Nick Paternoster van VV Westkapelle zag overwinning zonder glans

NickAfgelopen weekend vloerde VV Westkapelle Eernegem op eigen veld met 0-2. Met die tweede overwinning klimt Westkapelle naar zeven punten en keert de rust ietwat terug.

“Zoveel glans zat er op de zege niet”, gaf T2 Nick Paternoster toe. “In de eerste periode lanceerde Senne Decloedt ons naar 0-1 maar intussen had Eernegem al de paal getroffen en was er een alerte keeper Pannecoucke nodig om een penalty te stoppen. We maakten onze kansen helaas niet af en daarom hadden we een prima keeper erg nodig. Kevin kreeg wat kritiek omdat hij de voorbije speeldagen niet keepte zoals van hem verwacht werd, maar zondag hield hij toch maar mooi de nul. Ik schat dat de thuisploeg drie keer paal of lat trof. Wij besloten twee keer op de paal in de tweede helft.”

“Enfin, we vervulden onze job en putten vooral veel vertrouwen. Nu ontvangen we Varsenare. Geen voorspellingen, we spelen van week tot week en spelers zot maken is zinloos. Natuurlijk stelde je bij iedereen een lichte opluchting vast na een wansmakelijk begin, maar de ploeg knokte er echt voor. Ondanks alles kun je de geleverde kwaliteit vandaag in geen honderd jaar vergelijken met die van vorig seizoen. Te veel foute beslissingen, te veel balverlies, er is veel groeimarge. Er moet gewoon harder gewerkt worden en in die optiek is deze winstmatch een aanzet. Opvallend is dat er weer vinniger getraind wordt. Ook Hajrizi is op komst en op training zie je dat die kerel heel veel honger heeft”, besloot de Westkapelse T2.


Sint-Elooi Westkapelle behaalt gouden en zilveren medaille op Nationaal Kampioenschap

De Landelijke Rijvereniging van Sint-Elooi Westkapelle behaalde de zilveren medaille in de groepsdressuur Klasse Zwaar B (de op één na hoogste proef in de groepsdressuur) op het Nationaal Kampioenschap in Kersbeek. De Westkapelse amazone Joyce Coupillie sleepte met haar paard Hazel Sollenburg bovendien de Belgische titel in de klasse Licht 2 in de wacht!

Lrvjoyce2-500x727

Joyce Coupillie nationaal kampioen in de klasse Licht 2

’s Morgens werd in Kersbeek in drie ringen van de klasse L2 gereden voor de eerste plaats. Joyce Coupillie werd in haar ring, na de punten van de twee jury’s op te tellen, de winnaar van deze ring. In de namiddag moesten de drie winnaars (van de drie verschillende ringen) ‘overkampen’ tegen elkaar. Alle drie de amazones reden een sterke proef. De twee jury’s waren het unaniem eens: Joyce Coupillie is Nationaal Kampioen! De Westkapelse behaalde dit jaar tijdens de zomertornooien in West-Vlaanderen 4x winst en 3x de 2de plaats.

LRV Westkapelle zilver in groepsdressuur Zwaar B

Het achttal Zwaar B van Sint-Elooi Westkapelle (Liesl Van Coppenolle, Diederik Desoete, Nick Van Doorne, Isolde Van de Sompele, Geert Storme, Shana Moyaert, Jurgen Van Coppenolle & Joyce Coupillie onder leiding van coach Siska Vandecasteele) wist het hele zomerseizoen in de prijzen te rijden. Ze behaalden in deze klasse 4x winst en 3x de 2de plaats, zo konden ze samen met de West-Vlaamse rijvereniging Ter Duinen uit Bredene strijden om de gouden medaille in de klasse Zwaar B. Rijvereniging Ter Duinen uit Bredene behaalde in deze klasse Zwaar B de gouden medaille, de rijvereniging Sint Elooi uit Westkapelle zilver en de rijvereniging De Lustige Dravers uit Kasterlee brons. Het is nogmaals bewezen dat de ruitersport in West-Vlaanderen op een hoog niveau ligt, met 2 rijverenigingen van aan de kust in de top drie in de groepsdressuur klasse Zwaar B.


Bij VV Westkapelle moet iedereen elke week top zijn

VV Westkapelle speelde enkele maanden geleden nog de interprovinciale eindronde, maar kwam daarin tekort om te promoveren naar het nationale voetbal. Trainer Björn Cool zou maar wat blij zijn als zijn ploeg de prestatie van vorig seizoen de komende maanden kan herhalen.

