David Spysschaert wint door Froome gesigneerde gele trui via Free Cycling Game

Prijs TdF
Onze stadsgenoot David Spysschaert uit Westkapelle heeft met zijn ploeg INDUSTRIA de Tour de France gewonnen bij Free Cycling Game. Hij won de Ronde van Frankrijk dankzij zijn team met Froome, Valverde, Yates, Kiserlovski, De Gendt, Sagan, Uran, De Marchi en Bakelants. Als winnaar mocht hij een door Tourwinnaar Chris Froome gesigneerde gele trui ontvangen uit de handen van organisator Ignace Devreese. Free Cycling Game is een gratis online wielerspel waarbij de deelnemers een ploeg van 9 renners opstellen. Per rit worden de tijden van je 3 beste renners opgeteld. De renners worden opgedeeld in verschillende categorieën, op basis van hun capaciteiten. Je mag maximum 1 renner per wielerteam selecteren. Met enkele klikken kan je snel en eenvoudig een ploeg samenstellen. Er is zelfs een quick-pick mogelijkheid voorzien voor wie het niet snel genoeg kan gaan. Het spel en de website werd ontwikkeld door de Knokke-Heiste broers Pieter en Ignace Devreese. Momenteel lopen de inschrijvingen van Free Cycling Game voor de Ronde van Spanje volop binnen. De hoofdprijs voor de winnaar van de Vuelta is een door Peter Sagan gesigneerde WK-trui. Ook de rode lantaarn zal een troostprijs ontvangen.


Fotoreportage van Alain Donvez over Westkapelle Kermis


Frédéric Klinkhammer verkozen tot wijkburgemeester van Westkapelle

19961300_10154839286469226_5772228137302983990_nFrédéric Klinkhammer werd verkozen tot wijkburgemeester Westkapelle 2017 met 200 stemmen, Nicky Van Belleghem eerste schepen en dan een gedeelde plaats voor de tweede schepen, Sonja en Danny. Schepenen Piet Degroote, Daniel Devlaminck en de raadsleden Françoise De Vreeze en Sabine Van de Sompele feliciteerden ook nog de andere deelnemer Luc Lewyllie, Jurgen en Kamiel. Het is nu afwachten tot Westkapelle Kermis voor de rest van de wijkfeesten. Kandidaat Prins Carnaval Bieze kwam het team aanmoedigen.


12de ruitertornooi in Westkapelle

Ruiternornooi2017-500x719Op zondag 6 augustus 2017 is er opnieuw een editie van het 3-jaarlijks ruitertornooi van de landelijke rijvereniging (LRV). Al voor de 12de keer vindt dit tornooi plaats in de Nederenheerweg 14 in Westkapelle. De wedstrijden gaan van start om 9 uur. Het eigenlijke feestprogramma begint om 14 uur. Er worden een 400-tal ruiters en amazones verwacht die aan zowel spring- als dressuurwedstrijden zullen deelnemen. Ook de menners zijn opnieuw van de partij. ’s Middags kan er in de grote tent aangeschoven worden voor warme beenham met frietjes voor de prijs van 15 euro. Kaarten in voorverkoop bij Carine Cauwels - T 0476 511 195. Iedereen is van harte welkom. De inkom is gratis.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

Feestterrein

 • 9 uur - Springwedstrijd klasse Licht basisomloop (1,10 m)
 • 12.30 uur - Springwedstrijd klasse Midden basisomloop (1,20 m)
 • 14.30 uur Parade alle deelnemende clubs en prijsuitreiking groepsdressuur

            Kurkentrekker

            Demonstratie groepsdressuur

            Prijsuitreiking dressuurwedstrijden klasse L1-ZZ

 • 15.30 uur - Barrage springwedstrijd klasse Licht+ prijsuitreiking
 • 16.15 uur - Demonstratie individuele dressuur
 • 16.30 uur - Barrage springwedstrijd klasse Midden + prijsuitreiking
 • 17 uur - Prijsuitreiking menwedstrijden
 • 17.15 uur - Springwedstrijd klasse Zwaar (1,30 m) + Barrage + prijsuitreiking (einde voorzien rond 18.30 uur)

B-terrein

 • 9 uur - Springwedstrijd klasse Beginnelingen
 • 13 uur - Springwedstrijd klasse Aspiranten.    

Dressuurterreinen

 • 9.30 uur - Dressuurwedstrijden klasse L1-ZZ
 • 13.30 uur - Dressuurwedstrijden klasse B1-B2
 • 10.30 - 13 uur - Wedstrijden Groepsdressuur
 • 13.30 uur - Menwedstrijden

Tweede grote opening van Club Lipps met tal van BV's en BKH's

Alain Donvez 35605797666_fb6f0cb63b_b

7 kandidaat burgemeesters

Burgemeesterverkiezing 2017

Iedereen die wil kan zijn stem gaan uitbrengen in café 't Dorp op zondag 09/07 te Westkapelle tussen 08u30-13u30.

