Haal nu nog snel de kaarten in huis voor de 40 ste verjaardag met show van Gym Knokke-Heist

Gymshow 3
Op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart 2018, telkens om 19.30 uur organiseert turnclub Gym Knokke-Heist in sporthal De Stormmeeuw een spectaculaire gymshow naar aanleiding van hun 40ste verjaardag. Na 4 decennia is Gym Knokke-Heist uitgegroeid tot één van de grootste jeugdsportclubs van de gemeente met een 370-tal leden tussen 4 en 18 jaar. De club is dan ook een vaste waarde in het sportgebeuren met vertegenwoordiging in de sportraad. Bij dit alles streeft het bestuur een kwalitatieve omkadering na, die in 2007 en 2010 resulteerde in het behalen van het IK-GYM label. In 2014 slaagde de vereniging ook voor het Q4GYM kwaliteitslabel dat onlangs nog opnieuw werd verlengd. Het behalen van deze labels staat garant voor de kwaliteit die de gymcoaches nastreven in hun lessen.

 

De club werd in september 1977 opgericht door Joseph Tiebout en Eric Verleye, samen met enkele ouders, waarvan de kinderen toen in Brugge turnden bij Rust Roest. De vraag om een turnclub op te richten kwam initieel van enkele leden van het gemeentebestuur. Er was net een nieuw sportcentrum “De Stormmeeuw” geopend, voorzien van alle turntoestellen. Alleen een turnclub ontbrak… Dit betekende de start van Gym Knokke-Heist. Onder impuls van de heren Tiebout en Verleye werd Gym Knokke-Heist geboren. Het eerste jaar onder voorzitter Joseph Tiebout groeide Gym Knokke-Heist al snel uit tot een recreatieve club met zo’n 200 leden. Daarna nam Eric Verleye het roer over en bleef 26 jaar voorzitter. Onder zijn bewind groeide de plaatselijke gymclub verder uit en werden kleuterturnen en de discipline trampoline aan de club toegevoegd.

In 2004 nam Jean-Pierre Van Kelf het roer over. De club bleef verder groeien en de stap werd gezet om met de tumblingploeg in competitie te gaan. Na 37 jaar lid te zijn van Gym, waaronder 9 jaar voorzitter, gaf Jean-Pierre in 2014 de fakkel door aan Pierre Tiebout. Pierre is eveneens sinds 1977 verbonden met de club. Onder zijn voorzitterschap zette hij ook de deuren open voor de nieuwe discipline Freerunning. Sinds 2000 is de club een vzw en sedert september 2005 aangesloten bij de Gymnastiek Federatie Vlaanderen met de bedoeling om ook op competitief niveau mee te draaien. Het bestuur is dan ook heel fier met de verschillende behaalde titels in de tumbling discipline, met zowel Vlaams- als ook Belgisch kampioenen in de club.


Junior Spartarun: loopwedstrijd voor kinderen van 7 tot 15 jaar

Https _cdn.evbuc.com_images_40488861_242415085832_1_original

 

De Junior Spartarun is een indrukwekkende loopwedstrijd met uitdagende hindernissen voor kinderen van 7 tot 15 jaar. Na eerdere edities in Koksijde, vindt de Spartarun dit jaar ook voor het eerst plaats in Knokke-Heist en dit op zondag 15 april 2018 van 14 tot en met 16 uur op het Evenementenstrand ter hoogte van het Directeur-generaal Willemspark.  Tickets kosten 11,70 euro voor één deelnemer en 38,22 euro voor een familieticket (4 personen). Als er de dag zelf nog tickets beschikbaar zijn, kun je die vanaf 13 uur kopen voor 15 euro.

 

SCHRIJF JE HIER IN!

 

Als deelnemer ontvang je:

- Jouw startnummer

- Een fantastisch parcours met geweldige hindernissen

- Een indrukwekkende DJ-set

- Een medaille bij je aankomst

- Een gratis drankje bij aankomst

 

Programma

  • 13 uur - Start Inschrijvingen en randanimatie
  • 14 uur - Start eerste wave, elk kwartier start er een nieuwe wave
  • 16 uur - Einde Spartarun

 

Moet je vooraf trainen? Heb je ervaring nodig?

Bij de Junior Spartarun is deelnemer belangrijker dan winnen! Of je nu een toptijd neerzet of niet: het is al een geweldige ervaring om de run tot een goed einde te brengen. Ervaring is zeker geen must.

Wil je graag een toptijd neerzetten? Ga dan voordien samen met je vrienden of sportclub zeker wat oefenen. Lopen door het zand, evenwichtsoefeningen,... kunnen je allemaal extra voorbereiden op de sportieve uitdaging van je leven!

 

 

Kun je als ouder meelopen met je kind?

Natuurlijk kan dat! Je mag samen met je kind meelopen over het parcours. De kinderen kunnen echter ook alleen lopen. Bij elke moeilijke hindernis staat er een begeleider om hen te helpen. Alle lopers (ook ouders) moeten wel in het bezit zijn van een geldig ticket.

 

Kom supporteren!

