Een zeer geslaagde start van het zomerseizoen in Tennisclub Duinbergen

WP_20170417_17_11_55_Pro

Gehurkt in het midden vlnr Maarten Desmedt, Ronny Lierman en Martine Heuzel van het feestcomité

Onlangs organiseerde het feestcomité van tennisclub Duinbergen een originele tennisactiviteit. Elk lid van TCD mocht een niet- lid uitnodigen. Van 10u tot 16u werden matchen gespeeld in verschillende poules. Voor de winnaars van elke poule waren mooie prijzen voorzien. Op de middag werd een pauze ingelast om met een sangria en een overheerlijke paella gezellig te tafelen. Ook een ideale gelegenheid om kennis te maken met het sfeervol terras met nieuw meubilair en de prachtige tennisaccommodatie. Maarten Desmedt, die op 1 juli samen met Hannelore Nauwelaers, de uitbating van de bar overneemt van Ronny Lierman, nam van de gelegenheid gebruik om de leden en ook de knepen van het vak reeds beter te leren kennen.


Alexander Diaz Rodriguez won Damme-Brugge-Damme, Christophe Breugelmans pas 35ste

Alexander Diaz RodriguezIn Damme-Brugge-Damme gaven meer dan 1000 sportievelingen het beste van zichzelf. Alexander Diaz Rodriguez won op de 10 km en Simon Mestdagh was de snelste in de halve marathon. De tien kilometer en de halve marathon starten samen, al zorgde Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez (foto) er voor dat er snel een schifting kwam. Hij schroefde het tempo stelselmatig op en liep van iedereen weg. De Bruggeling won de 10 kilometer voor Dieter Verschueren en Guy De Blander de eerste Knokke-Heistenaar noteerden we op plaats 35: Breugelmans Christophe. Op de halve marathon bleef het langer gesloten. Pas na de eerste passage aan de finish koos Simon Mestdagh het hazenpad, hij won de halve marathon voor Bart Bleyaert en Dries Lernout.


Stadsgenoot Timmy Simons: “Details beslissen over winst of verlies”

Timmy Simons

Timmy Simons speelde tegen Zulte Waregem zijn 425ste officiële wedstrijd voor Blauw-Zwart. Na twaalf minuten maakte hij de penaltyfout op Sander Coopman die leidde tot de 1-0. “Ik heb nog geen beelden gezien, dus ik kan me er niet over uitspreken. Ik zag Coopman niet komen en hij was sneller op de bal dan mij.”
Ondanks het puntenverlies was Simons nog redelijk positief na afloop. “We wisten dat het moeilijk zou zijn om de achterstand om te buigen, maar we zijn toch nog op gelijke hoogte gekomen. We hebben getoond dat we nog altijd zin hebben.”
Met twee op negen kan Club Brugge niet tevreden zijn, zeker niet omdat het Anderlecht ziet uitlopen tot zes punten. Volgende zondag staan beide ploegen tegenover elkaar. “Anderlecht is altijd iets speciaals. Het zijn altijd wedstrijden op het scherpst van de snee.”
Met nog zeven wedstrijden te gaan, geeft de kapitein de strijd om de titel zeker nog niet op. “We toonden vandaag de juiste mentaliteit. Details beslissen over winst of verlies in deze play-offs. We hebben nu twee op negen, maar dat kon evengoed negen op negen zijn”, besloot Simons.


Schitterende paaspeddel met jarige Surfers Paradise

18033897_10210601533166825_2850839643863631331_nHet jarige ‘Surfers Paradise’, afgelopen weekend traditioneel het nieuwe surfseizoen in met een peddeltocht van Sluis naar Damme. Rechtstaand op een surfplank met een peddel leggen twintig deelnemers zo’n acht kilometer af.

Je hoeft geen bedreven peddelaar te zijn om aan de paastocht deel te nemen, een klein beetje avontuurlijk zijn is al meer dan genoeg. De deelnemers leggen het traject dan ook af op eigen tempo. Je doet er peddelend al snel anderhalf uur over van Sluis naar Damme.

