De nieuwe KnokkeStyle komt er aan

In kleine lettertjes staat ernaast: the original, omdat ook deze KnokkeStyle de 17de versie is van wat aan het begin van de 21ste eeuw een nieuwe kijk op Knokke-Heist werd. Zoals het echt is: glamour, schoonheid, frivool en plotse uitbarstingen van vrolijkheid. Sportief en chique, kunstzinnig en culinair, maar ook volks tussen het strandjutten en de kleine herberg. Een ganse wereld in een uiterst gevarieerde gemeenschap.

K

Hoofdredacteur én fotograaf Fabien RAES, samen met zijn team, heeft ook in 2018 een waaier aan interessante reportages klaar: Voetbal RKFC,1mei-loop, het verruimde Zwin op papier en uit de lucht, top-zaken met Charly Theeuws. Architectuur met Luc Declercq en nog even kijken naar Hendrik Vermoortel’s afgewerkte ZENO. Duinenwater drie jaar geleden en nu.Beaufort, Luc Peire en Kiro Urdin als het om de kunst gaat. Niet vergeten: Emile Verhaeren die naast Ensor ook Knokke gepromoot heeft. En zoveel meer, inclusief de vaste rubrieken: ‘Quand on ne peut pas changer le monde, il faur changer le décor” #4, de 13 fouten, humor, jokes en quotes.

Meer dan voldoende voor een zomer lang lezen op het strand of aan de strandbar. Plus, niet te missen de cover en the making off ervan met Bianca, dochter van ster-acteur Jean-Claude Vandamme.

 


Een TV kopen met advies kan nog bij Wesound

De televisie is het voorbije decennium drastisch veranderd. Eerst was er de intrede van de flatscreen in HD-beeldkwaliteit. Vandaag goochelen producenten met afkortingen als QLED, OLED, UHD en HDR. Maar welke technologische snufjes heb je écht nodig? En hoe kies je de perfecte tv voor jouw woonkamer?

DSC_5758 (2)

Veruit de belangrijkste beslissing voor je nieuwe tv is de omvang van het scherm. Die wordt uitgedrukt in inch en gaat van een sobere 21 inch tot een kolossale 85 inch (218 centimeter). De ideale schermgrootte bepaal je door de kijkafstand te berekenen. Uit onderzoek blijkt dat een kijkafstand van 2,5 keer de schermdiagonaal het prettigst kijkt. Staat je salon bijvoorbeeld op 3 meter van de televisie, dan is 48 inch (120 cm) ideaal. Zit je verder van het scherm, koop dan een maatje groter.

Minstens even belangrijk als de grootte van de tv is de beeldkwaliteit. Ultra HD-toestellen (UHD of 4k) hebben 4 keer meer pixels dan Full HD-tv’s. Let wel, Proximus en Telenet zenden momenteel nog niet uit in Ultra HD, al is dit een kwestie van tijd. Toch raden we aan te investeren in een Ultra HD-televisie. De meeste toestellen hebben software die het beeld verbetert en aanpast aan de grotere resolutie. Koop je toch nog een full hd-toestel, dan is je tv over 3 jaar waarschijnlijk al verouderd. Bovendien hoef je het voor de meerprijs niet te laten: je hebt al een Ultra HD-toestel voor nog geen € 500.

HDR is een van de nieuwste technieken in televisieland. Het voegt geen pixels toe, maar het verbetert de kleurweergave en de verhoogt de maximale helderheid. Hierdoor zijn kleuren rijker en levendiger. Om HDR optimaal te beleven, heb je HDR content en een HDR Blu-ray-speler nodig ofwel stream je HDR content via Netflix.