Geen zin om mee te lopen? Geen sportieve ziel? Kom dan gerust supporteren, er is voldoende plaats langs de kant van het parcours om alle Junior Spartans aan te moedigen!


Kneistivoetbal... "ons reisje naar Virton"

Terwijl Lommel schijnbaar recht op de titel afstevent, blijft het in de achterhoede keihard vechten om een plekje in de play-offs. Door zijn 1-3-zege in Virton heroverden onze jongens van R Knokke FC de tweede plek in de rangschikking, samen met Heist o/berg op vijf punten van de leider.

Voetbal“Vroeg scoren en die voorsprong proberen uit te diepen is een beetje ons handelsmerk”, lachte Ruben Vanraefelghem na de verre trip naar Virton. “In de eerste helft voetbalden we ijzersterk. Vlak na de rust stond het al 0-3. Alleen toen Virton de aansluitingstreffer scoorde, brak er even wat paniek uit, maar dat duurde niet lang. Met een lange busrit tussen vier en vijf uur was dit een lastige verplaatsing. Bovendien maakt Virton het veel tegenstanders op eigen veld erg moeilijk. Defensief lieten ze zich echter op foutjes betrappen. Hun enige doelpunt was ook een bal die op mij afweek en over keeper Paepe in doel ging. Nee, defensief kenden we een rustige avond, nooit raakten we in de problemen. Met Staelens, De Cuyper en Dhondt waren er trouwens drie verschillende doelpuntenmakers, altijd goed voor het vertrouwen binnen het team.”

“Wij hadden een overwinning nodig na de voorbije één op zes, maar we hoeven duidelijk niet te twijfelen. Alleen maar lachende gezichten dus”, besloot de verdediger. “We mikken op de play-offs, die voor ons een nieuwe ervaring zouden betekenen. Zondag zetten we in Hamme onze missie verder.”

 


Schrijf je in voor Start To Run Knokke-Heist

Start2run
Vanaf donderdag 8 maart 2018 om 19.30 uur schiet in stadion Olivier een nieuwe Start2run-reeks uit de startblokken. Bedoeling is dat deelnemers na 10 weken 5, 10 of zelfs 15 km kunnen lopen. Begeleiders zijn onze sportieve stadsgenoten Ingrid Boydens, Erna Ots en Pierre Vande Langeryt. Het inschrijvingsgeld bedraagt 35 euro (begeleiding en verzekering inbegrepen). Inschrijven kan ter plaatse vanaf 18.45 uur of vooraf via debrabandere@gmail.com . Inschrijven kan tot en met 15 maart 2018.

Koop nu je kaarten voor de Gymshow 2018

26239356_841119602737749_3662124269730789681_n

Vrijdag 2 en zaterdag 3 maart tonen alles gymnasten van Gym Knokke-Heist opnieuw wat ze kunnen een een spetterende show!

VVK: € 10 - € 7 (-12 jaar)
VVK vanaf 26/01 bij Cafetaria De Stormmeeuw


locatie
Sporthal De Stormmeeuw
Edward Verheyestraat 14
8300
Knokke-Heist


En we blijven sportelen

Sportelen inline dance
Sportelen is geen nieuwe activiteit, het is een mentaliteit, een nieuw begrip. 50-plussers die samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Het is sporten op eigen tempo, op eigen maat van actieve senioren. Bij Sportelen is ontspanning minstens even belangrijk als inspanning. De Sportelmix is de maandelijkse afspraak op de 3de maandag van de maand, waarbij er een aanbod is van 4 sportactiviteiten. Samen bewegen en plezier maken staan centraal. Hieronder vind je het programma van februari tot november 2018.

 

Maandag 19 februari: 

13.30 - 15.00 uur: Linedance (Laguna) of Tafeltennis !VOLZET! (De Stormmeeuw) 15.30 - 17.00 uur: Yoga !VOLZET! (Laguna) of Boogschieten (De Stormmeeuw) 

Maandag 19 maart:

13.30 - 15.00 uur: Tai Chi (Laguna) of Spinning (Sportoase) 15.30 - 17.00 uur: Kizomba Laguna) of Zelfverdediging (Laguna)

 

Maandag 16 april: 

13.30 - 15.00 uur: Krulbol (De Stormmeeuw) of Seniorenturnen (Laguna)  15.30 - 17.00 uur: Matcurling (De Stormmeeuw) of Salsa (Laguna) 

Maandag 14 mei: 

13.30 - 15.00 uur: Initiatie golf (Approach golf) of Nordic Walking (De Stormmeeuw) 15.30 - 17.00 uur: Minigolf (Approach golf) of Windsurfen (Lakeside)

Maandag 17 september: 

13.30 - 15.00 uur: Easyfit (Sportoase) of Recreatief fietsen (De Stormmeeuw - tot 17.00 uur) 15.30 - 17.00 uur: Initiatie golf (Approach golf) of Wakeboarden (Lakeside)

Maandag 15 oktober:

13.30 - 15.00 uur: Yoga (De Stormmeeuw) of Spinning (Sportoase) 15.30 - 17.00 uur: Petanque (De Stormmeeuw) of Aquasenior (Sportoase)

Maandag 19 november:

13.30 - 15.00 uur: Zumba Senior (Laguna) of Wandelvoetbal (De Stormmeeuw) 15.30 - 17.00 uur: Recreatief zwemmen (Sportoase) of Badminton (De Stormmeeuw)

 

Vooraf inschrijven, ter plaatse betalen (€2,00 / sessie of 10-beurtenkaart voor € 15).


