KBC Heist schrijft geschiedenis

Collage
Een zalig gevoel voor de Kneistse clubleden en supporters na de zesde speeldag. Ongelooflijk maar waar, de zoveelste droom die uitkomt. Alle Heistse ploegen hebben afgelopen weekend clubgeschiedenis geschreven, ze behaalden 1 voor 1 een overwinning en daar waren enkele knalprestaties voor nodig. De cadetten meisjes A hadden een verre verplaatsing naar concurrent KBC Opstal voor de boeg. De meiden speelden aanvallend slim en verdedigend heel sterk en kwamen met een overtuigende 11-24 overwinning naar huis. De cadetten meisjes B kregen de punten cadeau van KBK Ichtegem. De pupillen hadden na het zien van de opwarming van NS Dudzele een bang gevoel, maar na een overtuigende start werd er bij een 8-2 stand gerust om uiteindelijk met 19-4 te zegevieren. Een dikke proficiat voor de pupillen is hier zeker op z'n plaats. De miniemen jongens zijn goed op dreef en kenden geen probleem met KB Moerdamme. Eindstand 26-6. De cadetten jongens moesten de eerste 10 minuten dulden dat KBC Sint-Michiels meespeelde. Maar na 4-4 ging het uiteindelijk naar een verdiende 10-5 ruststand. De tweede helft was het hek van de dam en kwam het talent en het goeie spel van de Heistse krachtbaljongens naar boven. Het werd uiteindelijk nog een klinkende 29-8 overwinning.

Ook bij de volwassenen stonden er kleppers op de agenda. Onze dames in eerste nationale hadden een moeilijk duel voor de boeg met GK Menen. Onze dames B speelden met solide krachtbal een 27-15 zege bij elkaar. In een spannende en felbevochten partij trokken onze dames A met 28-25 aan het langste eind. Ondanks 4 rugworpen die de dames van GK Menen in de match hielden konden zij geen aanspraak maken op de overwinning mede door de sterke aanval van onze dames en bij momenten heel subliem verdedigend werk. De heren kregen met GK Menen een van de titelkandidaten van derde nationale over de vloer. Door de afwezigheid van Niels Boerjan werd Wouter Seru doorgeschoven naar de A en kwam scholier Dylan Casier de B versterken. Eveneens was er een belangrijke rol weggelegd voor de heroptredende Dirk Daveloose. De B mocht bij een 21-11 eindstand verdiend juichen en bewees Dylan dat hij bij de heren zijn mannetje zal staan. De partij van de A was een ware thriller. Er werd gerust bij een 10-11 achterstand voor de Heistse heren. Meerdere kantelmomenten zorgden ervoor dat het spannend bleef tot de laatste minuut. Toen GK Menen 2 punten voorkwam dachten we dat de match gespeeld was. Maar toen volgden enkele mooie fases. Christof ving op miraculeuze manier een verre rugworp tegen de achterlijn. Dirk zorgde ervoor dat we met een korte rugworp na een mooie aanval terug voor kwamen. Maar naar het einde kwam GK Menen terug sterk opzetten om met 18-20 een optie te nemen op de overwinning. Maar na een zoveelste mooie 1ste worp van Christof Casier en een al even mooie verre 2de worp van Olivier Casier kon Dimitri Casier met een rugworp lobbertje de verdediging van GK Menen te grazen nemen en de stand terug in evenwicht brengen. De aanval daarop werd de aanval van GK Menen verijdeld en met nog een 30 tal seconden op de klok dacht iedereen al met een tevreden gevoel aan een gelijkspel, maar dat was buiten Dimitri gerekend die van 2 meter over de middellijn een mooie plaatsbal uit zijn mouw schudde die de achterman net niet kon vast houden en de 21-20 overwinning was een feit. Een knalprestatie van Wouter, Olivier, Dimitri, Christof en Dirk.


