Verjaardagstaart van €800

Kinder-verjaardagstaart
De Brugse politierechters krijgen tijdens een zitting nogal vaak excuses te horen. Maar dat van een 20-jarige stadsgenoot van ons deed in Brugge toch de wenkbrauwen fronsen. “Ik ging nog een taart halen om een vriend te verrassen”, zei hij.

De twintiger werd op 1 januari even voor 9 uur door de politie onderschept in onze deelgemeente Heist. Hij bleek 0,64 promille alcohol in zijn bloed te hebben en mocht eigenlijk niet rijden. Hij had namelijk nog een voorlopig rijbewijs en mocht enkel met een begeleider de baan op. “Ik was op Oudejaarsavond wat gaan drinken en had niet gedacht dat ik nog positief zou blazen”, zei hij. “Ik nam de auto om die taart te gaan halen. Stom van me, dat besef ik nu ook.”

De politierechter gaf hem een boete van 3.200 euro, waarvan slechts 800 effectief, en een rijverbod van 15 dagen. “U was die taart toch beter te voet gaan ophalen”, sneerde de politierechter nog even.


Alexandru C. allicht volgende week aan de leugendetector

Alexandru C., de Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle op het strand van onze badplaats, mag een test met de leugendetector ondergaan. Dat heeft de onderzoeksrechter van Brugge beslist.

Alex Rechtbank

Een exacte datum is er nog niet, maar wellicht zal die test volgende week al plaatsvinden, nog voor de volgende zitting van de raadkamer. 

De advocaten hadden de test met de leugendetector vorige maand al gevraagd, maar de onderzoeksrechter in het dossier was toen met verlof. Nu heeft hij de vraag goedgekeurd. Alexandru C., ook bekend als de man met de blauwe jas, wil op die manier zijn onschuld bewijzen. Zelf zegt hij dat hij Sofie Muylle niet vermoord heeft. Het gerecht meent van wel, ondermeer omdat zijn DNA op het lichaam van het slachtoffer is gevonden. 

Het lichaam van Muylle werd eind januari aangetroffen op het strand van Knokke-Heist. Na de autopsie bleek het over een moord te gaan, maar van de dader was geen spoor. Pas eind juni werd C. opgepakt in Roemenië en overgeleverd aan ons land. Bij een eerste verhoor heeft hij zich beroepen op zijn zwijgrecht.


Aanhouding Alexandru C. opnieuw met een maand verlengd

7ed025a2-5bef-11e7-aa15-02cb8b33f835_web_translate_8.33333_5.082984__scale_0.2372479_0.237248__
Alexandru C. ontkent dat hij het slachtoffer om het leven bracht en is bereid om een test met de leugendetector te ondergaan. Het lichaam van het slachtoffer is in januari gevonden op het strand van onze badstad, onder een terras.  De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Eind juni werd de verdachte opgepakt . Op camerabeelden was te zien dat hij de man met de blauwe jas was die na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Op haar lichaam werd een spoor van zijn DNA aangetroffen.

Alexandru C. Rechtbank

Leugentest

De verdediging drong opnieuw niet aan op de vrijlating van de verdachte. "Er moet nog een heleboel onderzoek gebeuren", aldus meester Pieter Filipowicz. "Zo moeten zijn verklaringen getoetst worden aan het dossier. In ieder geval heeft hij gezegd dat hij Sofie Muylle niet vermoord heeft." Alexandru C. verklaarde zich ook bereid om mee te werken met een polygraaftest.

De onderzoeksrechter moet wel nog beslissen of de test met die zogenaamde leugendetector er ook effectief komt, maar dat lijkt een formaliteit.


Opgelet voor telefoonfraude in onze regio

Wangiri-telefoon-fraude
De afgelopen dagen kreeg onze redactie een aantal meldingen binnen van inwoners van Knokke-Heist de werden opgebeld met de bedoeling van fraude te plegen. Het gaat om bellers met een internationaal accent die melden dat er problemen zijn met de computer van het slachtoffer. Reageer niet op de gestelde vragen en haak gewoon de telefoon in.

Fraude is er in allerlei vormen. Niet alleen via de mail proberen oplichters gegevens te achterhalen of geld te verdienen, ook via de telefoon benaderen ze potentiële slachtoffers. Elk jaar worden duizenden mensen de dupe van telefonische oplichting. Sommigen raken slechts een paar euro kwijt, anderen hun spaargeld.

