Philip en Jill versterken de Lokale Politie

2017-06-08_EED_GROEPIn het politiecentrum in Knokke-Heist legden vorige week donderdag twee korpsleden de eed af bij waarnemend burgemeester Piet De Groote. Hoofdinspecteur Philip Pintelon (55) versterkt de dienst Handhaving & Noodplanning binnen de directie Operatie. Consulent Welzijn Jill Wittesaele (32) gaat aan de slag bij de dienst Organisatiebeheer binnen het Kabinet van de Korpschef. Op de foto staan ook burgemeester Joachim Coens, korpschef Steve Desmet, commissaris Kurt Vermeersch en commissaris Gregory Desmidt.


Een 32-jarige man uit Zeebrugge is aangehouden voor moord

Media_xll_7875466Een 32-jarige man uit Zeebrugge is aangehouden op verdenking van doodslag, hij zou zijn 33-jarige partner met geweld om het leven hebben gebracht. Het koppel woonde samen in Zeebrugge, de feiten vonden vrijdagavond plaats. Het parket, labo en wetsgeneesheer zijn ter plaatse gegaan om onderzoek te voeren naar de omstandigheden. D.J. is zaterdagmiddag voor de onderzoeksrechter verschenen en die heeft zijn aanhouding bevestigd. Het parket blijft karig met commentaar omdat het onderzoek nog loopt. Er kon niet meegegeven worden of de man de feiten bevestigt of ontkent.

Vanplan de openbare weg in te nemen?

Media_xll_4839133Wil je tijdelijk een deel van het openbaar domein innemen in Knokke-Heist? In het politiecentrum (Van Steenestraat 10) opent maandag 15 mei 2017 een loket voor de aanvraag en ophaling van vergunningen. In het loket kan je terecht voor de innames van het openbaar domein die minder dan 7 dagen inbeslagnemen. Voor de langetermijnvergunningen kan je terecht in het bijcommissariaat in de Oosthoek. Het loket is elke werkdag open van 9 tot 12 uur. De dienst is ook telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur op het nummer +32 50 619 640. Gelieve de aanvragen voor kortetermijnvergunningen 3 dagen op voorhand over te maken via vergunningen@politie5446.be. De langetermijnvergunningen moeten 3 weken op voorhand worden aangevraagd via dit e-mailadres. Bij bijkomende vragen kan je de dienst telefonisch contacteren of langskomen in het loket. Gelieve de vergunningen zoveel als mogelijk via e-mail aan te vragen.


Lokale Politie Damme/Knokke-Heist vernieuwt camerasysteem

 

KorpsHet lokale politiekorps stelde donderdagavond met trots het hernieuwde camerasysteem voor. Dertig opgeleide operatoren kunnen vanaf nu HD-beelden van een dertigtal camera’s bekijken en herbekijken. “Deze eerste fase van het 5-jarenplan is een win-winsituatie”, zegt commissaris P. Vandierendonck.

De 22 draaibare en 8 vaste camera’s staan op belangrijke plaatsen in de gemeente, zogenaamde ‘hotspots’. “Vooral de uitgaansbuurten, winkelstraten en plaatsen waar regelmatig evenementen doorgaan”, legt woordvoerster Isolde Van Eenooghe uit. Het systeem wordt 24/24 in de gaten gehouden door gebrevetteerde agenten. Deze kunnen meteen ter plaatse een incident beoordelen en de ploegen aansturen, wat zorgt voor een hogere efficiëntie.

Naast die beveiligingscamera’s beschikt het korps ook over twee ANPR-toestellen en een nieuwe mobiele ANPR-wagen. Deze registreren automatisch de nummerplaten van voertuigen. Zo kan er meteen een database worden opgesteld. Onwettige of gestolen voertuigen kunnen ter plaatse in beslag genomen worden. Op die manier wordt er verder gebouwd op de positieve resultaten van vorig jaar. Commissaris Vandierendonck verklaart: “Met de ANPR-camera’s konden in 2016 ruim tweehonderd wagens gesignaleerd worden, waarvan we er vijftig in beslag namen.”

Financieel klokt de eerste fase af op een bedrag van 460.000 euro. In de komende jaren hoopt het korps nog een viertal fases door te voeren om het cameranetwerk te perfectioneren. In de toekomst kunnen de kosten voor de digitale huurlijn echter geminimaliseerd worden, dus spreekt commissaris Vandierendonck van een win-winsituatie. Dat het systeem werkt, werd eerder deze week al bewezen bij de ramkraak van Louis Vuitton. Via de beelden kon een verdachte worden opgepakt en een deel van de buit is terecht. By: NickV

Wagen

 


Lokale Politie Damme/Knokke-Heist controleerde afgelopen maand 14.457 wagens

A16-44 3-7De flitswagen van de lokale politie controleerde in maart 14.457 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.528 (ofwel 11 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 92 km/u in een zone 50. Voor dit trieste rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.


