Lokale Politie Damme/Knokke-Heist vernieuwt camerasysteem

 

KorpsHet lokale politiekorps stelde donderdagavond met trots het hernieuwde camerasysteem voor. Dertig opgeleide operatoren kunnen vanaf nu HD-beelden van een dertigtal camera’s bekijken en herbekijken. “Deze eerste fase van het 5-jarenplan is een win-winsituatie”, zegt commissaris P. Vandierendonck.

De 22 draaibare en 8 vaste camera’s staan op belangrijke plaatsen in de gemeente, zogenaamde ‘hotspots’. “Vooral de uitgaansbuurten, winkelstraten en plaatsen waar regelmatig evenementen doorgaan”, legt woordvoerster Isolde Van Eenooghe uit. Het systeem wordt 24/24 in de gaten gehouden door gebrevetteerde agenten. Deze kunnen meteen ter plaatse een incident beoordelen en de ploegen aansturen, wat zorgt voor een hogere efficiëntie.

Naast die beveiligingscamera’s beschikt het korps ook over twee ANPR-toestellen en een nieuwe mobiele ANPR-wagen. Deze registreren automatisch de nummerplaten van voertuigen. Zo kan er meteen een database worden opgesteld. Onwettige of gestolen voertuigen kunnen ter plaatse in beslag genomen worden. Op die manier wordt er verder gebouwd op de positieve resultaten van vorig jaar. Commissaris Vandierendonck verklaart: “Met de ANPR-camera’s konden in 2016 ruim tweehonderd wagens gesignaleerd worden, waarvan we er vijftig in beslag namen.”

Financieel klokt de eerste fase af op een bedrag van 460.000 euro. In de komende jaren hoopt het korps nog een viertal fases door te voeren om het cameranetwerk te perfectioneren. In de toekomst kunnen de kosten voor de digitale huurlijn echter geminimaliseerd worden, dus spreekt commissaris Vandierendonck van een win-winsituatie. Dat het systeem werkt, werd eerder deze week al bewezen bij de ramkraak van Louis Vuitton. Via de beelden kon een verdachte worden opgepakt en een deel van de buit is terecht. By: NickV

Wagen

 


Lokale Politie Damme/Knokke-Heist controleerde afgelopen maand 14.457 wagens

A16-44 3-7De flitswagen van de lokale politie controleerde in maart 14.457 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.528 (ofwel 11 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 92 km/u in een zone 50. Voor dit trieste rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.


Man uit Knokke-Heist betrapt

WinkeldiefstalIn de A. Pieterslaan in Oostende is zaterdagochtend even na 10 uur een 29-jarige man uit onze badstad betrapt bij een winkeldiefstal. De dader, die al een tijd geen vaste verblijfplaats heeft, probeerde een fles alcohol te stelen door de fles in zijn broek te stoppen. Hij werd echter betrapt. De politie kwam ter plaatse en stelde een pv op. Laat ons zeggen dat zijn laatste verblijfplaats Knokke-Heist was!


1 op 10 blijft te snel rijden in onze politiezone

Lokale PolitieDe flitswagen van de lokale politie controleerde in februari 11.866 auto’s op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.200 (ofwel 10 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 192 km/u op een locatie waar slechts 90 km/u is toegelaten. Voor dit trieste rijgedrag krijgt de snelheidsduivel een boete van 450 euro. De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

De ‘topsnelheden’ waren:

  • Zone 90 =  192 km/u; =  450 euro boete
  • Zone 70 (buiten bebouwde kom) = 166 km/u; = 430 euro boete
  • Zone 50 (bebouwde kom) = 88 km/u; = 270 euro boete

In totaal reden 1.200 bestuurders te snel (10 procent).

 

 


OPSPORINGSBERICHT: 54 jarige Hilde HAERS

E31845576f13fcff5de95635f439a6b4
Op zondag 19/02/2017 omstreeks 13.00 uur verliet de 54 jarige Hilde HAERS te voet het ziekenhuis AZ Zeno te Knokke-Heist. Zij is sindsdien niet meer opgemerkt.

Hilde HAERS is 1m60 groot en heeft half lang blond haar. Ze spreekt Nederlands.

 

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.


Scheepvaartpolitie ontruimd schuilpand van transmigranten

382869183
Gisteren kon je in onze krant lezen dat de inwoners van Zeebrugge en onze deelgemeente Heist zich zorgen maken rond het aantal transmigranten die steeds vaker lijken op te duiken. Woensdagmorgen heeft de scheepvaartpolitie een pand in Zeebrugge waar verschillende transmigranten de nacht doorbrengen, ontruimd. In de haven zelf pakte de politie een tiental vluchtelingen op die de oversteek wilden maken naar Groot-Brittannië.