Kneistivoetbal: Alleen de Kneistse ladies konden winnen afgelopen weekend

20729404_1507287762693187_7066973691142230162_n
20729404_1507287762693187_7066973691142230162_n

R.Knokke FC - E. Aalst 1-2

De eerste nederlaag van het seizoen is een feit voor Royal. Trainer Yves Van Brom schrijft op de fb-pagina van Royal Knokke "het komt hard aan". Aalst die dit seizoen nog niet veel punten gesprokkeld had, kwam er in de eerste helft niet echt aan te pas. Knokke speelde een goede en volwassen eerste periode, die ook de voorsprong opleverde via een strafschop van Staelens in de zeventiende minuut. Royal kon/moest de score laten oplopen, maar Aalst verdedigde stug en er werd met 1-0 gerust. In het tweede bedrijf kwam Aalst een stuk offensiever voor de dag. Knokke werd ingedrukt en vond niet echt een uitweg daarvoor. In minuut negenzestig kwam Aalst langszij. Tien minuten voor tijd, kreeg Aalst ook een strafschop toegekend, ook zij miste niet en zo stond de eindscore op het bord. Via Savaete, probeerde Royal nog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar hij kwam niet tot scoren. Komende zaterdag trekt Knokke, naar het verre Lommel, hopelijk kunnen de blauw-witte herstellen van een moeilijke wedstrijd en puntjes sprokkelen tegen de leider. De wedstrijd start om 20u.

VV Westkapelle - Varsenare 3-4

Het loopt de laatste weken niet echt van een leien dakje bij Westkapelle en ook de geluksfactor zit niet mee. In een dolle eerst halfuur op de Molenhoek stond de stand al op 2-3. Meert had al vroeg geopend en Vuyts had VVW al voor de tweede maal op voorsprong gebracht. Toch werd er gerust met 2-3, al moest het 3-3 geweest zijn. De lijnrechter vlagde Maene's doelpunt onterecht af, vlak voor rust. In de tweede helft liep Varsenare direct uit tot 2-4. Stroo kon even later de aansluitingstreffer scoren en Westkapelle nieuwe moed geven. VVW kreeg nog enkele zeer goede kansen op een gelijkspel, maar het zat niet mee. Westkapelle bleef met lege handen achter. Zaterdag trekt VVW naar Oostduinkerke, op zoek achter drie punten. De wedstrijd start om 19u30.

Veldegem - KFC Heist 4-3

Een onverwachte nederlaag voor de groen-witte tegen een ploeg uit de bodem van het klassement. Ook hier was het een dol eerst halfuur, al was dat alleen de verdienste van Veldegem. Het stond dan ook 4-0 na dertig minuten. Het was wachten tot in de tweede helft alvorens KFC onder stoom kwam. Twintig minuten voor tijd scoorde Dhaese de 1-4 en twee minuten later zette Maenhout de 2-4 op het bord. Tien minuten voor tijd, stond alweer Dhaese aan het kanon en was er misschien een 'mirakel' mogelijk. Veldegem stond op kraken, maar barste niet. Heist had wel nog enkele goeie mogelijkheden op de gelijkmaker, toch lukte de vierde treffer niet. Komende zondag ontvangt Heist, Tielt. De wedstrijd start om 15u

 

Merkem b - Ladies KFC Heist 1-4

De Ladies blijven op kop van het klassement, na een moeilijke zege tegen Merkem. Zulte Waregem is de enigste ploeg die net als de Ladies ook nog steeds ongeslagen is. Al vroeg kwamen de dames van Heist op voorsprong via Hannah Wille. Op het kwartier kwam Merkem langszij. In de tweede helft duwde de Heistse Ladies even door en stond ook meteen de eindscore op het bord. Ruth Wille, Vanwelden en Vansteelant zorgden in vier minuten tijd voor drie doelpunten. De dames scoorde intussen zestig doelpunten dit seizoen en wachten zondag Reningelst op in stadion De Taeye. De wedstrijd start om 14u.

