Voka pleit voor slimmere financiering van het hoger onderwijs
Neem met jou bedrijf een voorbeeld aan het Netflix-managment

Manager Marcel Molenaar (Linkedln): 'Het gaat er niet om wat je weet, maar wie jou kent'

Wie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Marcel Molenaar, country manager LinkedIn Benelux.

Index

,,We leven in een netwerksamenleving. Het gaat er niet om wat je weet, maar wie jou kent. Mensen zullen naar je op zoek gaan. Zorg er daarom voor dat jij laat zien wie je bent. Je kunt perfect op je plek zitten in een organisatie, maar ooit komt het moment dat je iets anders wil gaan doen. Dan kun je niet pas op dat moment gaan bedenken dat je zichtbaar moet zijn. Dat is hetzelfde als vlak voor de vakantie bedenken dat je moet gaan afvallen om nog in je zwembroek te passen. Dan is het vaak te laat."

Online presentatie

,,Bedrijven kijken rond en zoeken misschien ook op jouw naam. Als je niet genoeg hebt gedaan aan je online presentatie, kun je zonder het te weten zijn afgevallen bij bedrijven die werknemers of freelancers zochten."

Waar wil je werken?

,,Bedenk daarom goed bij welke bedrijven je het liefst zou werken en wat die zien als ze jou gaan opzoeken. Zorg voor een goede foto, maak duidelijk wat je huidige functie is, schrijf een samenvatting over jezelf en laat weten in welk gebied van Nederland je werkzaam bent. Laat niet alleen zien waar je ooit werkte, maar ook wat je daar deed en wat je resultaten waren. Als je weet welke kant je op wil, weet je ook wat je in jouw profiel moet benadrukken."

Dublin

,,Op de eerste dag van mijn baan bij LinkedIn ging ik naar het hoofdkantoor in Dublin, zoals iedere werknemer van LinkedIn. En het eerste waar het dan over gaat is over het moment dat je LinkedIn weer verlaat. Dat lijkt een bizar onderwerp op je eerste dag, maar er komt een moment dat je verder gaat. Dat kan na een jaar zijn of na tien jaar. En zodra je ergens begint, moet je weten wat je wil leren en wat je voor elkaar wil krijgen in die periode."

Richting bepalen

,,Mijn belangrijkste tip is dat je altijd ergens naartoe moet en nooit ergens van weg moet. Run to something and not away from, zongen The Avett Brothers. Als je ergens van weg rent, dan kom je dat na een paar maanden in je nieuwe baan vaak toch weer tegen. Als je duidelijk weet waar je naartoe wilt, dan kun je veel beter bepalen of dat aanwezig is in je huidige werk of dat je ergens anders moet gaan kijken om dat te vinden.”

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).