Het traject hangt ook een beetje af van de wind. Het kan dus evengoed zijn dat de start volgend jaar in Damme ligt.


Brons voor "onze" Nicky Degrendele op het WK baanwielrennen in Hongkong

Nicky DegrendeleOnze Nicky Degrendele heeft ons land een vierde medaille bezorgd op het WK baanwielrennen in Hongkong. In de keirin haalde Degrendele, op de slotdag van het WK, brons. De 20-jarige Degrendele die ook lid is van de Roadrunners hier in Knokke-Heist moest alleen de Duitse titelverdedigster Kristina Vogel (goud) en de Colombiaanse Martha Bayona Pineda (zilver) voor zich dulden. "Dit is een beloning voor mijn vele harde werk", zei ze na afloop.

Degrendele, pas 20, investeerde de voorbije maanden hard in haar sport en trainde vaak in het buitenland. "Ik ben vele weken van huis geweest de voorbije weken. Als je vooruit wil in mijn discipline, de sprint en keirin, moet je wel naar het buitenland. Als jeugdrenner kan je wel progressie maken, maar om je verder te specialiseren bij de profs train je beter in Zwitserland. In december 2015 had ik daar al even over gebabbeld met piste-coördinator Koen Beeckman en de deal was snel geklonken. Dankzij de steun van de federatie trok ik wat later drie weken naar de piste in Aigle, in Zwitserland en dat verliep heel goed."

Degrendele vertoefde van augustus vorig jaar tot eind december, met uitzondering van wedstrijden en het EK in Frankrijk, bijna de hele tijd in Zwitserland en ook dit jaar, sinds eind februari trainde ze in Aigle. "Na de Wereldbeker in Cali tot vlak voor het WK heb ik daar opnieuw hard gewerkt. Het is er ideaal om te trainen, je leeft en werkt als een topsporter, de focus ligt 100 procent op je sport en ik kan er harder trainen, beter trainen tegen ook andere pistiers."

De bondscoach noemde haar vooraf een outsider voor de medailles in het keirin en Degrendele maakte het waar zondag in Hongkong door naar het brons te fietsen. "Stiekem had ik er wel een beetje op gehoopt om in de medailles te rijden", gaf ze toe, "maar dat ik die medaille nu echt te pakken heb, is toch echt wel super. Het overtreft wel de verwachtingen. En ja, ik besef dat het om een post-olympisch jaar gaat, maar de tegenstand was echt wel sterk en ik heb er voor moeten knokken. Deze medaille is een opsteker na de teleurstelling in de sprint (waar ze werd uitgeschakeld in de 1/16de finale). Ik wil beide disciplines blijven combineren en er verder in groeien. Keirin is mijn sterke punt, mijn sprint moet nog beter, maar goed, deze medaille pakken ze me alvast niet meer af."


Passe-Vite cycling in het nieuw

 

  • DSC_0155
  • DSC_0149
  • DSC_0153
  • DSC_0145
  • DSC_0151
  • DSC_0156
DSC_0156

 

Na 10 fietsjaren in turquoise en zwart werd het tijd voor verandering. Passe-Vite cycling team pakt uit met een nieuwe look. Tot op heden tellen ze 54 leden. Allemaal unieke personen met dezelfde fietsambitie. “Wij fietsen gans het jaar door op zondagmorgen en van mei tot september nemen we er de woensdagavond ook nog bij. We vergeten onze ontwerper Jacques Pernet niet en Decca voor de kwalitatieve fietskledij. Met de zegen van de sponsors en peter José en meter Yvette hopen wij op nog vele fantastische fietsjaren samen”, besluit voorzitter Nathalie Delheye. Foto's: Alain Donvez


De plannen om licentie voor "Den Antwerp" in orde te krijgen worden in Knokke-Heist gemaakt

AntwerpGhelamco-baas en plus-inwoner Paul Gheysens maakt zich sterk dat Antwerp volgend seizoen in de hoogste voetbalafdeling zal aantreden. Dat heeft de geldschieter van de Great Old vandaag vanuit onze badstad telefonisch gezegd aan ATV. Antwerp kreeg van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geen proflicentie, waarop de club met stamnummer 1 een procedure inleidde voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS).

