105 km per uur in zone 50

Flits
De flitswagen van de lokale politie controleerde in juli 19.417 auto’s op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.931 (ofwel tien procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 105 km per uur in een zone 50. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter. In juli reden ook 60 bestuurders te snel voorbij een onbemande camera. De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.


133 km per uur in zone 70

Images2.persgroep.net
De flitswagen van de lokale politie controleerde in juni 8.493 auto’s op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 797 (ofwel negen procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 133 km per uur in een zone 70. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter. In totaal liepen ook acht bestuurders tegen de lamp omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen of gsm’den achter het stuur. De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.


Tiener was in Knokke-Heist niet te stoppen... lees hier wat de politie dan deed

BreskensEen kleine bestelwagen is afgelopen nacht ingereden op politieagenten in Zeeuws-Vlaanderen. De agenten schoten vervolgens op het rijdende busje. De negentienjarige bestuurder uit het Zeeuwse Breskens is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, meldt de politie vandaag.

Het busje werd vanuit onze badstad achtervolgd door de Lokale politie nadat de bestuurder was doorgereden bij een controle. Nederlandse agenten probeerden hem vervolgens in Groede, Zeeuws-Vlaanderen, te stoppen door hun dienstauto dwars op de weg te zetten. De bestuurder reed echter in op de uitgestapte agenten. Toen het busje wegreed, werd het door de politie beschoten.

Na een achtervolging werd de chauffeur in Breskens opgepakt. Volgens de politie had hij gedronken. Ook de vier andere inzittenden, twee meisjes van zeventien en achttien uit Breskens en Oostburg en twee jongens van negentien uit Breskens en Breda, zijn opgepakt. Er vielen geen gewonden.


Dronken door Knokke-Heist na persoonlijke problemen

AlcoholcontroleEen 32-jarige vrouw uit Maarkedal kreeg vanmorgen een fikse straf in de Brugse politierechtbank omdat ze voor de zoveelste keer onder invloed van alcohol reed. Erika L. stapte in oktober vorig jaar met 1,86 promille alcohol in haar bloed in haar wagen in onze badstad. Een getuige zag er hoe ze er zonder lichten in een verboden richting reed en verwittigde de politie. De agenten konden de dronken vrouw tegenhouden. Ze verklaarde dat ze met heel wat persoonlijke problemen kampte en ruzie had met haar partner.

De dertiger werd in 2011 en in 2013 nochtans al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. Bovendien moest ze op het moment dat ze in Knokke betrapt werd nog een rijverbod uitzweten na een veroordeling enkele maanden eerder. De politierechter veroordeelde haar tot een boete van 6.000 euro en een rijverbod van twee jaar. Als ze haar rijbewijs nog terug wil krijgen zal ze moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven. "En achter die deur zitten de cellen. Daar mag u een kijkje gaan nemen als u het nog eens doet", waarschuwde de rechter.


Philip en Jill versterken de Lokale Politie

2017-06-08_EED_GROEPIn het politiecentrum in Knokke-Heist legden vorige week donderdag twee korpsleden de eed af bij waarnemend burgemeester Piet De Groote. Hoofdinspecteur Philip Pintelon (55) versterkt de dienst Handhaving & Noodplanning binnen de directie Operatie. Consulent Welzijn Jill Wittesaele (32) gaat aan de slag bij de dienst Organisatiebeheer binnen het Kabinet van de Korpschef. Op de foto staan ook burgemeester Joachim Coens, korpschef Steve Desmet, commissaris Kurt Vermeersch en commissaris Gregory Desmidt.


Een 32-jarige man uit Zeebrugge is aangehouden voor moord

Media_xll_7875466Een 32-jarige man uit Zeebrugge is aangehouden op verdenking van doodslag, hij zou zijn 33-jarige partner met geweld om het leven hebben gebracht. Het koppel woonde samen in Zeebrugge, de feiten vonden vrijdagavond plaats. Het parket, labo en wetsgeneesheer zijn ter plaatse gegaan om onderzoek te voeren naar de omstandigheden. D.J. is zaterdagmiddag voor de onderzoeksrechter verschenen en die heeft zijn aanhouding bevestigd. Het parket blijft karig met commentaar omdat het onderzoek nog loopt. Er kon niet meegegeven worden of de man de feiten bevestigt of ontkent.

