Verlies VV Westkapelle beperkt tot 0-9

 

Van Leko heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Club Brugge achter de rug. Eerste provincialer VV Westkapelle ging op Molenhoekin onze deelgemeente Westkapelle met 0-9 onderuit. Nog geen German Mera en Marvelous Nakamba. Deze elf verschenen aan de aftrap: Butelle, Cools, Poulain, Denswil, Touba, Claudemir, Vormer, Vanaken, Osei-Berkoe, Vossen en Acolatse. Acolatse opende in de tweede minuut de score. Cools, Vanaken en Osei-Berkoe zorgden voor een 0-4 voorsprong. Cools pakte nog voor de rust zijn tweede doelpunt mee. Leko begon met een andere ploeg aan de tweede helft: Teunckens, Palacios, Mechele, Lemoine, De Bock, Simons, Vanlerberghe, Lynen, Vlietinck, Dennis en Limbombe. Vlietinck, Dennis, De Bock en Vanlerberghe kwamen tot scoren. Ondanks het verlies waren de keepers van vv Westkapelle de spelers van de wedstrijd de cijfers hadden immers veel hoger kunnen staan.

 

 

 


De “Ouwe-Deuren-Surf-Cup” en de Reunie van de lespioniers op zee “Bloso in de Branding”

DSC_0569Onlangs vond in de Anemos beachclub in Heist de unieke combinatie plaats van 2 activiteiten met intense sportieve en feestelijke watersport-nostalgie:

De “Ouwe-Deuren-Surf-Cup” en de Reunie van de lespioniers op zee “Bloso in de Branding”.  

Een sportief en feestelijk weerzien van brandingssporters van het eerste uur. Voor meerderen reeds 30 jaar en gemiddeld 10 kilo geleden. Naar verwachting meer deelnemers voor het feestelijk gedeelte maar toch vonden boven alle verwachtingen, 27 rijpe windsurfers een “Ouwe Deur” (windsurfplank van 30 jaar oud) én ook de startlijn van deze surfprimeur aan onze kust. Naast surfrecreanten van het eerste uur ook de oude windsurfglories waaronder meerdere ex-deelnemers aan Olympische Spelen, EK’s en WK’s  in de jaren ’80-’90.

De vroegere limiet voor “lichtgewicht” mannen werd uit evolutie noodzaak verhoogd van 72 naar 85 kg. Zo kregen we een evenwichtige verdeling van 10 licht- en 10 zwaargewichten. Bij de vrouwen op nadrukkelijke aanvraag geen weging, maar een opdeling was toch overbodig voor de 7 fitte surfladies. 

Het weer zat volledig mee en het beeld van 27 bont gekleurde driehoeken op een zonnige zee was uniek en ontroerend. Er werden 3 manches afgewerkt met noodzakelijke tussenstop. Niet door de meer gevorderde leeftijd maar door de oude zware surftuigen die zeker op zee zo veel vermoeiender zijn dan de huidige lichte surftuigen.

Tegelijk plezant en zwaar surflabeur met terechte winnaars die de krampen nadien vlot wegdansten op een meer dan verdiend spetterend feest. Hierbij werd de sfeer van de jaren ’80 en ’90 verdergezet door live band en dj wat evenveel gesmaakt werd door de jonge watersport generatie.

Podia:

Vrouwen: 7 dlnrs

1/ Christ’l Smet, clublid en  bezieler van deze race, ook in totaal 1ste nog voor de eerste mannen! 2/ Nathalie Hens, (4de in totaal) en op 3/ Cindy vande Paer (5de in totaal!). Maw 3 vrouwen in de top 5!

Lichtgewicht mannen: 10 dlnrs.

1/ Francis Vercaemst 2/ Raf Van Win die tevens veruit de beste old school tricks eruit turnde tussen de manches door 3/ Steve Vercammen op een ex- aequo 2de plaats.    

Zwaargewicht mannen: 10 dlnrs.

