Mobiliteit tijdens de carnavaldagen
Twee rivaliserende bendes aktief tijdens Midsummer Carnival 2018

Bal Marginal en 8kamp tijdens Midsummer Carnival 2018

Midsummer Carnival 2014

De foto's hier boven zijn van 2014

 

Het Hof der Prinsen en Kneistikrant pakken op 18 augustus opnieuw uit met een midsummer carnival in de deelgemeente Heist. Heist staat bekend voor zijn grootse carnavalsstoet die in de winter door de straten trekt. Omdat feesten in het bloed zit bij het Hof der Prinsen en de carnavalisten van onze badstad werd tussen pot en pint ook wel gedacht om die carnavalssfeer in de kijker te zetten in de zomer.

'14 en 15 augustus waren vroeger al feestdagen in Heist met het oog op de processie en de zeewijding. Omdat de traditie stilaan verdween waren er redenen genoeg voor het Hof der Prinsen om op een originele manier de draad weer op te pakken telkens de eerste zaterdag na 15 augustus. Voor de vijfde keer zetten de Heistse café’s in op een subtropisch carnavalsfeertje.

De deelnemers aan de Midsummer Carnival mogen enkel geschminkt zijn en maskers zijn verboden. Verkleden mag natuurlijk wel. “Als het weer wat meezit verwachten wij ook veel vrouwen met pluimen”, klinkt het bij het Hof der Prinsen.
De nieuwe 8KAMP tussen de Vissers en de Plakkers gaat door vanaf 15 uur in zowel Café Den Oosthoek, Café Land & Zee en bij Café Albatros.Bijna gelijktijdig start het pop-up event "Bal Marginal" van Philip Van Eeghem (Den Oosthoek) op de site van de Zeeparel in de Noordstraat..Alle remmen losgooien is hier de boodschap.We denken dan aan bier een zwembad, nektapijtjes, fluo kleren en Vlaamse schlagers. Het Bal Marginal van Heist moet Midsummer Carnival in Heist de vernieuwende impuls geven. En ja... je zal er iets kunnen eten. Maar ook Café Albatros zet de traditie verder van de "carnavalcafé" bij uitstek. Met een top carnavval DJ _ Enjoy Jr. Ook The Factory op De Bolle zit mee in het Midsummer complot... en die avond mag je er alleen meezingen op de grootste carnavalhits.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.