Club aanvaller Terry Osei-Berkoe voor één seizoen naar Royal Knokke FC

367953603_B9710130249Z.1_20161102182723_000_GVI7TRAMH.2-0
Terry Osei-Berkoe speelt het komende seizoen bij onze jongens van Royal Knokke FC. Club en onze ploeg uit de Eerste amateurklasse bereikten een akkoord over een uitleenbeurt van 1 seizoen. Osei-Berkoe is een aanvaller die het voorbije seizoen geregeld mee mocht trainen met de A-Kern. De 19-jarige scoorde vorig seizoen ook 2 keer in de UEFA Youth League.


Een Knokke-Heistse bij de Red Panthers tijdens EK in Amsterdam

Na een donkere periode als gevolg van een zware knieblessure moest het hockey even uit het hoofd van onze stadsgenote Maureen Beernaert. Intussen is de speelster alweer een hele tijd volledig fit en klaar voor het EK én voor de nieuwe competitie. Na de openingswedstrijd van vrijdag tegen de Tsjechische Republiek ging het steeds beter uitkijken ook naar dinsdag tegen Spanje (17:00). Hopelijke mag onze stadsgenote ook het veld op.

DSC_5037_Small450

Maureen Beernaert, intussen 23 jaar, speelde drie jaar geleden bij Gantoise toen ze de voorste kruisbanden van haar knie scheurde. “Een klein drama, en dat voor de tweede keer. Dat betekende niet dat ik de hele tijd op non-actief stond. Al mijn energie stopte ik in mijn revalidatie, maar ik probeerde wel om zo veel mogelijk te trainen.”

Beernaert studeert criminologie aan de VUB en zit nu in haar derde jaar. “Alles verloopt vlot, ik krijg het mooi gecombineerd”, lacht ze. “Op fysiek vlak ben ik weer helemaal top en ik werd ook opnieuw opgeroepen voor de selectie van de Red Panthers. Intussen is er veel veranderd bij het nationale vrouwenteam. Heel wat speelsters hielden ermee op en we gaan er nu met een veel jonger team tegenaan.”

Vrijdag ging dus in Amsterdam het Europees kampioenschap van start en deze loopt nog tot 27 augustus. “Wij beginnen tegen Tsjechië, zondag volgde de clash met thuisland Nederland en dinsdag ontmoeten we Spanje. Een vrij zware reeks”, weet Beernaert. “Tegen Tsjechië moeten we voor een goeie opener kunnen zorgen, we zullen zien hoe de match tegen Spanje zich ontspint, en tja, tegen Nederland wordt het vechten tegen een oranje zee. Ik ben vooral echt blij dat ik bij de achttien mag horen. Nu hoop ik alleen nog dat ik speelkansen krijg van coach Niels Thyssen.”


R Knokke FC speelt verder in de beker van België

Final-field
Final-field
Onze mannen van R Knokke FC  bracht zijn eerste opdracht in de Beker van België met inzet tot een goed einde. Royal zette een 2-1-achterstand in Limburg om in een 2-4-overwinning en kan volgend weekend verder in Wallonië (Aywaille).

“Spouwen Mopertingen vond ik een sterk elftal”, oordeelde voorzitter Vincent Vanhonsebrouck. ‘We voetbalden op een kunstgrasveld, net als bij ons thuis. We gaan verdiend naar de volgende ronde maar het was niet vanzelfsprekend. Gelukkig hebben we de toon van de campagne gezet. “

Gelijkmaker Staelens

“Een goeie indruk? Moeilijk te zeggen, want zwaargewichten als Mputu, De Rechter, Vandewalle en Coussement ontbreken nog altijd. Dit is wellicht onze typeploeg niet, al ligt die beslissing in de handen van coach Yves Van Borm. Eén ding is zeker: dit jaar wordt het vechten voor de plaatsen. Je voelt duidelijk dat we een niveau hoger voetballen. Dit was de eerste krachtmeting met inzet en voorlopig ben ik tevreden. Als het anders wordt, laat ik dat absoluut weten’, verzekerde de Knokse baas.