Plasmaschermen zijn voltooid verleden tijd. Vandaag kies je voor LED of OLED. Wat moet je weten? OLED-schermen laten een diepere zwartwaarde en een scherp kleurencontrast zien omdat ze individuele pixels volledig uit kunnen zetten. OLED-televisies zijn doorgaans prijzig, maar daarvoor krijg je prachtig beeld, ongelofelijk dunne panelen en het beste wat een merk kan bieden qua beleving. Heb je een kleiner budget? LED-televisies zijn helemaal nog niet afgeschreven, integendeel. Door de vele optimalisaties en jaarlijkse verbeteringen in de kwaliteit van de panelen zijn de kleuren ook natuurlijk en zal je geen enkel detail missen.

it je thuis schuin voor het scherm in plaats van recht ervoor? Dan is de kijkhoek van je nieuwe tv erg belangrijk. Koop je een toestel in de winkel, neem dan gerust je tijd om het beeld vanuit verschillende hoeken te bekijken. Wordt het beeld minder helder of vervagen de kleuren naarmate je er schuiner voor gaat staan? Dan is de kijkhoek beperkt.

Probeer in te schatten onder welke hoek je zitmeubilair thuis staat. Hou ook rekening met reflectie, bijvoorbeeld door natuurlijk licht of een lamp vlakbij de televisie. Niets zo vervelend als een scherm dat bij het minste streepje zonlicht geen contrast meer toont.

Uiteraard zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuwe tv (zoals schermfrequentie, een vlak of curved scherm, smart tv of niet), maar met deze tips ben je alvast gewapend om de juiste keuze te maken. Heb je toch nog meer uitleg nodig? Ga langs bij Wesound, ze helpen je graag verder.

Elizabetlaan 116-118

8300 Knokke-Heist

050 613 495

info@wesound.be


Wanneer wij klaar zijn met uw interieur hoeft u alleen nog de champagne te ontkurken en te genieten

U houdt van mooie dingen, maar niét van doorsnee?

Dan zit u goed bij Alain De Bree. Uw gedroomde partner voor bijzondere interieurinrichting en piekfijne schilderwerken. Alain luistert aandachtig naar uw woonwensen en stijlvoorkeuren. En combineert als geen ander de juiste kleuren, materialen en stijlen tot een uniek, persoonlijk geheel.

01

Het resultaat?

Een huis met een onvergetelijke wow-factor, waarin u zich honderd procent thuis voelt.

Zorgeloze interieurinrichting van kleuradvies tot schilderwerken

Alain: “Ons ervaren team voert uw interieurwerken uit met enkele vaste partners. Iedereen is perfect op elkaar ingespeeld, zodat uw werken elkaar vlot opvolgen, met een minimum aan overlast. Bovendien streven wij naar een piekfijne afwerking. Alleen perfect is goed genoeg. Daarom sta en schilder ik zelf mee op uw werf, en volg ik elke stap van uw renovatie persoonlijk op, alsof het mijn eigen huis is. Dat is uw kwaliteitsgarantie.”

03

Alain De Bree: Schilder in hart en nieren

Alain De Bree gebruikte zijn uitzonderlijke oog voor detail vroeger in de keuken. Hij was chef-kok en schilderde met ingrediënten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2003 volgde Alain zijn echte passie: interieur en decoratie.

“Mijn oog voor detail had ik al in de keuken, maar de lokroep van de schilderborstel was te sterk. Tijdens elke pauze was ik aan het schilderen, en ons huis kreeg driemaal per jaar een compleet nieuwe look. Vandaag is mijn hobby mijn beroep.”

Alain schildert nu een waaier aan decoratieve technieken op uw muren en richt uw huis in tot een exclusief, persoonlijk domein.

02

Vergeet de gekende interieurregels

Alain De Bree: “Ik weet niet of het komt door mijn late roeping, maar ik volg resoluut mijn eigen koers. Ik wil niemand volgen. Ik vertrouw op mijn eigen esthetiek en ben een durver. Ik gooi de klassieke interieurregels overboord en focus op mijn intuïtie. Zo blijf ik ver weg van eenheidsworst. Kleine kamers krijgen bij mij bijvoorbeeld resoluut een donkere tint. Dat oogt veel gezelliger dan een heldere kleur, en sanitair of bijzondere meubelstukken contrasteren mooier.”

 

Dumortierlaan 109
Knokke-Heist
tel 050 70 32 30
info@alaindebree.be

Openingsuren

Elke dag van 10 tot 12u / 14u tot 18u.
Dinsdag en woensdag gesloten.
Zondag open van 14u tot 18u.