Sportieve voetbalgroeten
Robin Vantorre


Alessio Staelens (RKFC) we krijgen een paar zware wedstrijden tegen Lommel, Geel Châtelet en Virton

Alessio-Staelens-270x370Onze vrienden van R Knokke FC leden zondag tegen Aalst (1-2) zijn eerste competitienederlaag sinds maart in een tot de nok gevulde tribune op het Olivier Stadion. Aanvoerder Alessio Staelens (23) probeerde in Het Nieuwsblad het verlies te plaatsen.
“1-2, nadat ik eerst voor voorsprong zorgde vanop de stip”, vertelde de aanvoerder. “We domineerden de eerste helft en creëerden de beste kansen. Aalst dwong best wat corners af maar voor de rest bleken ze behoorlijk defensief ingesteld. Wij schiepen een aantal scorekansen maar uitgesproken waren die niet. Na de rust voetbalden we niet meer. Om de een of de andere reden bleven we te ver uit mekaar. Aalst kreeg daar lucht van en een onschuldige afvallende bal leidde tot 1-1. Voor ons was dat een mentale dip. De 1-2 kwam er na handspel, niks op af te dingen, heel ongelukkig raakten we achterop vanop de stip. Dit had niks weg van een individuele fout, iemand van ons raakte per ongeluk de bal met de hand.”


“Jammer, de wens van onze T1 werd niet ingewilligd ondanks een goeie uitgangspositie. Aalst is absoluut geen superploeg. Dit was een wedstrijd die we altijd moesten winnen. Aan de andere kant moet ik toegeven dat onze tweede periode onvoldoende was, we slikten twee ongelukkige doelpunten. Deze nederlaag is uiteraard jammer, maar Lommel ging ook onderuit.”
“Nu komen er met Lommel, Geel Châtelet en Virton een paar moeilijke ontmoetingen. Twee keer wonnen we uit, één keer speelden we gelijk. Eigenlijk laten we ons te veel punten ontglippen op eigen veld.”

Meer in Kneistivoetbal.

Besox Early Bird Run 2017 in beeld

Sport

Nick Paternoster van VV Westkapelle zag overwinning zonder glans

NickAfgelopen weekend vloerde VV Westkapelle Eernegem op eigen veld met 0-2. Met die tweede overwinning klimt Westkapelle naar zeven punten en keert de rust ietwat terug.

“Zoveel glans zat er op de zege niet”, gaf T2 Nick Paternoster toe. “In de eerste periode lanceerde Senne Decloedt ons naar 0-1 maar intussen had Eernegem al de paal getroffen en was er een alerte keeper Pannecoucke nodig om een penalty te stoppen. We maakten onze kansen helaas niet af en daarom hadden we een prima keeper erg nodig. Kevin kreeg wat kritiek omdat hij de voorbije speeldagen niet keepte zoals van hem verwacht werd, maar zondag hield hij toch maar mooi de nul. Ik schat dat de thuisploeg drie keer paal of lat trof. Wij besloten twee keer op de paal in de tweede helft.”

“Enfin, we vervulden onze job en putten vooral veel vertrouwen. Nu ontvangen we Varsenare. Geen voorspellingen, we spelen van week tot week en spelers zot maken is zinloos. Natuurlijk stelde je bij iedereen een lichte opluchting vast na een wansmakelijk begin, maar de ploeg knokte er echt voor. Ondanks alles kun je de geleverde kwaliteit vandaag in geen honderd jaar vergelijken met die van vorig seizoen. Te veel foute beslissingen, te veel balverlies, er is veel groeimarge. Er moet gewoon harder gewerkt worden en in die optiek is deze winstmatch een aanzet. Opvallend is dat er weer vinniger getraind wordt. Ook Hajrizi is op komst en op training zie je dat die kerel heel veel honger heeft”, besloot de Westkapelse T2.


King en Queen of the Lake 2017 (Koning en Koningin van het meer 2017)

Na 34 deelnemers die voor 21 medailles zorgden op de Belgische Kampioenschappen vorige week, stond het voorbije weekend op Lakeside Paradise de 6e editie van de  “King en Queen of the Lake” geprogrammeerd, de eigen clubkampioenschappen. Met meer dan 60 deelnemers zonder twijfel de grootste wakeboard wedstrijd van ons land. Niets anders dan lokaal talent dat al vanaf 8 uur ’s morgens paraat was om het beste van zichtzelf te geven. “Jam” wedstrijdformaat, wat wil zeggen dat 4 riders tezelfder tijd het water op gaan gedurende 12 minuten, en onder toeziend oog van een vierkoppige jury op vooraf aangeduide obstakels de beste trick moeten voorschotelen. Leuk voor de deelnemers om enig risico te nemen, want als je valt begin je gewoon opnieuw, en ook leuk voor de talrijk opgekomen toeschouwers.