Kandidaten: 1) Danny Taller 2) Frédéric Klinkhammer 3) Jurgen Vercruysse 4) Kamiel Madou 5) Luc Lewyllie 6) Nicky Van Belleghem 7) Sonja De Schrijver


494 236 euro voor nieuw kunstgrasveld in Westkapelle

Molenhoek2-500x332Het gemeentebestuur heeft de omvorming van het B-voetbalveld in Molenhoek naar een kunstgrasveld toegewezen aan de firma Sportinfrabouw uit Essen. De installatie van dit kunstgrasveld wordt geraamd op 494 236 euro (incl. btw). De omvorming van het veld is een onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die het bestuur afsloot met voetbalclub Club Brugge. Die wil het sportcentrum Molenhoek verder uitbouwen met een vast trainingscentrum. Het gemeentebestuur investeert hier deels in om zo de sportinfrastructuur van Molenhoek nog beter uit te bouwen en af te stemmen op de noden van de lokale voetbalvereniging VV Westkapelle. Op de huidige parking en skatepiste komt nog een nieuw natuurgrasveld voor VV Westkapelle. Het huidige A-veld gaat op termijn naar FCB. Zaterdag 24 juni 2017 om 19 uur komt Blauw-Zwart op dit terrein trouwens een oefenmatch spelen tegen Oranje-Zwart.


A11 tunnel krijgt nu ook camera's

A11aansluitingscomplexbanaantunnelVan 12 juni 2017 vanaf 7 uur tot 15 juni 2017 om 16 uur worden in de “banaantunnel” van de verkeerswisselaar van de A11 en de N49 in Westkapelle camera’s geplaatst en lampen hersteld. Over een afstand van 850 meter wordt het verkeer richting Brugge daarom via bakens met pinklichten op 1 rijstrook gebracht. Ook het verkeer dat vanuit Brugge aan de voorlopige verkeerslichten de U-bocht neemt richting Knokke wordt naar 1 rijstrook geleid. Het gemeentebestuur en de Lokale Politie vragen aan de automobilisten om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen door hun snelheid aan te passen.


VV Westkapelle hield enkel de eer nog even hoog

IndexDe interprovinciale eindronde is op een sisser uitgedraaid voor VV Westkapelle. Westkapelle hield nog wel de eer hoog met een 4-1 overwinning tegen Grotenberge, maar Zwevezele kwam niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel tegen Stekene. Westkapelle eindigt als derde in zijn poule, en speelt zondag nog tegen de derde uit de andere poule, Bierbeek. Zwevezele speelt als nummer vier dan weer uit tegen Grotenberge. Door dit resultaat zijn er ook geen bijkomende stijgers uit de andere provinciale reeksen.


VV Westkapelle moet alles nog eens uit de kast halen

Ca0f663a-e198-11e6-9b98-c7c190047478_originalMet een 4-4 gelijkspel pakte thuisploeg HO Veltem zondag zijn allereerste punt. VV Westkapelle bleef op zijn honger met 4 op 9. Het ziet ernaar uit dat Bilzerse Waltwilder en Herentals beslag zullen leggen op plaatsen één en twee.

“Vreemde ontwikkeling”, doet John Ekelmans het relaas van de wedstrijd. “Aan de rust leidden we met 0-3 en leek alles in kannen en kruiken. Coach Björn Cool waarschuwde nog om uit te kijken dat ze vooral niet zouden scoren meteen na de rust, maar op een onschuldige manier werd het toch 1-3. De thuisploeg kreeg vleugels en vocht dapper verder tot 3-3. We staken een tandje bij en dachten dat we ze bij 3-4 de mond gesnoerd hadden, maar alweer scoorden ze als een duivel uit een doosje de gelijkmaker.”

“Dit is een afknapper. Als je met 0-3 de rust induikt, moet je altijd voor de volle buit gaan. Bloedheet was het en op het kunstgras werd het een fysieke slag, maar we zoeken geen excuus. Het seizoen blijft mooi, maar het is moeilijk om een positieve boodschap te brengen over deze 4-4. Tegen Herentals voetbalden we sterker, dit was onze beste match niet.”

“Ik zie Herentals op eigen veld niet meteen punten verknoeien tegen dit Veltem, waardoor ze net als Bilzerse 9 op 12 halen en buiten schot zijn voor de eerste twee plaatsen.”

“Wij moeten donderdag alles op alles zetten tegen Grotenberge. Als we winnen, volgt er een extra duel met de derde gerangschikte ploeg uit de andere poule”, vervolgt John Ekelmans. “We hebben ons lot niet langer in eigen handen, maar donderdag halen we nog eens alles uit de kast.”