Heropbouw Sint-Niklaaskerk in Westkapelle gestart

1_Westkapelle_intro
Vijf jaar nadat een brand de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle bijna volledig verwoestte, is de renovatie van het gebouw eindelijk gestart. Naast een heilige ruimte komt er ook een ontmoetingscentrum in de kerk. En tijdens de heropbouw wordt zoveel mogelijk oud materiaal gerecupereerd omdat het gebouw een beschermd monument is. De renovatie moet eind 2019 klaar zijn  en zal een kleine vijf miljoen euro kosten.


Balkonrotonde volledig open volledig open tegen Krokusvakantie

Rotondea11a-500x313
Op maandag 22 januari 2018 startten de herstellingswerkzaamheden aan de metalen reling rond de nieuwe balkonrotonde langs de Natiënlaan ter hoogte van de Dudzelestraat. Op de reling rond de rotonde zijn nu reflectoren aangebracht. Voor het verkeer dat uit de richting van Antwerpen komt, zijn er “verlooplichten” geplaatst die chauffeurs moeten aanmanen om hun snelheid te matigen. Op vrijdag 9 februari 2018 zal de nieuwe signalisatie volledig klaar zijn en kan de linkerrijstrook weer opengesteld worden voor het verkeer.


Schrikstroken voor rotonde richting Natiênlaan kan oplossing bieden

22089815_10208503211532503_8442753795336578788_n

Er rijzen kritische vragen over de verkeerssituatie op de rotonde aan het A11 afrittencomplex in Westkapelle. De afgelopen dagen kwamen twee wagens tegen de vangrails nadat eerder ook al wagens dachten gewoon rechtdoor te kunnen rijden.

De verkeerssituatie is met haaientanden en bebording aangegeven. Niet voldoende, klinkt het bij heel wat bestuurders.  Vanaf de A11 zouden door de Vlaamse Overheid richting Natiënlaan schrikstroken moeten worden aangebracht waardoor automobilisten sneller door zouden hebben een rotonde te naderen. Gelukkig ging het telkens om blikschade. “Maar als een vrachtwagen eens vergeet te remmen ligt hij meteen beneden op het fietspad”, zegt plus-inwoner Jos Vinkt.