De kijk op de voetbalweek met Robin Vantorre

Voetbal
 • Berchem sport - R.Knokke FC 1-2
 • Oostkamp - VV Westkapelle 1-2
 • KFC Heist - Damme 1-2
 • KFCH Ladies - Zulte Waregem 3-0

Royal trok naar Berchem om ginder ook de drie puntjes te pakken en leider Lommel niet verder te laten uitlopen. Het werd een wedstrijd, waar vooral één man in de picture wou lopen, de scheidsrechter. Berchem opende de score al in de eerst minuut en op het halfuur stond Knokke plots met tien man, na een rode kaart voor Buysse. Na rust was Knokke beter, maar de scheidsrechter begon zowaar met gele kaarten (8)te strooien in een faire wedstrijd. Een kwartier voor het einde kreeg Knokke een spookstrafschop, de VAR’s van onze Belgische competitie zouden zich er ook hun hoofd op breken. Staelens nam het cadeau met beide handen aan. Berchem moest winnen om noet te degraderen en zette in de laatste minuut alles op alles. Keeper Verlinden pakte de bal en trapte ver uit naar Andries die niet meer kon missen voor een lege doelmond. De supporters van Berchem waren ziende en de Knokse delegatie moest na de wedstrijd beschermt worden.

VVW speelde zijn allerlaatste wedstrijd in 1ste provinciale en won van een sterk Oostkamp, een ploeg die nog uitkomt in de eindronde. Hajrizi opende de score na acht minuten. Oostkamp probeerde wel de aansluitingstreffer te maken, maar het was steeds net niet. In de tweede periode zette Cornelis Westkapelle op een geruststellende 0-2. In de slotfase kon Oostkamp nog milderen, maar VVW neemt afscheid in schoonheid.

Heist trad aan tegen Damme, die zich door winst nog kon plaatsen voor de eindronde. Damme kwam al vlug op voorsprong, maar enkele tellen later zette Vandenbossch de stand terug gelijk. In 71ste minuut besliste de Damse spits Van Gyseghem de wedstrijd met een knap doelpunt. Voor KFC Heist eindigt het seizoen op een tiende plaats. De eerst wedstrijd van Heist voor het volgende seizoen is een oefenwedstrijd tegen Club Brugge.

Ook de Ladies speelde hun laatste competitie wedstrijd van het seizoen. Ze wonnen 3-0 tegen het vierde geklasseerde Zulte Waregem. Vanwelden, Mus en Wille scoorde voor de dames. Komende zaterdag om 15u spelen de Ladies nog hun bekerfinale tegen Club Brugge op het veld van Rac. Waregem, alle supporters op post.

Zaterdag 28 april om 20u :

 • Knokke FC - Geel

Zaterdag 28 april om 15u :

 • KFC Heist Ladies - Club Brugge Ladies
 • (Terrein : rac. Waregem)

Robin Vantorre


Schietende brandweermannen bij de Vossenhul

P1270873

Een 18 man sterke delegatie van de brandweer werd vrijdagavond ontvangen bij Schuttersclub Vossenhul ter gelegenheid van een initiatie avond . Het voltallig bestuur was paraat om initiatie te geven met luchtkarabijn en luchtpistool. Dit gebeurde in de moderne digitale schietstand van de Gemeente, gelegen in de kleine sportzaal van “De stormmeeuw. Na de initiatie werd er een wedstrijdje georganiseerd tussen de brandweermannen. Er moest geschoten worden zowel met luchtkarabijn als luchtpistool. De drie beste schutters werden beloond met een medaille. Goud ging naar Davy D’Hooge, Zilver naar Tony Durnez en brons naar John Van Aeldeweereld. Tijdens deze initiatieavond kregen we onverwachts bezoek van de Schepen Annie Vandebussche. Ze was zeer geïnteresseerd en heeft ook een schotje gelost. De voorzitter François Raes bedankte de brandweermannen voor hun zeer gedisciplineerde houding en hun enthousiasme , alsook de bestuurleden van Vossenhul en de hoofdverantwoordelijke Dirk Degraeve. De avond werd gezellig beëindigd in de cafetaria van de Sporthal.

P1270869


De Junior Spartarun was super!

Voor het eerst vond de Junior Spartarun plaats in Knokke-Heist aan het evenementenstrand.  Het was een super event met zo’n 650 kids aan de start. De Junior Spartarun was dan ook een indrukwekkend loopwedstrijd met uitdagende hindernissen voor kinderen van 7 tot 15 jaar.  Maar liefst 15 hindernissen moesten de deelnemers overwinnen. Je kunt hierboven dankzij KneistiTV en Yvan Kaux nog eens alles herbeleven. Hieronder ook alle foto’s.

Sparta Run for Kids 15 april 2018


Alles over de Chiquita Kids Run, Knokke Jogging en Knokke 10K

1 mei loop

De dag van de arbeid op dinsdag 1 mei 2018 wordt voor naar schatting 4000 loopfanaten alvast geen rustdag. Die dag wordt Knokke-Heist immers andermaal omgetoverd tot het loopparadijs-aan-zee. Met reeds 1022 voorinschrijvingen belooft het weer een heus sportfeest te worden. Vooraf inschrijvingen kan via www.runningtour.be tot en met dinsdag 17 april 2018. Vanaf woensdag 18 april kun je nog online inschrijven, maar dan aan het tarief van een daginschrijving. Schrijf je dus vandaag nog in! Met deze voorinschrijving stel je jezelf een sportief doel en geniet je ook nog van de voorinschrijvingsprijs. Inschrijven op 1 mei zelf blijft mogelijk. Dit kan vanaf 11 uur in sporthal De Stormmeeuw.

