E-Boost: Do's en dont's bij het schrijven van een whitepaper
Meerderheid ondernemers wil oplossingen via overleg maar stakingen moeten stoppen

Mensen die in de horeca werken, mogen opnieuw zonder problemen overuren werken

Download

De horeca kan zijn personeel weer probleemloos overuren laten kloppen. Dat laat de sociale inspectie weten in een brief aan alle cafés en restaurants, zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open Vld). De bal ging aan het rollen toen Christophe Morbee, Ceo van Besox de minister om duidelijkheid en een oplossing vroeg m.b.t. de overuren in de horeca. Ook horeca Vlaanderen spring mee op de kar om nog voor de zomervakantie voor een oplossing en juridische zekerheid te zorgen.

Zonder hoge loonlasten

Tegelijk met de invoering van de witte kassa, beloofde de regering aan de horeca dat ze elk personeelslid 300 (voor zaken met zo'n witte kassa zelfs 360) overuren mochten laten doen, zonder hoge loonlasten.

Maandelijks maken meer dan 4.000 werknemers gebruik van die maatregel. Maar de voorbije weken kregen hun horecabazen vaak te horen dat dit niet langer kon. De sociaal secretariaten lieten hen weten dat hooguit 91 overuren toegestaan waren, fors minder dus. De vakbonden in de horeca hadden namelijk geweigerd een collectieve arbeidsovereenkomst over de maatregel af te sluiten. Vooral bij de kusthoreca was er zware ontevredenheid over het uitblijven van een akkoord.

Heel belangrijk

Staatssecretaris Philippe De Backer wou daarom zo snel mogelijk weer rechtszekerheid bieden. "Sinds het mooie weer begin mei kregen wij heel wat klachten hierover. Ik ben blij dat er nu een akkoord is, zodat de sector de maatregel kan toepassen die ze verdiend heeft. Die is heel belangrijk om de vaste jobs te behouden."

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Jimmy baeyens

Allemaal goed en wel maar ondertussen wel al goed personeel kwijt !!!

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).