Bryan Coquard wint op de Wandelaar in Duinbergen

De eerste etappe van de Baloise Belgium Tour is gewonnen door Bryan Coquard (Direct Energie) dit kon je reeds live horen op Kneistiradio. De Franse sprinter ging te snel voor Jens Debusschere op de oplopende eindstrook in onze badstad. Achter hen ging het halve peloton tegen de vlakte. Edward Theuns was een van de pechvogels.

Snelle start

Ondanks de warmte schoot het peloton als een raket uit de startblokken. In het eerste wedstrijduur maalden de renners bijna 48 kilometer af.

De vlucht van de dag werd in dat snelle eerste uur gevormd. Na enkele vroege en tevergeefse uitvalspogingen was het raak voor vijf renners.

Lasse Norman Hansen, Brian van Goethem en de Belgen Kenneth Vanbilsen, Ludwig De Winter en Timothy Stevens reden zowat de hele namiddag voor het peloton uit. De vijf harkten een maximale bonus van zo'n vier minuten bij elkaar.

Coquard juicht, val in sprint

Het peloton hield de kloof met de vijf koplopers voortdurend onder controle. In de plaatselijke rondes in Knokke-Heist smolt de voorsprong van de kopgroep als sneeuw voor de zon. Voorin spartelde Norman Hansen nog wat tegen, maar ook de Deen was er uiteindelijk aan voor de moeite op 15 km van de streep.

In de voorspelbare sprint naar de Wandelaar, de hellende aankomststrook langs de kust van Knokke-Heist, was het Bryan Coquard die aan het langste eind trok. Achter de Fransman kwakte het halve peloton nog tegen de vlakte door een valpartij. Coquard is ook de eerste leider.


Baloise Belgium Tour pakt vandaag uit met een mix van klassieke renners en toppers uit het veld

1501De rit start om 12u20, de aankomst wordt verwacht tussen 16u34 en 16u58

Dinsdagavond was er in Lochristi de ploegenvoorstelling van de 87ste editie van de Baloise Belgium Tour die vandaag naar Knokke-Heist komt. De organisatie brengt een unieke mix van klassieke renners en veldrittoppers aan de start. Nieuw is de intrede van de Baloise Safety Car.

Er komen heel wat ronkende namen uit het klassieke peloton aan de start in Lochristi. Tiesj Benoot wil beter doen dan zijn tweede plaats in 2015, maar hij krijgt stevige concurrentie van Philippe Gilbert (eindwinnaar in 2011). Gilbert schreef tijdens het voorjaar de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race op zijn naam.

Een andere opvallende naam op de deelnemerslijst is die van Oliver Naesen. De Oost-Vlaming zal de kleuren van Team Belgium verdedigen tijdens de Baloise Belgium Tour. Hij krijgt het gezelschap van Jan Bakelants, Jens Keukeleire, Maarten Wynants en Tom Van Asbroeck. Beloften Milan Menten, Julien Mortier en Aaron Verwilst maken Team Belgium compleet.

DUEL TUSSEN TOPCROSSERS

Een wedstrijd in de wedstrijd wordt het duel tussen Wout Van Aert en Mathieu Van Der Poel. Beide tenoren uit het veldrijden bewezen al dat ze ook op asfalt meer dan aardig uit de voeten kunnen. Ook de Telenet Fidea Lions van Sven Nys tekenen present met een stevige ploeg. Onder meer Toon Aerts, Corné Van Kessel en Lars Van Der Haar maken deel uit van de selectie.

Van Aert verbaasde vorig jaar vriend en vijand door de proloog in Beveren op zijn naam te schrijven. Hij vloerde toen superspecialist Tony Martin. De renner van Katusha-Alpecin wil maar al te graag revanche nemen op Van Aert. Martin won de Baloise Belgium Tour al driemaal en is zo recordhouder. 

VOOR IEDER WAT WILS

Met een spurt op de 'Wandelaar' in Knokke-Heist , een passage door het Heuvelland op dag 2, een tijdrit in Beveren en een pittige mini-versie van Luik-Bastenaken-Luik komt iedere renner aan zijn trekken. Voornamelijk tijdens de rit Ans-Ans zullen de grootste verschillen gemaakt worden. Tijdens de laatste 25km krijgen de renners de Roche au Faucons, Saint-Nicolas en de kasseien van de Rue Naniot voor de wielen. Afsluiten doen we met een etappe tussen Tienen en Tongeren.

