Werken met jobstudenten
Waarom spraakgestuurde apparaten de markt gaan beheersen

Nieuwe tijd = Nieuw HR beleid

Veranderende tijden genereren historische kansen. Taboes moeten op tafel komen en vastgeroeste modellen dienen losgeweekt. Het HRPro-congres zette een aantal bakensuit voor duurzaam en langer werken. Een nieuwe economie wordt vormgegeven door bedrijven én mensen. Beiden moeten op zoek naar modellen en modaliteiten die tegemoet komen aan de talrijke uitdagingen. Op HR-vlak is veel mogelijk en de goede praktijken nemen toe. Maar waarop moeten werkgevers en beleidsmakers op korte en middellange termijn inzetten om van ‘langer werken’ een haalbaar succes te maken?

Tot-besluit

Lees hier het volledige VBO artikel: Download Tot-besluit_nl

Dit artikel is deel van een reeks van negen artikels verschenen in het VBO-magazine REFLECT, met als thema ‘Langer werken … meer perspectief’. Op het ogenblik waarop een pleidooi voor een kortere werkweek en loopbaan klinkt, vraagt het thema ‘langer werken’ om een objectieve benadering. Werk is een bron van inkomen, sociale bescherming, zingeving, inclusie, ontplooiing en verrijking.

Best practices en ‘lessons learned’ kunnen bedrijven inspireren. Op haar beurt steunt het VBO initiatieven als HRPro.be, de Belgische vereniging voor HR-professionals. Haar doel is om organisaties en HR-professionals handvaten aan te reiken voor de uitdagingen in ons arbeidsmarkt- en HR-beleid. Bedrijven en organisaties, maar ook het beleid en de werknemers zelf moeten voluit inzetten op langer werken, op het leervermogen en de inzetbaarheid van ieder van ons. De bereidheid om echt te veranderen is zwak, maar de noodzaak dwingt. Wij reiken alvast een aantal bruikbare insteken en pistes aan.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).