Goud voor Hubert De Vlieghe en Francine Verwee

18582332_10210813694230969_626784128862507530_nHubert De Vlieghe en Francine Verwee werden op zaterdag 20 mei 2017 in de bloemetjes gezet in Ter Mude voor hun 50ste huwelijksverjaardag. De twee gaven elkaar het jawoord in Heist op 19 mei 1967.  Schepen Daniel De Vlamynck feliciteerde het echtpaar in naam van het gemeentebestuur.

Hubert De Vlieghe is geboren in Knokke op 23 oktober 1945. Hij was de jongste van 9 kinderen. Zijn vader was metser. Het gezin woonde in Duinbergen en Hubert bracht er zijn jeugd door en liep er school. Na zijn schoolperiode werkte hij als timmerman. Hij deed legerdienst gedurende 1 jaar. Als timmerman ging hij eerst aan de slag bij André Desmidt en daarna bij Marcel Rotsaert tot aan zijn brugpensioen.

Francine Verwee zag het levenslicht in Brugge op 3 december 1946. Ze groeide op in een gezin met 5 kinderen. Het gezin woonde eerste in Knokke en later in Heist. Francine is er naar school geweest en heeft er haar jeugd doorgebracht. Haar vader was schilder. Na haar schoolperiode werkte ze als ziekenverzorgster in het ziekenhuis in Knokke. Het is daar dat ze Hubert heeft leren kennen. Later nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het koppel kreeg 3 zonen en 7 kleinkinderen. Zoon Dominique houdt zich bezig met grondonteigening en is gehuwd met Els. Samen hebben ze 1 dochter. Zoon Peter is timmerman en massagetherapeut en gehuwd met Vicky. Het paar heeft 5 kinderen, waaronder een tweeling. Zoon Christophe tot slot werkt bij Hubo en is gehuwd met Els. Zij hebben 1 zoon.

Hubert tuiniert graag en is imker. Francine speelt toneel en houdt van poëzie en fietsen. Ze leest voor in de mis en doet een voordracht voor de Zeewijding op 15 augustus. Hubert is lid van KWB en maakt al 30 jaar decors voor toneel. Francine is lid van het KTKH, Werkgroep 66 en WAT.


Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

LandscapeElke week stelt de dienst Burgerzaken een overzicht op van de geboorten, huwelijksaangiften, huwelijken en overlijdens van alle betrokken burgers die geen bezwaar hebben dat deze informatie publiek wordt gemaakt.

Geboorten

 • Mathias Cordus, zoon van Laurentiu en Ionela Cordus, Knokke-Heist

Overlijden

 • Pieter Verhaeghe, 86j., echtg. van Irène Wittesaele, Knokke-Heist
 • Huguette Verbeeck, 84j., wed. van Marcel Raeymaekers, Knokke-Heist
 • Julia Savels, 95j., Knokke-Heist

Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

HUWELIJKEN

 • Thomas Deconinck en Magali Six, Knokke-Heist

OVERLIJDEN

 • Maria Slabbinck, 91j., wed. van Marcel Verbeke, Knokke-Heist
 • Nathalie Vandamme, 51j., echtg. van Philippe Wolfs, Knokke-Heist
 • Gilberte Demunter, 92j., wed. van Cyrille Janssens, Knokke-Heist
 • Hilde Persyn, 62j., echtg. van Eric Snauwaert, Knokke-Heist
 • Marietta Vanwynsberghe, 85j., wed. van Alfred De Baere, Knokke-Heist
 • Marie Chapman, 90j., wed. van Eugeen Vandewalle, Knokke-Heist
 • Andrée Rivière, 87j., wed. van Robert Moyses, Knokke-Heist
 • Marie Borremans, 84j., wed. van Hubert Florizoone, Knokke-Heist