Oplichters stellen alles in het werk om hun doel te bereiken. Sommige fraudeurs lijken erg vriendelijk. Zo wordt u aangesproken met uw voornaam en volgt soms een leuk praatje. Ook richten ze hun pijlen op oudere mensen. De beller neemt aan dat ze alleenstaand zijn en geld hebben. Bovendien zijn ouderen over het algemeen vriendelijker tegen vreemden.

Op het moment dat wordt aangedrongen op het doorgeven van persoonlijke informatie, moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Wordt er gevraagd naar uw bankrekeningnummer, creditcard of Rijksregisternummer, hang dan op. Andere opmerkingen die erop duiden dat u een oplichter aan de telefoon heeft:

 • U bent speciaal geselecteerd (voor deze aanbieding).
 • U krijgt een mooi cadeau als u het product koopt.
 • U bent een van de gelukkige winnaars.
 • U heeft een prijs gewonnen in een buitenlandse loterij.
 • U moet direct een beslissing nemen want uw PC is stuk

Tips

 • Telemarketeers moeten volgens de wet aangeven dat het om een verkoopgesprek gaat. Ook moet de verkoper zijn naam vertellen en het bedrijf waar hij voor werkt. Wordt dit niet verteld? Hang dan op.
 • Geef nooit uw creditcard, bankrekening of rijksregisternummer vrij. Ook als er wordt gevraagd om informatie te bevestigen.
 • Weersta de druk om een beslissing onmiddellijk te nemen. De meeste legitieme bedrijven geven u de tijd en schriftelijke informatie over de aanbieding.
 • Betaal nooit voor iets, omdat u een ‘gratis geschenk’ krijgt.
 • Vraag naar schriftelijke informatie voordat u akkoord gaat.
 • Bellers die zeggen dat ze wetshandhavers zijn die u helpen om ‘tegen betaling’ verloren geld terug te halen, zijn oplichters.
 • Als u een telefoontje krijgt met een aanbieding, geef aan dat u geen interesse heeft. Als u iets nodig heeft, zoekt u dat zelf uit.
 • Ging je toch in op één van de hierboven vermelde zaken verwittig dan de Lokale Politie!

De Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle zal een verklaring afleggen

De 23-jarige Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle begin dit jaar zal een verklaring afleggen. Dat hebben zijn advocaten gezegd aan de redactie van de VRT Nieuwsdienst. Normaal gezien moest de verdachte vandaag voor de Brugse raadkamer verschijnen, maar die werd uitgesteld naar volgende week.

2221924996
Gisteren raakte bekend dat het DNA-profiel van de Roemeense verdachte overeenstemt met de sporen die gevonden zijn op het lichaam van Sofie Muylle. De jonge vrouw werd begin dit jaar dood aangetroffen in onze gemeente. 
De advocaten van de verdachte, Pieter Filipowicz en Chantal Van den Bosch, hebben nu verklaard dat hun cliënt "ten gepaste tijde een verklaring zal afleggen." Tot nu toe had de Roemeen verklaard dat hij het slachtoffer gezien had in de nacht dat ze vermoord werd, maar ontkende hij dat hij haar had aangeraakt. Tijdens zijn eerste verhoor in België beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Het is afwachten welke verklaring hij zal geven nu bekend is dat het wel degelijk zijn DNA-sporen zijn die op het lichaam van Sofie Muylle werden aangetroffen. 


Normaal gezien moest hij vandaag voor de raadkamer in Brugge verschijnen, maar zijn advocaten hadden om uitstel gevraagd om het dossier eerst grondig te bestuderen en met hem te bespreken. De raadkamer werd uitgesteld naar volgende week. 


Komt er een reconstructie nu Alexandru C weer in het land is?