Björn CoolBjörn Cool heeft bij Westkapelle al twee volledige seizoenen achter de rug, met daarvoor ook een half jaar na de overname van Kris Brackx. “De klik met het bestuur blijft intact”, zegt de T1, die op structureel en organisatorisch vlak al een en ander verwezenlijkte. “Westkapelle moet een stabiele club in eerste provinciale worden en ik wil de onderbouw mee naar boven halen. Het draait niet alleen om onze eerste ploeg.”

“Onze voorbereiding verliep voortreffelijk en we hebben een prima teambuilding achter de rug. Zaterdag reden we samen de nieuwe autoweg A11 in”, vervolgt Cool. “Helaas ontmoetten we in de West-Vlaamse beker alleen maar ploegen uit tweede provinciale. Fysiek zijn we bijna klaar, denk ik. We starten thuis tegen WS Lauwe, dat belust is op revanche na de nederlaag op het einde van vorig seizoen. White Star heeft een nieuwe coach en zal zich willen meten met titelfavoriet Zwevezele. Meteen zullen wij onze sterkte ervaren.”

“We verloren sterke mannen als Gunst, Messina en Van Damme, maar die hiaten werden opgevuld met de komst van onder andere Bragard, Maljers en Stroo. In de breedte vormt Benoot een versterking. Het ziet ernaar uit dat we strijdvaardig voor de dag kunnen komen. Morina en Voordecker moeten nog een tandje bijsteken. Door de blessure van Morina is het even afwachten, maar ook Voordecker moet een paar extra procentjes winnen. Ze leunen bij de vijftien aan en op die manier houden ze de rest van de groep scherp.”

Extra derby’s

“We moeten na een geslaagde voorbereiding klaar zijn om een nieuw hoofdstuk te schrijven met eventueel een paar verrassingen tegen topteams”, besluit Cool. “Hoe hoog de lat ligt? We willen elke match winnen, maar dat zal wellicht niet lukken. Herhalen wat we vorig seizoen presteerden, wordt niet evident. Met Blankenberge en Varsenare erbij zitten er twee fijne derby's aan te komen. Zwevezele, WS Lauwe en Oostnieuwerke worden te kloppen ploegen, wij proberen om in hun slipstream te blijven. Iedereen zal zonder uitzondering elke week top moeten zijn.”

6a00d8341c50dd53ef01b7c91af67c970b

David Spysschaert wint door Froome gesigneerde gele trui via Free Cycling Game

Prijs TdF
Onze stadsgenoot David Spysschaert uit Westkapelle heeft met zijn ploeg INDUSTRIA de Tour de France gewonnen bij Free Cycling Game. Hij won de Ronde van Frankrijk dankzij zijn team met Froome, Valverde, Yates, Kiserlovski, De Gendt, Sagan, Uran, De Marchi en Bakelants. Als winnaar mocht hij een door Tourwinnaar Chris Froome gesigneerde gele trui ontvangen uit de handen van organisator Ignace Devreese. Free Cycling Game is een gratis online wielerspel waarbij de deelnemers een ploeg van 9 renners opstellen. Per rit worden de tijden van je 3 beste renners opgeteld. De renners worden opgedeeld in verschillende categorieën, op basis van hun capaciteiten. Je mag maximum 1 renner per wielerteam selecteren. Met enkele klikken kan je snel en eenvoudig een ploeg samenstellen. Er is zelfs een quick-pick mogelijkheid voorzien voor wie het niet snel genoeg kan gaan. Het spel en de website werd ontwikkeld door de Knokke-Heiste broers Pieter en Ignace Devreese. Momenteel lopen de inschrijvingen van Free Cycling Game voor de Ronde van Spanje volop binnen. De hoofdprijs voor de winnaar van de Vuelta is een door Peter Sagan gesigneerde WK-trui. Ook de rode lantaarn zal een troostprijs ontvangen.