Echtpaar Vanhove-Cardon vieren diamanten huwelijk

JubileumvanhovecardonWilly Vanhove en Jeannette Cardon mochten op dinsdag 9 mei 2017 klinken op hun 60-jarig huwelijksjubileum. Het koppel stapte op 1 mei 1957 in het huwelijksbootje in Heist. Schepen Piet De Groote feliciteerde het echtpaar bij hen thuis in naam van het gemeentebestuur. Willy Vanhove is geboren in Brugge op 28 april 1932. Hij groeide op in een gezin met 6 kinderen. De jonge Willy bracht zijn jeugd door in Heist en liep school in het Sint-Pieterscollege in Blankenberge. Zijn vader was visser en het gezin woonde in Heist. Na zijn schoolperiode ging Willy aan de slag als visser en dit voor maar liefst 32 jaar lang. Hij werd vrijgesteld van legerdienst omdat hij de jongste was van zes kinderen en het beroep van visser uitoefende. Jeannette Cardon zag het levenslicht in Dudzele op 1 augustus 1936. Ze komt uit een gezin met 4 kinderen. Haar vader was metser en het gezin woonde in Dudzele. Toen Jeannette 9 jaar was, verhuisde het gezin naar Duinbergen. Daar bracht ze haar jeugd door. Na haar schooltijd heeft Jeannette thuis geholpen. Na haar huwelijk nam ze de taak van huisvrouw op zich. Het paar heeft 5 kinderen, 8 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Zoon Luc is visser en samen met Binte. Het koppel woont in Denemarken. Luc had 1 zoon, Mike, maar hij is overleden. Zoon Rudy is eveneens visser en gehuwd met Erna. Hij heeft 2 kinderen: Heily en Aäron. Heily is op haar beurt mama van Gene. Zoon Dirk is kaaimeester en gehuwd met Carine. Zij hebben 2 kinderen: Lindsay en Cinthia. Lindsay is mama van Joni en Quinten en Cinthia heeft ook 2 kinderen: Elise en Jef. Dochter Sonia is samen met Katrien. Het koppel baat samen restaurant ‘Bon appetit’ uit in de Graaf d’ Ursellaan. Zoon Bart tot slot werkt op de sleepboten en is samen met Shana. Zij hebben 3 kinderen: Alicia, Ralf en Luca. Willy is graag bezig (in zijn kotje) en viste op garnalen met een bootje. Willy en Jeannette gaan graag eens een koffie drinken en uit eten. Het paar is ook lid van de Zeemansclub en de Bloedgevers.


Echtpaar Wullaert-Janssoone vierden diamanten huwelijksjubileum

Jubileumwullaert-janssoone-500x338Onlangs vierden Julien Wullaert en Simonne Janssoone feest in Ter Mude in Sluis. Het echtpaar stapte immers 60 jaar eerder in het huwelijksbootje in Tielt, op 3 mei 1957. Schepen Jan Morbee feliciteerde het koppel met zijn diamanten huwelijksjubileum in naam van het gemeentebestuur.

Julien Wullaert is geboren in Tielt op 2 augustus 1931. Hij groeide op in een gezin met 7 kinderen. Hij liep school in Tielt en bracht er zijn jeugd door. Zijn vader was schoenmaker, maar heeft ook in de bouw gewerkt. Na zijn schoolperiode ging Julien aan de slag in een textielfabriek. Als oudste van 7 kinderen werd hij vrijgesteld van legerdienst. In de jaren 70 ruilde hij zijn job in de textielfabriek in voor een nieuwe baan in een metaalfabriek.

Simonne Janssoone zag het levenslicht in Ramskapelle bij Nieuwpoort op 9 februari 1933. Ze komt uit een gezin met 7 kinderen. In 1944 werd het gezin geëvacueerd naar Diksmuide omdat Ramskapelle onder water stond. Haar vader was gareelmaker (paarden) en het gezin woonde in Diksmuide. Na haar schooltijd heeft Simonne gewerkt als dienster, eerst in Roeselare, daarna bij een dokter in Handzame en bij een apotheker in Diksmuide. Vervolgens heeft ze in de kruidenierswinkel in Sint-Lambrechts-Woluwe gewerkt. Na haar huwelijk nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het paar heeft 4 dochters en 2 kleinkinderen. Dochter Jeannette is gehuwd met André. Dochter Christine is huisvrouw en gehuwd met Dirk. En dan is er nog de tweeling Katrien en Martine. Katrien is kokkin. Ze is samen met Erik en heeft 1 zoon: Frederic. Martine is huisvrouw en samen met Miquel. Zij hebben 1 kind: Manon.

