Kneistivoetbal : de kijk op de voetbalweek met Robin Vantorre

Robin
  • R.Knokke FC - Virton 0-1
  • KFC Heist - Diksmuide 0-0
  • Lad. KFC Heist - Egem 2-1

Knokke kon zaterdagavond weer de puntjes niet thuishouden tegen een sterk Virton. Na de bekeroverwinning tegen Standard was er geloof in goeie afloop bij Royal, maar dat was buiten Virton gerekend, die vorige week ook een puike prestatie had geleverd tegen Gent in de beker. In de eerste periode kon Knokke toch enkele kansjes versieren, maar de doelman van Virton stond z’n mannetje. Na rust was Virton de betere voetballende ploeg en doelman Verlinden moest zich enkele keren onderscheidden op doelpogingen van Virton. In de 83ste minuut was het toch prijs voor Virton, waardoor Knokke een tik kreeg en met 1 op 15 achterblijft. Voor Knokke is er nu een zware periode gepasseerd, want alle teams waartegen het speelde waren/zijn titelkandidaten. Voor Royal komt nu de periode om te oogsten en weg te raken van de laatste plaats.
 
Heist dat voorlopig eerste staat, was beducht voor de komst van Diksmuide. Diksmuide dat zichzelf voor het seizoen uitgeroepen heeft tot een titelkandidaat, bleek inderdaad een zeer goed voetballende ploeg. Op de perfecte grasmat van Heist kwamen beide teams dan ook volledig tot hun recht. Keeper Maertens van Heist had een hele goeie dag en voorkwam dat Diksmuide kon scoren. Het bleef dan ook bij een brilscore en vooral KFC was daar heel gelukkig mee.
 
De Ladies hadden een zware kluif aan Egem, maar de motivatie bij Heist was grote en zo hielden de dames de 3 punten thuis. Egem opende pas in het 2de bedrijf de score. Enkele minuten later stond het alweer 1-1 via Isaline Sys. Acht minuten voor tijd scoorde Annelies Vanwelden de 2-1 en was de overwinning binnen voor de Ladies. De Ladies staan voorlopig op een gedeelde 3de plaats in het klassement.
 
Komend weekend :
 
Zaterdag om 20u
Geel - R.Knokke FC
Zondag om 15u
Bredene - KFC Heist
Zondag om 17u
Bredene - Ladies KFC Heist

Vrijdagmiddag kun je vanaf 14u op stadion De Taeye in Heist de Zoute Grand Prix volgen op piste. Dit is een samenwerking van Knokke-Heist, Royal Knokke FC en KFC Heist. Ingang is gratis en iedereen welkom.
 
Sportieve groeten
Robin Vantorre

Alle verkeersmaatregelen naar aanleiding van de Zoute Grand Prix 2018

Knokke-Heist staat van donderdag 4 tot en met zondag 7 oktober 2018 in het teken van de negende editie van de Zoute Grand Prix. Tijdens de jaarlijkse hoogmis voor autoliefhebbers staan diverse autoshows en regelmatigheidsproeven op het programma. De hulpdiensten en organisatie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het event vlot te laten verlopen. Respecteer steeds de veiligheidsperimeters en volg de richtlijnen van de politie en seingevers.

Zoute-GP-2

Omgeving Albertplein

De omgeving van het Albertplein is vier dagen het kloppend hart van de Zoute Grand Prix. Er gaan verschillende autoshows door, maar ook de start en finish van de regelmatigheidsproeven zijn er voorzien.

De Zeedijk-Het Zoute is parkeer- en verkeersvrij tussen het Lichttorenplein en de Oosthinderstraat op donderdag, vrijdag en zaterdag van 6.00 tot 2.00 uur en op zondag van 6.00 tot 23.00 uur. Het verkeer wordt op het Lichttorenplein omgeleid via de Zeedijk-Knokke richting Zeebrugge. Het is er onmogelijk om via de Zeedijk-Knokke richting het Zoute te rijden.

Ook de Kustlaan wordt een parkeer- en verkeersvrije zone tussen het rondpunt met de Sparrendreef en rondpunt met het Driehoeksplein op vrijdag van 14.30 tot 2.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur en zondag van 9.00 tot 21.00 uur.

In de onmiddellijke omgeving van het Albertplein is enkel plaatselijk verkeer mogelijk op vrijdag van 14.30 tot 2.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur en zondag van 9.00 tot 21.00 uur.

Parkeermogelijkheden

De hulpdiensten en organisatie vragen de omgeving van het Albertplein met de wagen te vermijden om de parkeer- en verkeersdrukte te beperken. Kom zoveel mogelijk met de fiets, te voet of maak gebruik van het openbaar vervoer. De parking is enkel bereikbaar via de Natiënlaan (N49), Ventweg, Herenweg, Kalvekeetdijk en Nieuwstraat. Tickets en info via www.zoutegrandprix.be.