De Licentiecommissie oordeelde woensdag dat Antwerp zijn continuïteit niet kon aantonen, omdat enkele cruciale documenten in het licentiedossier van de Great Old ontbraken. Zo bestaat er veel twijfel over de rol van de in Barcelona gevestigde vennootschap SL Peridot. De KBVB ontdekte dat de Spaanse financieringsmaatschappij over te weinig eigen vermogen beschikt om Antwerp te financieren. De Great Old legde nochtans rekeninguittreksels neer bij de Licentiecommissie die de financiële steun van Peridot zou moeten bewijzen. Op de interne balans van de vennootschap zou evenwel niets terug te vinden zijn, waaruit de KBVB concludeert dat er kapitaal ter beschikking wordt gesteld door een derde partij. Bovendien zou Peridot een aanzienlijke schuldenlast hebben. Omdat het niet duidelijk is van waar het geld van Antwerp komt en hoe het er geraakt is, werd de licentie niet toegekend.

Gheysens wil de supporters geruststellen en benadrukt dat hij de enige investeerder is. Peridot zou voor bijna de helft in handen zijn van Ghelamco Invest en zou bovendien financieel gezond zijn. Gheysens beschikt naar eigen zeggen over de documenten die dat kunnen aantonen. Peridots vestiging in Spanje heeft fiscale achtergronden, maar volgens de bouwmagnaat worden er geen belastingen ontdoken.

Maar soms valt het toch tegen, zo mocht Gheysens ervaren in Brussel waar hij worstelde met de vergunning die nodig zijn om het Eurostadion te bouwen, opmerkelijk genoeg op Vlaamse grond, op parking C van de Heyzel. Ondertussen blijkt dat Gheysen ook de anonieme eigenaar en financier is van de voetbalploeg FC Antwerp. Ook daar liggen plannen op tafel voor de bouw van een nieuw stadion, met steun van N-VA burgemeester Bart De Wever.

Paul Gheysens groeide op in een Iepers landbouwersgezin. Hij startte zijn carrière in de tuinaanleg maar al snel schakelde hij over naar de vastgoedsector. Hij begon als aannemer in de industriebouw voor agrarische projecten. In 1991 trok Gheysens als één der eersten naar Polen. In 2005 volgden Rusland en Oekraïne.

De voorbije tien jaar ontpopte de groep zich tot één van de belangrijkste vastgoedontwikkelaars in Polen. In Warschau bouwde de groep een 220 meter hoge toren, goed voor 100.000 vierkante meter gemengd vastgoed. In België is Ghelamco opmerkelijk aanwezig in onze gemeente, in Gent, Kortrijk en Brussel. Momenteel profileert Ghelamco zich als ontwikkelaar van commercieel vastgoed (kantoren en handelspanden), logistiek vastgoed (magazijnen en bedrijfspanden) en residentieel vastgoed. Hij bouwde onder andere het Hotel 8300 aan de Zoutelaan. Maar deze staat vandaag nog altijd gewoon leeg. Kwatongen beweren dat Gheysens er eigenlijk helemaal geen Hotel wil gaan uitbaten.