King-queen-of-the-lake2017-500x336

De jeugd neemt over

Pauline Appelmans slaagde erin om als 15-jarige de open ladies te winnen, Jay Michel - eveneens 15 jaar - haalde de finale open men, Casper van Hemelrijck bevestigde zijn eerste plaats op de world ranking bij de miniboys en Belgisch Kampioen Rolf Devrieze stond op het podium bij de open men. “Dit alles is het resultaat van jarenlange inzet op de jeugd: iedere zondagvoormiddag de kids sessions,  woensdagnamiddag kids club en iedere zaterdagvoormiddag de trainingen met professionele coaches en wedstrijdbegeleiding”, licht Frank Vanleenhove toe.

Om de jeugd ook de gelegenheid te geven heel de winter verder te blijven oefenen, zal de kabelbaan ieder weekend en vakantiedag openblijven.

Resultaten

Mini Girls (11 jaar en jonger)

 1. Morgane Bouckaert
 2. Vita Kerckhof
 3. Estelle Appelmans

Mini Boys (11 jaar en jonger) 

 1. Casper Van Hemelryck Bray
 2. Emiel Lauwers
 3. Ike Vanleenhove

Boys (15 jaar en jonger) 

 1. Maximilien Daelemans
 2. Jay Michel
 3. Ralph Albrecht

Girls (15 jaar en jonger) 

 1. Pauline Appelmans
 2. An Van Maercke
 3. Manon Bouillon

Young Adults

 1. Charlotte Wybo
 2. Kenny Lauwers
 3. Frank Vanleenhove

Open Wakeskate 

 1. Michael Albrecht
 2. Maximilien Daelemans
 3. Jay Michel

Masters (30+)

 1. Ken Van Accolyen
 2. Jeremy Venet
 3. Pedro Degroote

Junior Ladies

 1. Emma Titeca

Junior Men (19 jaar en jonger)

 1. Rolf Devriese
 2. Oliver Van Nueten
 3. Robbe Dhont

Open Women

 1. Pauline Appelmans
 2. Annelien Van Buyte
 3. Joke Van den Broeck

Open Men

 1. Axel Tack
 2. Glenn Vandenberghe
 3. Rolf Devriese

Aaron Dhondt van RKFC scoorde een hattrick

Aaron-Dhondt-270x370Waasland-Beveren nam in augustus een jaartje afscheid van Aaron Dhondt. De West-Vlaming kwam voor één jaar naar R Knokke FC. Tot nu alvast een succesverhaal want tijdens de wedstrijd RKFC tegen KSK Heist scoorde hij maar liefst 3 doelpunten op een rij.

Dhondt werd vorig seizoen overgenomen van KFC Izegem. De 21-jarige schaduwspits werd daar topschutter van de reeks. Dhondt was geduldig en kreeg in Play-off II volop zijn kans. Zijn debuut maakte hij echter eerder. In februari mocht hij invallen tegen KRC Genk, dat waren zijn eerste minuten op het hoogste niveau. In Play-off II was hij overigens goed voor twee assists. Dhondt had het nu iets moeilijker om zich door te zetten. Met Ryota Morioka kwam ook een te duchten concurrent voor zijn positie. Met het oog op de ontwikkeling van de speler werd dus gekozen om hem meer ervaring en speelminuten te gunnen. Knokke FC lijkt daar de perfecte plaats voor.

Waasland-Beveren was ervan overtuigd dat Aaron sterker uit dit verhaal zal komen. Het is voor een jonge speler ongelooflijk belangrijk om de nodige speelminuten op te doen bij een eerste elftal. Bij W-B had hij daar nu weinig garanties voor. Nu liggen de bewijzen alvast op tafel en het seizoen is pas begonnen. Voor de volledigheid. KSK Heist scoorde ook één keer.