Wie toch met de wagen komt, kan gebruik maken van de Interparking gelegen op de site van Knokke Hippique. Een gratis shuttledienst brengt de bezoekers naar het event.

Donderdag 4 oktober

Donderdag gaat van 13.30 tot 17.00 uur de Zoute Rally Prologue door. Tijdens de proloog is geen verkeer toegelaten in de Sint-Jacobstraat, Oostkerkestraat, Oude Heernisstraat, Hoekestraat, Zaalkeetstraat & Krinkeldijk.

Vrijdag 5 oktober

Vrijdag gaat van 8.00 tot 18.30 uur de eerste rit van de Zoute Rally door. De deelnemers wacht een uitdaging in het sportstadion De Taeye en de Elizabetlaan met de flying mile.

De Pannenstraat (tussen de Emanuel Hielstraat en Knokkestraat), de Graaf d’Ursellaan, de noordelijke rijbaan van de Elizabetlaan (tussen de Anemonenlaan en het Heldenplein) en de zuidelijke rijbaan van de Elizabetlaan (tussen de Vuurtorenstraat en Knokkestraat) zijn van 14.00 tot 19.00 uur verkeersvrij. In de rallyzone is het ook verboden te parkeren.

Het verkeer komende uit Knokke wordt omgeleid via de Anemonenlaan en Zeedijk-Heist. Voor het verkeer uit Zeebrugge is een omleiding voorzien via de Heistlaan, Marktstraat, Westkapellestraat, Krommedijk en Elizabetlaan. Het zwaar verkeer wordt omgeleid via de Heistlaan en Dudzelestraat.

Zaterdag 6 oktober

Zaterdag gaat van 8.30 tot 18.30 uur de tweede rit van de Zoute Rally door. Vanaf 15.30 uur keren de deelnemers samen terug naar het Albertplein. De Kustlaan is dan volledig verkeersvrij.

De Hazegrasstraat is van 11.00 tot 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer tussen het Oosthoekplein en rondpunt met de Retranchementstraat. Van 11.00 tot 21.00 uur is ook een verkeersluwe zone van kracht in de Hazegrasstraat (tussen het rondpunt met de Retranchementstraat en Kalvekeetdijk), Bronlaan, Kustlaan, Sparrendreef en Elizabetlaan (tussen het rondpunt met de Zoutelaan en Albertplein). Het verkeer wordt omgeleid via de Kalvekeetdijk.

Van 14.00 uur tot middernacht is de Sparrendreef ter hoogte van het kruispunt met de Boslaan afgesloten voor het verkeer in de richting van de Royal Zoute Golf Club.

Zondag 7 oktober

Zondag gaat van 8.30 tot 18.00 uur de Zoute GT Tour door. De deelnemers wacht een uitdaging in de Elizabetlaan met de Zoute GT Sprint.

De Graaf d’Ursellaan, de noordelijke rijbaan van de Elizabetlaan (tussen de Anemonenlaan en het Heldenplein) en de zuidelijke rijbaan van de Elizabetlaan (tussen de Vuurtorenstraat en Knokkestraat) zijn van 12.00 tot 15.00 uur verkeersvrij. In de rallyzone is het ook verboden te parkeren.
Het verkeer komende uit Knokke wordt omgeleid via de Anemonenlaan en Zeedijk-Heist. Voor het verkeer uit Zeebrugge is een omleiding voorzien via de Knokkestraat en Elizabetlaan.

De Hazegrasstraat is van 9.00 tot 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer tussen het Oosthoekplein en het rondpunt met de Retranchementstraat. Van 9.00 tot 21.00 uur is ook een verkeersluwe zone van kracht in de Hazegrasstraat (tussen het rondpunt met de Retranchementstraat en Kalvekeetdijk), Bronlaan, Kustlaan, Sparrendreef en Elizabetlaan (tussen het rondpunt met de Zoutelaan en Albertplein). Het verkeer wordt omgeleid via de Kalvekeetdijk.

Van 8.30 tot 17.00 uur is de Sparrendreef ter hoogte van het kruispunt met de Boslaan afgesloten voor het verkeer in de richting van de Royal Zoute Golf Club.
Vanaf 12.45 uur is extra verkeershinder mogelijk op de Zeedijk-Het Zoute door de passage van de deelnemende wagens van de Zoute GT Tour en Zoute Concours D’élégance.


Seniorensport is "hot" in Knokke-Heist

Een beweegdag voor alle 50-plussers van Knokke-Heist. Op een recreatieve wijze en in een ontspannen en gezellige sfeer je geliefkoosde sport beoefenen of met een nieuwe sport kennismaken. September oa fietsen en wakeboarden … 

 

 

Seniorensport kan in Knokke-Heist beoefend worden in vele sporttakken. "Het kenmerkende aan seniorensport is dat de activiteiten afgestemd worden op de fysieke mogelijkheden van een 50-plusser", zegt Schepen van Sport Jan Morbee. Een 50 plusser kan voor alle sporttakken terecht in onze kneistse sportinfrastructuur. Als het moet gaat de schepen van Sport zelfs mee wakeboarden op Lakeside Paradise. 

