De verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor aannemers en architecten
Grootste EU vrijhandelsakkoord ooit met Japan is een economische overwinning

Durfkapitaal ook fiscaal aantrekkelijker maken

Startups zijn onmisbaar voor vernieuwing en innovatie in Vlaanderen, zegt Geert Deman, nationaal voorzitter van KMO-INFO. Ze ontwikkelen technologieën en businessmodellen die disruptive kunnen zijn en bestaande systemen en markten op zijn kop zetten. Vlaanderen kent op dit moment nog te weinig doorgroei van innovatieve startups (scale-up), terwijl deze juist zorgen voor banen en economische groei. De juiste infrastructuur is er wel in ons land, maar die moet beter benut worden.

Durfkapitaal

Politiek en de Vlaamse Ondernemers moeten volgens Geert Deman samen een plan maken om  startups optimaal te laten groeien. Zo moet er meer aandacht voor ondernemerschap in het onderwijs komen. Daarnaast moeten startups die ontstaan uit de academische wereld de ruimte krijgen om zich te professionaliseren. Voor startups is het vinden van financiering nu nog te lastig. Investeren in durfkapitaal moet daarom nog aantrekkelijker worden. "De eerste stappen naar meer durfkapitaal zijn gezet. Maar misschien moeten we bedrijven die durfkapitaal creëren ook fiscaal nog meer aanmoedigen", besluit Geert Deman.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).