 

Sportieve kids tussen 6 en 12 jaar kunnen om 14 uur schitteren in de Chiquita Kids Run over een afstand van 1,5 km. Om 14.45 uur start de Knokke Jogging. Deze loop over 5 km staat open voor alle recreatieve lopers en slingert zich langs de golf. Ook hier is deelnemen steeds winnen. De Knokke 10K start om 15.30 uur. Het parcours van deze prestigieuze stratenloop loopt langs enkele toeristische trekpleisters zoals de Zeedijk, de residentiële wijk Het Zoute, de Zwinpolders en enkele kuitenbijters in het Koningsbos. Gewoon genieten van een uitermate gevarieerd parcours dus!

 

 

Info:

Sportdienst Knokke-Heist

E Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist

Tel 00 32 (0)50 630 480

knokke10k@knokke-heist.be

sport.knokke-heist.be


Eerste SUP peddeltocht op tweede pasen

Paaspeddel-2017-3
Op Paasmaandag 2 april organiseert Surfers Paradise de eerste SUP peddeltocht van het jaar namelijk "DROP IN THE SUPSEASON" 
Iedereen kan deelnemen en volgens eigen niveau het traject van 7 kilometer tussen Sluis en Damme peddelenvia de Damse Vaart. De perfecte work-out voor jong en minder jong. Bovendien krijgen alle beginners bij aanvang de juiste instructies zodat je na 15 minuten als een volleerde peddelaar aan de slag kan. Een instructeur begeleidt je ook verder op het water. Deelname is € 20 per persoon met alle materiaal inbegrepen zoals peddel, board, wetsuit… Er wordt ook altijd met de wind mee gepeddeld zodat de tocht vlot verloopt. Dit wil zeggen dat er ofwel gestart wordt in Sluis of in Damme. Start is voorzien om 14u en bij aankomst zijn er bubbels en paasverrassing voorzien door de paashaas !

Inschrijven noodzakelijk via xan@surfersparadise.be


De kijk op de voetbalweek met Robin Vantorre

 • Knokke FC - Châtelet 6-3
 • VV Westkapelle - Zwevezele 0-3
 • Jabbeke - KFC Heist 0-0
 • CercleLadies - KFCH Ladies 1-3

Meubelknop-kinderkamer-voetbal-voorkantRoyal en Châtelet hebben er een waar doelpuntenfestijn van gemaakt, een leuke wedstrijd voor alle aanwezige supporters. Enige smet op de wedstrijd was de rode kaart voor doelman Paepe. De wedstrijd was nog maar een half uur bezig of het stond al 3-1 op het scorebord. De Cuyper, Pierre en Staelens hadden de netten doen trillen voor Knokke. Aan de rust was het ondertussen al 5-2 geworden. Van een doelpuntenkermis gesproken. In het tweede bedrijf scoorde beide ploegen nog één maal. Knokke kan nu stilaan de eindronde ruiken. Hopelijk kunnen ze zich in de laatste wedstrijden profileren als een echte eindronde kandidaat.

Voor Westkapelle stond er alweer een moeilijke opdracht op het programma. Leider Zwevezele kwam op bezoek. Toch konden de VVW mannen gelijke tred houden tot de 70ste minuut. Zwevezele kreeg een onterechte strafschop toegekend. De fout gebeurde toch zo’n meter buiten de 16-meter, maar de scheidsrechter legde de bal op de stip. Nadien gingen de kopjes naar beneden en werd er nog tweemaal gescoord door de bezoekers.

KFC Heist en Jabbeke zijn twee ploegen die dit seizoen zeer aan elkaar gewaagd zijn. Dit bleek ook nu uit de einduitslag. Geen van beide teams nam het heft in handen en ook op kansjes was het wachten. Beide teams speelde met veel inzet, maar gescoord werd er niet.

De Ladies hebben zich dan toch goed herpakt, na de zege tegen Zandvoorde, moesten deze week de Cercleladies eraan geloven. Maïte Vanlerberghe opende de score met haar allereerste doelpunt voor de dames. Na een klein foutje van de Heistse doelvrouw stond het rap terug 1-1. Bij de Ladies werd even voor halfweg, Celine Bekaert onterecht uitgesloten, de arbiter in kwestie had waarschijnlijk een slechte dag. In de slotfase van de wedstrijd gingen de Ladies dan met 10 volledig over Cercle en werd de 1-3 eindscore op het bord gezet. Annelies Vanwelden zorgde voor beide doelpunten, die er kwamen na collectief samenspel.

De volgende wedstrijden zijn pas voorzien in het weekend van 7 April.

Wil je deze week de jeugd aan het werk zien, op vrijdag en zaterdag kun je terecht op de Molenhoek voor het jeugdtornooi van VV Westkapelle. En op Paasmaandag kun je naar jaarlijkse gewoonte het Jeugdtornooi van KFC Heist volgen in stadion De Taeye. Allen daarheen.

Robin Vantorre