Julien speelde vroeger biljart. Simonne naaide en breide veel. Nu lost ze kruiswoordraadsels op.


Burgemeester Lippens op bezoek bij het echtpaar Mehlin-Dalle

Jubileummehlin-dalle-500x334
Onlangs vierden Helmut Mehlin en Claudine Dalle hun 50ste huwelijksverjaardag bij hen thuis. Ze kregen er bezoek van burgemeester Graaf Leopold Lippens en schepen Paul Geerinckx die hen feliciteerden in naam van het gemeentebestuur. Helmut en Claudine stapten in het Zwitserse Baden in het huwelijksbootje en dit op 3 mei 1967. Helmut Mehlin is dan ook geboren in Baden (Zwitserland) op 4 april 1943. Hij groeide op in een gezin met 6 kinderen. Zijn vader was schilder. Het gezin woonde in Baden en Helmut bracht er zijn jeugd door.

Hij liep er school en vervolgde zijn studies in Diksmuide om Frans te leren. Nadien volgde hij koksschool in Zwitserland. Hij deed legerdienst in Zwitserland gedurende 4 maanden. Daarna moest hij jaarlijks 3 weken in het leger voor herhaling. Op zijn 21ste was hij helper in een keuken. Daarna werkte hij zich op tot keukenchef. In 1972 is hij, samen met Claudine, verhuisd naar Knokke. Tot en met 1995 baatte het echtpaar daar samen Chalet ’t Zwin uit. Daarna hebben ze de Suisse Grill op het Albertplein uitgebaat en dit tot in 2002.

Claudine zag het levenslicht in Blankenberge op 15 mei 1944. Ze komt uit een gezin met 4 kinderen. Haar vader werkte bij Bloso. Het gezin woonde in Wenduine en Claudine bracht er haar jeugd door en liep er school. Ze heeft op haar 16de school gelopen in Blankenberge. In 1962 werkte ze in Brussel bij een Zwitsers gezin dat een restaurant uitbaatte. Daar heeft ze Helmut leren kennen. Na haar huwelijk heeft ze dus samen met haar man Chalet ’t Zwin uitgebaat en vervolgens de Suisse Grill.


Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

GEBOORTEN

 • Célestine Geirnaert, dochter van Gregory en Julie Verbouw, Knokke-Heist
 • Collin Denys, zoon van Dimitri en Sara De Groote, Knokke-Heist
 • Mikolaj Klich, zoon van Ewa Klich, Knokke-Heist

HUWELIJKEN

 • Peter De Meyer en Carine Bousse, Knokke-Heist

OVERLIJDEN

 • Tadeusz Strzelczyk, 70j., echtg. van Rita Quisquater, Knokke-Heist
 • Rosa Van Middelem, 74j., echtg. van Oscar Dhondt, Knokke-Heist
 • Anneke Vandooren, 45j., Knokke-Heist
 • Antoinette Couvreur, 85j., wed. van Hippolyte Pauwaert, Knokke-Heist
 • Maria Goossens, 94j., wed. van Luc Vander Avort, Knokke-Heist
 • Maria Van Landschoot, 81j., echtg. van André Bouché, Knokke-Heist
 • Mariette Flederyck, 84j., wed. van Hendrik Van Speybroeck, Knokke-Heist
 • Joannes Ginée, 80j., Knokke-Heist