Alessio Staelens scoorde de 2-2 gelijkmaker in de 80ste minuut en trof twee keer de lat. “Stugge ploeg, zeker weten. Toen het na de rust 2-1 werd, leek het even moeilijk te worden tegen de wind in, vooral omdat we hun spel meespeelden. Ik maakte gelijk en een fractie later maakte Buysse er 2-3 van. Uiteindelijk finishten we met 2-4 en we bekeren een ronde verder, wat ook ons doel was. Dit was de eerste echte waardemeter maar van echt voetbal is er voorlopig geen sprake. Uiteraard gaf het een mentale boost dat we een 2-1-achterstand in een 2-4-overwinning omplooiden. Geslaagde avond, we kijken uit naar de volgende opdracht”, besloot Staelens.


Titel beachvolleybal BK-masters in Knokke-Heist niet naar West-vlaamse ploeg

BK
BK
Twee West-Vlaamse teams grepen in de finale tegen de favorieten naast de titel: Maud Catry-Els Vandesteene 0-2 tegen Liesbeth Mouha-Katrien Gielen (17-21, 13-21); Louis en Lander Vandecaveye 0-2 tegen Dries Koekelkoren-Tom Van Walle (18-21, 11-21).

Els Vandesteene en Maud Catry wonnen de eerste set tegen Nina Coolman en Julie De Beule met 23-21. Het werd via 18-21 meteen 1-1 maar de titelverdedigers wonnen in de belle met 16-14. Het team Coolman-De Beule ging ook in haar tweede derby onderuit: 2-0tegen Marta Sobolska en Nymphe Verrelst. Coolman-De Beule wonnen wel met 0-2 tegen Sarah Eggen-Magali Masset maar strandde op de negende plaats. Vandesteene-Catry boekten drie keer 2-0-cijfers: tegen Eggen-Masset, Sobolska-Verrelst en Hanne Thys-Lore Simons.

Sobolska-Verrelst, die de zaterdag met 2-0-winst tegen Eggen-Masset begonnen waren, bereikten de halve finales na een 2-0-zege tegen Britt en Elien Ruysschaert. Sobolska-Verrelst verloren de halve finale tegen Mouha-Gielen met 0-2 en sneuvelden in het duel om de derde stek met 0-2 tegen Van Bree- Van den Vonder. Vandesteene-Catry hadden in de halve finale met 2-0 gewonnen van dat duo..

Openen met nederlaag

Bij de mannen openden Louis en Lander Vandecaveye de Masters met een 2-0-nederlaag tegen Mathias Blondeel-Jeroen Oprins maar drie zeges op rij, waarvan de beslissende tegen Anshel Ver Eecke-.Tim Lemmens, loodsten hen naar de top vier. In de halve finale openden de broers met 21-15-verlies tegen Joppe Paulides-Bob Douwen maar ze reageerden: 13-21 en 9-15. In de finale tegen Dries Koekelkoren-Tom Van Walle ging het in twee sets mis.


200 deelnemers aan de eerste Laguna Zwemloop

 

 

Dat De Jumpers niet stil zitten wisten we al. Gisteren organiseerden ze de eerste editie van de Laguna Zwemloop. Maar liefst 200 deelnemers stonden er aan de start, die plaats vond op het ‘kleinste strand’ van Knokke-Heist. (aan de Laguna Beach) Er werd een beach start gegeven, dit wil zeggen dat de atleten eerst moesten sprinten alvorens ze ‘de lac van Heist’ indoken. Deelnemers konden kiezen uit de korte of lange afstand. Ook kon er in ‘relay’, dit is één zwemmer en één loper, deelgenomen worden. Na een fel bevochten zwemproef maakte onze sterren chef Frederik Boussy het verschil tijdens het lopen en kon zo de lange afstand op zijn naam te schrijven. Arno Lambrecht en young gung Gilles Baekelandt wisten het podium te vervolledigen. Bij de Heren 45+ stond geen maat op Yves Depoorter, gevolgd door Jan Stockman en Tom Castelein. In het vrouwenveld moest onze sportvrouw Sophie Van Biervliet haar meerdere bekennen in de professionele atlete Amber Rombaut, die met een indrukwekkend zwemproef het verschil maakte. De ‘relay’ was voor het team van Thijs Blondeel en ook de Obrenokes (zoon en dochter van) maakten indruk en konden zo plaats 2 veroveren. De kids (tot 15 jaar) werd gewonnen door Michiel Castelein met in zijn kielzog Charlie Stockman en Estelle Nobus. Winnaars bij de korte afstand waren Gina De Boeck (dames), Steven Gailliaert (45+) en Kjell Devloo-Casier (-45). We pikten enkele reacties op van de deelnemers en kregen alleen maar positieve commentaren te horen. 'Blij dat er opnieuw een Zwemloop is op Knoks grondgebied’, ‘Zo’n toffe locatie om een wedstrijd te organiseren en wat een gevarieerd loopparcours’, ‘Wat een gezellige aankomst zone en leuke ambiance.' Ook de voorzitter van De Jumpers Philippe Vilein was heel tevreden met het evenement. ‘We komen volgend jaar zeker terug’ zegt Philippe, ‘Ook zijn we heel blij dat we de steun van de Sportdienst van Knokke-Heist gekregen hebben om dit hier te realiseren.’