GOUDEN KILOMETER

Na positieve reacties van publiek en renners wordt ook dit jaar de 'Gouden Kilometer' opgenomen bij iedere rit in lijn. Op deze strook, die zich steeds in de laatste 20 à 25 km van iedere etappe bevindt, zijn er 3 bonificatiesprints gelegd (0-500-1000m), met telkens 3-2-1 seconden bonificatie te verdienen. "Het nut van de Gouden Kilometer heeft zich de afgelopen jaren bewezen. De Gouden Kilometer brengt meer spanning in het klassement én zorgt voor een aantrekkelijker koersverloop voor de wielerliefhebber", stelt koersdirecteur Rob Discart van Golazo Sports. 

BALOISE SAFETY CAR

Ook dit jaar draagt de Baloise Belgium Tour veiligheid hoog in het vaandel. Nieuw dit jaar is de Baloise Safety Car. "Deze wagen rijdt een half uur voor het peloton uit en fungeert als het ware als een extra paar ogen voor de organisatie. De Baloise Safety Car scant de omgeving voor ongevallen, een brand of andere onverwachte omstandigheden. Op deze manier kan de koersdirectie, in samenspraak met alle ordediensten, indien nodig onmiddellijk ingrijpen", aldus Discart.


Stadsgenoot Timmy Simons blijft speler maar in een andere rol

 

14693340828_05625c016a_bTimmy Simons: "Ik heb altijd gezegd dat ik wil blijven spelen zolang ik mij goed voel. De Voorzitter gaf aan dat ik zelf kon kiezen of ik al dan niet als speler bij de Club bleef. Ik voel me nog te fit om te stoppen en doe er nog een jaar bij, weliswaar in een andere rol. Ik geef de kapiteinsband door en zal vooral mijn rol in de kleedkamer spelen als mentor voor de jongere spelers. Beschouw het als een overgangsjaar waarin ik als speler evolueer naar een andere rol binnen de Club en mijn ervaring doorgeef aan de andere jongens. En als de Club mij nodig heeft, dan zal ik er staan.


Stadsgenoot Jelle Vossen: “Nederlaag was geen optie”

Jelle VOSSENNet als Wesley werd Jelle Vossen enkele keren hard aangepakt door de Gentse defensie, maar dat deerde hem blijkbaar niet. De Limburger bleef maar lopen en werd kort voor het einde nog vervangen door Lex Immers. “Na deze 2-1 overwinning is er in de eerste plaats opluchting”, waren de eerste woorden van Vossen. “We zijn heel tevreden dat we deze belangrijke wedstrijd hebben kunnen winnen. Je weet dat je naast de titel grijpt en dat er in de laatste wedstrijd van het seizoen nog strijd moet geleverd worden voor de tweede plaats. Dat hebben we goed gedaan, denk ik. Natuurlijk was een nederlaag geen optie, maar langs de andere kant hadden we toch vertrouwen en kracht genoeg om hier in eigen huis te winnen van Gent. Aangezien we al het hele seizoen bewezen hebben dat we thuis quasi niet te kloppen zijn, maakte dat de opdracht er ietsje gemakkelijker op  voor ons dan voor Gent. Het feit dat we op voorsprong kwamen, maakte het voor onszelf nog wat makkelijker, want Gent moest zo al twee keer scoren. Hun tegendoelpunt deed ons niet twijfelen, maar je weet maar nooit dat er dan nog een tweede doelpunt uit de lucht valt, maar zover is het gelukkig niet gekomen. Nu is het uitkijken naar een verdiende vakantie om er straks in juni weer met volle moed tegenaan te kunnen gaan.”


