Cascais was aperitief voor Knokke Hippique

In Cascais streden de ruiters zonet om de overwinning voor de overwinning in de LGCT Grand Prix of Cascais. Acht ruiters wisten het dubbel foutloos te houden in de basisomloop van het 1.60m hoge parcours. Onder hen onze landgenoten Gregory Wathelet en Nicola Philippaerts.

Wathelet kwam als eerste Belg opnieuw in de ring met Mjt Nevados S (Calvados Z) en zette meteen een sterke tijd neer, het duo klokte af in 40,93 seconden. Meteen na Wathelet kwam Nicola Philippaerts aan de beurt, in het zadel van zijn H&M Harley vd Bisschop (Dulf vd Bisschop) wist hij Wathelet’s tijd met meer dan één seconde te verbeteren. Zo schreef Nicola de Grand Prix op zijn naam en reserveert hij zijn ticket voor de Super Grand Prix in Praag aan het einde van het GCT circuit.

Eduardo Alvarez Aznar reed Rokfeller de Pleville Bois Margot (L’arc de Triomphe) in 41,36 seconden naar de derde podiumplaats.

Danielle Goldstein eindigde met Lizziemary (Cabri d’Elle) net naast het podium en Philip Houston sloot de top vijf af met Chalanda (Chacco Blue).

 

Nicola-Philippaerts

“Fantastisch dat wij hier de zege pakken” glunderde Nicola Philippaerts na afloop van de podiumceremonie in Cascais. “In Madrid waren we er met de tweede plaats heel dicht bij. Nu is het raak en winnen we deze manche. Geweldig. Ik was iets eerder dan gewoonlijk naar de piste gegaan om Gregory Wathelet aan het werk te zien. Hij is altijd zeer snel en ook gisteren reed hij om te winnen. Veel tijd om te analyseren had ik niet maar ik ben er toch in geslaagd om ergens één galoppas minder te rijden waardoor ik hem heb kunnen verslaan. Harley kreeg na de wedstrijd in Hamburg rust. Die heeft hem klaarblijkelijk deugd gedaan. Ik hoop dat hij deze vorm nog een tijdje kan vasthouden. De volgende wedstrijd die we samen rijden is Knokke Hippique. Dankzij deze zege ben ik nu al zeker van de eindstrijd in Praag. Een hele eer want in de grote finale mogen slechts 16 combinaties deelnemen.” 


Iman Mokran is vice-Belgisch Kampioene tumbling 2018

Tumbling Gym Knokke-Heist laat terecht trots weten dat Iman Mokran... vice-Belgisch Kampioene tumbling 2018 is geworden . Tijdens diezelfde wedstrijd werd Milan Calleeuw knap 4de. 

2

Tumbling is een aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen. Op de 25 meter lange verende baan wisselen salto’s, fliks en schroeven elkaar af. Deze discipline wordt vanaf 9 jaar door zowel jongens als meisjes individueel beoefend.

Een reeks bestaat uit 5 tot 8 delen en op het einde wordt steeds een spectaculaire eindsprong uitgevoerd. Een tumblingreeks is een verbinding van sprongelementen waarbij rugwaartse snelheid wordt opgebouwd. De geturnde reeks moet een goede beheersing, vormspanning, uitvoering en handhaving van tempo laten zien. 

De gymnast vuurt in een razend tempo ritmische- en roterende sprongbewegingen af op het publiek, zonder aarzeling of tussenstappen.

Snelheid, amplitude en vaardigheid in het draaien van salto’s en schroeven zijn hier van belang. Als jij je grenzen wilt verleggen dan is tumbling zeker iets voor jou.


De Early Bird Run van Besox een unieke loopervaring in de natuurpracht van het Zwin

Early bird 2017 0265Onder het motto ochtendstond heeft goud in de mond beleven de deelnemers van de Besox Early Bird Run bij het krieken van de dag een unieke loopervaring. Met een parcours doorheen de Zwinvlakte, - duinen en –bosjes en de start en aankomst aan het Zwin Natuur Park kunnen de deelnemers op zondag 30 september 2018 genieten van een unieke locatie. Het parcours van de Besox Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden, een doortocht doorheen de duinen en kleine offroad paden. Sporters beleven meer staat hierbij centraal: het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving.

