Resultaten van de Verkeersveilige nacht

De lokale politie nam tijdens het weekend deel aan de Verkeersveilige nacht met kleine, gerichte verkeerscontroles in Damme en Knokke-Heist. Het politieteam controleerde 75 bestuurders op rijden onder invloed van alcohol en drugs. In totaal bliezen 70 bestuurders safe, twee alarm en twee positief. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs. Tijdens de actie trok de politie drie rijbewijzen in. Het politieteam stelde ook drie processen-verbaal op voor drugsbezit. Ook de flitswagen werd tijdens de actie ingezet. In totaal reden 22 van de 129 gecontroleerde wagens te snel. De controles lopen ook na de bobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

 

Verkeersveilige nacht
Verkeersveilige nacht

Ook dit jaar kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de wintercontroles. Zowel overdag als ’s nachts ligt de nadruk op kleine, gerichte verkeerscontroles en de patrouilles hebben extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden onmiddellijk aan de kant gezet en aan een ademtest onderworpen.

De lokale politie nam tijdens de vorige wintercampagne 863 ademtests af. In totaal bliezen 772 bestuurders safe, 25 alarm en 66 positief. De politie trok ook 33 rijbewijzen in. In vergelijking met de wintercampagne 2015-2016 daalde het aantal bestuurders onder invloed van alcohol met vier procent.


Twee gloednieuwe Audi's A6 voor de Lokale Politie

684ee26c3882374fb7c394e3d5a8ff81


De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam twee gloednieuwe Audi's A6 in gebruik. Met deze wagens verplaatst het interventieteam zich sneller en wendbaarder dan met een gewone combi. De Audi's worden gebruikt om te patrouilleren, dringende oproepen te beantwoorden en wegvluchtende daders te onderscheppen. De interventiewagens zijn uitgerust met de allernieuwste snufjes op het vlak van veiligheid en politie-uitrusting.

Op de foto staan burgemeester graaf Leopold Lippens, burgemeester Joachim Coens, korpschef Steve Desmet, commissaris Philippe Vandierendonck, adviseur Els Deschepper en David Bourgoo van autobedrijf Bourgoo nv.

95aa595639931c1c5d33d8b5dd92bd95


Van 14 studenten was hun fiets niet in orde bij eerste "Ej me velo gezien" controle

Maandagochtend ging het eerste controlemoment door van de actie Ej me velo gezien in Knokke-Heist. Vandaag gingen 41 van de 58 gecontroleerde fietsers aan de haal met een verkeersveilig gadget. Drie fietsers kregen geen gadget omdat ze hun fietslicht niet hadden aangezet.

20171120_EJMEVELOGEZIEN_6

De politie stelde ook 14 processen-verbaal van waarschuwing op. Deze fietsers moeten hun fiets in orde stellen en opnieuw laten controleren door de politie.

Een verkeersveilige schoolomgeving is een prioriteit voor de lokale politie. De werkgroep verkeers- en mobiliteitseducatie, kortweg vemoe, zet zich al enkele jaren in om leerlingen op een veilige manier te leren participeren aan het verkeer. Onder het motto Zwemmen leer je in het zwembad, fietsen op de weg trekt vemoe naar de basisscholen om de kinderen, zowel in de klas als op de weg, belangrijke verkeers- en fietsvaardigheden bij te brengen. In de middelbare scholen gaat de werkgroep in dialoog met de toekomstige generatie autobestuurders.

Verkeersveiligheid is ook een thema dat leeft onder de leden van de jeugdraad van Knokke-Heist. “We staan 100 procent achter deze actie”, zegt Philippe Hillemans. “Zeker tijdens de donkere maanden is het belangrijk dat de schoolgaande jeugd opvalt in het verkeer. Een goede fietsverlichting of het dragen van fluorescerend en reflecterend materiaal kan het verschil maken. Met de gadgets en prijzen willen we de jonge fietsers extra motiveren om goed zichtbaar te zijn.”


117 km per uur in zone 50

Flits
De flitswagen van de lokale politie controleerde in oktober 10.434 auto’s op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.477 (ofwel veertien procent) te snel.

Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 117 km per uur in een zone 50. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

In totaal reden ook 483 bestuurders te snel voorbij een vaste flitscamera. Een snelheidsduivel haalde een snelheid van 165 km per uur in een zone 90.

De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

De ‘topsnelheden’ waren:

  • ·         zone 90:  129 km per uur;
  • ·         zone 70:  118 km per uur;
  • ·         zone 50: 117 km per uur;
  • ·         zone 30: 78 km per uur.