Sint-Elooi Westkapelle behaalt gouden en zilveren medaille op Nationaal Kampioenschap

De Landelijke Rijvereniging van Sint-Elooi Westkapelle behaalde de zilveren medaille in de groepsdressuur Klasse Zwaar B (de op één na hoogste proef in de groepsdressuur) op het Nationaal Kampioenschap in Kersbeek. De Westkapelse amazone Joyce Coupillie sleepte met haar paard Hazel Sollenburg bovendien de Belgische titel in de klasse Licht 2 in de wacht!

Lrvjoyce2-500x727

Joyce Coupillie nationaal kampioen in de klasse Licht 2

’s Morgens werd in Kersbeek in drie ringen van de klasse L2 gereden voor de eerste plaats. Joyce Coupillie werd in haar ring, na de punten van de twee jury’s op te tellen, de winnaar van deze ring. In de namiddag moesten de drie winnaars (van de drie verschillende ringen) ‘overkampen’ tegen elkaar. Alle drie de amazones reden een sterke proef. De twee jury’s waren het unaniem eens: Joyce Coupillie is Nationaal Kampioen! De Westkapelse behaalde dit jaar tijdens de zomertornooien in West-Vlaanderen 4x winst en 3x de 2de plaats.

LRV Westkapelle zilver in groepsdressuur Zwaar B

Het achttal Zwaar B van Sint-Elooi Westkapelle (Liesl Van Coppenolle, Diederik Desoete, Nick Van Doorne, Isolde Van de Sompele, Geert Storme, Shana Moyaert, Jurgen Van Coppenolle & Joyce Coupillie onder leiding van coach Siska Vandecasteele) wist het hele zomerseizoen in de prijzen te rijden. Ze behaalden in deze klasse 4x winst en 3x de 2de plaats, zo konden ze samen met de West-Vlaamse rijvereniging Ter Duinen uit Bredene strijden om de gouden medaille in de klasse Zwaar B. Rijvereniging Ter Duinen uit Bredene behaalde in deze klasse Zwaar B de gouden medaille, de rijvereniging Sint Elooi uit Westkapelle zilver en de rijvereniging De Lustige Dravers uit Kasterlee brons. Het is nogmaals bewezen dat de ruitersport in West-Vlaanderen op een hoog niveau ligt, met 2 rijverenigingen van aan de kust in de top drie in de groepsdressuur klasse Zwaar B.


Gratis deelnemen aan de eerste Besox Early Bird Run?

Onder het motto ochtendstond heeft goud in de mond laten we de deelnemers op de Early Bird Run bij het krieken van de dag een unieke loopervaring beleven. Met een parcours doorheen de Zwinduinen en - polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park kan men genieten van een unieke locatie. Sporters beleven meer staat centraal: het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving. 

Banner-ebr-2017_0-750x198.png

Start en aankomst

De deelnemers starten tussen 8.00 en 9.00 uur, individueel om de tien seconden. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours van om en bij 8,5 kilometer afwerken. Om de 15 minuten vertrekken 90 deelnemers. De wave van de zilverreigers vertrekt eerst, gevolgd door de bergeenden en de scholeksters. De wave van de ooievaars gaat van start tussen 8.45 en 9.00 uur.

Locatie: Natuurpark Het Zwin, Graaf Leon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist

Parcours

Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden en kleine offroad paden. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetlandpony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

Klik hier om het parcours te bekijken.

Diverse

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Zo is er o.a. geen bevoorrading met bekers voorzien langs het parcours. Elke deelnemer krijgt een water bottle belt die voor de start kan gevuld worden met water. We proberen de logistieke omkadering dan ook tot een minimum te beperken. Er is dan ook geen tijdsregistratie of klassement voorzien.

Inschrijvingen

!! MAXIMUM 360 DEELNEMERS !!

De voorinschrijvingen zijn afgelopen. Maar aangezien we met Kneistikrant toch een streepje voor hebben kunnen de eerste 5 mensen die een bericht sturen naar: redactie@kneistikrant.be toch nog op onze kosten deelnemen aan dit uniek sportevent.

