Laat je huis of uitstalraam geel/groen kleuren
Bal Marginal en 8kamp tijdens Midsummer Carnival 2018

Mobiliteit tijdens de carnavaldagen

Header-carnaval_1_orig

De carnavalsgekte barst dit weekend opnieuw los in Heist. De deelgemeente vormt dan enkele dagen het schouwtoneel van festiviteiten zoals de grote carnavalstoet, het bal van de zeemeermin en de avondoptocht. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het volksfeest vlot en veilig te laten verlopen.

 

Carnaval-2014-winnaar-kleine-groep-500x331

Grote carnavalstoet

De grote carnavalstoet trekt zondag om 14.00 uur van de standplaats (het Maes en Boereboomplein, het stationsplein, de Heistlaan en de Koudekerkelaan) naar het Heldenplein via de Bondgenotenlaan, de Kursaalstraat, de Knokkestraat, de Moefe, de Pannenstraat, de Knokkestraat, de Krommedijk, de Elizabetlaan en de Graaf d’Ursellaan. Volg tijdens de stoet steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Tijdens de stoet en opkuis worden enkele straten afgesloten voor het verkeer.

  • De Elizabetlaan (rijrichting Zeebrugge) wordt van 12.00 tot ± 18.30 uur afgesloten ter hoogte van de Anemonenlaan. Volg de omleiding via de Anemonenlaan naar de zeedijk (gewijzigde rijrichting) en het Vissershuldeplein.
  • De Heistlaan wordt om 12.00 uur verkeersvrij gemaakt tussen de Koudekerkelaan en Elizabetlaan voor de opstelling van de praalwagens. De straat wordt opnieuw opengesteld als alle karren zijn vertrokken. Daarna wordt de Elizabetlaan (rijrichting Duinbergen) tot ± 18.30 uur afgesloten tussen de Parkstraat en Krommedijk. Volg de omleiding naar de Westkapellestraat via de Heistlaan en Bakboord.
  • De rest van het parcours wordt verkeersvrij gemaakt van 13.00 tot ± 18.30 uur.
  • De Koudekerkelaan is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer tussen de Heistlaan en Bondgenotenlaan.
  • De Gustaaf Van Nieuwenhuysestraat (rijrichting Zeebrugge) wordt van 11.30 tot ± 18.30 uur opengesteld.

Avondoptocht

De avondoptocht begint dinsdag om 19u30 in de Bondgenotenlaan. De praalwagens vertrekken vanaf de standplaats (de Bondgenotenlaan, de Koudekerkelaan en het stationsplein) naar de Bondgenotenlaan, Kursaalstraat, Knokkestraat, Pannenstraat, Noordstraat en Westkapellestraat. Het parcours wordt verkeersvrij gemaakt van 18.00 uur tot ± 22.30 uur. Volg tijdens de stoet steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Feestzone

Na de grote carnavalstoet en avondoptocht barst steevast een volksfeest los in de straten en cafés in het centrum van Heist. Hierdoor wordt de Knokkestraat verkeersvrij gemaakt tussen de Noordstraat en Kursaalstraat. Tussen de Polderstraat en Noordstraat is enkel plaatselijk verkeer toegestaan.

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte vermijden in en rond de feestzone? Maak optimaal gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet. In de Nicolas Mengélaan zijn ook extra taxistandplaatsen voorzien. De feestzone is begrensd door de Elizabetlaan (inclusief de Graaf d’Ursellaan), de spoorweg van de NMBS, de Heistlaan en de Krommedijk.

Van zaterdagmiddag tot maandagochtend en van dinsdagmiddag tot woensdagochtend is de Kursaalstraat niet bereikbaar via de Nicolas Mengélaan.

Bron: Kneistikrant

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.