Het Carnavalkrantje 2018 is uit (bekijk hem hier online) en binnenkort in je brievenbus
Laat je huis of uitstalraam geel/groen kleuren

Ben jij er klaar voor?

Talrijke evenementen en -festiviteiten zorgen dat Heist in het begin van de krokusvakantie zich transformeert tot het meest bruisende carnavalparadijs aan zee. Op zaterdag 10 februari 2018 start de openluchttentoonstelling van de kindertekeningen in de Graaf d'Ursellaan. Deze creaties, ontworpen door klasgroepen van de plaatselijke basisscholen, hangen de hele krokusvakantie tentoon in de drukste winkelboulevard van Heist.

 

Header-carnaval_1_orig

 

 

Aanstelling Prins Carnaval

In de raadszaal van het stadhuis van Heist wordt om 15.30 uur met veel Thebaans trompetgeschal Prins Bieze I officieel aangesteld. De ludieke presentatie ligt opnieuw in handen van een berucht KTKH-duo, met name Thomas Coolen en Steve Poppe. Om 14 uur kunnen de kleinste carnavalisten terecht op het kindercarnavalbal in Ravelingen. De Heistse carnavalkroegen worden vanaf zaterdagavond uitgebreid met 2 extra feesttenten op de parking van de Knokkestraat. Op De Bolle is een overdekt sfeerplein voorzien met echte carnavalmuziek en enkele foodstandjes. Al deze locaties staan stuk voor stuk garant voor 4 dagen en nachten ongebreideld feestgedruis en uitbundige carnavalpret.

 

Carnavalkrak 2018

In de skihut aan de Knokkestraat worden er op zaterdag 10 februari 2018 vanaf 21 uur de Carnavalkraks uitgereikt. Prins Bieze komt er eveneens een gratis vat tappen.

 

Grootste carnavalstoet van West-Vlaanderen

Op zondag 11 februari 2018 trekt om 14 uur de grootste carnavalstoet van West-Vlaanderen door de straten van deelgemeente Heist. De parade met meer dan 30 grote praalwagens wordt jaarlijks met veel enthousiasme meebeleefd door 25.000 mensen. Het is een bont en wervelend schouwspel dat je minstens een keer in je leven moet meegemaakt hebben. Tijdens de proclamatie van de zondagstoet worden enkel de eerste tien praalwagens van de rangschikking meegedeeld. Opnieuw wordt er die avond ferm op de lappen gegaan.

 

Volgorde carnavalsstoet Heist 2018:

1 Wieder Slangadin
2 De Leutemoakers Op Safari
3 De C bat Brother'tjes Sugar daddy's
4 De Babbelutten Ice Age
5 De Carnavalkiekens Klein maar fijn
6 De Siekstjes Zeebrugge Koerse
7 De Vroeteloars Vroeteloars of Tomorrow, ik droag junder op Antjes
8 Kil Maleur We zijn twee vrienden
9 OVD Neptunus & OVD Gewillige Panda's De Goede Vrienden op Stap met Koning Skipbo

20 Orde Der Soepkiekens Carnaval (s) opmars
21 De Oelieboelies Ogoh ogoh wiender goan na Bali
22 De Lekkerbekken Bella Italia
23 T go mo morgen zien Boogiewoogie's
24 Orde Van de Drankorgels God is a dj
25 De Strandreetjes Berekoed in Rusland
26 De Kabbabeestjees Pandabeats
27 KPJ Eede De Creepy Clowns
28 D' Oede Krakers Heidi Viert Carnaval
29 Bonte & Co Gekke Heksen
30 FC Peperbusse FC Peperbusse & De Grote Boze Geldwolven
31 De Tjoetpjes Tjoeper de Tjoeper de Tjoep
32 Club 69 Captain Morgan
33 De Knoeiers De Tijd Vliegd
34 Bende Van Ellende Februari Fest
35 De Klutsers De Tiroler Express
36 De Vliegemeppers De Gelaarsde Kat
37 De Wakkojakko's Thomas De Trein
38 De Peezewevers De Gelaarsde Kat
39 De Klakkers De Sultans
40 Orde Van de Pret Happy Pret
41 De Poldergasten Heistimo's
42 De Zwalpeiers De Russen aan de dope, voor de zwalpeiers is er nog hoop
43 De Smoeltrekkers Ursula De Zeeheks
44 De Zuipschuiten Sneeuwwitje
45 De uilenspiegels Vaiana' rise of the titi
46 Club Bizarre Tok Tok Kannibaal

