7 kandidaat burgemeesters

Burgemeesterverkiezing 2017

Iedereen die wil kan zijn stem gaan uitbrengen in café 't Dorp op zondag 09/07 te Westkapelle tussen 08u30-13u30.

Kandidaten: 1) Danny Taller 2) Frédéric Klinkhammer 3) Jurgen Vercruysse 4) Kamiel Madou 5) Luc Lewyllie 6) Nicky Van Belleghem 7) Sonja De Schrijver


494 236 euro voor nieuw kunstgrasveld in Westkapelle

Molenhoek2-500x332Het gemeentebestuur heeft de omvorming van het B-voetbalveld in Molenhoek naar een kunstgrasveld toegewezen aan de firma Sportinfrabouw uit Essen. De installatie van dit kunstgrasveld wordt geraamd op 494 236 euro (incl. btw). De omvorming van het veld is een onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die het bestuur afsloot met voetbalclub Club Brugge. Die wil het sportcentrum Molenhoek verder uitbouwen met een vast trainingscentrum. Het gemeentebestuur investeert hier deels in om zo de sportinfrastructuur van Molenhoek nog beter uit te bouwen en af te stemmen op de noden van de lokale voetbalvereniging VV Westkapelle. Op de huidige parking en skatepiste komt nog een nieuw natuurgrasveld voor VV Westkapelle. Het huidige A-veld gaat op termijn naar FCB. Zaterdag 24 juni 2017 om 19 uur komt Blauw-Zwart op dit terrein trouwens een oefenmatch spelen tegen Oranje-Zwart.


A11 tunnel krijgt nu ook camera's

A11aansluitingscomplexbanaantunnelVan 12 juni 2017 vanaf 7 uur tot 15 juni 2017 om 16 uur worden in de “banaantunnel” van de verkeerswisselaar van de A11 en de N49 in Westkapelle camera’s geplaatst en lampen hersteld. Over een afstand van 850 meter wordt het verkeer richting Brugge daarom via bakens met pinklichten op 1 rijstrook gebracht. Ook het verkeer dat vanuit Brugge aan de voorlopige verkeerslichten de U-bocht neemt richting Knokke wordt naar 1 rijstrook geleid. Het gemeentebestuur en de Lokale Politie vragen aan de automobilisten om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen door hun snelheid aan te passen.


VV Westkapelle hield enkel de eer nog even hoog

IndexDe interprovinciale eindronde is op een sisser uitgedraaid voor VV Westkapelle. Westkapelle hield nog wel de eer hoog met een 4-1 overwinning tegen Grotenberge, maar Zwevezele kwam niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel tegen Stekene. Westkapelle eindigt als derde in zijn poule, en speelt zondag nog tegen de derde uit de andere poule, Bierbeek. Zwevezele speelt als nummer vier dan weer uit tegen Grotenberge. Door dit resultaat zijn er ook geen bijkomende stijgers uit de andere provinciale reeksen.


VV Westkapelle moet alles nog eens uit de kast halen

Ca0f663a-e198-11e6-9b98-c7c190047478_originalMet een 4-4 gelijkspel pakte thuisploeg HO Veltem zondag zijn allereerste punt. VV Westkapelle bleef op zijn honger met 4 op 9. Het ziet ernaar uit dat Bilzerse Waltwilder en Herentals beslag zullen leggen op plaatsen één en twee.

“Vreemde ontwikkeling”, doet John Ekelmans het relaas van de wedstrijd. “Aan de rust leidden we met 0-3 en leek alles in kannen en kruiken. Coach Björn Cool waarschuwde nog om uit te kijken dat ze vooral niet zouden scoren meteen na de rust, maar op een onschuldige manier werd het toch 1-3. De thuisploeg kreeg vleugels en vocht dapper verder tot 3-3. We staken een tandje bij en dachten dat we ze bij 3-4 de mond gesnoerd hadden, maar alweer scoorden ze als een duivel uit een doosje de gelijkmaker.”

“Dit is een afknapper. Als je met 0-3 de rust induikt, moet je altijd voor de volle buit gaan. Bloedheet was het en op het kunstgras werd het een fysieke slag, maar we zoeken geen excuus. Het seizoen blijft mooi, maar het is moeilijk om een positieve boodschap te brengen over deze 4-4. Tegen Herentals voetbalden we sterker, dit was onze beste match niet.”