Knokke Hippique 2018 bekijk het programma

Nieuws-wosj3
Knokke Hippique vindt dit jaar plaats van 28 juni tot en met 15 juli 2018. Van 28 juni tot 1 juli vindt de eerste week van het Knokke Hippique plaats met de vijf-ster competitie. Van 4 juli tot en met 8 juli 2018 kan er genoten worden van de eerste week van het Summer Circuit en een tweede week Knokke Hippique Summer Circuit vindt plaats van 11 juli tot en met 15 juli 2018. Kom aan de start in verschillende categoriën met tot wel vijf paarden en combineer drie verschillende reeksen verdeeld over drie wedstrijdarenas.

Het publiek kan met volle teugen genieten van dit gratis toegankelijk evenement.

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zal de sfeer op en top zijn, zowel in de piste, het lifestyle dorp als in de tribunes....

Knokke Hippique zorgt voor de nodige verrassingen! Bekijk hier het programma: Download KH_2018_program


De SG2K7 Lucky Number Seven van Streetgasm de meest spannende rally van Europa

BannerSG2K-start
De laatste jaren is de SG2K7 Lucky Number Seven van Streetgasm uitgegroeid tot een van de meest spannende rally’s van Europa. Tijdens deze rally rijden 120 unieke snelle auto’s in zeven dagen naar de meest bijzondere plekken. De rally draait dan ook niet alleen om het rijden zelf, maar om de hele unieke ervaring eromheen. Het wordt een groots avontuur.

Avontuurlijke route

Allereerst krijgen de deelnemers een warm welkom in het vijfsterrenhotel Kempinski Pacale Hotel, in Portorez in Slovenië. Hier zullen zij op 9 juni starten. De exacte route van 2000 kilometer is nog strikt geheim. Een ding is zeker: op 14 juni zullen de snelste racers de finish in Boekarest bereiken om het festijn af te sluiten met een groots feest en een overvloed aan champagne.

Premium deelnemers

De race is een hot item voor bekende DJs,YouTubers, atleten en andere celebrities om aan mee te doen. Partners zijn onder andere Gassan, Moët & Chandon en JacksArt.


Kunst in 13 privé tuinen

Kunst
Een laatste verlengd weekend voor de grote vakantie, een dag extra genieten aan zee in Knokke-Heist. 

Kies je voor een wandeling op het strand of flaneer je langs boetieks op zoek naar een nieuwe zomeroutfit, je dagen zijn zo gevuld in onze kustgemeente. Klant is koning in Knokke-Heist, ook op zon-en feestdagen kan je hier royaal shoppen. 

Vandaag en morgen maandag wordt het ideaal fiets- en wandelweer.

Dit weekend kan je in 13 privé-tuinen meer dan 400 beelden bezichtigen die gemaakt werden door maar liefst 43 kunstenaars. Starten doe je aan CC Scharpoord waar je voor € 10 een plan ter beschikking krijgt van het 17 kilometer lange parcours en een badge zodat je vrij toegang krijgt om de beelden van dichtbij te bezichtigen.

Je kan badges kopen aan onze balie van toerisme, Zeedijk 660 en Knokkestraat 22 of in CC Scharpoord, Maxim Willemspad 1. 

 


De Cape Cod van Hermès

Dit luxepaardje heeft alles in huis om zelfs de meest veeleisende man voor zich te winnen.

1525089304904639-cape-cod-tgm-manufacture-hermes

Dit horloge werd in de vroege jaren negentig van de vorige eeuw geïntroduceerd. Het model Cape Cod viel direct op door zijn simpele en toch bijzondere vorm: een vierkant in een rechthoek. Het is uitgerust met enkele of dubbele leren armbanden, uiteraard door het modehuis zelf vervaardigd en, voor het eerst, een automatisch uurwerk. Bewijs dat het modehuis absoluut zijn mannetje staat op horlogebied. Stalen kast van 33 mm × 33 mm; automatisch uurwerk met uren-, minuten-, seconden- en datumaanduiding. Mat grafieten alligatorleren armband met stalen gesp.