Matthieu Schotte is Vlaams Kampioen voor Gym Knokke-Heist

18268564_10155183414703080_5431382660516285120_nOnlangs was er het Vlaams Kampioenschap C voor Josefien, Matthieu, Louis & Demi. Vol moed trokken de 4 gymnasten van Gym Knokke-Heist naar Schelle om hun laatste Gymfed wedstrijd te turnen. Josefien Durnez had zich tijdens haar eerste wedstrijdseizoen al direct kunnen plaatsen voor het Vlaams, wat al een hele knappe prestatie is! Op haar eerste "Vlaams-kampioenschap" werd Josefien 10de! Louis De Bruyne, nog niet volledig van blessure & 2 maanden afwezigheid mocht heel tevreden zijn met een 8ste plaats. Voor Matthieu Schotte werd het een bekroning...na alle voorrondes op de 1ste plaats te staan, sprong Matthieu ook deze keer naar de overwinning! Nog een Vlaams Kampioen voor Gym Knokke-Heist! Demi Maene turnde bij de senioren meisjes 3 prachtige reeksen, maar moest jammer genoeg de duimen leggen voor haar concurrente uit Limburg. Maar met trots kunnen we wel zeggen dat Demi Maene vice-Vlaams Kampioene is geworden! Proficiat aan de 4 tumblers voor deze prachtige resultaten! 18274870_10155184447658080_1908606241240681688_n


We maken ons op voor de Baloise Belgium Tour

BbttremeloJuich je volgende week je wielerhelden naar de finish van de eerste rit van de Baloise Belgium Tour? Of kom je liever naar de ploegenvoorstelling vóór de start van de tweede rit? De politie en organisatie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het sportevent vlot en veilig te laten verlopen. Houd rekening met een gewijzigde parkeer- en verkeerssituatie en volg tijdens de wedstrijden steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Lochristi – Knokke-Heist (178,8 km)

De eerste rit van de wedstrijd gaat door op woensdag 24 mei 2017 en brengt het peloton van Lochristi naar Knokke-Heist.

De rennerskaravaan arriveert omstreeks 14.45 uur in Damme. Via de Nieuwstraat, Zomerstraat-West, Schardauwstraat, Gentse Steenweg, Zwaanstraat, Veldstraat en Stationsstraat rijden ze richting Brugge over de befaamde kasseistrook van de Brieversweg. Via de Pijpeweg keren de renners terug naar Damme. Het peleton bereikt een eerste maal de aankomststreep op de Wandelaar in Knokke-Heist, via de de Moerkerkse Steenweg, Vierscharestraat, Vivensteenweg, Kerkstraat, Dammesteenweg, Koolkerkesteenweg, Westkapellesteenweg, Oostkerkestraat, Dorpsstraat, Herenweg, Westkapellestraat, H. Consciencestraat, Polderstraat, Knokkestraat, Rampe, Elizabetlaan, Zeerobbenlaan en Zeedijk-Albertstrand. Hierna volgen twee lokale rondes. De renners rijden via de Bergdreef, Jozef Nellenslaan, Duinendreef, Anemonenlaan, Zeedijk, Parkstraat, Elizabetlaan, Heistlaan en Dudzelestraat richting Oostkerke. In Oostkerke rijden ze opnieuw naar de aankomststreep via de Westkapellesteenweg, Oostkerkesteenweg, Dorpsstraat, Herenweg, Westkapellestraat, Zeerobbenlaan en Zeedijk-Albertstrand. De aankomst is voorzien tussen 16.30 en 17 uur.

Knokke-Heist – Moorslede (196,1 km)

De tweede rit van de Baloise Belgium Tour gaat door op donderdag 25  mei 2017 en brengt het peloton van Knokke-Heist naar Moorslede.

Na de ploegenvoorstelling op het Maes en Boereboomplein vertrekt de rennerskaravaan omstreeks 12.10 uur richting Oedelem. Ze rijden via de Marktstraat, de Bondgenotenlaan, het Stationsplein, de Koudekerkelaan, de Heistlaan en Knokse Baan naar de Leopoldsvaart-Oost, Koolkerkesteenweg, Dammesteenweg, Kerkstraat, Vivensteenweg, Sijseelsesteenweg, Vierscharestraat, Moerkerkse Steenweg en Pijpeweg voor een korte doortocht in Brugge via de Brieversweg. Daarna volgt de rennerskaravaan de Stationsstraat, Veldstraat, Zwaanstraat, Gentse Steenweg, Schardauwstraat, Zomerstraat-west en Nieuwstraat tot in Oedelem.