“Ik zie Herentals op eigen veld niet meteen punten verknoeien tegen dit Veltem, waardoor ze net als Bilzerse 9 op 12 halen en buiten schot zijn voor de eerste twee plaatsen.”

“Wij moeten donderdag alles op alles zetten tegen Grotenberge. Als we winnen, volgt er een extra duel met de derde gerangschikte ploeg uit de andere poule”, vervolgt John Ekelmans. “We hebben ons lot niet langer in eigen handen, maar donderdag halen we nog eens alles uit de kast.”


Voor VV Westkapelle blijft alles nog mogelijk

B503eed4-31da-11e4-92a3-7e34f1367a9c_originalNa de 4-1 nederlaag in Bilzerse Waltwilder zette VV Westkapelle orde op zaken thuis tegen VC Herentals. De jongens van Björn Cool domineerden de volledige wedstrijd en schiepen kansen bij de vleet. Iets na het uur scoorde Michaël Cornelis het enige doelpunt. Verdere kansen bleven onbenut. Sporadische counters werden door een prima doelman Arne Maertens geneutraliseerd. Op zondag 28 mei moet VV Westkapelle zegevieren in Veltem. De groep gelooft er rotsvast in.

Kapitein Senne Decloedt speelde een dijk van een wedstrijd. "Onze eerste confrontatie in Bilzerse Waltwilder verloren we met 4-1, een totaal vertekende uitslag. We misten ettelijke vaste waarden wegens blessures en werkomstandigheden. We zetten één en ander recht in eigen huis tegen VC Herentals. In doel verving Arne Maertens titularis Kevin Pannecoucke, niet beschikbaar wegens het trekken van een wijsheidstand, met brio. Rotsvast geloven we nog in onze kansen en hunkeren naar nationale.


Club Brugge start seizoen tegen VV Westkapelle

5921ac399f863Eind juni start Club Brugge opnieuw met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, en daar horen oefenwedstrijden bij. Vandaag kondigt Blauw-Zwart al drie partijen aan.

Op 24 juni speelt Club op bezoek bij VV Westkapelle. Op 28 juni volgt dan een oefenwedstrijd in en tegen KSV Oudenaarde. Op 1 juli staat de verplaatsing naar Torhout gepland, daar neemt Club het op tegen KM Torhout. Later volgt meer info over tickets en tijdstippen van de oefenwedstrijden.


Mijn ouders hebben Knokke-Heist asperges leren eten

Page"Als handelaar kun je tegenwoordig nog overleven door kwaliteit te leveren en volumes te maken. Daarnaast moet je proberen om 'dure' producten goedkoop aan te bieden. Daarmee kom je het verst van allemaal", stelt Geert Baecke van Tino's Fruit. "Natuurlijk is het daarnaast erg belangrijk om de klant goed te behandelen, maar voor ons is dat een voorwaarde. Soms lijken het maar kleine dingen, maar we merken hoe fijn onze afnemers het vinden als we meelopen naar de auto en de groenten erin zetten."

Tino's is een groenten en fruit klein- en groothandel en gevestigd in Knokke-Heist. Geert en zijn ouders zijn van oorsprong Zeeuwen en komen uit de buurt van Sluis. "We startten ooit met een boerderijwinkel, maar haalden op deze locatie in Knokke ook een deel van de groenten en fruit. De vorige eigenaar zocht nog een overnamekandidaat, dus mijn moeder nam het bedrijf over. Zelf ben ik ondertussen ook al 25 jaar actief en sinds 2011 eigenaar van Tino's." Naast aardappelen, groenten en fruit verkoopt het bedrijf ook bloemen en planten.