Eerste wedstrijd R Knokke FC in de beker van Belgie is uit naar Bilzen

IndexDe eerste wedstrijd voor Royal Knokke FC in de beker van België gaat door in Bilzen op zaterdag 12 augustus om 18:00 uur tegen Spouwen Mopertinge. 

Abonnementen Royal Knokke FC seizoen 2017-2018 1ste klasse amateur te bestellen via erik.holle@skynet.be Prijs:140€


Schrijf je in voor de Laguna Zwemloop

Zwemloop Sport


Fotoverslag van de Dolce Petanque Trophy 2017 in Knokke-Heist

Jean Pierre Hoeck

Afgelopen weekend was er in Chalet Suise het  Dolce tornooi. Een aangenaam netwerkevent in een internationaal gezelschap met een sportieve en culinaire toets onder een ongetwijfeld azuurblauwe Knokke-Heistse hemel. De spelletjes petanque worden verrassend afgewisseld met ‘Tournées Générales’ door de Dolce-partners. Dé uitgelezen manier voor de deelnemers om gastronomie op een speelse manier te ontdekken. Iedere petanquegroep bestond uit 3 spelers (triplette) en de kapitein is altijd een chef-kok. Een uniek evenement die zijn gelijke niet kent, een dag vol plezier en gastronomie van de bovenste plank! Naast onze fotograaf Jean-Pierre Hoeck waren er nog meer bekende gezichten:

  • Chefs, horecamedewerkers, gastronomen, foodies of zij die simpelweg houden van een spelletje petanque doorspekt met culinaire verwennerijen…
  • Meter van deze editie is lady chef Arabelle Meirlaen*. Alleen daarom al wordt Knokke-Heist op 7 augustus de bühne voor gastronomisch vertier.
  • Peter van deze editie is Meesterkok Bart Deschmidt **. Niemand anders verkondigt l’art de vivre’ op zo’n grandioze manier!
  • Mastercook of Belgium Peter De Groote verwent de gasten met bijzondere ‘Tournées Générales’ en een prachtig free-flow diner in Lebeau Hotel.

Niels Coussement op weg naar R Knokke FC

Niels-coussementCercle bevestigde zaterdagavond de overgang van Niels Coussement naar R Knokke FC. Onze kneistse ploeg zocht nog een rechtsachter. Ook Torhout informeerde even naar Coussement, die na zijn vertrek bij Oostende één seizoen voor Roeselare en één voor Cercle speelde. Coussement kreeg na een paar weken voorbereiding te horen dat hij niet mee mocht op stage met Cercle en kon vertrekken.


Lieven Vandeweghe en Anne-Marie Danneels winnen de strandloop van Heist

IMG_5754
Op vrijdag 4 augustus vond de Carrefour Market strandloop van Heist plaats. Er waren 824 deelnemers. 158 dames en 200 heren kozen voor 5 km, 65 dames en 236 heren waagden zich aan de 10 km.

Op de 2 km loop speciaal georganiseerd voor de kids waren er 165 enthousiaste deelnemertjes.

Bij de heren ging de overwinning op de 10 km overtuigend terug naar Lieven Vandeweghe. Bart Verbeke en Martijn Hosten vervolledigden het podium. Een 4de plaats van Gilles Baekelandt, een 7de plaats van Jimmy Devriese, een 8ste plaats van Jan Stockman, een 9de plaats van Bart Vantorre, een 11de plaats van Stefan Calebout, een 12de plaats van Dany Vlietinck en een 13de plaats van Yann Thai-Thuc vinden we terug bij de lokale atleten in de top 15. Op de 5 km was de overwinning bij de heren weggelegd voor Nico Viaene.

Bij de dames ging de zege op de 10 km andermaal naar een autoritaire Anne-Marie Danneels. Kristel Van Maldeghem en Otieno Beryl vervolledigden het podium. De podiumplaats van onze lokale leading lady werd kracht bijgezet doordat er 7 lokale dames in de top 15 eindigden. Op de 5 km ging de zege naar Sien Wittevrongel. Ook hier 2 lokale dames in de top 15.