Man uit Knokke-Heist betrapt

WinkeldiefstalIn de A. Pieterslaan in Oostende is zaterdagochtend even na 10 uur een 29-jarige man uit onze badstad betrapt bij een winkeldiefstal. De dader, die al een tijd geen vaste verblijfplaats heeft, probeerde een fles alcohol te stelen door de fles in zijn broek te stoppen. Hij werd echter betrapt. De politie kwam ter plaatse en stelde een pv op. Laat ons zeggen dat zijn laatste verblijfplaats Knokke-Heist was!


1 op 10 blijft te snel rijden in onze politiezone

Lokale PolitieDe flitswagen van de lokale politie controleerde in februari 11.866 auto’s op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.200 (ofwel 10 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 192 km/u op een locatie waar slechts 90 km/u is toegelaten. Voor dit trieste rijgedrag krijgt de snelheidsduivel een boete van 450 euro. De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

De ‘topsnelheden’ waren:

  • Zone 90 =  192 km/u; =  450 euro boete
  • Zone 70 (buiten bebouwde kom) = 166 km/u; = 430 euro boete
  • Zone 50 (bebouwde kom) = 88 km/u; = 270 euro boete

In totaal reden 1.200 bestuurders te snel (10 procent).

 

 


OPSPORINGSBERICHT: 54 jarige Hilde HAERS

E31845576f13fcff5de95635f439a6b4
Op zondag 19/02/2017 omstreeks 13.00 uur verliet de 54 jarige Hilde HAERS te voet het ziekenhuis AZ Zeno te Knokke-Heist. Zij is sindsdien niet meer opgemerkt.

Hilde HAERS is 1m60 groot en heeft half lang blond haar. Ze spreekt Nederlands.

 

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.


Scheepvaartpolitie ontruimd schuilpand van transmigranten

382869183
Gisteren kon je in onze krant lezen dat de inwoners van Zeebrugge en onze deelgemeente Heist zich zorgen maken rond het aantal transmigranten die steeds vaker lijken op te duiken. Woensdagmorgen heeft de scheepvaartpolitie een pand in Zeebrugge waar verschillende transmigranten de nacht doorbrengen, ontruimd. In de haven zelf pakte de politie een tiental vluchtelingen op die de oversteek wilden maken naar Groot-Brittannië.

Toch heeft het infopunt voor vluchtelingen in Zeebrugge-Dorp, dat een jaar geleden opende, niet gezorgd voor een aanzuigeffect. Dat zegt de humanitaire organisatie Dokters van de Wereld. De vraag is natuurlijk of de cijfers van de humanitaire organisatie wel kloppen met de echte cijfers van de Zeevaartpolitie.

Toch blijven vluchtelingen en transitmigranten hun kans wagen om vanuit Zeebrugge de oversteek te maken. Vorig jaar zijn er vanuit Zeebrugge 150 vluchtelingen in Groot-Brittannië geraakt. Engeland blijft het beloofde land en daarvoor willen ze zelfs hun leven riskeren.

Twee keer per week komen Dokters van de Wereld naar Zeebrugge dorp om vluchtelingen en transmigranten medische hulp te bieden. Omwonenden en ook de burgemeester van Brugge vreesden dat het infopunt meer vluchtelingen naar Zeebrugge zou lukken maar de groep blijft stabiel. Gemiddeld verblijven er een dertigtal transmigranten.

De pastoor en een groep van van 30 vrijwilligers ontfermen zich over de vluchtelingen. Ze zorgen voor ontbijt en een avondmaaltijd. De overheid heeft volgens Dokters van de Wereld geen plaatsen in de nachtopvang voor deze mensen.  "Er is een koppel dat 8 vluchtelingen te slapen legt in hun kelder. Dat zou niet mogen", zegt Emmy Deschuttere van Dokters van de Wereld. De NGO lanceert meteen ook een oproep voor meer vrijwilligers. Vraag is of de solidariteit van de bevolking niet wat te ver gaat. Het gaat hier immers niet om “vluchtelingen” die zich niet willen laten registeren en dus illegaal in ons land verblijven.


Lokale Politie kon drie Fransen oppakken die zich verdacht gedroegen

Lokale Politie
Drie Fransen die eerder al in aanraking kwamen met het Franse gerecht werden vrijdag opgepakt in onze gemeente. Volgens het parket van Brugge hingen ze rond in de hal van een appartement en konden ze geen verklaring geven voor hun aanwezigheid. De onderzoeksrechter heeft het drietal zaterdag aangehouden op verdenking van bendevorming en poging tot inbraak.  Het onderzoek loopt.