1/ Harold Elfring, bezieler van de ODSC in Nederland waar ze het dus al langer terug op ouwe deuren doen  2/ clublid Philip François 3/ Johan Bosmans.


Lakeside en Surfers Paradise kunnen zorgen voor verkoeling

2

Reeds sedert 1 januari lopen de inschrijvingen voor watersportkampen op Lakeside en Surfers Paradise als een trein. Met het prachtige weer en het einde van de examens vullen ook de laatste plaatsjes zich razendsnel op dus voor alle watersportfanaten die er nog willen bijzijn: snel inschrijven is de boodschap !

De kampen lopen iedere week gedurende de maanden juli en augustus telkens van 10-17u. Lunch en begeleiding voorzien, plus kwalitatief hoogstaand materiaal en je eigen wetsuit. Voorkennis is absoluut geen vereiste. Je kan deelnemen vanaf 7 jaar tot 16 jaar, en internaat is mogelijk vanaf 12 jaar. Je beleeft er gegarandeerd een super sportieve en avontuurlijke week met leeftijdsgenoten te midden van zee, zon en strand, of in de prachtige omgeving van het Duinenwatermeer.

De mogelijkheden:

  • Op Surfers Paradise nog enkele “surfcamps” plaatsen gedurende de maand juli, met uitzondering van de eerste week. Alle andere weken en de kite&wakecamps zijn volzet.
  • Op Lakeside Paradise kan je nog terecht voor windsurfkampen basis niveau, dus jongeren die in één week een volleerde windsurfer willen worden, en als toemaatje dan de laatste dag op Surfers Paradise van wal willen steken op zee: dit is je moment !  verder zijn alle wakeboardkampen volzet.

http://lakesideparadise.be/camps/windsurf/

http://paradise-webshop.be/kampen/online-boeken/windsurf-camps---basis/boeken/9/extern

Halve dagen Multiwatersport !

 Voor diegenen die geen ganse dag aan de slag willen is er nog plaats bij de multiwatersportstages georganiseerd door de gemeente Knokke-Heist zelf. Er is nog plaatsen in de ochtend stages van Vakantie + Multiwatersport.

Deze vakantie + stages lopen steeds van 9u tot 12u met allerlei watersporten zoals windsurfen, stand up paddle en kayak(polo)

Inschrijven kan via de gemeente of via de Marge

meer info op deze link:

http://jeugd.knokke-heist.be/jeugdvakanties/vakantieplus

inschrijven via:

               https://shop.knokke-heist.be/default.aspx?Shop=0703DD14-3127-4B23-B08F-B5B2EC6A823B

Wie niet meer terecht kan in een kamp naar keuze kan altijd ter plaatse dagelijks terecht voor een privé les of privé stage naar keuze

Reserveren en inlichtingen info@surfersparadise.be en info@lakesideparadise.be


1937 euro voor people4people

Kitetochtcheque-500x333Gouverneur Carl De Caluwé bracht een bezoek aan Surfers Paradise om de 6 kitesurfers die op zondag 14 mei 2017 voor het eerst de tocht van De Panne naar Knokke-Heist maakten over de Noordzee, persoonlijk te feliciteren met hun cheque van 1937 euro voor people4people. Het zestal kreeg een herinneringsplaquette van de gouverneur, en de belofte dat ze volgend jaar hun tocht opnieuw mogen organiseren, maar met iets meer kitesurfers dan. Op de foto de gouverneur van West Vlaanderen samen met schepenen Daniel De Vlamynck en Paul Geerinckx, de 6 kitesurfers en de mensen van people4people, die van het zestal een cheque overhandigd kregen van 1937 €.