 


35TC dames verliezen interclub

Tc
Afgelopen weekend speelden de dames 35 TC Duinbergen de interclubfinale tegen de dames 35TC Basvelden. Na zes spannende matchen waarvan 4 enkel en 2 dubbel konden de dames 35 van TC Basvelden toch een verdiende kampioenstitel naar zich toe trekken. Een geweldige opsteker voor de Zonhovense tennisclub minder voor TC Duinbergen.

Op de foto: Inne Beckers, Moniek Cauberghe, Leen Jacobs, Marianne Jacobs, Marie Rutten, Liesbeth Van Erum


Dames one van BC Knokke-Heist verliezen na slechte wedstrijd tegen bavi Gent met 57-50


In Gent moesten ze spelen op een klein veld tegen een verbeten thuisploeg. Onze dames zijn er enkel in Q3 in geslaagd om de tegenstander bij de keel te grijpen. "Vandaag wilde de bal echt niet binnenrollen. De ene doelpoging na de andere draaide uit op een sisser", besluit Jan Bode.

41758896_10215614453451574_1970761355975720960_n


Coach Meindert kon rekenen op Melissa (20 p /6 reb / 3 st / 3 ass) - Amaryllis (1 reb) - Annelies (3 p / 1 reb) - Janne (4 p / 1reb / 1 st / 1 ass) - Liesbeth 7 reb / 1 ass) - Eva (2 p / 8 reb / 2 st / 1 ass) - Pauline (1 reb / 1 st / 1 ass) - Louise (2p - 4 reb - 1 st) - Kimberly (19 p - 9 reb - 6 st - 2 ass)


Broertjes Lodens halen goud, zilver en brons op Grand Slam Ju-Jitsu Balkan Open

Download (1)
Brothers Lodens halen goud, zilver en brons op Grand Slam Ju-Jitsu Balkan Open. Afgelopen weekend zakten verschillende Vlamingen van het Belgisch Ju-Jitsuteam af naar Athene, Griekenland, voor de Grand Slam Ju-Jitsu Balkan Open om de driekleur te verdedigen Vrijdag werden broers Ryan en Ian Lodens (Ippon Zwijndrecht) als eerste op de mat verwacht in het Duo System Men Seniors. Al snel namen ze in hun wedstrijden de bovenhand en kaapten zo het goud weg. Zaterdag stond er voor de broers een druk programma te wacht. Beide broers namen deel aan het Fighting System. Ryan in de U21 -56kg, Ian in de U21 -62kg. Maar ook met hun duo partners namen ze deel in het Duo Mixed Seniors. Hier Ryan met Marion Decrop (Miyamoto Bredene) en Ian met Charis Gravensteyn (Jigo Bazel). Ryan moest kamp na kamp zich van de ene naar de andere mat begeven (afwisselend Fighting en Duo System).

Download

Fysiek was dit dan ook uiterst zwaar. Toch wist Ryan het brons in het duo system te behalen en even later ook in het fighting system na ongelooflijk sterke kampen ondanks de constante wedstrijden na elkaar. Ian kon samen met zijn partner Charis zich tot in de finale begeven, dit tegen Montenegro. Alsook in de Fighting die iets later viel, kon hij zich plaatsen voor de finale na een spannende halve finale tegen Slovenië die uitkwam op 15-16 in Ian’s voordeel. In de finale startten Charis en Ian in het Duo. Tijdens de kamp werd Ian al verwacht op de fighting mat. Ian en Charis werkten hun kamp af, dit helaas met verlies maar een uitstekende prestatie! Achteraf werd Ian onmiddellijk op de andere mat verwacht voor de finale in Fighting. Na een uiterst spannend gevecht die de eerste minuut gelijkop liep, nam Ian stilaan het voortouw, dit onder ongelooflijke vermoeidheid na het alles geven op zijn duo-kamp. Uiteindelijk kon Ian met 17-21 winnen van Griekenland en nam zo het Goud! Goud, zilver en brons was het dus voor de gebroeders Lodens, samen met hun partners Marion Decrop en Charis Gravensteyn. De jonge atleten werden door coach Leon Verbraeken (Ippon Zwijndrecht) in het duo system begeleid en door coach Jimmy Wouters (Ju-Jitsu Keerbergen) in het fighting system begeleid.

Door P.L.