MuylleDe 23-jarige Roemeen Alexandru C is officieel aangehouden voor de moord op Sofie Muylle. De Roemeen is gisteren aan ons land uitgeleverd en vanmorgen naar het parket van Brugge overgebracht voor ondervraging. Na de ondervraging besliste de onderzoeksrechter om C. officieel in verdenking te stellen en aan te houden. In de luchthaven van de Roemeense hoofdstad Boekarest is de verdachte zoals je eerder kon lezen in onze krant overgeleverd aan twee Brugse speurders. Bij zijn aankomst in Zaventem werd hij dan ook officieel gearresteerd.  In een wagen van de federale gerechtelijke politie werd hij vrijdagavond naar het kantoor van de lokale politie gebracht, waar hij de nacht heeft doorgebracht. De 23 jarige verdachte, de man met de blauwe jas,  heeft eerder al bekend dat hij Sofie Muylle zag in de nacht van haar overlijden, maar hij ontkent dat hij haar heeft aangeraakt. Mogelijks komt er de komende weken een reconstructie, al zou dit misschien in het midden van het seizoen niet aangewezen zijn.


De uitlevering van Alexandru C., voorzien voor vrijdag

De uitlevering van Alexandru C., de Roemeense verdachte in de zaak van de moord op Sofie Muylle, staat op vrijdag gepland. Dat heeft het parket laten weten. De man wordt in principe zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Carroufotorere_0

De verdachte werd enkele weken geleden in Roemenië opgepakt voor de moord op de 27-jarige Sofie Muylle, de vrouw die vijf maanden geleden in onze badstad werd vermoord.

Sofie Muylle was op 22 januari tot in de vroege uurtjes met haar vriend op stap in onze gemeente in de omgeving van het Casino. De volgende namiddag werd haar lichaam aangetroffen onder een houten terras aan de Zeedijk iets voorbij de dienst toerisme. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is.

Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen. Op het lichaam werd ook DNA van een man aangetroffen.


Stadsgenoot krijgt 4 jaar voor afpersing

Voormalig diaken Didier M. (41) uit Izegem heeft in de Brugse rechtbank vier jaar celstraf met uitstel gekregen omdat hij 2,3 miljoen euro verduisterde van een kloosterorde uit Anzegem. Bijna de helft daarvan gaf hij aan Marc V. (28) die het wou investeren in een megalomaan, maar volgens de rechter verzonnen, mediaproject. De Antwerpenaar die in onze badstad woonachtig is kreeg zelf vier jaar effectieve celstraf voor afpersing van Didier M. Hij dreigde er  volgens Het Nieuwsblad immers mee hun homoseksuele betrekkingen naar buiten te brengen.

KH

Tot grote verbijstering bij zijn entourage werd toenmalig diaken Didier M. eind mei vorig jaar in de boeien geslagen op verdenking van grootschalige verduistering van geld van de zusterorde van de Heilige Vincentius a Paulo uit Anzegem. Toen uitkwam dat hij van zijn positie misbruik had gemaakt om via zijn vzw Diakenfonds liefst 2,3 miljoen euro te verduisteren van de Anzegemse kloostergemeenschap werd hij meteen van zijn kerkelijke opdrachten ontslagen. Didier M. vloog achter de tralies, maar na een maand voorhechtenis kwam hij voorwaardelijk vrij.

Het openbaar ministerie eiste vier jaar cel, eventueel deels met uitstel. M. factureerde buitensporige vergoedingen aan de zusters en wist hen er op een bepaald moment van te overtuigen om 1 miljoen euro te schenken aan zijn Diakenfonds zogezegd voor caritatieve doeleinden. Maar in werkelijkheid gebruikte hij dat geld voor een persoonlijke belegging. De rechter veroordeelde M. donderdag tot vier jaar celstraf met uitstel.

Medebeklaagde Marc V. uit Knokke-Heist werd op hetzelfde moment opgepakt als Didier M. en zit nog steeds achter de tralies. Naast gastacteur in series als Baantjer en Wittekerke is de uit Antwerpen afkomstige V. ook een mislukt zakenman, met twee faillissementen op zijn conto.

Ondanks zijn twijfelachtige reputatie liet Didier M. liet zich overhalen en haalde 500.000 euro van de rekening van vzw Diakenfonds die hij achteraf weer aanzuiverde aan met geld van de zusters

Marc V. had geld geroken en besloot volgens de procureur over te gaan tot afpersing van de ex-diaken. Hij eiste nogmaals 500.000 euro van Didier M. Indien hij dat geld niet kreeg zou hij hun homoseksuele betrekkingen aan de grote klok hangen. Volgens de advocate van Didier M., die een vrouw en twee kinderen heeft, was er bijgevolg sprake van morele dwang, maar dat achtte de rechter niet bewezen.