De kijk op de voetbalweek met .........Robin Vantorre

Shutterstock_179497268
  • R.Knokke FC - SK Lommel 1-4
  • VV Westkapelle - Eernegem 2-0
  • Oudenburg - KFC Heist 0-7
  • Ladies Oudenburg - KFC Heist Ladies 3-2

Soms is voetbal makkelijk, de beste wint. Dit is wat Knokke dit weekend overkwam. Lommel is een gerodeerde ploeg met enkele profspelers en kijk 1-4. Royal stond na 30 seconden al op achterstand. Toch probeerde Knokke voor zijn vele opgekomen publiek er een aantrekkelijk schouwspel van te maken. Staelens bracht Knokke terug tot 1-2. Het sterkere middenveld van Lommel, zette de puntjes op de i en Lommel loerde nadien op de counter. Geen schande voor Knokke, die het nog altijd uitstekend doet met een derde plaats.
 
VVW schoot bijna alweer in z’n eigen voet, gelukkig ging de kogel niet af. Westkapelle voetbalde zoveel kansen samen, dat je bijna dacht “het zal toch geen waar zijn”. Op het halfuur zette Maene VVW op voorsprong, maar het tweede doelpunt wou maar niet vallen. Kans na kans, en zoals zovele keren kan het doelpunt dan aan de overzijde vallen. Deze keer niet voor Westkapelle, al was het wachten tot de laatste minuut alvorens Decloedt de veilige 2-0 zette met een volley.
Ook bij Heist dit weekend vele kansen, maar hier ging de bal er wel meestal in. 0-7 tegen Oudenburg, waar ex-Heist doelman Polen zijn vel probeerde te redden. Tevergeefs. Aan de rust stond het al 0-5. In het tweede bedrijf werden er nog 2 potjes bij gedaan. Zes op zes voor KFC, komt er een reeksje ?
 
Eerste verlies van het seizoen voor de Ladies. Na 31 !!! wedstrijden werd er nog eens verloren. Wat op papier een haalbare kaart zou moeten worden, liep zondag niet zo goed af. De Ladies hadden de beste kansen, maar de doelvrouw van Oudenburg had een benadigde dag. De dames hadden een voorsprong verdiend, maar de bal ging er aan de overkant wel in. Vlak na rust viel de Heistse-doelvrouw uit, wat een domper betekende, nadat Vanwelden wel de score op 1-1 had gezet. Oudenburg kwam terug op 2-1 en alweer Vanwelden zorgde voor de 2-2. In de feestvreugde van de Ladies, scoorde Oudenburg direct terug. 3-2 en de eindscore.
 
Zondag 11 februari :
  • Varsenare - VV Westkapelle 15u

Zaterdag 10 februari :

  • KFC Heist - Veldegem 14u30
  • KFC Heist Ladies - Merkem 14u

Vergeet ook op (Carnaval) dinsdag 13 februari om 15u de “Clash” tussen de Vissers en Plakkers niet.
 
Robin Vantorre

Vincent Van Honsebrouck: "We hebben met R Knokke FC een verstandige beslissing genomen" (persconferentie)

Reportage: Yvan Kaux

BC Knokke-Heist weer in goede doen

Het zat de jongste weken wat tegen voor Hans Vanoosthuyse. De coach van BC Knokke-Heist speelde na de thuisnederlaag tegen Melco Ieper B zijn gsm kwijt en zaterdag was hij door griep geveld toen Racing Brugge B kwam.

Gallery-05b03d460b3983baace799b16510897e3

Zijn Brugse collega Gunther De Pauw beleefde dan weer een topavond in ‘zijn’ Knokke-Heist. “Mijn zoon Robbe speelt bij de Knokse U12 en had voor de match ploegvoorstelling. Hij wist niet goed voor wie hij moest supporteren, maar hij was blij dat papa met 58-77 won. Ik kende veel mensen in de zaal en beleefde een mooie avond. Wel jammer voor Knokke-Heist, dat geen sponsor heeft zoals in het voetbal en niet hoger kan mikken.”


De Mountainbike Beach Challenge 2018 komt er aan

26908002_937662086380771_1477752680791720478_n

De vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist organiseert op zondag 4 maart de 20ste editie van de Mountainbike Beach Challenge. De groepsstart wordt gegeven om 10.00 uur. Deelnemers die de uitdaging aangaan, hebben de keuze om het parcours van 16 km 1, 2 of 3 maal af te leggen. De zeer gevarieerde omloop, waarbij dat de bikers de volledige kustlijn van in Duinbergen tot aan het Zwin volgen, is een aaneenschakeling van tonnen hard en zacht zand, tal van verrassende golfbrekers, de natuurlijke glooiingen van het Zwin en de steile macadamhellingen in Duinbergen.

http://www.mountainbikebeachchallenge.be/