Verkeersmaatregelen

Op woensdag 24 mei 2017 is tijdens de doortocht van de renners (± 14.45 tot 17 uur) geen verkeer toegestaan op de Wandelaar, Zeedijk-Albertstrand (van de Zeerobbenlaan tot het Manitobaplein), Zeedijk t.h.v. het Directeur Generaal Willemspark en in de Zeerobbenlaan, Majoor Quaillestraat, Bergdreef (van het Klaprozenpad tot de Jozef Nellenslaan) en Parkstraat. Het is ook niet mogelijk af te slaan naar de Westkapellestraat (vanaf de H. Consciencestraat tot de Herenweg), H. Consciencestraat (vanaf de Pannestraat tot de Westkapellestraat), Polderstraat (vanaf de Knokkestraat tot de Pannestraat), Rampe (vanaf de Elizabetlaan tot de Pannestraat), Jozef Nellenslaan (vanaf de Poststraat tot de Bergdreef), Duinendreef (vanaf de Anemonenlaan tot de Poststraat), Anemonenlaan (vanaf de zeedijk tot het Sint-Michielsplein), zeedijk (vanaf de Parkstraat tot de Anemonenlaan), Heistlaan (vanaf de Dudzelestraat tot de Elizabetlaan), Dudzelestraat (vanaf de grens met Damme en Brugge tot de Heistlaan) en Oostkerkestraat (vanaf de Dudzelestraat tot de grens met Damme). Op de Elizabetlaan (tussen de Eeuwfeestlaan en Van Cailliedreef) is van 7 tot 21 uur enkel verkeer toegelaten op de rechterrijstrook. Je kan er je wagen enkel parkeren op de linkerrijstrook en dit parallel aan de rand van de rijbaan. Dit gebeurt steeds onder begeleiding.

Tussen 5 en 16 uur is het op woensdag verboden stil te staan en te parkeren op het Sint-Michielsplein Zuid, het Manitobaplein, de zeedijk (t.h.v. het Directeur Generaal Willemspark en vanaf de Wandelaar tot de Brieshelling) en in de Herenweg (vanaf de Westkapellestraat tot de Dudzelestraat), Westkapellestraat (in de Dorpsstraat tot huisnummer 453 en vanaf de Breed Veertien tot de H. Consciencestraat), H. Consciencestraat, Polderstraat, Rampe, Elizabetlaan (vanaf de Krommedijk tot de Duinbergenlaan), Zeerobbenlaan, Bergdreef (vanaf de Petunialaan tot de Jozef Nellenslaan), Jozef Nellenslaan (vanaf de Poststraat tot de Bergdreef en vanaf de Leeuwerikenlaan tot de Zeerobbenlaan), Duinendreef, Anemonenlaan (vanaf het Sint-Michielsplein tot de zeedijk), Parkstraat en Elizabetlaan (vanaf de Zeerobbenlaan tot de Vandaelelaan). Het verbod is ook van kracht op de parkingterreinen tussen de Petunialaan en Bergdreef.


Op donderdag 25 mei 2017 is tijdens de doortocht van de renners (± 12 tot 12.30 uur) geen verkeer toegestaan in de Bondgenotenlaan, op het Stationsplein en in de Heistlaan. Tussen 9 en 12 uur is er enkel plaatselijk verkeer mogelijk in de Marktstraat, de Vrièrestraat (van de Stadhuisstraat tot de Marktstraat), Hermans-Lybaertstraat (van de Sint-Antoniusstraat tot de Marktstraat) en Stadhuisstraat (van de Molenstraat tot de Hermans-Lybaertstraat). Het eenrichtingsverkeer in de Schardauwstraat, Zomerstraat-west en Nieuwstraat wordt tijdelijk opgeheven tijdens de doortocht van de renners (12.20 tot 12.30 uur).


Op woensdag 24 en donderdag 25 mei 2017 is het verboden stil te staan en te parkeren op het Maes en Boereboomplein, in de Hermans-Lybaertstraat (van de Stadhuisstraat tot de Marktstraat), de Vrièrestraat (van de Stadhuisstraat tot de Marktstraat) en Stadhuisstraat (van de Hermans-Lybaertstraat tot de Marktstraat). Vrijdag 26 mei 2017 is er ook van 7 tot 12 uur een stilstaan- en parkeerverbod in de Marktstraat.

In de Majoor Quaillestraat, op de Wandelaar en de Zeedijk-Albertstrand (vanaf de Zeerobbenlaan tot het Manitobaplein) is het verboden stil te staan of te parkeren vanaf dinsdag 23 mei 2017 om 6 uur tot woensdag 24 mei om 18 uur.


