Beaufort in Knokke-Heist
Topchef Christian Van den Ouden van Restaurant Mascotte opgenomen in de Chaîne des Rôtisseurs

Niets beter dan lekker zonnen met een heerlijke cocktail in de hand, toch

 
1) Milano-Torino
 

Een cocktail van Campari en vermouth is dé cocktail van 2018. Het is de persoonlijke favoriet van veel bartenders, die vaak wordt gemaakt op momenten dat ze niet hoeven te werken. Misschien juist omdat hij zo simpel is, maar zo perfect van smaak met de juiste balans tussen bitter en zoet. Hij is bedacht in de 19e eeuw. Een deel zoete vermouth en een deel Campari in een glas met ijs, gegarneerd met een schijfje sinaasappel. De Campari komt uit Milaan, de vermouth uit Turijn, vandaar de naam. Het is de moeder van de Americano, waar nog soda aan toe wordt gevoegd.

 
2) Veggie-Filled Drinks
 
2018 is het jaar van de groenten. We ontdekken dat we in cocktails en mixdrankjes het sap van fruit prima kunnen vervangen door dat van groenten en dat deze ook zeer geschikt zijn als decoratie. Groenten worden gezien als gezonder dan fruit en zijn verrassender dan het limoentje of de sinaasappel.
 
 
3) Circular cocktails
 
Circular cocktails vormen een nieuwe trend in cocktailbars. Bartenders doen hun uiterste best om cocktails te serveren waarbij de garnering is gemaakt van gebruikte groenten- of fruitschil, er geen wegwerprietjes, servetjes en parapluutjes worden gebruikt en de ingrediënten het liefst huisgemaakt en natuurlijk zijn, zodat er geen onnodige verpakking weggegooid hoeft te worden. Het is uitgegroeid tot een ware sport en laten we eerlijk zijn: het is de meest smakelijke manier om bewust met het milieu bezig te zijn..

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.