restaurant ’t Kantientje maakte de ambassadeur verder uitgebreid kennis met organisatoren van de Bevrijdingsmars Danny Lannoy en Dirk Overstraete en uiteraard met de fijne Ramskapelse keuken van chef Dominique Pille. 

 

 

Ambassadeur Olivier Nicoloff was zodanig gecharmeerd door het warme onthaal dat hij de Canadese plechtigheden op zondag 4 november 2018 alvast in zijn agenda heeft genoteerd. Waarschijnlijk zal de ambassadeur samen met zijn echtgenote en ereconsul Frederic Agneessens zelfs het volledig traject van de Canadese bevrijdingsmars afleggen. Dat ambassadeur Nicoloff een gezonde geest in een gezond lichaam heeft, bewees hij in elk geval door voor de terugkeer naar Brussel aan te vatten, nog eens een ijskoud voetbadje in onze Noordzee te nemen!  Foto's: Danny Jones - Gemeentebestuur