Royal Knokke FC verliest met 2-3 tegen nieuwkomer kVV Thes Sport Tessenderlo

EE1FDAA4-3410-432F-A326-8F8A8288171C
Met de komst van KVV Thes Sport Tessenderlo mocht RKFC zaterdagavond één van de nieuwkomers in hun reeks ontvangen. "Ze zijn zowat het Knokke van Limburg, zei Yves Van Borm voor de wedstrijd, met 3 promoties de laatste vier jaar. Ze hebben hun start zeker niet gemist met een mooie 9 op 9. Een te duchten tegenstrever dus,maar dat zal iedere week wel hetzelfde verhaal zijn. Onze ploeg is op zoek naar een eerste overwinning in dit nieuwe seizoen".   Maar het mocht weer niet zijn. De eerste helft was al helemaal niks. In de tweede helft toch wat veerkracht. Maar waar is het RKFC van de afgelopen jaren? Zit die tijdelijke verhuis echt in de kleren? Of is het rendement bij bepaalde spelers echt ver te zoeken? Vragen waar heel wat RKFC supporters zaterdag mee naar huis gingen.  Feit is dat de wedstrijd woensdag geen wandeling in het park zal worden.

DnnQAMWX4AEZBOI.jpg large


Ben jij een vroege Besox-vogel

41673032_1108863699260608_5368184137557475328_n

Onder het motto ochtendstond heeft goud in de mond laten we de deelnemers op de Besox Early Bird Run bij het krieken van de dag een unieke loopervaring van 8,5 km beleven. Met een parcours doorheen de Zwinvlakte, - duinen en - polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park kan men genieten van een unieke locatie. Sporters beleven meer staat centraal: het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving.


http://sport.knokke-heist.be/earlybirdrun


RKFC trainer Yves Van Borm: "Onze ploeg heeft een verdiende nederlaag geleden"

"Onze ploeg heeft een verdiende nederlaag geleden bij titelfavoriet Deinze, zegt trainer Yves Van Borm. Een beschamende eerste helft zorgde voor een 2-0 achterstand en een goed half uur in de tweede helft zorgde voor de aansluitingstreffer via Staelens en tevens einduitslag 2-1.Het was echter te weinig om nog op puntengewin te rekenen. De thuisploeg etaleerde op het laatst haar technisch vermogen en speelde de wedstrijd op klasse uit. Jammer dat in Deinze opnieuw geen respect werd getoond voor onze kampioenstitel,hoe anders te verklaren de manier waarop we werden voorgesteld in hun clubblad naar aanleiding van deze wedstrijd en ik citeer: “feitelijk kampioen.Iedereen echter weet hoe het spel van licentieaanvragen en dito-voorwaarden een rol hebben gespeeld.” Triestig. Maar elk seizoen is anders,alleen zal de kampioen pas gekend zijn na 36 matchen(dwz wie de playoffs wint,licentie of niet),dat zal dit jaar niet anders zijn… Diegene die wint mag heersen,de verliezer moet zwijgen. Dus ik zwijg".


Schepen Jan Morbee mocht meeuwen uitdelen op 49e kampioenviering “ Shooting Air Vossenhul”

DSC_0097
Alle kampioenen waren present om hun prijs in ontvangst te nemen. Dit jaar stond de viering in het teken van Stormmeeuwen. De Schepen van Sport Jan Morbee en erevoorzitter Manu Desutter waren aanwezig op de receptie en prijsuitdeling van schuttersclub Vossenhul. Sportvrouw van Knokke-Heist en houder van alle clubrecords, Emma Vandevyvere, werd clubkampioen luchtkarabijn 10 m . 2e werd haar broer Jelle Vandevyvere en derde Urbain Van Praet. Bij de pistoolschutters behaalde Urbain Van Praet zijn 18e clubkampioenstitel .Tweede werd Peter Ackaert voor Albert Everaert . 4e werd Tatiana Gallon en eerste vrouw. Daniël De Ceuster mocht de wisseltrofee, “Schutter van het jaar”, in ontvangst nemen gezien zijn dubbel kampioenstitel in 2e kat. zowel met luchtkarabijn als met luchtpistool. Verder werden de afdelingskampioenen gelauwerd . In de nieuwe discipline Opgelegd Luchtkarabijn werd Danny Verdickt clubkampioen voor Daniël Devooght en in 3e cat. luchtgeweer was Norbert Smekens de beste . Bij luchtpistool 3e Kat. werd Els De Vuyst kampioen en in 4e kat. Els Vekemans. Voorzitter François Raes en penningmeester, secretaris Chris Moreau en alle bestuursleden werden met een attentie bedacht voor hun inzet voor schuttersclub Vossenhul. Na een feestelijk maaltijd werd de avond beëindigd met dans.. Alle aanwezige schutters zijn klaar om te starten met de 50e kampioenschappen ,die geschoten worden in de kleine zaal van sporthal de Stormmeeuw alle maandagen en woensdagen vanaf 20 uur