Vanplan de openbare weg in te nemen?

Media_xll_4839133Wil je tijdelijk een deel van het openbaar domein innemen in Knokke-Heist? In het politiecentrum (Van Steenestraat 10) opent maandag 15 mei 2017 een loket voor de aanvraag en ophaling van vergunningen. In het loket kan je terecht voor de innames van het openbaar domein die minder dan 7 dagen inbeslagnemen. Voor de langetermijnvergunningen kan je terecht in het bijcommissariaat in de Oosthoek. Het loket is elke werkdag open van 9 tot 12 uur. De dienst is ook telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur op het nummer +32 50 619 640. Gelieve de aanvragen voor kortetermijnvergunningen 3 dagen op voorhand over te maken via vergunningen@politie5446.be. De langetermijnvergunningen moeten 3 weken op voorhand worden aangevraagd via dit e-mailadres. Bij bijkomende vragen kan je de dienst telefonisch contacteren of langskomen in het loket. Gelieve de vergunningen zoveel als mogelijk via e-mail aan te vragen.


Lokale Politie Damme/Knokke-Heist vernieuwt camerasysteem

 

KorpsHet lokale politiekorps stelde donderdagavond met trots het hernieuwde camerasysteem voor. Dertig opgeleide operatoren kunnen vanaf nu HD-beelden van een dertigtal camera’s bekijken en herbekijken. “Deze eerste fase van het 5-jarenplan is een win-winsituatie”, zegt commissaris P. Vandierendonck.

De 22 draaibare en 8 vaste camera’s staan op belangrijke plaatsen in de gemeente, zogenaamde ‘hotspots’. “Vooral de uitgaansbuurten, winkelstraten en plaatsen waar regelmatig evenementen doorgaan”, legt woordvoerster Isolde Van Eenooghe uit. Het systeem wordt 24/24 in de gaten gehouden door gebrevetteerde agenten. Deze kunnen meteen ter plaatse een incident beoordelen en de ploegen aansturen, wat zorgt voor een hogere efficiëntie.

Naast die beveiligingscamera’s beschikt het korps ook over twee ANPR-toestellen en een nieuwe mobiele ANPR-wagen. Deze registreren automatisch de nummerplaten van voertuigen. Zo kan er meteen een database worden opgesteld. Onwettige of gestolen voertuigen kunnen ter plaatse in beslag genomen worden. Op die manier wordt er verder gebouwd op de positieve resultaten van vorig jaar. Commissaris Vandierendonck verklaart: “Met de ANPR-camera’s konden in 2016 ruim tweehonderd wagens gesignaleerd worden, waarvan we er vijftig in beslag namen.”

Financieel klokt de eerste fase af op een bedrag van 460.000 euro. In de komende jaren hoopt het korps nog een viertal fases door te voeren om het cameranetwerk te perfectioneren. In de toekomst kunnen de kosten voor de digitale huurlijn echter geminimaliseerd worden, dus spreekt commissaris Vandierendonck van een win-winsituatie. Dat het systeem werkt, werd eerder deze week al bewezen bij de ramkraak van Louis Vuitton. Via de beelden kon een verdachte worden opgepakt en een deel van de buit is terecht. By: NickV

Wagen

 


Lokale Politie Damme/Knokke-Heist controleerde afgelopen maand 14.457 wagens

A16-44 3-7De flitswagen van de lokale politie controleerde in maart 14.457 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.528 (ofwel 11 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 92 km/u in een zone 50. Voor dit trieste rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.


Man uit Knokke-Heist betrapt

WinkeldiefstalIn de A. Pieterslaan in Oostende is zaterdagochtend even na 10 uur een 29-jarige man uit onze badstad betrapt bij een winkeldiefstal. De dader, die al een tijd geen vaste verblijfplaats heeft, probeerde een fles alcohol te stelen door de fles in zijn broek te stoppen. Hij werd echter betrapt. De politie kwam ter plaatse en stelde een pv op. Laat ons zeggen dat zijn laatste verblijfplaats Knokke-Heist was!