In totaal reden 1.477 bestuurders te snel (=  veertien procent) voorbij de flitswagen.  In oktober reden ook 483 bestuurders te snel voorbij een flitspaal.


105 km per uur in zone 50

Flits
De flitswagen van de lokale politie controleerde in juli 19.417 auto’s op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.931 (ofwel tien procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 105 km per uur in een zone 50. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter. In juli reden ook 60 bestuurders te snel voorbij een onbemande camera. De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.


133 km per uur in zone 70

Images2.persgroep.net
De flitswagen van de lokale politie controleerde in juni 8.493 auto’s op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 797 (ofwel negen procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 133 km per uur in een zone 70. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter. In totaal liepen ook acht bestuurders tegen de lamp omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen of gsm’den achter het stuur. De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.


Tiener was in Knokke-Heist niet te stoppen... lees hier wat de politie dan deed

BreskensEen kleine bestelwagen is afgelopen nacht ingereden op politieagenten in Zeeuws-Vlaanderen. De agenten schoten vervolgens op het rijdende busje. De negentienjarige bestuurder uit het Zeeuwse Breskens is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, meldt de politie vandaag.

Het busje werd vanuit onze badstad achtervolgd door de Lokale politie nadat de bestuurder was doorgereden bij een controle. Nederlandse agenten probeerden hem vervolgens in Groede, Zeeuws-Vlaanderen, te stoppen door hun dienstauto dwars op de weg te zetten. De bestuurder reed echter in op de uitgestapte agenten. Toen het busje wegreed, werd het door de politie beschoten.

Na een achtervolging werd de chauffeur in Breskens opgepakt. Volgens de politie had hij gedronken. Ook de vier andere inzittenden, twee meisjes van zeventien en achttien uit Breskens en Oostburg en twee jongens van negentien uit Breskens en Breda, zijn opgepakt. Er vielen geen gewonden.


Dronken door Knokke-Heist na persoonlijke problemen

AlcoholcontroleEen 32-jarige vrouw uit Maarkedal kreeg vanmorgen een fikse straf in de Brugse politierechtbank omdat ze voor de zoveelste keer onder invloed van alcohol reed. Erika L. stapte in oktober vorig jaar met 1,86 promille alcohol in haar bloed in haar wagen in onze badstad. Een getuige zag er hoe ze er zonder lichten in een verboden richting reed en verwittigde de politie. De agenten konden de dronken vrouw tegenhouden. Ze verklaarde dat ze met heel wat persoonlijke problemen kampte en ruzie had met haar partner.

De dertiger werd in 2011 en in 2013 nochtans al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. Bovendien moest ze op het moment dat ze in Knokke betrapt werd nog een rijverbod uitzweten na een veroordeling enkele maanden eerder. De politierechter veroordeelde haar tot een boete van 6.000 euro en een rijverbod van twee jaar. Als ze haar rijbewijs nog terug wil krijgen zal ze moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven. "En achter die deur zitten de cellen. Daar mag u een kijkje gaan nemen als u het nog eens doet", waarschuwde de rechter.


Philip en Jill versterken de Lokale Politie

2017-06-08_EED_GROEPIn het politiecentrum in Knokke-Heist legden vorige week donderdag twee korpsleden de eed af bij waarnemend burgemeester Piet De Groote. Hoofdinspecteur Philip Pintelon (55) versterkt de dienst Handhaving & Noodplanning binnen de directie Operatie. Consulent Welzijn Jill Wittesaele (32) gaat aan de slag bij de dienst Organisatiebeheer binnen het Kabinet van de Korpschef. Op de foto staan ook burgemeester Joachim Coens, korpschef Steve Desmet, commissaris Kurt Vermeersch en commissaris Gregory Desmidt.


Een 32-jarige man uit Zeebrugge is aangehouden voor moord

Media_xll_7875466Een 32-jarige man uit Zeebrugge is aangehouden op verdenking van doodslag, hij zou zijn 33-jarige partner met geweld om het leven hebben gebracht. Het koppel woonde samen in Zeebrugge, de feiten vonden vrijdagavond plaats. Het parket, labo en wetsgeneesheer zijn ter plaatse gegaan om onderzoek te voeren naar de omstandigheden. D.J. is zaterdagmiddag voor de onderzoeksrechter verschenen en die heeft zijn aanhouding bevestigd. Het parket blijft karig met commentaar omdat het onderzoek nog loopt. Er kon niet meegegeven worden of de man de feiten bevestigt of ontkent.