4x goud voor KH Tumblers

 

 

De allerlaatste tumblingwedstrijd voor 2017 zit er alweer op voor de enthousiaste gymnasten van Gym Knokke-Heist.

Vroeg opstaan was de boodschap op zondag 3 december. 9 Tumblers van gym Knokke-Heist trokken naar Oud-Turnhout voor de Kempen Cup.

De gymnasten toonden aan dat ze goed voorbereid zijn voor het komende wedstrijdseizoen.

4 Gouden & 2 bronzen medailles was de oogst!

Dikke proficiat aan alle deelnemers!!!

uitslag:

 • 3e De Block Romy
 • 6e Dobbelaere Naëlle
 • 14e Corion Ella
 • 23e Demunter Lisa
 • 1e Durnez Josefien
 • 3e Dereu Pauline
 • 1e Mokran Iman
 • 1e Calleeuw Milan
 • 1e Amandels Chanel

Chris en Yvette winnen de eerste matcurlingtrofee van onze gemeente

 

 

Liefst 20 ploegen namen deel aan het eerste matcurlingtornooi in Knokke-Heist. Een ganse dag sportief plezier. Uit handen van Schepen Jan Morbee mochten de winnaars Chris en Yvette de eerste matcurlingtrofee ontvangen.


De tumblers van Gym Knokke-Heist stonden weer op het ere-podium

Collage
De tumblers van Gym Knokke-Heist hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten! Er werd hard getraind naar de Gymshow toe...maar ook naar de komende wedstrijden. Tijdens het weekend van 25 & 26 november trokken de jongens & meisjes naar Hulshout. En dat de kustploeg toppertjes in zijn rangen heeft, zullen ze daar geweten hebben!  Nieuwkomertjes Sterre Timmerman & Lotte Demunter turnden voor het eerst een echte tumblingwedstrijd. Met hun 5 jaar waren ze de allerjongsten van het wedstrijdweekend, en traden aan in de groep 9 jaar. En hoe....Sterre Timmerman (5) behaalde een prachtige 11e plaats & Lottte Demunter (5) werd prachtig 17e.

In diezelfde categorie was de overwinning voor Naëlle Dobbelaere en het zilver voor Romy De Block! één categorie hoger werd Ella Corion 2e nadat ze 3 prachtige reeksen sprong. Kayo Dannaut & Arno Corion (ook 2 nieuwelingen) turnden hun wedstrijd mooier dan in de opwarming, met het logische gevolg van brons voor Kayo & een mooie 4e plaats voor Arno. Bij de meisjes C11jaar was Lisa Demunter aan de beurt, jammer genoeg sprong Lisa maar 1 van de 3 reeksen door en werd 19e. Josefien Durnez daarentegen toonde ons 3 mooi afgewerkte reeksen en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen in de groep C12jaar. Pauline Dereu bezorgde ons de verrassing van de dag! Na enkele maandjes trainen bij de tumblingploeg sprong ze zichzelf al naar een prachtige 4e plaats! In de toekomst zit hier dus zeker meer in!!! De tweede wedstrijddag (zondag) kwam het groot geweld op de vloer! A & B gymnasten probeerden hier hun nieuwe reeksen uit, dit in de aanloop van het nieuwe wedstrijdseizoen. Iman Mokran sprong haar eerste reeks feilloos, stond aan kop van het klassement...maar jammer genoeg maakte zij een foutje in reeks 2, en behaalde daardoor een 11e plaats. Volgende keer beter! ;-) Milan Calleeuw deed wat van hem verwacht werd, 2 keurig afgewerkte reeksen met de nodige moeilijkheden. Brons voor Milan (met 0,47 van plaats 1). Na een helse rit (lang leve de gps!!!) kwam Chanel Amandels net op tijd aan de start voor haar wedstrijd. Het lukte Chanel niet om te tonen wat waard is....21e plaats. Volgende wedstrijd neemt ze zeker revenge!

volledige uitslag:
 • Lisa Demunter 19e
 • Josefien Durnez 3e
 • Naëlle Dobbelaere 1e
 • Romy De Block 2e
 • Sterre Timmerman 11e
 • Lotte Demunter 17e
 • Kayo Dannaut 3e
 • Arno Corion 4e
 • Ella Corion 2e
 • Pauline Dereu 4e
 • Iman Mokran 11e
 • Milan Calleeuw 3e
 • Chanel Amandels 21e

De dochters van Knokke-Heist op het WK Ironman in Kona, Hawaii

Annickvandekerckhove-500x527Behalve triatlete Sophie Van Biervliet telt onze gemeente met Annick vande Kerckhove nóg een beloftevolle triatlete. Deze stewardess bij Brussels Airlines nam op 1 september 2017 deel aan de 70.3 IM Lanzarote (halve afstand triatlon) en werd 1ste in haar categorie. Dankzij deze straffe prestatie mag ze volgend jaar in september deelnemen aan het Wereldkampioenschap Halve afstand IM 2018 in Zuid Afrika. Op 1 oktober nam ze ook deel aan de Iron Man in Taiwan (volledige afstand) en werd 2de in haar categorie. Die tweede plek was meteen goed voor een ticket voor het WK Ironman op 13 oktober 2018 in Kona, Hawaii. Samen met Sophie zijn de vrouwelijke triatletes van Knokke-Heist dus goed vertegenwoordigd daar!