Toch heeft het infopunt voor vluchtelingen in Zeebrugge-Dorp, dat een jaar geleden opende, niet gezorgd voor een aanzuigeffect. Dat zegt de humanitaire organisatie Dokters van de Wereld. De vraag is natuurlijk of de cijfers van de humanitaire organisatie wel kloppen met de echte cijfers van de Zeevaartpolitie.

Toch blijven vluchtelingen en transitmigranten hun kans wagen om vanuit Zeebrugge de oversteek te maken. Vorig jaar zijn er vanuit Zeebrugge 150 vluchtelingen in Groot-Brittannië geraakt. Engeland blijft het beloofde land en daarvoor willen ze zelfs hun leven riskeren.

Twee keer per week komen Dokters van de Wereld naar Zeebrugge dorp om vluchtelingen en transmigranten medische hulp te bieden. Omwonenden en ook de burgemeester van Brugge vreesden dat het infopunt meer vluchtelingen naar Zeebrugge zou lukken maar de groep blijft stabiel. Gemiddeld verblijven er een dertigtal transmigranten.

De pastoor en een groep van van 30 vrijwilligers ontfermen zich over de vluchtelingen. Ze zorgen voor ontbijt en een avondmaaltijd. De overheid heeft volgens Dokters van de Wereld geen plaatsen in de nachtopvang voor deze mensen.  "Er is een koppel dat 8 vluchtelingen te slapen legt in hun kelder. Dat zou niet mogen", zegt Emmy Deschuttere van Dokters van de Wereld. De NGO lanceert meteen ook een oproep voor meer vrijwilligers. Vraag is of de solidariteit van de bevolking niet wat te ver gaat. Het gaat hier immers niet om “vluchtelingen” die zich niet willen laten registeren en dus illegaal in ons land verblijven.


Lokale Politie kon drie Fransen oppakken die zich verdacht gedroegen

Lokale Politie
Drie Fransen die eerder al in aanraking kwamen met het Franse gerecht werden vrijdag opgepakt in onze gemeente. Volgens het parket van Brugge hingen ze rond in de hal van een appartement en konden ze geen verklaring geven voor hun aanwezigheid. De onderzoeksrechter heeft het drietal zaterdag aangehouden op verdenking van bendevorming en poging tot inbraak.  Het onderzoek loopt.


Bedankt wijkinspecteur Philippe Deleersnyder

15965599_1419785918031810_7109226687507818669_n
Een vertrouwd gezicht verdwijnt in de wijk Oud Knokke – Oosthoek. Wijikinspecteur Philippe Deleersnyder (65) gaat met pensioen na een politiecarrière van 35 jaar. Inspecteur Serge Degrande (46) neemt de fakkel over. Het gemeentebestuur wenst 001 (het korpsnummer van Philippe) een prettig en sportief pensioen toe.

15977468_1419786014698467_5623585483835418452_n


Tal van verkeersinbreuken tijdens de weekends

VERKEERSACTIES_20161205
De lokale politie Damme/Knokke-Heist hield het voorbije weekend kleine, gerichte verkeerscontroles. Ook twee collega’s van de Nederlandse politie (regionale eenheid Zeeland West-Brabant) namen aan de acties deel. De politie nam in totaal 244 ademtests af. Hiervan bliezen vier bestuurders positief, vijf alarm en 235 safe. De politie stelde ook veertien processen-verbaal van waarschuwing, zes processen-verbaal en vijf onmiddellijke inningen op voor andere verkeersinbreuken, zoals het niet dragen van de gordel of rijden zonder verzekering. Drie niet-verzekerde voertuigen werden weggetakeld. Ook de flitswagen was van de partij. In totaal reden 93 van de 753 gecontroleerde voertuigen te snel. De aanpak van de vier grote killers in het verkeer (een overdreven of onaangepaste snelheid, rijden onder invloed van alcohol of drugs, gsm’en achter het stuur en het niet dragen van de gordel) blijft een prioriteit voor de politiezone. Ook na de wintercampagne lopen de acties door. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.


620 euro voor hardrijder in bebouwde kom

Lokale Politie
De flitswagen van de lokale politie controleerde in oktober 21.011 auto’s op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.734 (ofwel 8 procent) te snel. 2 op 5 had een zware voet en reed meer dan 10 km/u te snel. Een snelheidsduivel haalde in de bebouwde kom (50 km/u) zelfs een snelheid van 125 km/u. Voor dit trieste rijgedrag kreeg de hardrijder een boete van 620 euro. Ook zijn rijbewijs werd ingetrokken.

 De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en altijd de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.