Veel vrije tijd heeft Paul Gheysens niet, maar de meeste van die vrije tijd gaat naar paarden. En ook dat brengt hem naar Polen. Hij onderhoudt nauwe contacten met de paardenstoeterij van Michałów. Die zou de beste Arabische volbloeden ter wereld kweken. Gheysens volgt ook de paardenveilingen in Janów Podlaski. Enkele jaren terug kocht hij op zo’n veiling de tophengst QR Marc, een paard met wereldklasse. Het Arabisch volbloedpaard won in Dubai de meest vermaarde schoonheidswedstrijd ter wereld: de International Arabian Horse Championship. “’Al drie jaar proberen sjeiks mijn paard te kopen”, vertelde de 61-jarige Paul Gheysens die niet van plan is het dier te verkopen. “Een normaal paard is twee- tot drieduizend euro waard, een van de betere soort 30.000 tot 300.000 euro. En dan heb je de uitzonderingen, zoals QR Marc. Die is onbetaalbaar, hoeveel de arabieren er ook tegenaan gooien’, vertelt Gheysens. ‘QR Marc is te belangrijk voor mijn kweekprogramma. Nu we zo’n succesvolle hengst hebben, zijn de veulens zoveel meer waard.” Wie zijn merrie kunstmatig wil laten bevruchten met het zaad van QR Marc, betaalt 8.000 euro. En dat doet hij zo’n 800 keer per jaar. Laatste detail, Gheysens, eigenaar van de stoeterij Knocke Arabians in onze badstad, rijdt zelf niet vaak paard. “Ik heb het te druk met mijn andere bezigheid.” klinkt het bij de organisator van Knokke Hippique.


Eerste POC Duathlon in Knokke-Heist

4efe47_23278ea9508146d8a3d2e25b5449f415~mv2_d_1755_2481_s_2Op Zaterdag 20 mei organiseert fietsvereniging de Jumpers uit Knokke-Heist de allereerste editie van de POC Duathlon. Dit gebeuren vindt plaats in Ramskapelle en is het alternatief voor de vroegere tijdrit en het bekende “Boudin koerst” succesverhaal. De afstanden zijn 5 km lopen, 28 km fietsen en als afsluiter nog eens 2,5 km lopen. Alles gebeurd met een officiële tijdsregistratie. Belangrijk is dat iedereen kan deelnemen op eigen niveau. Tijdritfietsen zijn niet toegelaten. Je kan dus deelnemen met een gewone fiets, koersfiets of mountain bike. Om het geheel nog toegankelijker te maken kan je ook deelnemen per team van twee personen, dus één persoon die loopt en één persoon die fietst. De Jumpers zouden de Jumpers niet zijn moest er ook niet gezorgd worden voor de nodige omkadering met een hapje en een drankje plus de nodige sfeer. De supporters worden inderdaad extra verwend daar ze via meerdere passages door het centrum het gebeuren van nabij kunnen volgen en zowel de individuele deelnemers als de teams luidkeels aanmoedigen. De start is om 16u en alle sportievelingen uit Knokke-Heist worden verwacht. Inschrijven doe je voorafgaandelijk via www.dejumpers.be


Samen met de paashaas op de surfplank om te peddelen

Paaspeddel-500x333Op paasmaandag 17 april 2017 organiseert Surfers Paradise de eerste SUP peddeltocht van het jaar. Iedereen kan deelnemen en volgens eigen niveau het traject van 7 kilometer tussen Sluis en Damme peddelen. De perfecte work-out voor jong en minder jong. Bovendien krijgen alle beginners bij aanvang de juiste instructies zodat je na 15 minuten als een volleerde peddelaar aan de slag kan. Een instructeur begeleidt je ook verder op het water. Deelname is € 20 per persoon met alle materiaal inbegrepen. Surfers Paradise voorziet ook een wetsuit indien nodig. Er wordt ook altijd met de wind mee gepeddeld zodat de tocht vlot verloopt. Dit wil zeggen dat er ofwel gestart wordt in Sluis of in Damme. Start is voorzien om 14u en bij aankomst zijn er bubbels en paasverrassing voorzien door de paashaas !