Groot nieuws voor sportief Knokke-Heist

18622115_10210423416080776_41700325404599280_nDat Basic-Fit binnenkort open gaat in Knokke-Heist kan je al maanden geleden lezen in onze krant. Het goede nieuwe is dat je vanaf nu je kunt inschrijven bij Basic-Fit Knokke-Heist (Boven AH).  Maar er was vandaag nog meer nieuws. TomTom (TOM2) kondigt haar samenwerking aan met Basic-Fit (BFIT), Europa’s grootste fitnessketen. Met de samenwerking geeft TomTom Sports een impuls aan de ‘Get Going’-campagne, die mensen stimuleert om actief te zijn en blijven. TomTom en Basic-Fit geloven dat fit worden en blijven te maken heeft met een combinatie van een actief leven en goede voeding. Het gebruik van sportwearables kan daarnaast inzicht geven in de voortgang, en een stimulerende en coachende werking hebben. De samenwerking start in eerste instantie met een pilotversie in Nederland en België.

Basic-Fit heeft momenteel 419 fitness clubs in vijf landen en telt meer dan 1,2 miljoen leden. Om deze leden actief en gemotiveerd te houden, is besloten om de handen ineen te slaan. Medewerkers en personal trainers zullen zelf TomTom sportwearables gaan gebruiken zodat ze hun klanten nog beter kunnen adviseren. Leden van Basic-Fit krijgen de kans om met hulp van de TomTom Sports producten hun doelen sneller te bereiken en inzicht te krijgen in hun prestaties via de nieuwe TomTom Sports-app.

“Ik ben erg blij met de samenwerking tussen TomTom en Basic-Fit, omdat we de leden samen kunnen helpen bij het realiseren van een actieve levensstijl”, aldus Lars Guns, VP Sales en Marketing Benelux TomTom. “We willen Basic-Fit leden graag helpen bij het bereiken van hun doelen, hoe groot of hoe klein die ook zijn. Voor ons is het dan ook een mooie kans om hen te inspireren ‘to get going’.”

Marcel Boots, Innovation & Corporate Development Director van Basic-Fit, beaamt dit: “Basic-Fit gelooft in de kracht van samenwerking. Door de sportwearables van TomTom kunnen onze personal trainers leden breder adviseren op het gebied van fitness, ook buiten de sportschool. Met onze expertise houden wij hen actief en gemotiveerd.”


Kneistivoetbal: Royal Knokke speelt gelijk en stelt ploeg voor volgend seizoen voor

2

Berchem sport - R.Knokke FC  1-1

In een wring beklijvende match werd het een billijk gelijkspel tussen de twee kampioenen. Royal kwam nog op voorsprong via De Cuyper, nadat deze ook al een kansje gemist had. Berchem die ook op zijn tandvlees zat kon nog terugkomen tot 1-1, maar verder werd er niet meer gescoord. Beide ploegen waren blij dat het succesvolle seizoen eindelijk voorbij is. 

Naar aanleiding van de laatste wedstrijd stelde Knokke zaterdag hun 10 (!) nieuwe spelers voor, voor komende seizoen in, zoals de voorzitter het graag verteld, 2de klasse. Misschien dat er zich nog een opportuniteit zou voordoen, maar Royal wil het met deze kern doen.

VV Westkapelle - Zwevezele 1-2

In een wedstrijd die besliste wie zich beter kon plaatsen voor de interprovinciale eindronde trok Zwevezele aan het langste eind. Westkapelle kwam op voorsprong via Cornelis. In het 2de bedrijf knokte Zwevezele terug en scoorde het in de 70ste minuut de gelijkmaker. Acht minuten voor affluiten scoorde Tim Smolders de 1-2 voor de bezoekers. Donderdagavond trekt VVW naar het verre Limburg om er te spelen tegen Bilzen-Waltwilder. Westkapelle moet wel noodgedwongen enkele speler uit de kern missen in deze wedstrijd.

Sportieve voetbalgroeten 

Robin Vantorre


Als hij stopt... dan is het zeker in Brugge

Timmy SimonsKomt ze nog, de contractverlenging voor onze stadsgenoot Timmy Simons? Terwijl blauw-zwart vorig jaar na het titelfeestje op speeldag acht trots kon aankondigen dat het haar kapitein een seizoen langer had vastgelegd, toont het dit jaar allesbehalve haast om de 40-jarige Simons een nieuwe verbintenis voor te leggen.

Het stond in januari nog als een paal boven water: Timmy Simons mocht zelf kiezen of hij er nog een jaartje bij zou doen als speler van Club Brugge. “Hij beslist na de reguliere competitie of hij verder doet”, verklaarde voorzitter Bart Verhaeghe destijds. “En als hij beslist om te stoppen dan blijft hij sowieso in een andere rol bij de club.”

