Bal Marginal en 8kamp tijdens Midsummer Carnival 2018
Midsummer Carnival op 6 verschillende plaatsen

Twee rivaliserende bendes aktief tijdens Midsummer Carnival 2018

Visserstegenplakkersyves1-500x375

Jaarlijks gaat in de gemeente onze de grootste carnavalsstoet van de provincie West-Vlaanderen uit. Tienduizenden toeschouwers bevolken dan de straten van Heist om een zestigtal wagens en gemaskerde groepen te bewonderen. Het huidige megagebeuren ziet er totaal anders uit dan ongeveer 50 jaar geleden. Er bestaat nu reeds 5 jaar ook zoiets als het Midsummer Carnival. Het is voor onze kneistse carnavalisten namelijk iets te lang wachten op het “echte” carnaval. Met carnival ruilen de Vissers en de Plakkers ook het voetbalveld in voor een 8kamp in die carnavalcafé’s.

Carnaval_begrip_poye_klein72dpiIn 1928 speelden de Plakkers en de Vissers voor het eerst een gemaskerde voetbalmatch. In de rangen van FC Heist ontstonden twee supportersverenigingen: De Zeemeermin met vooral aanhang bij de vissers en De Strandleeuwen, geliefd bij bouwvakkers, in het bijzonder stukadoors (plakkers). In het begin waren het vooral Gusten en Poye (de heren Serreyn en Vandenbroeck) die voor voetbalspektakel zorgden. Al dan niet denkbeeldige kwetsuren worden sinds jaar en dag gesoigneerd met de jeneverfles in plaats van tenderdjot (jodiumtinctuur).

Of die fles er zaterdag 18 augusus ook bij is weten we niet. Maar wie de Vissers en de Plakkers aan het werk wil zien. Kunnen zaterdag vanaf 14 uur terecht in Café Den Oosthoek, De Albatros en Tussen Land & Zee voor de 8kamp tussen de twee rivaliserende bendes.  

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.