Inschrijven noodzakelijk via info@surfersparadise.be

Alle inlichtingen 050/615960


Kampioen Knokke en Ladies Heist halen uit

Robin Vantorre

R.Knokke FC - Izegem  6-1

Een galawedstrijd voor de kampioen in eigen huis. Een zwak en ongeïnspireerd Izegem legde de kampioen in 2de amateurs A geen duimbreed in de weg. Na twintig minuten kon Staelens de score openen. Izegem vond geen antwoord. Toch was het wachten tot in de tweede periode alvorens de motor volledig aansloeg. In de 50ste minuut stond alweer Staelens op de juiste plaats. Vijf minuten later scoorde Waeghe de 3-0. Staelens miste ondertussen nog een strafschop, maar scoorde toch de 4-0. Maxim Vandewalle zorgde voor de 5-0. Izegem prikte even tegen en scoorde een eerredder. De ingevallen Andries zorgde voor de eindscore. De volgende wedstrijd van Royal is op 23 april in eigen huis tegen Westhoek. Er is een mooie namiddag voorzien voor spelers/staf/bestuur en supporters.

Ondertussen is ook al duidelijk geworden dat Knokke volgend seizoen, tijdens de verbouwingswerken in hun eigen stadion op de terreinen van KFC Heist zal spelen.

VV Westkapelle - Wingene 0-1

Tegen één van de leiders werd het een aangename wedstrijd en verdiende Westkapelle meer. VVW kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar niemand was gevolg om binnen te schuiven. In de vijfde minuut scoorde Wingene bij hun eerste kans. Westkapelle probeerde de bakens te verzetten, maar de bal werd van de lijn gekeerd. Nog in de eerste periode kreeg VVW een strafschop, maar ook deze mogelijkheid werd niet benut. Ook het doelhout zorgde er nog voor dat Westkapelle net voor rust niet op gelijke hoogte kwam. Na rust bleef het ook een aangename wedstrijd, met veel strijd en een sterke verdediging van Wingene. Westkapelle vond het gaatje niet. De wedstrijd eindigde op 0-1, een hele goeie zaak voor Wingene die de titel in 1ste Provinciale nu binnen bereik heeft. Op 23 april gaat VVW op bezoek bij Rumbeke voor de laatste wedstrijd van de competitie, daarna volgt nog de eindronde.

KFC Heist - Zedelgem 0-0

Alweer veel kansen voor Heist, maar alweer lukte het niet om te scoren. Heist is de laatste weken 1 van de best voetballende ploeg van de reeks, maar heeft een probleem bij het afwerken van de (vele) kansen. In de eerste periode kreeg KFC door goed voetbal een kans of 6. Éénmaal kwam Zedelgem de neus aan het venster steken, maar doelman Pollet reageerde attent. In de tweede periode was er meer evenwicht tussen beide teams, maar het slotakkoord was voor Heist. In de laatste 8 minuten werden alweer enkele grote kansen gemist. Heist verdiende meer dan een billijk gelijkspel tegen een tegenstander die nog voor de eindronde moet vechten. De laatste wedstrijd op 23 april gaat door in en tegen Club Roeselare. Hopelijk kunnen de groen-witte met mooie zege, een moeilijk seizoen afsluiten.

Ladies KFC Heist - Desselgem 7-1

Een opkikker voor de Ladies, die nu met een goed gevoel naar de bekerfinale kunnen toeleven. Al vroeg opende Annelies Vanwelden de score. Jolien De Bruyne zorgde voor de 2-0 en Ruth Wille voor de 3-0, de wedstrijd was nog geen twintig minuten ver. Even kwam Desselgem terug, via een owndoelpunt. Na rust gingen de Ladies op hun elan voort en scoorde eerst Loeys en daarna Vansteelant. In de slotminuten zette Vanwelden de puntjes op de i, met twee doelpunten. De Ladies komen zo voorlopig op 101 doelpunten. Op 23 april trekken de dames nog naar Meulebeke voor de laatste competitiewedstrijd. Op 29 april volgt nog de bekerfinale in Waregem. Inschrijven om mee te gaan met de bus naar de finale kan nog steeds in de kantine van KFC Heist.

Sportieve voetbalgroeten

Robin Vantorre