Asperges leren eten

Tino's staat met name bekend om haar asperges. "Dat is ons hoofdartikel. Mijn ouders introduceerden de asperges jaren geleden in de jaren 80 in Knokke-Heist. Ze hebben Knokke asperges leren eten. Vroeger reden ze in het seizoen bijna dagelijks naar Halsteren, bij Bergen op Zoom. Die asperges daar hebben nog de zilte smaak. Die ziltheid zit nog in de steeds in grond sinds de ramp in 1953. We halen de asperges er nog steeds. Wat we tekort hebben kopen we in via de Belgische veilingen." In het seizoen verkoopt Tino's een enorm volume. "We hebben jaren geleden ook geïnvesteerd in een aspergeschilmachine. Die kon er niet zo veel schillen, dus drie jaar geleden kochten wij de grootste aspergeschilmachine die er bestond. Hiermee kunnen we 600 kilo per uur schoonmaken en schillen we dagelijks 1000 tot 1200 kilo asperges." Hij verwacht dit jaar nog meer te schillen dan vorig jaar. "Het seizoen is vroeger begonnen, de volumes zijn groot en de prijzen zijn acceptabel voor de klant. Asperges zijn geen luxeproduct meer net als vroeger. Het is belangrijk om de beste kwaliteit te leveren, maar je moet niet te duur zijn. Het geheim is de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Uitbreidingsplannen

Sinds Geert zelf in het bedrijf werkt levert hij ook aan horecabedrijven. "Vroeger was het alleen de winkel en die floreert nog steeds. Maar dat komt doordat we ook horecabedrijven beleveren. Op die manier houden we het volume erin en zijn de producten dagelijks vers. Elke dag, 7 op 7 bezorgen we bij horecabedrijven van Breskens tot Zeebrugge." Het bedrijf heeft plannen om uit te breiden. "Dat zal voor eind 2017 of begin 2018 zijn. We hebben 3000 vierkante meter bijgekocht en gaan investeren in diverse vernieuwingen. We zijn sinds het begin veel gegroeid, al ben ik wel van het langzaam groeien. Als je te snel groeit kun je de trouwe klanten niet voldoende aandacht meer geven."erdienen, maar dat doe ik liever niet. Je kunt beter minder per kilo rekenen en meer verkopen."  

Hoe gaat het

Eén van de grootste manieren om te onderscheiden is volgens Geert heel simpel: door de klant aandacht te geven. "Wij kennen onze klanten en vragen hoe het met ze gaat. Dat wordt ontzettend gewaardeerd. Ik merk dat het bij mezelf ook werkt. Kom ik in Breda bij The Greenery, kent Ary Van de Waal me bij naam. In sommige andere veilingen ben ik een nummer. Dat is een wereld van verschil", besluit hij.


F16 geland in de tuin van het For Freedom Museum

Het vliegtuig is de blikvanger van de viering rond Mike Donnet, de Belgische oorlogsheld en één van de stichters van onze luchtmacht die dit weekend 100 zou worden. In het For Freedom Museum opent ook de nieuwe vleugel “Belgen in de Strijd” over onder meer Mike Donnet.

Zo’n F16 is in de lucht sneller dan het geluid maar op de grond komt er een speciaal vervoer bij te pas. De vracht vertrok vanmorgen uit Bevekom onder politiebegeleiding.  Alles verloopt veilig. De luchtmacht levert het toestel  zonder brokken maken voor de deur van het museum in Ramskapelle. 


Kruispunt Kalvekeetdijk-Herenweg ( Blue Budha ) gat nu ook dicht


17554346_1500687923274942_5782318958561305718_nOp donderdag 30 maart 2017 gaat het kruispunt Kalvekeetdijk-Herenweg ( Blue Budha ) dicht voor de aanleg van de riolering op het kruispunt. Er is tussen ’t Walletje en de Westkapellestraat een tijdelijke omleiding aangelegd, naast de loods van Callant. Op die manier kan iedereen die uit de zone van ’t Walletje komt en naar Heist moet, weg via de Westkapellestraat.  Voor de ontsluiting naar Knokke en Westkapelle kan er gebruikt gemaakt worden van de tijdelijke ontsluitingsweg naast de Helihaven richting Natiënlaan. De toegang naar de parkbegraafplaats is  al verlegd naar de Herenweg.  

Ondertussen wordt de Kalvekeetdijk heraangelegd tussen de Herenweg en de Natiënlaan. Het noordelijke fietspad wordt opgebroken en aan de zuidzijde (kant parkbegraafplaats ) komt er een dubbelrichtingsfietspad. In dezelfde periode zal men de nieuwe parking aanleggen voor de parkbegraafplaats. Vanaf mei kan dan de bouw starten van het nieuwe uitvaartcentrum. Het is de bedoeling dat alle wegwerkzaamheden voor het bouwverlof klaar zijn.