Met Feeling naar Boo Raan

Thumb-48d35f32-a7ad-4f3c-a9ee-c4d3ce903d3e-1
Foodjournaliste Evelien Rutten geeft elke maand in Feeling en elke week op feeling.be haar onverbloemde, overheerlijke mening over de nieuwste restaurants en de laatste foodtrends. Evelien proeft voor en fileert haarfijn wat ze op haar bord krijgt. Geen greintje snobisme, maar eerlijke updates over wining-and-dining waar jij als lezeres van zult smullen. Deze week trok Evelien naar Boo Raan.

De jonge Thaise chef Dokkoon Kapueak werd door Gault & Millau verkozen tot Aziatische chef van het jaar 2018. Ze staat in de keuken bij Boo Raan, een vrij nieuw Thais restaurant in Knokke. Ook al betekent Boo Raan ‘volgens de traditie’, het interieur is toch eerder eigentijds, strak Europees. Enkel een paar bamboe details verraden de Thaise setting. Maar de beloofde traditionele aanpak wordt natuurlijk wél gebezigd in de keuken. Alle recepten komen uit de familie van de chef, wat een zeker vertrouwen inboezemt.

Ik ben hier met Feeling gastvrouw Hannah Van Ongevalle, een vrouw die niet zou misstaan op de rode loper in Hollywood. Met haar lichtgevende persoonlijkheid is het voor mij moeilijk om een restaurant correct en objectief te beoordelen, want haar aanwezigheid maakt sowieso alles beter en mooier. Maar ik doe mijn best. Een blik op de menukaart zet me opnieuw met de twee voetjes op de grond: we zijn duidelijk in Knokke-Heist, waar de prijzen rechtstreeks gelinkt lijken te zijn aan het vastgoed waar je binnenstapt. In Antwerpen schommelen de prijzen in Thaise zaken rond de € 15, maar hier kost geen enkel gerechtje minder dan € 20.

Ik start met een Dark  & Stormy, een cocktail op basis van rum en gemberbier. In een Thais restaurant kun je er prat opgaan dat er een wereld van smaak zit in je gerechten, maar deze slappe cocktail zou ik zelfs aan mijn dochter van acht durven serveren. Bij wijze van spreken, niet echt natuurlijk. De kinderbescherming leest ook mee. Maar komaan mannekes, een beetje meer oompfh alsjeblieft en niet zo skimpy met de alcohol.

We starten met de beroemde streetfood mix, die iedereen hier blijkbaar bestelt als voorgerecht. Dit trio van kipsaté, loempia en tempura van scampi wordt geserveerd met drie bijpassende dipsausjes. Alles lekker vers en pittig, een mooi begin.

 

Het is een fantastisch gerecht, met een zeer precieze smaakbalans tussen pikant en aangenaam pittig in.

Daarna bestellen we nog drie hoofdgerechten en een bijgerecht, die samen op tafel komen. De Massaman Kai is een milde curry van hoevekip met kokosmelk, pinda’s, aardappelen en laurier. Het is een fantastisch gerecht, met een zeer precieze smaakbalans tussen pikant en aangenaam pittig in. De grote stukken malse kip en aardappelen geven het gerecht een gezellig home made gevoel. Daarna volgt de Laab Kai, één van de meest beroemde gerechten uit Thailand. Vaak bereid met kippengehakt, maar hier gebruiken ze met het mes gehakt mager –en daardoor ook droog- kippenvlees. Een beetje spijtig, ik mis het smeuïge mondgevoel van gehakt. Het gerecht is verder een tikje te zilt naar mijn smaak, maar dat is persoonlijk. De Veggie Phad Thai is dan weer bang on: de gebakken noedels met tofu zijn perfect afgewerkt met een frisse dressing die mooi op smaak is.

Hierbij eten we Khaw Phad, gebakken rijst met een eitje, wortel, lente-ui en sjalot. Alleen al voor deze magische rijst zou ik zeker terugkomen. Ik ben ook blij dat de porties vrij ruim zijn, niets is zo leuk als een dag later ’s middags je koelkast opentrekken en daar de overschotjes vinden.