Waaraan moet je voldoen om in aanmerking te komen voor de sporttrofeeën 2017

Op zaterdag 24/2/2018 gaat de Stedelijke Sportraad van Knokke-Heist over tot de verkiezing van de sporttrofeeën 2017.

Kunnen worden voorgedragen

Logo

Voor de titels “Sportman, Sportvrouw, Beloftevolle jongere en Sporter met een beperking” :

De actieve mannelijke en vrouwelijke sportbeoefenaars (tot ouderdom van 18 jaar voor de beloftevolle jongere) (met een beperking) die lid zijn van een bij de Stedelijke Sportraad van Knokke-Heist aangesloten sportvereniging of minstens drie jaar te Knokke-Heist zijn gedomicilieerd.

Voor de titels “Sportclub en Jeugdploeg” :

De bij de Stedelijke Sportraad van Knokke-Heist aangesloten sportverenigingen en jeugdploegen die actief zijn in een jeugdcompetitie.

Voor de titel “Laureaat van Sportverdienste” :

De personen, al dan niet in Knokke-Heist woonachtig, die zich onbaatzuchtig, op een uitzonderlijke wijze en gedurende ten minste 20 jaar hebben ingezet ter bevordering van de sport in Knokke-Heist en niet omwille van de door hen geleverde sportprestatie.

 

Voor de titels “Gouden en Zilveren medaille van Sportverdienste” :

De personen die 35 of 25 jaar ononderbroken lid zijn van één zelfde sportvereniging aangesloten bij de Stedelijke Sportraad van Knokke-Heist. De kandidaat moet minstens 20 of 15 jaar een bestuursfunctie hebben waargenomen. De jaren gewoon lidmaatschap komen slechts voor de helft in aanmerking.

Een volledige kandidatuur omvat  het vermelden van de geleverde prestaties, naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum.

De kandidaturen moeten uiterlijk op 3 januari 2018 toekomen :

- per aangetekende zending op de maatschappelijke zetel van de Stedelijke Sportraad (A. Verweeplein 1 te 8300 Knokke-Heist);

- tegen ontvangstbewijs op het secretariaat van de Sportdienst (E. Verheyestraat 14 te 8300 Knokke-Heist);

- tegen ontvangst van een bevestiging via e-mail aan sporttrofee@knokke-heist.be

De laureaten van de diverse onderscheidingen worden door een gerechtsdeurwaarder bekend gemaakt tijdens de officiële huldiging in het Casino van Knokke-Heist ter gelegenheid van de “Nacht van de Sport” op zaterdag 24 februari 2018.

Namens de Stedelijke Sportraad van Knokke-Heist

Jacky Van Lersberghe

Voorzitter werkgroep sporttrofeeën


Hoe "zot" ben jij op de fiets?

Rvv
Sporthal Molenhoek in Westkapelle zal op 6 januari andermaal ‘the place to be’ zijn voor elke mountainbikefanaat. Mountainbikeclub de Wacky Racers serveert de bikers een prachtige toertocht met vrije start tussen 8.30 en 12.00 uur waarbij men kan kiezen uit een parcours over 30, 50 of een wacky 60 km. De ideale gelegenheid om o.a. de Zwinpolders, het Blinckaert- en Koningsbos eens op een andere manier te leren kennen. Een kruidige, uitdagende mix van privé-paden, weiden, veldwegen en boshellingen met enkele stevige passages en een sterk offroad- en fungehalte.


Zwemfeest Zwem Academie uit Knokke-Heist breekt alle records

Onlangs vond in het Sportoase Duinenwater zwembad het vierde ‘Immo Van de Walle PACO-zwemfeest’ plaats, een recreatieve zwemwedstrijd voor jongeren. Met 137 deelnemende kinderen uit 7 verenigingen brak deze editie alle records.

