Zoutenaar Marc Coucke als rolmodel
Met Feeling naar Boo Raan

Verliefd worden in KH zit in je genen

Knokke_Heist_3046479_LamantDouble_WEB
Wanneer jij verliefd wordt op iemand die je op één van de strandbars of gewoon langs de dijk tegen kwam,  denk je misschien dat dat komt door zijn of haar prachtige lach, geweldige gevoel voor humor en lieve karakter of de sfeer in onze badstad. Maar zal ik je een geheimpje verklappen? Verliefd worden komt door heel iets anders! Jij kan er eigenlijk helemaal niet zo veel aan doen op wie je verliefd wordt. Het zit gewoon in je genen. Who knew?

Een onderzoek gepubliceerd in Nature legt uit hoe dat verliefd worden precies zit. Ieder mensen heeft zijn - nu komt het - eigen unieke human leukocyte antigen (HLA) complex. Dit helpt je immuunsysteem te zien wat je eigen cellen zijn en wat virussen en bacteriën zijn. Erg handig, maar je HLA heeft ook invloed op wie jij aantrekkelijk vindt.

De studie keek naar 254 koppels en het bleek dat mensen met een heel verschillend HLA elkaar juist erg aantrekkelijk vinden. Mensen met een heel verschillend HLA vinden elkaar ook vaak erg lekker ruiken, vandaar dat jij de geur van jouw lover zo heerlijk vindt. Makes sense now, right?

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.