 

Sprotjesmaandag

Op maandag 12 februari 2018 gaat het er een stukje gezapiger aan toe. Vele carnavalisten laten hun bezweet kostuum eventjes aan de haak drogen voor Sprotjesdag. 14 deelnemende cafés voorzien vanaf 17 uur gratis degustaties van sprot en ander lekkers uit de Noordzee. Op Sprotjesdag kan je hiervoor in de deelnemende cafés een stempelkaart verkrijgen. Bezoek je zes verschillende cafés en laat je daar je sprotkaart afstempelen, win je een handig gadget. Bovendien worden nogmaals 3 winnaars geloot die één meter bier winnen in een Heists café naar keuze. Veel kans dat je ook de 9 prettig gestoorde bestuursleden van de Orde van de Vule Vette Sprot tegen het lijf loopt met hun felbegeerde stickers. “Blijven plakken” is ook bij deze 9de editie van hun toernee ter bevordering van de sprot het leidmotief. Verder is het Bal van voetbalsupportersclub De Zeemeermin op het sfeerplein De Bolle een leuke aanrader.

 

Voetbalderby Plakkers tegen de Visschers met scHeistrechter Zoëlle

Op dinsdag 13 februari 2018 om 15 uur is er op stadion De Taeye de verklede voetbalderby tussen de Plakkers en de Visschers. Dit sportief gebeuren krijgt dit jaar een extra ludieke dimensie dankzij scHeistrechter Zoëlle (alias Yves Merlevede) die in flashy roze outfit er een slap handje van weg heeft om de match in chaotische banen te leiden. Deze wedstrijd die voor het eerst in 1928 werd georganiseerd, wordt naar aloude traditie niet zozeer gekenmerkt door hoogstaand technisch voetbal maar eerder door theatrale schwalbes waarbij de medische assistenten voortdurend moeten uitrukken om de geveinsde kwetsuren van de spelers te verdoven met sterk water.    

 

Popverbranding en verlichte avondstoet

Op Vette Dinsdag gooit Prins Carnaval om 18.30 uur tijdens de Babeluttenworp voor de kleinste feestbeesten gratis snoepgoed vanop zijn prinsenwagen op de markt van Heist. Vervolgens gaat op die locatie ook de popverbranding door. Ter afsluiting van de carnaval 4-daagse kan iedereen genieten van de feeëriek verlichte avondstoet, een uniek evenement in Vlaanderen.

 

Veilig carnaval

Tijdens de parades wordt opnieuw de klemtoon gelegd op een veilig en gezellig carnaval. De controles op het geluidsniveau blijven even streng en ook op het gebied van alcohol werden samen met de veiligheidsdiensten duidelijke richtlijnen ontwikkeld.

Tijdens de stoeten wordt een preventiepunt gerealiseerd ter hoogte van het Heldenplein. Brandweer, politie en rode kruis slaan er de handen in elkaar om preventief kort op de bal te spelen.

 

Publiekstribune

Opnieuw wordt ter hoogte van de parking van ’t Choufke een overdekte publiekstribune gerealiseerd met 200 zitplaatsen. Zowel tijdens de zondagstoet als de verlichte avondstoet kunnen toeschouwers hier gratis plaatsnemen.

 

Het gedetailleerde carnavalprogramma is terug te vinden in een stijlvolle brochure. Niet alleen vind je er uitgebreid informatie over de stoet zelf maar ook over alle evenementen tijdens de 4-daagse. Ook de locaties van de deelnemende cafés zijn duidelijk opgenomen op het plan van de dinsdagstoet.

 

Carnavalpas

Reis af naar carnaval Heist met de carnavalpas! Voor amper € 5 ga je heen en terug met tram of bus in West-Vlaanderen. De pas is te verkrijgen in de lijnwinkels en is één dag geldig. De carnavalpas kan gebruikt worden op 11, 12 of 13 februari.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.