Fotoreportage van Alain Donvez over Westkapelle Kermis


Frédéric Klinkhammer verkozen tot wijkburgemeester van Westkapelle

19961300_10154839286469226_5772228137302983990_nFrédéric Klinkhammer werd verkozen tot wijkburgemeester Westkapelle 2017 met 200 stemmen, Nicky Van Belleghem eerste schepen en dan een gedeelde plaats voor de tweede schepen, Sonja en Danny. Schepenen Piet Degroote, Daniel Devlaminck en de raadsleden Françoise De Vreeze en Sabine Van de Sompele feliciteerden ook nog de andere deelnemer Luc Lewyllie, Jurgen en Kamiel. Het is nu afwachten tot Westkapelle Kermis voor de rest van de wijkfeesten. Kandidaat Prins Carnaval Bieze kwam het team aanmoedigen.


12de ruitertornooi in Westkapelle

Ruiternornooi2017-500x719Op zondag 6 augustus 2017 is er opnieuw een editie van het 3-jaarlijks ruitertornooi van de landelijke rijvereniging (LRV). Al voor de 12de keer vindt dit tornooi plaats in de Nederenheerweg 14 in Westkapelle. De wedstrijden gaan van start om 9 uur. Het eigenlijke feestprogramma begint om 14 uur. Er worden een 400-tal ruiters en amazones verwacht die aan zowel spring- als dressuurwedstrijden zullen deelnemen. Ook de menners zijn opnieuw van de partij. ’s Middags kan er in de grote tent aangeschoven worden voor warme beenham met frietjes voor de prijs van 15 euro. Kaarten in voorverkoop bij Carine Cauwels - T 0476 511 195. Iedereen is van harte welkom. De inkom is gratis.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

Feestterrein

 • 9 uur - Springwedstrijd klasse Licht basisomloop (1,10 m)
 • 12.30 uur - Springwedstrijd klasse Midden basisomloop (1,20 m)
 • 14.30 uur Parade alle deelnemende clubs en prijsuitreiking groepsdressuur

            Kurkentrekker

            Demonstratie groepsdressuur

            Prijsuitreiking dressuurwedstrijden klasse L1-ZZ

 • 15.30 uur - Barrage springwedstrijd klasse Licht+ prijsuitreiking
 • 16.15 uur - Demonstratie individuele dressuur
 • 16.30 uur - Barrage springwedstrijd klasse Midden + prijsuitreiking
 • 17 uur - Prijsuitreiking menwedstrijden
 • 17.15 uur - Springwedstrijd klasse Zwaar (1,30 m) + Barrage + prijsuitreiking (einde voorzien rond 18.30 uur)

B-terrein

 • 9 uur - Springwedstrijd klasse Beginnelingen
 • 13 uur - Springwedstrijd klasse Aspiranten.    

Dressuurterreinen

 • 9.30 uur - Dressuurwedstrijden klasse L1-ZZ
 • 13.30 uur - Dressuurwedstrijden klasse B1-B2
 • 10.30 - 13 uur - Wedstrijden Groepsdressuur
 • 13.30 uur - Menwedstrijden

Tweede grote opening van Club Lipps met tal van BV's en BKH's

Alain Donvez 35605797666_fb6f0cb63b_b

7 kandidaat burgemeesters

Burgemeesterverkiezing 2017

Iedereen die wil kan zijn stem gaan uitbrengen in café 't Dorp op zondag 09/07 te Westkapelle tussen 08u30-13u30.

Kandidaten: 1) Danny Taller 2) Frédéric Klinkhammer 3) Jurgen Vercruysse 4) Kamiel Madou 5) Luc Lewyllie 6) Nicky Van Belleghem 7) Sonja De Schrijver


494 236 euro voor nieuw kunstgrasveld in Westkapelle

Molenhoek2-500x332Het gemeentebestuur heeft de omvorming van het B-voetbalveld in Molenhoek naar een kunstgrasveld toegewezen aan de firma Sportinfrabouw uit Essen. De installatie van dit kunstgrasveld wordt geraamd op 494 236 euro (incl. btw). De omvorming van het veld is een onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die het bestuur afsloot met voetbalclub Club Brugge. Die wil het sportcentrum Molenhoek verder uitbouwen met een vast trainingscentrum. Het gemeentebestuur investeert hier deels in om zo de sportinfrastructuur van Molenhoek nog beter uit te bouwen en af te stemmen op de noden van de lokale voetbalvereniging VV Westkapelle. Op de huidige parking en skatepiste komt nog een nieuw natuurgrasveld voor VV Westkapelle. Het huidige A-veld gaat op termijn naar FCB. Zaterdag 24 juni 2017 om 19 uur komt Blauw-Zwart op dit terrein trouwens een oefenmatch spelen tegen Oranje-Zwart.