Marc V., die eerder al een jaar celstraf met uitstel kreeg voor aanzetten tot ontucht van een minderjarige, kreeg vier jaar effectieve celstraf. Het geld dat hij afperste moet hij nu terugbetalen aan Didier M. De ex-diaken moet op zijn beurt 500.000 euro schadevergoeding betalen aan de kloosterorde. Ook de rest van het verduisterde geld zal hij aan de zestien zusters terug moeten betalen. Het bisdom Brugge kreeg volgens Het Nieuwsblad een symbolische euro morele schadevergoeding toegekend.


Alexandru C lijkt fier op zijn daden (de tijdlijn)

Na meer dan vijf maanden lijkt er volgens de bevestigingen vanuit het parket en de nationale en internationale media eindelijk schot in de zaak rond Sofie Muylle te komen. Onderstaand overzicht die we als lokale redactie hebben kunnen verzamelen toont van dag tot dag wat er zich precies in het onderzoek heeft afgespeeld, en waar de opgepakte verdachte Alexandru C. zich al die tijd bevond.

De openheid die C. op zijn Facebookpagina tentoonspreidt maakte het eveneens voor de politie bijzonder gemakkelijk zijn traject te reconstrueren, ook al was hij aan het begin van het onderzoek nog helemaal niet in beeld van de speurders.

Collage

20 Januari

Zo trekt C. volgens zijn Facebookprofiel begin januari voor enkele dagen naar Parijs, klaarblijkelijk voor een citytrip. Daarna postte hij opnieuw foto’s uit onze badstad.

Op 20 januari, twee dagen voordat het lichaam van Sofie zou worden teruggevonden op het strand, poseert C., duidelijk een liefhebber van dure merken en snelle wagens, voor een sportwagen op de Kustlaan. Die foto is eerder genomen tijdens de Zoute Rally.

22 januari

Wandelaars vinden op zondagmiddag 22 januari, om 12.20 uur, het lichaam van een jonge vrouw op het strand. De vrouw ligt onder het staketsel van een houten terras.

Men vermoedt dat de vrouw in de nacht van zaterdag op zondag gestorven is. Haar lichaam zou op het strand gedumpt zijn. Er zijn geen sporen van geweld op het lichaam terug te vinden, enkel wat oppervlakkige verwondingen in het gezicht.

23 januari

Het lichaam wordt geïdentificeerd. Het gaat om de 27-jarige Sofie Muylle die in Roeselare woont, op zo'n vijftig kilometer van de plek waar ze werd gevonden.

Later blijkt dat Sofie vergezeld was van haar vriend. De politie heeft op het strand ook een sleepspoor ontdekt van ongeveer 25 meter lang. Dat spoor vertrekt vanop het strand naar de zeedijk. Het gerecht gaat er vanuit dat iemand Sofie tot aan het terras heeft gesleept. Of er voetsporen zijn gevonden, wil of kan het parket niet kwijt.

Alexandru C. post dezelfde dag op zijn Facebookprofiel een foto van de zee met de melding 'De zomer komt eraan'.

24 januari

Alexandru C. post een foto van een 'frappucino' in een brasserie in onze gemeente.

De wetsdokter deelt zijn bevindingen mee aan de gerechtelijke politie: Sofie is wel degelijk vermoord en versleept. "Er is duidelijk kwaad opzet in het spel, maar er zijn nog geen arrestaties verricht. De dader loopt dus nog vrij rond", deelt het parket van Brugge mee. Alle camera's in de buurt worden onderzocht.

Men is te weten gekomen dat Sofie het laatst werd gezien aan de KZ Pianobar, 1,2 kilometer van de plaats waar ze gevonden werd. Bij haar: Wouter C. uit Brugge, de nieuwe vriend van het meisje. De dertiger staat bij de politie gekend voor slagen en verwondingen, drugs en oplichting. Speurders ondervragen de man uitvoerig, maar hij wordt niet aangehouden.

Sofie heeft dat café vermoedelijk verlaten tussen 04.50 uur en 05.13 uur. Naast het aspect dat Sofie te voet het strand kan zijn opgegaan en daar later iemand is tegengekomen, sluiten de speurders niet uit dat ze in de omgeving van het casino of verderop in een wagen is gestapt en op die manier ongeveer een kilometer verder op het strand is terechtgekomen.