Collage

Het jaarlijkse zwemfeest veroverde inmiddels een vaste plaats op de kalender van maar liefst vijf clubs: de Blankenbergse Zwemvereniging, Aalterse Zwemvereniging, MEGA Maldegem en Tri Team Knokke-Heist (3TK) waren voor de vierde keer op rij aanwezig met een sterke delegatie. Dit jaar kwamen daar de Brugse Zwemkring en –jawel- Ieper Swimming bij. “Zowat alle zwemverenigingen in een straal van ruim 20km waren er dit jaar bij, een uniek gegeven in het PACO-zwemfeestconcept”, getuigt voorzitter David De Wandel. “Enkel Zwemvereniging Scheldestroom uit Oostburg (NL) kan dit lijstje helemaal nog completer maken. We kunnen het dan een internationaal evenement noemen”, grapt de voorzitter. “Ons zwemfeest valt duidelijk in de smaak bij de meer dan 150 bezoekers. We ontvingen opnieuw heel wat positieve reacties over de organisatie. Het wedstrijd-programma, de muziek, ambiance, ludieke aflossing op het einde,… en dat alles in een sfeervol ingericht zwembad”. De Zwem Academie kiest er overigens bewust voor om het zwemfeest, dat ongeveer 2,5u duurt, op een zondagvoormiddag te plannen. Zo kan iedereen na afloop verder genieten van een gezellige familiedag. En die keuze wordt duidelijk gewaardeerd. “Alle deelnemers ontvingen een door Immo Van de Walle gesponsorde goodie bag met een drankje en heel wat leuke gadgets (o.a. een strandbal, plaktattoo en medaille, nvdr). Daarbovenop kregen ze een heerlijk verse muffin van bakkerij Lefevre. Voor de kinderen moet deze voormiddag vooral een groot feest zijn, geen stresserende wedstrijd. De vele lachende gezichten spraken voor zich”, besluit een tevreden voorzitter.

De Zwem Academie vzw is een door de Sportraad erkende zwemvereniging die voor haar jeugdwerking al vier jaar op rij wordt beloond met een kwaliteitslabel (de zgn. ‚druppel’, Vlaamse Zwemfederatie). De Zwem Academie leert sinds 2012 jong en oud technische correct ‘crawlen’ in het Sportoase Duinenwater zwembad en telt jaarlijks gemiddeld 150 leden. In januari 2018 starten er nieuwe lessenreeksen, waaronder de Start to Crawl voor volwassenen (op ma, wo of vr) en de Crawl voor Kids (op wo of zo). Inschrijven is vanaf begin december mogelijk via de website.


Hawaii, here she comes

2.2
November werd een intensieve maand voor onze sportvrouw Sophie Van Biervliet. In het begin van de maand zakte ze af naar Baja California in Mexico (Stille oceaan) om er op 12 november deel te nemen aan de Ironman in Los Cabos. Deze Ironman staat bekend om zijn moeilijkheidsgraad. Zwemmen zonder wetsuit, veel klimwerk op de fiets maar vooral een verschroeiende hitte. Maar liefst 34°C in de schaduw en meer dan 40°C in de zon. Sophie wist er op de fiets de leiderspositie te veroveren en behield deze gedurende de eerste helft van de marathon maar werd op 22 kilometer geveld door de hitte en moest jammer genoeg de wedstrijd staken. DNF stond er op de uitslag. Did not finish. 'En dat knaagde aan mij’, wist ze ons te vertellen. Maar onze Sophie zou onze sportvrouw niet zijn moest ze bij de pakken blijven zitten. Ze vloog terug naar België, pakte haar valiezen uit, bleef drie dagen thuis, pakte haar valiezen weer in en vloog opnieuw naar Mexico. Deze keer om deel te nemen aan de Ironman van Cozumel (Atlantische oceaan) op 26 november. IM Cozumel is het eerste grote treffen na het WK in Hawaii. Veel grote namen stonden er aan de start. Na een heel goede zwemproef wist Sophie op de fiets als snelste agegrouper haar stempel op de race te zetten en mocht zo als eerste de marathon aanvangen. ‘29°C is toch al iets beter dan die 34°C in Los Cabos, dus liep ik zeker een stuk vlotter, maar moest jammer genoeg in de laatste 10 km van de marathon de runner up van het WK in Hawaii, de Canadese Kimberly Fabian, laten voor gaan. Ik eindigde dus 2de in de race waar ik uiterst tevreden mee ben hoor,’ zei ze ons. ‘Twee Ironmans doen in twee weken tijd, zou ik als trainer eigenlijk aan niemand aanraden. Maar ik ben wel heel blij dat ik he gedaan heb, mijn verlies van in Los Cabos van tafel heb geveegd en ik heb mijn ticket voor het WK Ironman in Kona op zak. Hawaii, here I come!'


Kneistivoetbal: Royal Knokke FC uitmuntend, VVW mist vertrouwen.

