2017 moet in Vlaanderen het jaar worden van de innovatiekracht
KMO-INFO opleidingen: Het Vlerick Advanced Management Programma

Teken de petitie tegen deze plannen!

Teken-de-petitie-hier“Van bepaalde werkgevers zal een inspanning gevraagd worden.” Zo reageert minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vanmorgen op de kritiek van de werkgeversorganisaties. Die zijn niet te spreken over het voorstel waardoor bedrijven mee zouden moeten betalen voor de uitkering van hun zieke werknemers. Volgens hen gaat het simpelweg om een “eenzijdige belastingverhoging”. Doel van de maatregel is volgens De Block bedrijven aan te zetten om meer inspanningen te leveren om te voorkomen dat werknemers ziek worden. Nu betalen bedrijven bij ziekte enkel de eerste maand loon, met het nieuwe voorstel zouden ze tussen de tweede en de zevende maand daarnaast nog tot 10 procent van de uitkering betalen.

“Het aantal arbeidsongeschikten in ons land blijft toenemen. Als maatschappij moeten we dan ook extra inzetten op preventie en re-integratie. De regering besliste om een voorstel uit te werken waarmee we alle betrokkenen willen aanmoedigen om het probleem aan te pakken”, zegt De Block, die benadrukt dat het daarbij gaat om werknemers, werkgevers én artsen. “De concrete uitwerking wordt momenteel nog besproken binnen de regering. In een volgende fase stappen we met dat voorstel naar de sociale partners.”

Klik hieronder op reacties om de petitie tegen de plannen van Minister De Block te ondertekenen. U mag en kunt er ook een reactie bij schrijven indien gewenst, maar dit is niet verplicht.

 

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

wyckmans nick

Het is weer een bijkomende kost voor de ondernemingen. We zitten hier met een regering die niet meer goed weet waar de centen moet gaan halen. Eens ingevoerd zal je eens zien hoe snel de percentages worden opgetrokken en de periode verlengd.

Yvonne Steinberger

Het moet eens stoppen met de werkgever culpabiliseren voor afwezigheid van het personeel. Men heeft de mond vol over werklastenverlaging en doet niets anders dan ze verhogen. Ik kan u een hele lijst geven van absurde maatregelen !!! Te beginnen met de eco-cheques of een jaarlijkse eenmalige premie van 188 € per werknemer, noem maar op...
Ik heb al meermaals met langdurig afwezigen te maken gehad, maar niets had met het werk te maken. Gebroken been tijdens skiverlof, onverwachts overlijden van een partner en dgl. Het gewaarborgd loon heeft ervoor gezorgd, dat ik deze werknemers ondanks te hoge werkdruk op de collega's niet heb kunnen vervangen om financiële redenen. Indien er een systeem zou uitgewerkt worden dat ik iemand van de werkloosheid zou kunnen in dienst nemen onder een gelijkaardig stelsel als een IBO, dan zou ik het echter wel overwegen om dit vanaf dag 1 te doen. Is dat geen beter idee ???

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).