Wouter C. duikt de bar later weer binnen, zonder Sofie. "Ik vind mijn vrouw niet meer", vertelt hij de uitbaatster. De bar sluit rond 9 uur 's morgens. De uitbaatster geeft C. de handtas van Sofie terug. Samen rijden ze met een taxi weg. De dertiger wordt afgezet aan het Stationsplein van Knokke en keert vermoedelijk met het openbaar vervoer terug naar Brugge.

25 januari

Dokterszoon Wouter C. reageert: "Ik heb niets met Sofies dood te maken. Ik wil dat het gerecht alles zo snel mogelijk uitpluist. De speurders moeten tot op het bot gaan. Ik ben onschuldig. Ondanks alle verdachtmakingen door mijn jeugdzondes heb ik niets te verbergen." De speurders onderzoeken onder meer de gsm van de man. Hij verklaart dat hij Sofies naam heeft lopen schreeuwen in de straten rond de KZ Pianobar. "Ze ging een luchtje scheppen, maar kwam niet terug." 

Over de doodsoorzaak wil men niets kwijt, maar uit de autopsie zou blijken dat de vrouw verstikt werd.

26 januari

Het onderzoek verloopt erg stroef. Op de eerste geanalyseerde camerabeelden is niet te zien hoe iemand haar achtervolgt.

En ook de uitleg van Sofies vriend lijkt te kloppen. Dat bevestigt zijn advocaat: "Hij is haar gaan zoeken toen ze uit de bar verdween, is teruggekeerd en heeft op haar gewacht. Toen ze niet kwam opdagen, heeft hij haar vader gebeld en is hij naar de politie gegaan." Wouter C. stelt zich burgerlijke partij.

31 januari

In alle vroegte pakken de speurders vijf personen op. De vijf - vermoed wordt dat het om bezoekers en de bazin uit de KZ Pianobar en personen uit de entourage van C. gaat - worden elk apart ondervraagd, niet als getuigen, wel als verdachten.

Onder hen opnieuw Wouter C., die geconfronteerd wordt met camerabeelden en telefoontjes die hij die nacht pleegde. "Maar eens te meer bleek dat hij noch het motief noch de gelegenheid had om de moord te plegen", klinkt het bij zijn advocaat. Alle vijf mogen als vrije mensen naar huis.

3 februari

Twaalf dagen na de moord, vraagt de politie het publiek om hulp. Het gerecht is op zoek naar alle mogelijke beelden die die nacht tot op kilometers van de vindplaats van het lijk werden gemaakt.

5 februari

De politie maakt bekend dat het tientallen telefoontjes heeft gekregen na de oproep in de media. Een doorbraak komt er niet.

21 februari

In het VTM-opsporingsprogramma 'Faroek' worden voor het eerst camerabeelden verspreid. De speurders zijn op zoek naar getuigen en mensen die die nacht op stap waren in onze gemeente in de omgeving van het casino.

De belangrijkste oproep: ze zoeken naar een man met een felblauwe jas. Joggers zagen om 8.30 uur een man met zijn rug naar de zee. Hij keek in de richting van de Zeedijk, waar Sofie is gevonden. Ze spreken van iemand van 1.70 meter groot, met licht getaande huid.

Drie uur later zag een vrouw van op het strand ook een man met blauwe jas. Die werd gefilmd door een camera op de Zeedijk. Politiemensen die om 14 uur op de plaats delict arriveren, zagen ook hoe een man vertrok bij hun aankomst. Omdat dit een agent opviel, nam hij een foto. Opnieuw droeg de man een blauwe jas.

22 februari

Meer dan veertig tips lopen binnen bij de politie. Er is nog steeds geen sprake van een doorbraak. Minstens twee mensen, die zichzelf op de beelden hebben herkend, zouden zich hebben gemeld.

Pas rond deze tijd wordt Alexandru C. opnieuw actief op Facebook. "Voel me geweldig", schrijft hij op 25 februari. Ook in de weken en maanden nadien blijft hij foto's posten vanuit  onze deelgemeente Knokke, maar ook vanuit Londen en Rome.