Bron: Feeling

 


Verliefd worden in KH zit in je genen

Knokke_Heist_3046479_LamantDouble_WEB
Wanneer jij verliefd wordt op iemand die je op één van de strandbars of gewoon langs de dijk tegen kwam,  denk je misschien dat dat komt door zijn of haar prachtige lach, geweldige gevoel voor humor en lieve karakter of de sfeer in onze badstad. Maar zal ik je een geheimpje verklappen? Verliefd worden komt door heel iets anders! Jij kan er eigenlijk helemaal niet zo veel aan doen op wie je verliefd wordt. Het zit gewoon in je genen. Who knew?

Een onderzoek gepubliceerd in Nature legt uit hoe dat verliefd worden precies zit. Ieder mensen heeft zijn - nu komt het - eigen unieke human leukocyte antigen (HLA) complex. Dit helpt je immuunsysteem te zien wat je eigen cellen zijn en wat virussen en bacteriën zijn. Erg handig, maar je HLA heeft ook invloed op wie jij aantrekkelijk vindt.

De studie keek naar 254 koppels en het bleek dat mensen met een heel verschillend HLA elkaar juist erg aantrekkelijk vinden. Mensen met een heel verschillend HLA vinden elkaar ook vaak erg lekker ruiken, vandaar dat jij de geur van jouw lover zo heerlijk vindt. Makes sense now, right?


Zoutenaar Marc Coucke als rolmodel

In het lijstje van favoriete rolmodellen voor jonge Vlaamse ondernemers staan drie Vlamingen, zoutenaar Marc Coucke, Willy Naessens en Gert Verhulst, naast twee Amerikanen, Elon Musk en Steve Jobs. Het valt meteen op dat de Vlaamse ondernemers alle drie uitblinken door hun sterk communicatieprofiel. Marc Coucke is niet weg te branden uit de media, in goede en in kwade tijden. Willy Naessens dreef mee op de eerste originele golven van het miljonairsprogramma ‘The sky is the limit’. En Gert Verhulst verdient geld met communicatie. “Als je mensen wil inspireren, dan moet je durven naar buiten te komen.” zegt Marc Coucke.

  Zoutecom

Etion, een forum voor geëngageerd ondernemen, ondervroeg samen met het sociaal ­secretariaat Acerta meer dan 1.150 Vlaamse ondernemers tussen 18 en 35 jaar om na te gaan wat hen nu écht drijft. Het Nieuwsblad kreeg de resultaten toegespeeld. En dat blijken niet zozeer financiële motieven te zijn maar eerder maatschappelijk verankerde doelstellingen. Acht op de tien onderschrijven de stelling dat maatschappelijke verantwoordelijkheid een plicht is van élke ondernemer. Dat moet meteen het cliché ontkracht dat jonge ondernemers alleen maar zo snel mogelijk willen ‘cashen’ door hun bedrijf te verkopen.

Die relatieve bescheidenheid sluit aan bij het grootste gemene goed van ondernemend Vlaanderen: Pour vivre heureux, vivons cachés. Dat toont zich meteen ook in de keuze van de rolmodellen. De meeste van de succesvolle ondernemers uit onze lijst blijken nobele onbekenden te zijn. De meest extraverte figuren drijven boven. Ook opmerkelijk, geen enkele vrouw daarbij. Ook vrouwelijke ondernemers schuiven mannen naar voor.

Marc Coucke: “Ik had wel een doel voor ogen: ik wou ooit op de beurs staan, tussen de andere grote spelers.”

“Ik heb altijd al jongere mensen willen inspireren, reageert Marc Coucke in de krant. Het is niet omdat we een klein landje zijn dat we niet groot mogen dromen. Daarom heb ik mijn successen en mislukkingen nooit weggestoken. Je hoort mij niet zeggen dat ik een betere ondernemer ben dan collega’s die zweren bij het principe Pour vivre heureux, vivons cachés. Maar als je mensen wil inspireren, dan moet je durven naar buiten te komen.”

Zelf had Coucke in zijn beginjaren geen rolmodel. “Maar ik had wel een doel voor ogen: ik wou ooit op de beurs staan, tussen de andere grote spelers. Als je écht groot droomt, kom je vroeg of laat bij de beurs uit. Zelfs Elon Musk zou het zonder de beurs nooit zover hebben geschopt.”