Cafetaria in Molenhoek krijgt upgrade

MOLENHOEKVoor werkzaamheden in sporthal Molenhoek zocht het gemeentebestuur de firma Goetinck uit Brugge aan. Concreet gaat het om de uitbreiding van de bestaande cafetaria in Molenhoek, de uitbreiding van het terras en de plaatsing van een nieuwe luifel. De werken worden geraamd op 199.596 euro (incl. btw). De uitbreiding past binnen de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Knokke-Heist en Club Brugge. De werken zullen uitgevoerd worden in het voorjaar van 2018.


Start heropbouw Sint-Niklaaskerk op 6 december gestart

Vandaag, op de symbolische datum 6 december, is het startschot voor de werken gegeven. De Sint-Niklaaskerk brandde op 28 maart 2013 volledig af door werkzaamheden aan het dak.

Kerk

Administratieve rompslomp

"Wij zijn meer dan vier jaar lang verwikkeld geweest in administratieve procedures en rompslomp. We hebben talloze werkvergaderingen gehad met architecten, het gemeentebestuur, de kerkfabriek, het bisdom en het agentschap Onroerend Erfgoed. Daarnaast hebben we ook vaak inspraakvergaderingen gehad met mensen uit de culturele wereld en uiteraard met de inwoners van Knokke-Heist", vertelt Jan Bode van de kerkfabriek in Westkapelle.

Beschermd monument

"We bouwen de 28 meter hoge toren terug op. We steken het uiteraard in een modern jasje: een open, stalen constructie met LED-verlichting. De toren was in de middeleeuwen zeer belangrijk. Het was een baken voor de schepen die naar Brugge of Damme moesten. De heropgebouwde toren zal ook als baken dienen, maar dan voor de mensen die via de nieuwe autoweg A11 of via de expressweg uit Antwerpen naar Knokke-Heist rijden. Als ze de toren gaan zien, weten ze dat ze bijna in Westkapelle zijn", zegt Bode.

Kerk van de toekomst

De kerk krijgt een kleine sacrale ruimte, een plaats om optredens te geven, een bar, een podium en toiletten. 


AZ Zeno opmerkelijk in beeld gebracht

Yvan Kaux

Nederlanders willen vooral bevallen in nieuwe AZ Zeno

Zeno
Het ziekenhuis op de hoek van de Natiënlaan en de Kalvekeetdijk (richting Westkapelle) werd vorige maand opgeleverd en over enkele maanden in gebruik genomen. Het is een architectonisch hoogstandje: het gebouw zweeft 'als een wolk' boven een groen landschap. Er komt ruimte voor ruim driehonderd bedden. De bouw kostte ruim 200 miljoen euro. Het nieuwe ziekenhuis vervangt straks het huidige, aan de Graaf Jansdijk.

Dat is te klein, verouderd en moeilijker bereikbaar. AZ Zeno trekt nu al veel inwoners van (West-)Zeeuws-Vlaanderen, onder meer om er te bevallen.

De open-deur-dagen zijn zaterdag en zondag tussen 10.00 en 18.00 uur. Parkeren kan bij het ziekenhuis, maar ook aan de Sluisstraat vanuit de richting Sluis. Vanaf daar rijden shuttlebussen. Heel wat inwoners uit de deelgemeente Heist hadden gehoopt op dergelijke bussen vanuit Heist. 


Artes Depret – Artes gaan Sint-Niklaaskerk heropbouwen

Normaal nog eind dit jaar starten de werkzaamheden voor de heropbouw van de Sint-Niklaaskerk. De ruwbouw is intussen gegund aan de firma THV Artes Depret – Artes Woudenberg uit Zeebrugge. De kostprijs van de nieuwe ruwbouw wordt geschat op 5 885 615 euro (incl. btw). Voor de elektriciteitswerken zocht het college de firma Tevean uit Zelzate aan. Aan deze deelwerken hangt een prijskaartje van 518 013 euro (incl. btw). Het sanitair en de HVAC-installatie zijn dan weer toegewezen aan de firma Celcio uit Gent. De opdracht wordt geraamd op 206 280 euro (incl. btw). Het ontwerp van de nieuwe Sint-Niklaaskerk is van de hand van Architectenbureau Bressers uit Gent. De startvergadering voor de heropbouw staat gepland op 6 december 2017. Daarna kan gestart worden met de eigenlijke werken.

Sintniklaaskerk-500x300

Ruwbouw

De opdracht voor de ruwbouw omvat onder meer alle voorbereidende werken (zoals beschermingsmaatregelen, ontruimingswerken, eventuele bouwkundige en historische onderzoeken), de afbraak- en demontagewerken, graafwerken, stabiliteitswerken, dak- en timmerwerken, lood- en koperwerken, reinigingswerken, steenretouches, steenconservaties, zwambestrijding, smeed- en ijzerwerken, diverse schrijnwerken, glas-in-loodwerken, bezetwerken en kalei- en schilderwerken.