IMG_5666

Klassement5 KM DAMES

Plaats

Naam

Woonplaats

Tijd

       

1

Wittevrongel Sien

Kaggevinne

0:23:40

2

Cherlet Tineke

Wortgem-Petegem

0:24:31

3

Vandendorpe Fauve

Knokke-Heist

0:25:18

4

Tieter Ellis

Zottegem

0:26:19

5

Chovau Mirte

Zaventem

0:26:27

6

Vasseur Sabined

Axel (Nederland)

0:26:39

7

Gosuin Augustine

Luik

0:27:05

8

Maes Kim

Knokke-Heist

0:27:24

9

Van Acker Katrien

Knesselare

0:27:36

10

Opsomer Laurence

Kortemark

0:28:16

11

Coveliers Nadia

Deerlijk

0:28:27

12

Lodewyks Steffi

Willebroek

0:28:37

13

Verkyndere Sain

Menen

0:28:53

14

Van De Voorde Annick

Bornem

0:29:19

15

Louagie Amber

Knokke-Heist

0:29:43

 

 
10 KM DAMES

 

Plaats

Naam

Woonplaats

Tijd

       

1

Danneels Annemie

Knokke-Heist

0:41:09

2

Van Maldeghem Kristel

Zoersel

0:45:05

3

Beryl Otieno

Brugge

0:45:35

4

De Vreese Elke

Evergem

0:45:50

5

Marlier Isabelle

Ingooigem

0:46:53

6

Coeck Inge

Kortrijk

0:47:56

7

Verhelst Catherine

Knokke-Heist

0:48:59

8

Potvlieghe An

Knokke-Heist

0:50:27

9

Behaeghe Sofie

Knokke-Heist

0:50:29

10

Allemeersch Greet

Knokke-Heist

0:51:00

11

Van Den Bergh Phebe

Lier

0:51:00

12

De Boer Ingrid

Schoten

0:51:01

13

Van Cleynenbreugel Griet

Knokke-Heist

0:51:23

14

Lemahieu Claire

Elsegem

0:52:33

15

Bultynck Karin

Knokke-Heist

0:53:14

 

 

5 KM HEREN

 

Plaats

Naam

Woonplaats

Tijd

       

1

Viaene Nico

Knokke-Heist

0:20:30

2

Guilmot Thomas

Rixensart

0:20:37

3

Guilmot Nicolas

Rixensart

0:21:12

4

Maertens Hamish

Beveren-Leie

0:21:20

5

Blondeel Thijs

Knokke-Heist

0:21:27

6

Schalenbourg Jeroen

Gent

0:22:14

7

Wauters Matthias

Pijpelheide

0:22:14

8

De Backer Christophe

Sint-Pieters-Leeuw

0:22:17

9

Haeghebaert Robin

Knokke-Heist

0:22:17

10

Schalenbourg Brecht

Gent

0:22:23

11

Crabbe Kevin

Willebroek

0:22:27

12

Slabbinck Brecht

Knokke-Heist

0:22:38

13

Goossens Milan

Knokke-Heist

0:22:45

14

Dryepondt Peter

Dudzele

0:23:28

15

Van Hoecke Bart

Aalbeke

0:23:31

 

 

10 KM HEREN

 

Plaats

Naam

Woonplaats

Tijd

       

1

Vandeweghe Lieven

Bissegem

0:38:16

2

Verbeke Bart

Stasegem

0:38:19

3

Hosten Martijn

Ichtegem

0:40:14

4

Baekelandt Gilles

Knokke-Heist

0:40:17

5

Ysebaert Bart

Brugge

0:40:19

6

Vandenbergh Benjamin

Deurne

0:40:42

7

Devriese Jimmy

Knokke-Heist

0:41:36

8

Stockman Jan

Knokke-Heist

0:41:38

9

Vantorre Bart

Knokke-Heist

0:41:48

10

Desmet Steven

Otegem

0:42:43

11

Calebout Stefan

Knokke-Heist

0:42:44

12

Vlietinck Dany

Knokke-Heist

0:42:50

13

Thai-Thuc Yann

Knokke-Heist

0:42:54

14

Geirnaert Saidja

Brugge

0:24:56

15

Hammer Dirk

Langerwehe (Duitsland)

0:42:57