28 maart

66 dagen nadat het lichaam van Sofie werd gevonden onder de dijk, loopt haar moordenaar nog vrij rond. In een nieuwe oproep in VTM-programma 'Faroek' wordt bevestigd dat het onderzoek heeft uitgewezen dat 'de man met de blauwe jas' wel degelijk één en dezelfde persoon is.

Hij werd telkens opnieuw gefilmd. De ene keer terwijl hij lijkt te joggen op het strand nabij de plaats delict, een andere keer terwijl hij in het zand schopt en kwaad lijkt te zijn op zichzelf. Nog een andere keer staat hij te bellen of doet hij alsof.

Rond acht uur 's ochtends woelt hij met zijn voeten het zand om. Dat is op de plaats waar het lichaam van Sofie werd versleept. Tussen 11.25 uur tot 11.40 uur blijft hij de hele tijd in beeld. Om 14 uur - toen het lichaam van Sofie al was ontdekt - werd de man met de blauwe jas gefilmd op de dijk. Geen halfuur later wordt hij een laatste keer gefilmd als hij via het Lichttorenplein langs de Diksmuidestraat verdwijnt.

Alexandru C. zet 's avonds, dus op het moment van de uitzending van 'Faroek', een video op zijn Facebookprofiel waarin hij met de auto rondrijdt in onze gemeente.

30 maart

Zeker vijftig mensen hebben de politie gemeld dat ze "iets" denken te weten over de mysterieuze man met de blauwe jas. Tegelijkertijd komt een FBI-profiler met een hypothese. De profiler denkt dat de man met de blauwe jas "uren heeft nagenoten van de moord op Sofie".

"Normaal vlucht een moordenaar zo snel mogelijk weg van het lichaam. Behalve als hij trots is op zijn werk en zich machtig wil voelen", zegt FBI-profiler Danièle Zucker na het bekijken van de beelden. "Vermoedelijk heeft hij bewust gewacht op de politie. Om te zien wat zijn werk heeft teweeggebracht", zegt Zucker.  

Begin april

Begin april, dus kort na de nieuwe oproep tot getuigen, trekt C. opnieuw naar Suceava vanwaar hij ook in mei nog foto's post.

21 april

Bijna exact drie maanden nadat Sofie op het strand werd vermoord, hebben speurders een DNA-spoor op haar lichaam kunnen ontwaren. Dat bevestigt de procureur. Tot een doorbraak leidt de vondst van het DNA-spoor, waarvan het niet duidelijk is of het om speeksel, bloed of iets anders gaat, nog niet.

25 juni

De laatste foto die C op zijn Facebookpagina post dateert van zondag, waar hij poseert in een kledingwinkel in een shoppingcentrum in zijn thuisstad.

26 juni

Een 23-jarige Roemeen wordt in zijn thuisland opgepakt op verdenking van de moord op Sofie Muylle in onze badstad. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. Daar beweert de man ook dat hij in Knokke-Heist woont.

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, bevestigt de arrestatie van een Roemeen op verdenking van de moord op Sofie Muylle en vraagt zijn uitlevering.

Samenstelling door info uit de nationale en internationale media - Facebook


Dronken door Knokke-Heist na persoonlijke problemen

AlcoholcontroleEen 32-jarige vrouw uit Maarkedal kreeg vanmorgen een fikse straf in de Brugse politierechtbank omdat ze voor de zoveelste keer onder invloed van alcohol reed. Erika L. stapte in oktober vorig jaar met 1,86 promille alcohol in haar bloed in haar wagen in onze badstad. Een getuige zag er hoe ze er zonder lichten in een verboden richting reed en verwittigde de politie. De agenten konden de dronken vrouw tegenhouden. Ze verklaarde dat ze met heel wat persoonlijke problemen kampte en ruzie had met haar partner.

De dertiger werd in 2011 en in 2013 nochtans al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. Bovendien moest ze op het moment dat ze in Knokke betrapt werd nog een rijverbod uitzweten na een veroordeling enkele maanden eerder. De politierechter veroordeelde haar tot een boete van 6.000 euro en een rijverbod van twee jaar. Als ze haar rijbewijs nog terug wil krijgen zal ze moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven. "En achter die deur zitten de cellen. Daar mag u een kijkje gaan nemen als u het nog eens doet", waarschuwde de rechter.