Opnieuw Internationaal succes voor Tumbling Gym KH

18766043_10155269103918080_7516517802464832401_nTijdens het eerste weekend van juni trokken 5 jonge tumblertjes naar het verre Lithouwen om er deel te nemen aan de Piruetas tauré 2017 te Visaginas. Nieuwe delen, moeilijkere reeksen & een ander systeem van categorieën maakt het ons er niet makkelijker op! De 5 tumblers namen het met volle moed op tegen Litouwen, Ukraine, Rusland, Estland, Wit-Rusland, Letland & Kazachstan. Chanel Amandels mocht de spits afbijten en deed dit met verve! Lize Van Paemele & Matthieu Schotte sprongen beiden 2 prachtige reeksen, Milan Calleuw & Lisa Demunter hadden wat meer last van de zenuwen en maakten beide wat kleine foutjes. Chanel, Lize, Milan & Matthieu konden zich verrassend plaatsen voor de finale. In de finale sprongen Chanel, Lize & Milan 1 super-reeks....met een podiumplaats als gevolg! Milan Calleeuw werd 2de, hij moest een Russische jongen laten voorgaan met 0,2 voorsprong! Chanel Amandels werd in de voorronde 7de, net goed voor de finale, maar haalde haar achterstand goed op en behaalde een mooie 2de plaats. Lize Van Paemele, eerstejaars wedstrijdgymnaste bij Gym KH, sprong de pannen van het dak en werd knap 3de! Pechvogel van dit tornooi was jammer genoeg Matthieu Schotte. Na een polsbreuk tijdens de opwarming van de finale mocht hij met zijn trainster een bezoekje brengen aan het ziekenhuis in Visaginas! De enige trofee die Matthieu mee naar huis mocht nemen was een "Litouws-gipsverband".

18835696_10155269103938080_4542197387582100614_n


Nieuwe Club coach Ivan Leko komt met zijn ploeg spelen tegen VV Westkapelle

2532804531Op zaterdag 24 juni 2017 om 19 uur speelt VV Westkapelle in het sportcentrum Molenhoek een oefenwedstrijd tegen Club Brugge KV. Meteen een gelegenheid voor alle Westkapelle- en Club-supporters om kennis te maken met Ivan Leko die Michel Preud’homme als hoofdtrainer opvolgt. Met Leko kiest Club Brugge voor een jonge, ambitieuze coach die het blauw-zwarte huis én de Belgische competitie kent. Leko bewees al bij Sint-Truiden een coach te zijn met veel troeven. Hij kan terugvallen op een rijke internationale ervaring als speler bij Hajduk Split waar hij vier jaar lang kapitein was, in 'La Liga' bij Malaga CF, als Kroatisch International, ondermeer op het WK 2006 en natuurlijk bij Club Brugge. Bij Sint-Truiden had Leko bovendien 3 Brugse huurlingen onder zijn hoede, waardoor hij extra op de Brugse radar verscheen. Ivan Leko staat voor fris en offensief voetbal zodat voetballiefhebbers zich op het veld van Westkapelle aan heel wat spektakel mogen verwachten. Toegang: 10 euro


Veel lachende dames bij Surfers Paradijs

IMGP9976Afgelopen zondag stond helemaal in teken van de Ladiesday op Surfers Paradise te Knokke-Heist. Deze unieke sportdag werd voor de 16e keer georganiseerd en voor de eerste maal op een zondag. Onder het mom van “Ochtendstond heeft goud in de mond” nam deze dag een vliegende start met maar liefst 15 fitte mountainbikechicks voor een rit van niet minder dan 32km, en 27 stand up paddle boarders voor een verfrissende sessie op zee. Daarna genoot iedereen van de overheerlijke, healthy deluxe brunch! De namiddag had een trendy sportmix in petto voor de 80 sportieve dames: Batuka, Piloxing, Zumba en Vinyasa Yoga! Dit allemaal dankzij Sylvie van Sylvie.life, Katia van ShapeUp, Caroline van Power Zone en Deborah van Studio Matahari. Alle dames en meisjes werden op het einde in de bloemetjes gezet met een goodiebag en een hemelse Hierbas de las dunas cocktail met een aromatic Fever Tree! “Stop wishing, start doing” werd meer dan waar gemaakt, wij kijken al uit naar volgend jaar! IMGP9506


