OKRA Westkapelle schenkt cheque aan Maaike Desmedt

OKRA cheque Maaike
Op het voorbije lentefeest van OKRA Westkapelle in het parochiecentrum op het Pastoor Deneveplein overhandigde teamleider Daniel Rogghé aan Maaike Desmedt een cheque van 420 euro voor haar Ghanaproject. “Als seniorenafdeling spenderen wij een deeltje van onze inkomsten aan een menslievend initiatief. De Westkapelse Maaike Desmedt zet zich reeds enkele jaren in als vrijwilligerster om kwetsbare kinderen te helpen in Tamale in het noorden van Ghana. Maar daarvoor zijn veel geld en middelen nodig.” licht Daniël toe. “In Ghana kunnen we met relatief weinig geld veel realiseren” vult Maaike Desmedt aan. Maar er zijn nog veel meer centen nodig. De school Duinenkind organiseerde vorig jaar een solidaire maaltijd die 610 euro opbracht. Daarmee kunnen we drie kinderen laten school lopen. Verder pakken we een aantal herstelprojecten aan zoals de Kwapumo-school en het weeshuis”, aldus Maaike. (foto Anne-Marie Maertens)


Bedankt VV Westkapelle

31c179_f5c38f6511da4998823d74f3cea58073~mv2
Deze week nam VV  Westkapelle met spijt in het hart afscheid van de A-kern. Als ultiem afscheid organiseerde het huidige eerste elftal enkele galawedstrijden tegen oud-spelers uit alle voorgaande generaties. De wedstrijden werden gevolg door een groot feest met barbecue en een mega party. Daarnaast nam V.V. Westkapelle ook afscheid van het huidige bestuur. Onder andere voorzitter Johan Rommelaere en ondervoorzitter Jan Goethals zetten na 25 jaar dienst een punt achter hun beleid. Ondertussen is er een volledig nieuwe bestuursploeg opgestaan die klaar staat om met het nodige enthousiasme de uitdaging aan te gaan om V.V Westkapelle nieuw leven in te blazen.

Het “vernieuwde” VV Westkapelle maakt een doorstart om  de jeugdspelers een degelijke opleiding aan te kunnen bieden, gegeven door ervaren en geschoolde trainers en onder toezicht van 2 technische coördinatoren. Ook willen zij uitgroeien naar een vereniging waar de jeugdspelers alle mogelijkheden krijgen om te kunnen doorstromen naar het eerste elftal. Het seizoen 2019-2020 wenst men alvast opnieuw te starten met een A-kern die grotendeels bestaat uit eigen jeugdspelers.

31c179_594d6e955e5941ef9ca64c572d201b71~mv2

 


Infovergadering over trainingscentrum Club Brugge

Complex Club Brugge

Op dinsdag 8 mei 2018 om 19.30 uur organiseert Club Brugge in samenwerking met het gemeentebestuur in het sportcentrum Molenhoek in de Herenweg een infovergadering in verband met de bouw van het nieuwe trainingscomplex voor FCB. Na een inleidend woord van burgemeester Graaf Leopold Lippens zal CTO Marc Awouters de planning van de werkzaamheden uitgebreid uit de doeken doen. Op deze manier krijgen de ondernemers in bedrijvenpark ’t Walletje en de bewoners rond de toekomstige site tijdig een duidelijk zicht op de mogelijke hinder die deze werken met zich mee kunnen brengen.