Elektriciteitswerken

De elektriciteitswerken bestaan uit onder meer alle voorbereidende werken en de levering en plaatsing van verdeelborden, aarding, aftakdozen, kabels,… Daarnaast ook nog de verlichtingstoestellen, de universele telefoon- en databekabeling, de toegangscontrole, de brand- en inbraakdetectie, de muziekinstallatie, het badgecontrolesysteem en de deursloten en de keukentoestellen.

HVAC en sanitair

Deze opdracht omvat onder meer alle voorbereidende werken, de levering en plaatsing van verwarmingsketels, rookgasafvoer, expansievaten, leidingen, kraanwerk, verwarmingselementen, pompen, vloerverwarming, brandbeveiliging en automatische regelingen; Daarnaast ook de levering en plaatsing van thermische isolatie, sanitaire toestellen en leidingen en kraanwerk, de brandblusinstallatie en verschillen bijkomende werkzaamheden zoals herstellingen (boringen, proeven, indienststelling,…).


Nieuw veld VV Westkapelle ingehuldigd

Page
Voetbalclub VV Westkapelle heeft het gloednieuwe kunstgrasveld op Molenhoek officieel ingehuldigd op zaterdag 18 november 2017, vlak voor de aftrap van de jeugdwedstrijd van de U13 die plaatsvond om 13.45 uur. Het waren de Schepenen Degroote, Morbee en Vlietinck die het veld mochten intrappen. De enige al wat vlotter dan de andere. Het nieuwe veld is  een grote troef voor de jeugd van de voetbalploeg. Door de officiële huldiging te verbinden aan een jeugdwedstrijd wilde de voetbalclub dit extra in de kijker plaatsen. Aan het nieuwe veld hangt een prijskaartje van om en bij de 490.000 euro.

Het gaat om het B-terrein dat volledig werd omgevormd tot een kunstgrasmat gevuld met rubber. De omvorming van het veld is een onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente afsloot met voetbalclub Club Brugge. Club plant een vast trainingscentrum naast Molenhoek. Het gemeentebestuur investeert in dit kader om zo de sportinfrastructuur van Molenhoek nog beter uit te bouwen en af te stemmen op de noden van de lokale sportclubs en voetbalvereniging VV Westkapelle in het bijzonder. Op de huidige parking en skatepiste komt ook nog een nieuw natuurgrasveld voor VV Westkapelle. De parking wordt anders georiënteerd. Het huidige A-veld gaat op termijn naar het trainingscomplex van Club Brugge.


We mogen geen kansen blijven verknoeien

Index“Het mag voorlopig niet zijn. Triestige affaire, als je weet dat we een pak kansen niet benutten”, zuchtte Thomas Vuyts vandaag in Het Nieuwsblad, die in de 65ste minuut plaatsmaakte voor Benoot. “Ik overdrijf niet als ik stel dat we het eerste half uur domineerden. Na amper negen minuten trapte Tobin Stroo de 0-1 binnen. Oostnieuwkerke werd tot tien man herleid en we bleven kwalitatief een stuk sterker. Pas in het slotkwartier van de eerste helft was er sprake van iets meer evenwicht.” “Na de rust kregen we die tweede bal maar niet tegen de netten. Integendeel, Oostnieuwkerke maakte gelijk. Vanaf dat ogenblik groeide hun geloof en ze scoorden warempel een tweede keer. Bij ons bleef de afwerking problematisch, we slikten twee te vermijden doelpunten. Niet alleen aanvallend valt er wat te zeggen, ook defensief zit het niet helemaal goed. Reken er nog dat broodnodige tikkeltje geluk mee dat al weken na mekaar ontbreekt en dan begrijp je onze situatie”, vervolgde Vuyts. “Er is geen spoor van paniek omdat we kansen bij de vleet afdwingen. Dat is elke match zo maar als je vijf tot zes open kansen verknoeit, weet ik het ook niet meer.” “Nu krijgen we Racing Waregem op bezoek, winnen wordt een must. Die ploeg moeten we thuis de baas kunnen want een week later staat de opdracht tegen Zwevezele op de kalender”, besloot Thomas Vuyts.