Schrijf je nu nog in voor de tijdrit van zaterdag onder de zon


6a00d8341c50dd53ef01bb09a00da7970dVoor het eerst is er in het centrum van onze deelgemeente Heist een ploegentijdrit. Dat is een onderdeel van de wielersport waarbij maximum 3 renners per ploeg een vast parcours afleggen. Winnaar is de ploeg die het parcours als snelste aflegt. Ploegen hebben in principe dezelfde grootte en vaak hoeft niet de gehele ploeg maar alleen een (van tevoren vastgelegd) aantal renners samen over de streep te komen. Niet de tijd van de als eerste over de meet komende renner wordt gemeten, maar die van de laatste renner van het van tevoren vastgelegde aantal renners.

Tot 30 mei kun je je inschrijven voor deze unieke tijdrit. De GP Vlaanderens Wiel – tijdrit moet je als WTC wielrenner hebben meegemaakt.

Start 15h einde voorzien 17h.

2 rondes  van +/- 3kml

3 renners per ploeg

Min 2 renners aan de start.

Tijd van de 2de renner telt.

Start Café Land en zee tijd loopt op het ogenblik dat de eerste renner de aankomst passeert op dezelfde weg +/- 500m verder ter hoogte café Albatros.

Opwarming kan niet doorgaan op het parkoers op het ogenblik dat de tijdrit start. Elke ploeg zal een track and trace meekrijgen zodat de supporters via kneistikrant de ploeg zal kunnen volgen. Wie niet op tijd aan de start verschijnt zal niet meer kunnen starten!

Schrijf je hier in!


Brons voor Ian Lodens (19) en Charis Gravensteyn (20)

Download (2)Afgelopen weekend trokken Ian Lodens (19) en Charis Gravensteyn (20) richting Bosnië in Herzegovina met het Belgisch Ju-Jitsuteam om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap senioren te Banja Luka. Ian en Charis mochten op zondag de mat betreden in het Duo Mixed. Na verschillende winsten konden beiden zich in de halve finale plaatsen tegen Oostenrijk (Horak-Rejzek). De wedstrijd ging volledig gelijk op tot en met het einde. Dat wil dan dus zeggen dat ze opnieuw hun reeks moesten uitvoeren (Serie A). Uiteindelijk werd hun de finale ontnomen met 1 punt verschil (107-108). Over deze wedstrijd viel veel te discussiëren. Even later in de namiddag, mochten beiden opnieuw aantreden om het brons. Dit opnieuw tegen een Oostenrijks duo (Bleyer-Gruber), net zoals de bronzenfinale afgelopen WK te Polen. Ian en Charis raakten op achterstand in het begin, maar naarmate de 4e en laatste reeks (Serie D) wisten ze de Oostenrijkers weg te houden van het brons en wonnen de Belgen met 91-89,5. De spanning was in iedere wedstrijd te snijden, maar Charis en Ian namen toch het brons mee naar huis. Volgende doelstelling is The World Games (Olympische Spelen voor Niet-olympische sporten) te Wroclaw op 27 en 28 juli. Met dank aan Leon Verbraeken, Ippon Zwijndrecht, voor de coaching.


Stadsgenoot Jelle Vossen naar Sevilla?

101213Onze stadsgenoot Jelle Vossen scoorde dit seizoen 18 keer in 45 wedstrijden en Lukasz Teodorczyk trof 30 keer raak in 53 partijen. Beiden staan door hun goede prestaties op de radar van een buitenlandse topclub.

Estadio Deportivo meldt dat Sevilla de twee op hun lijstje heeft gezet. Een transfer van de Poolse topschutter lijkt zeer onrealistisch. Anderlecht wil 15-20 miljoen euro voor Teodorczyk en Sevilla weigerde eerder al om 15 miljoen euro op tafel te leggen voor José Izquierdo. 'Teo' lijkt dan ook te duur voor Sevilla. Vossen is wel haalbaar. De aanvaller heeft een minder grote transferwaarde en Sevilla is een ploeg die hem meer zou moeten liggen dan zijn ex-ploegen Middlesbrough en Burnley.