Vier maanden later is er evenwel nog geen duidelijkheid. Na de reguliere competitie werd er niet onderhandeld. Meer zelfs, een echt gesprek tussen Simons, zijn makelaar en Club Brugge is er tot op heden nog niet geweest en staat ook nog niet gepland. “Maar dat zal er zeker nog komen”, sust Guy Bonny, makelaar van de speler. “Het is een drukke periode geweest en deze week zijn er weer twee wedstrijden. Jezelf opjagen heeft geen zin. Voor niemand.”

Liever jaar te veel

Maar is dat wel zo? Simons voelde eind maart bij de voorstelling van zijn biografie ‘1000’ dat de intentie om hem een jaar te laten bijtekenen bij Club Brugge aanwezig was, al lijkt die vandaag toch wat minder groot te zijn dan gehoopt. Binnen de club gaan namelijk al eventjes stemmen op om Simons niet langer aan boord te houden als speler. Club gaat net als de voorbije jaren op zoek naar een extra concurrent op het middenveld, maar het feit dat de kapitein in het begin van Play-off 1 geconfronteerd werd met zijn limieten en ondertussen ook zijn basisplaats heeft verloren aan Claudemir, deed de twijfel alleen maar toenemen.

“Timmy is nog steeds van het principe dat hij liever een jaar te lang dan een jaar te weinig doorgaat”, zegt vader Paul Simons. “Zolang hij zich nog goed voelt, is dat optie nummer één. Het is trouwens uitgesloten dat hij als speler nog naar een andere club trekt. Als hij stopt, dan is het in Brugge.”

Assistent of jeugdtrainer

Om nadien in West-Vlaanderen te blijven waar zijn gezinsleven zich afspeelt - Simons woont in Knokke-Heist - en zijn kinderen naar school gaan. Als lid van Club Brugge. Want hoewel Club twijfelt over de toekomst van de speler Timmy Simons wil het hem wel nog steeds in een andere rol aan de club binden. Een rol in de staf is een mogelijkheid voor Simons hoewel hem nog niets gevraagd werd. Of een plek binnen de jeugdwerking.


Sophie Van Biervliet wint haar agegroup in Ironman Mallorca 70.3

  Page

Met 3600 triatleten aan de start is de halve Ironman van Mallorca de grootste van de wereld. Onder hen een tiental atleten uit Knokke-Heist. De start en aankomst liggen in Alcudia op het prachtige Balearische eiland.

De dag begon met één minuut stilte voor drie triatleten die vrijdag verongelukt zijn op het Spaanse vaste land. Het startschot werd gegeven om 8h ’s morgens en het zag ernaar uit dat het een warme dag zou worden.

De zwemproef is steeds indrukwekkend om te zien. De atleten werden toegeroepen door dikke rijen supporters die tot ver in het ondiepe water stonden. 'Het fietsparcours was fantastisch mooi en op mijn lijf geschreven. Eerst 15km tegenwind, daarna de berg op tot boven op de Coll de sa Bataia om dan nog 45 kilometer te scheuren door het Mallorcaanse binnenland’, wist Sophie ons te vertellen. ‘Ik heb echt kunnen knallen op mijn fiets en begon zo met een voorsprong aan de loopproef.’ Tijdens het lopen onder een brandende zon kon onze Sportvrouw van het jaar haar voorsprong te behouden en kwam zo als eerste over de finish in 4h55. Ook Nancy Obreno deed het erg goed in Mallorca en kon na een sterk zwemnummer en met een mooie constante race de tweede plaats in haar agegroup veroveren. Zowel Sophie als Nancy hebben het recht om deel te nemen aan het WK halve triatlon in de USA maar beiden hebben ‘hun ticket’ niet genomen. ‘De Zwintriathlon gaat voor’, zeggen ze. Bij de Kneistste mannen werd vooral uitgekeken naar Sanne Swolfs maar deze moest jammer genoeg stoppen wegens last aan een blessure. Eindwinnaar werd de Britse David McNamee en de Duitse Laura Philipp. 'Hoe dan ook, de 70.3 in Mallorca is een zware maar schitterende wedstrijd op een prachtig parcours met duizenden supporters langs de kant van de weg, een echte aanrader zou ik zeggen’ dixit Sophie.