Diamanten huwelijksjubileum voor Libert Hoestlandt en Jeannine Waeghe

JubileumhoestlandtmediumsmallLibert Hoestland en Jeannine Waeghe vierden op dinsdag 2 mei 2017 hun 60ste huwelijksjubileum in d’ Ouwe Schuure in Sluis. Schepen Jan Morbee feliciteerde er het koppel in naam van het gemeentebestuur. Libert en Jeannine traden in het huwelijk in Knokke op 2 mei 1957. Het paar heeft 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Zoon Philippe is samen met Martine Klincke en werkt als verzorger in het schooltje in de Keuvelhoekstraat (speelplaatsbewaking, kinderen eten geven,…). Ze hebben 1 dochter: Marie. Dochter Marleen is gehuwd met Rudy Verlinde en werkt al 20 jaar lang bij Delhaize. Marleen en Rudy hebben 1 zoon: Glenn.

Libert Hoestland is geboren in Knokke op 7 augustus 1932. Hij komt uit een gezin met 4 kinderen en zijn vader was metser. Het gezin woonde in de Kalfstraat. Libert bracht zijn jeugd door in Knokke en heeft school gelopen in de gemeenteschool. Na zijn schoolperiode werkte hij een tijd in de golf en later ook als metser. Hij vervulde zijn legerdienst gedurende 21 maanden. Daarna ging hij aan de slag bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Daar werkte hij 31,5 jaar lang, waarvan 28 jaar bij de dienst feesten. Vervolgens ging hij met pensioen.

Jeannine Waeghe zag het levenslicht in Knokke op 19 februari 1936. Ze groeide op in een gezin met 2 kinderen. Haar vader werkte bij het Waterbedrijf. Het gezin woonde in de Kalfstraat in Knokke en Jeannine bracht er haar jeugd door en liep er school. Na haar schoolperiode heeft ze gewerkt als naaister bij o.a. Destrooper in de Kustlaan en dit gedurende 20 jaar tot de zaak stopte. Daarna naaide ze voor Lupinois.


Briljanten huwelijksjubileum voor Van Lint-Waleffe

Jubileumwaleffe-500x318Onlangs vierden André Van Lint en Paulette Waleffe hun 65ste huwelijksverjaardag. Schepenen Paul Geerinckx en Kathleen van der Hooft feliciteerden het echtpaar in naam van het gemeentebestuur. André en Paulette stapten op 29 april 1952 in het huwelijksbootje in Brussel. André en Paulette spelen beiden graag piano. Vroeger deed Paulette veel aan sport zoals klassieke dans, moderne dans, tapdans,… Het koppel speelde vroeger ook graag tennis.

André Van Lint is geboren in Watermaal-Bosvoorde op 15 september 1928. Hij was enig kind en het gezin woonde in Sint-Pieters-Woluwe. Hij bracht er zijn jeugd door en liep school in Sint-Pieters-Woluwe en Brussel. Na een jaar legerdienst, ging hij aan de slag bij een bouwonderneming. Daarna werd hij zelfstandig en handelde hij tot aan zijn pensioen in bouwmaterialen.

Paulette zag het levenslicht in Aarlen op 7 augustus 1929. Ook zij was enig kind. Haar vader was apotheker. Paulette bracht haar jeugd door in Aarlen en Brussel en studeerde er ook. Na haar huwelijk met André nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het paar heeft 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Dochter Michèle heeft 2 kinderen: Christopher en Caroline. Dochter Françoise heeft 1 kind: Raphael.


Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

Levensloop

GEBOORTEN

 • Noa Forrier, dochter van Chesney en Saartje Wytgeers, Knokke-Heist

HUWELIJKEN

 • Timothy Landuyt en Lisa De Lille, Knokke-Heist

OVERLIJDEN

 • Yvan Desplenter, 82j., echtg. van Diana Vanhencxthoven, Knokke-Heist
 • Mileva Djordjevic, 82j.,wed. van Christian Van Quickelberghe, Knokke-Heist
 • Germania Meys, 95j., wed. van Franciscus Roos, Knokke-Heist
 • Gabriël Declercq, 81j., echtg. van Monique Schroijen, Damme