Vooraf inschrijven met automatische betaling kost slechts € 20,00. In deze inschrijvingsprijs zit een ontbijt in The Shelter van het Zwin Natuur Park, een water bottle belt en een T-shirt.

 


21 medailles op het Belgisch Kampioenschap wakeboarden voor Lakeside Paradise

Afgelopen weekend vond het Belgisch kampioenschap wakeboarden in het Goodlife Cablepark van Hoogstraten plaats. Het Knokke-Heistse team van Lakeside Paradise was er aanwezig met 34 leden, dit is meer dan de helft van het volledige deelnemersveld! Uiteindelijk ging Lakeside Paradise aan de haal met 21 van de 33 te verdienen medailles (zie uitslag hieronder).

Teamlp-500x333

Op zaterdag 7 oktober 2017 staat op Lakeside Paradise nog het clubkampioenschap King & Queen of the Lake op de planning. Deze afsluiter van het seizoen wordt gevolgd door een gezellige BBQ voor alle leden. Daarna blijft Lakeside Paradise voor het eerst een hele winter open en dit iedere dag nog tot en met de herfstvakantie en vanaf dan ieder weekend en vakantiedagen. Op die manier komt er geen winterstop meer en krijgt iedereen de gelegenheid om heel de winter door te blijven trainen. Behoudens extreem slecht weer zal de kabelbaan dat telkens geopend zijn van 13 tot 16 uur.

“Het Belgisch kampioenschap is de opstap naar het Europees en Wereldkampioenschap, en zelfs de Olympische spelen in 2024” vertelt Frank Vanleenhove van Surfers en Lakeside Paradise.  “Wakeboarden aan de kabelbaan staat op de lijst om opgenomen te worden als officiële discipline. Alle riders van Lakeside Paradise zullen de komende jaren keihard trainen om de driekleur te kunnen vertegenwoordigen in deze meest prestigieuze wedstrijd!” aldus Frank Van Leenhove.

Interesse om deel uit te maken van het “Tomorrow team” ? mail naar info@lakesideparadise.be

RESULTATEN BELGISCH KAMPIOENSCHAP WAKEBOARD

Miniboys (-11jaar)

 1. Casper Van Hemelryck-Bray (Lakeside Paradise)
 2. Emiel Lauwers (Lakeside Paradise)
 3. Ike Vanleenhove (Lakeside Paradise)

Boys (-15jaar)

 1. Nathan Heymans (The Spin Cablepark)
 2. Jay Michel (Lakeside Paradise)
 3. Sasha Delpierre (Lakeside Paradise)

Girls (-15jaar)

 1. Pauline Appelmans (Lakeside Paradise)
 2. Eloïse Van Houten
 3. Lotte Vanlommel

Masters (30+)

 1. Ken Van Accolyen (Lakeside Paradise)
 2. Jeremy Venet (Lakeside Paradise)
 3. Davy Albrecht (Lakeside Paradise)

Veterans (40+)

 1. Christian Zwartjes (Lakeside Paradise)
 2. Luc Richard (The Spin Cablepark)
 3. Arne Vanlommel (Goodlife Cablepark)

Juniors (-19jaar)

 1. Rolf Devriese (Lakeside Paradise)
 2. Harold Theys-Isautier
 3. Aymeric Pierson

Open Ladies

 1. Kitty Francx
 2. Aline Bouvry (Lakeside Paradise)
 3. Iris Laurijssen

 Open Men

 1. Wim Kooij
 2. Glenn Vandenberghe (Lakeside Paradise)
 3. Axel Tack (Lakeside Paradise)

WAKESKATE

Miniboys (-11jaar)

 1. Casper Van Hemelryck-Bray (Lakeside Paradise)
 2. Ike Vanleenhove (Lakeside Paradise)
 3. Daan De Bakker (Lakeside Paradise)

Boys (-15jaar)

 1. Michael Albrecht (Lakeside Paradise)
 2. Jay Michel (Lakeside Paradise)
 3. Maximilien Daelemans (Lakeside Paradise)

Open Men

 1. Simon Lenaerts
 2. Peleriaux Raphael
 3. Laurent Op de Beeck