Voetbal-autisme
Voetbal-autisme

R.Knokke FC - Oosterzonen 4-1

Door het verlies van Lommel in Deinze komt Knokke op één puntje van de leidersplaats. Knokke speelde een uitmuntende éérste helft tegen de mannen uit de Kempen. Knokke en Oosterzonen tastte elkaar in de beginfase een beetje af, maar dan kwam op stoom. Osei-Berkoe opende op het half uur de score met een kopbaldoelpunt. Vijf minuten later was Savaete aan het feest. Ook nog voor rust werd het 3-0 via Savaete. Knokke startte aan de tweede periode met de gedachte dat er niks meer fout kon lopen. Toch kwam Oosterzonen terug naar 3-1. Na een handspel in de grote rechthoek kreeg Oosterzonen zowaar een strafschop. Keeper Paepe liet zich niet kennen en ranselde de bal uit zijn doel. Op de counter kon Staelens de eindscore op het bord zetten. Komende zaterdag trekt Knokke naar Geel. De wedstrijd start om 20u. Met ook de wedstrijd Dessel - Lommel op het programma komt misschien wel de leidersplaats in zicht. Laat ons maar duimen voor onze blauw-witten.

VV Westkapelle - Boezinge 2-2

Alweer een gelijkspel voor Westkapelle, waar de speler vooral voor doel het vertrouwen missen. VVW was alweer de betere in het spel en creëerde vele kansen, maar winnen lukte niet. Boezinge opende wel al vlug de score. Tien minuten later kreeg VVW de uitgelezen kans om langszij te komen via een strafschop, maar Cornelis miste. Westkapelle bleef de kansen krijgen en ook Boezinge liet zich niet onbetuigd, maar scoren lukte niet meer in de eerste helft. Vlak na de pauze verdubbelde Boezinge hun voorsprong. In de zestigste minuut kon VVW dan toch de aansluitingstreffer scoren via Hajrizi. Tien minuten voor tijd kwam Westkapelle dan toch langszij via De Clerq. De overwinning zat er zeker nog in voor VVW, maar het doelhout stond in de weg. Zaterdag trekt Westkapelle naar Rumbeke. De wedstrijd start om 19u.

Club Roeselare - KFC Heist 2-1

Heist kon ook deze keer niet winnen tegen een staartploeg. Na Staden, was nu Roeselare de boosdoener. Sportief manager Van eeghem had deze week in een bevriende krant al even zijn ongenoegen geuit over de wisselvalligheid van de groen-witte en had gehoopt de speler op scherp te zetten, maar het hielp niet. Heist die wel goed startte en al na drie minuten op voorsprong kwam via Cardon, kon geen vervolg breien aan de openingsfase. Roeselare die beter en beter begon te spelen kwam op het half uur langszij. In het tweede bedrijf creëerde Roeselare kans na kans en KFC moest terugplooien. Op het uur kwam Roeselare na een hoekschop op voorsprong. In de laatste twintig minuten werd het nog even bitsig, gekruid met vier gele kaarten. Heist had geen antwoord meer en ging dus met 2-1 de boot in. Komende zondag komt Zedelgem op bezoek in Heist, de wedstrijd start om 14u30.

Moerkerke - Ladies KFC Heist 1-5

De Ladies gingen op bezoek bij hun zwarte beesten, maar toch kwamen ze terug met de drie punten. Het begon nochtans niet goed voor de Ladies. Na tien minuten klom Moerkerke op voorsprong. Niet getreurd dachten onze dames en nog voor rust stond 1-3, na doelpunten van Vanwelden, Bekaert en Wille. Ook na rust deden de Ladies rustig voort en topschutter Vanwelden deed nog twee maal de netten trillen. Door het verlies van eerste achtervolger Zulte Waregem tegen Club Brugge lopen de Ladies nu vier punten uit in het klassement. Komende zondag om 13u30 staat de topper tegen de dames van Club Brugge op het programma in Heist. Alle supporters op post.

Sportieve Voetbalgroeten

Vantorre Robin

#voetbalinknokkeheist


VV Westkapelle speelde gelijk

Voetbal
De bezoekers klommen snel op voorsprong, toen Vandamme volledig vrijstaand mocht binnenkoppen. Toen Cornelis foutief werd gestuit in de 16m claimde de thuisploeg een strafschop, maar de ref ging er niet op in. Kort na de rust eenzelfde scenario als bij de 0-1. Weer mocht Vandamme volledig vrijstaand de bal binnenknikken. Na een uur pakte Hajrizi met een individuele actie uit en lukt de aansluitingstreffer. De thuisploeg had wat geluk, toen Boezinge de lat trof, waarna invaller De Clercq gelijkmaakte. Stroo trof nog in de slotminuut de lat.