CFO's klimmen naar de top door een grotere rol te spelen bij de bedrijfsstrategie
Teken de petitie tegen deze plannen!

2017 moet in Vlaanderen het jaar worden van de innovatiekracht

_DSC8684Ons land in een bijzonder land als het gaat om de nauwe samenwerking tussen grote en kleine bedrijven, kennissector en overheid. “Die innovatiekracht kan een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van onze global challenges”, zegt onze Voorzitter, Geert Deman. Ondanks de imagoschade die we hebben opgeloten door het te lang uitblijven van het CETA-akkoord.  Blijven de uitdagingen bijzonder groot.

We lijken niet altijd te beseffen wat we in huis hebben. Maar ons land kan met zijn (grote én kleine) ondernemingen op topposities in de bagger, voedsel, gezondheid, duurzaamheid en energie een mondiaal leidende positie innemen als het gaat om het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor de grote mondiale problemen. Dat behoren we ook te doen: onze ‘licence to operate’ ligt in de ‘duty to lead’ waar dat maar kan.

In Vlaanderen hebben onze topsectoren daarvoor steeds beter functionerende innovatie-ecosystemen ontwikkeld. Met het topsectorenbeleid is het innovatiesysteem van lineair naar circulair aan het bewegen: samenwerking tussen bedrijfsleven, kennissector en de Vlaamse overheid. Een samenwerking die nergens ter wereld nog kan geëvenaard. Nu zijn we klaar voor een volgende transitie: de cross-sectorale samenwerking op de grote thema’s – de grote maatschappelijke uitdagingen waarvoor we in Vlaanderen ook in 2017 zullen staan.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).