Kunstgrasveld VV Westkapelle klaar

Kunstgrasmolenhoek17-500x375
Op woensdag kon voetbalclub VV Westkapelle een eerste keer gebruikmaken van het nieuwe kunstgrasveld. Het gaat om het B-terrein dat volledig werd omgevormd tot een kunstgrasmat gevuld met rubber. In de loop van de volgende dagen moeten er wel nog een aantal zaken gebeuren. Zo moet de aannemer de tijdelijke toegang herstellen en de verlichting van terrein D plaatsen. De dug-outs moeten teruggeplaatst worden en het terrein moet nog een keuring ondergaan. Dit najaar wordt ook de opdracht gegund voor de uitbreiding van het cafetaria en bijhorend terras en het plaatsen van een luifel. De omvorming van het veld is een onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente afsloot met voetbalclub Club Brugge. Club plant een vast trainingscentrum op Molenhoek. Het gemeentebestuur investeert hier deels in om zo de sportinfrastructuur van Molenhoek nog beter uit te bouwen en af te stemmen op de noden van de lokale voetbalvereniging VV Westkapelle. Op de huidige parking en skatepiste komt ook nog een nieuw natuurgrasveld voor VV Westkapelle. Het huidige A-veld gaat op termijn naar het trainingscomplex van Club Brugge.


Nick Paternoster van VV Westkapelle zag overwinning zonder glans

NickAfgelopen weekend vloerde VV Westkapelle Eernegem op eigen veld met 0-2. Met die tweede overwinning klimt Westkapelle naar zeven punten en keert de rust ietwat terug.

“Zoveel glans zat er op de zege niet”, gaf T2 Nick Paternoster toe. “In de eerste periode lanceerde Senne Decloedt ons naar 0-1 maar intussen had Eernegem al de paal getroffen en was er een alerte keeper Pannecoucke nodig om een penalty te stoppen. We maakten onze kansen helaas niet af en daarom hadden we een prima keeper erg nodig. Kevin kreeg wat kritiek omdat hij de voorbije speeldagen niet keepte zoals van hem verwacht werd, maar zondag hield hij toch maar mooi de nul. Ik schat dat de thuisploeg drie keer paal of lat trof. Wij besloten twee keer op de paal in de tweede helft.”

“Enfin, we vervulden onze job en putten vooral veel vertrouwen. Nu ontvangen we Varsenare. Geen voorspellingen, we spelen van week tot week en spelers zot maken is zinloos. Natuurlijk stelde je bij iedereen een lichte opluchting vast na een wansmakelijk begin, maar de ploeg knokte er echt voor. Ondanks alles kun je de geleverde kwaliteit vandaag in geen honderd jaar vergelijken met die van vorig seizoen. Te veel foute beslissingen, te veel balverlies, er is veel groeimarge. Er moet gewoon harder gewerkt worden en in die optiek is deze winstmatch een aanzet. Opvallend is dat er weer vinniger getraind wordt. Ook Hajrizi is op komst en op training zie je dat die kerel heel veel honger heeft”, besloot de Westkapelse T2.


Sint-Elooi Westkapelle behaalt gouden en zilveren medaille op Nationaal Kampioenschap

De Landelijke Rijvereniging van Sint-Elooi Westkapelle behaalde de zilveren medaille in de groepsdressuur Klasse Zwaar B (de op één na hoogste proef in de groepsdressuur) op het Nationaal Kampioenschap in Kersbeek. De Westkapelse amazone Joyce Coupillie sleepte met haar paard Hazel Sollenburg bovendien de Belgische titel in de klasse Licht 2 in de wacht!

Lrvjoyce2-500x727

Joyce Coupillie nationaal kampioen in de klasse Licht 2

’s Morgens werd in Kersbeek in drie ringen van de klasse L2 gereden voor de eerste plaats. Joyce Coupillie werd in haar ring, na de punten van de twee jury’s op te tellen, de winnaar van deze ring. In de namiddag moesten de drie winnaars (van de drie verschillende ringen) ‘overkampen’ tegen elkaar. Alle drie de amazones reden een sterke proef. De twee jury’s waren het unaniem eens: Joyce Coupillie is Nationaal Kampioen! De Westkapelse behaalde dit jaar tijdens de zomertornooien in West-Vlaanderen 4x winst en 3x de 2de plaats.

LRV Westkapelle zilver in groepsdressuur Zwaar B

Het achttal Zwaar B van Sint-Elooi Westkapelle (Liesl Van Coppenolle, Diederik Desoete, Nick Van Doorne, Isolde Van de Sompele, Geert Storme, Shana Moyaert, Jurgen Van Coppenolle & Joyce Coupillie onder leiding van coach Siska Vandecasteele) wist het hele zomerseizoen in de prijzen te rijden. Ze behaalden in deze klasse 4x winst en 3x de 2de plaats, zo konden ze samen met de West-Vlaamse rijvereniging Ter Duinen uit Bredene strijden om de gouden medaille in de klasse Zwaar B. Rijvereniging Ter Duinen uit Bredene behaalde in deze klasse Zwaar B de gouden medaille, de rijvereniging Sint Elooi uit Westkapelle zilver en de rijvereniging De Lustige Dravers uit Kasterlee brons. Het is nogmaals bewezen dat de ruitersport in West-Vlaanderen op een hoog niveau ligt, met 2 rijverenigingen van aan de kust in de top drie in de groepsdressuur klasse Zwaar B.