 

Deelnemers starten individueel om de 10 seconden tussen 8 en 9 uur. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours van om en bij 8,5 kilometer afwerken. Om de 15 minuten vertrekken 90 deelnemers. De wave van de ooievaars vertrekt eerst, gevolgd door de bergeenden en de scholeksters. De wave van de zilverreigers gaat van start tussen 8.45 en 9 uur.

 

Maximum 360 deelnemers kunnen deelnemen aan deze unieke loopervaring.

Deelnemers moeten zich op voorhand inschrijven via http://sport.knokke-heist.be/ Vooraf inschrijven kost slechts € 7,00 en is mogelijk tot en met 31 augustus 2018 of tot het deelnemersveld volzet is. Vanaf 1 september t.e.m 26 september 2018 betaal je € 10,00. Momenteel hebben zich reeds een 100-tal kandidaten ingeschreven, dus vlug inschrijven is de boodschap!


Verkeersmaatregelen tijdens de tijdrit in Heist van aanstaande zaterdag

Tijdrit-verbeteren_Garmin_CerveloP5-e1414351395589
Op zaterdag 2 juni 2018 vormen de straten van Heist het strijdtoneel voor een ploegentijdrit. De teams van diverse plaatselijke wielerclubs starten in de Knokkestraat ter hoogte van café Land en Zee om verder te rijden via de Knokkestraat, Onderwijsstraat, Felix Timmermansstraat, Hendrik Consciencestraat, Pannenstraat om opnieuw in de Knokkestraat aan te komen. De renners rijden drie rondes op het parcours waarna elk team een ereronde rijdt op de piste van het stadion De Taeye alvorens de eindmeet te bereiken. Het startschot van de tijdrit wordt om 15 uur gegeven. Om de vijf minuten start een nieuw team. Het einde van de wedstrijd is voorzien om 17.15 uur. 

Verkeersmaatregelen

Om de wedstrijd vlot te laten verlopen en de hinder voor het (auto)verkeer zo veel mogelijk te beperken, worden volgende bijzondere verkeersmaatregelen genomen:

 • Geen doorgaand verkeer mogelijk tussen 14.30 en 17.30 uur in volgende straten:
  • Knokkestraat (vanaf de Pannenstraat tot de Onderwijsstraat)
  • Onderwijsstraat (vanaf de Knokkestraat tot de Felix Timmermansstraat)
  • Pannenstraat (tussen Polderstraat en Knokkestraat)
  • Hendrik Consciencestraat (tussen Felix Timmermansstraat en Pannenstraat)
 • Een parkeerverbod in (gedeelten) van deze straten (aangeduid door verkeersborden E3):
  • Knokkestraat
  • Pannestraat
  • Onderwijsstraat
  • Hendrik Consciencestraat
  • Felix Timmermansstraat.

Winkels en bedrijven in de omgeving van de Pannenstraat zijn moeilijk bereikbaar. Volg hierbij de richtlijnen van de politie en de seingevers strikt op.


Nationale kampioenen bij TCD willen zihzelf opvolgen

Tcd
De interclubcompetitie is half weg en TCD kan opnieuw een aardig palmares voorleggen. Zo maar eventjes 17 ploegen gaan door naar de gewestelijke eindrondes. 11 volwassen- en 6 jeugdploegen. Interclub zorgt voor een schitterend sfeer in de club. Op alle niveaus strijden de vriendenploegen met elkaar tegen andere clubs uit de regio. Winst en verlies worden steeds achteraf in het gezellige clubhuis uitvoerig besproken. Alle weekends volle ambiance verzekerd ! TCD zal ook dit jaar de finaledag van de jeugdinterclub organiseren. Daar er nog 6 ploegen in de running zijn, zal dit vast en zeker een mooie apotheose van het interclubseizoen worden. Het finale weekend gaat door op 23 en 24 juni. We verwachten een hoogstaande competitie en hopen veel supporters voor onze jeugd te mogen ontvangen. De finale op 24 juni is alvast een TCD-finale. In jongens 13/3 zullen de ploegen van kapiteins Emile Janssens en Matteo Despiegelaere sportief strijden om de titel van Westvlaams kampioen. Wie de gewestelijke finale wint, mag in september strijden voor de Belgische titel. Vorig jaar had TCD één nationaal kampioen : Dubbel Gemengd reeks 2 onder leiding van kapitein Martine Heuzel.