Voetbal maakte de werknemers niet ziek
De verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor aannemers en architecten

KMO-INFO, blij met zachte Brexit

KMO-INFO, het digitaal netwerk van ondernemers is voorlopig positief over de strategie die de Britse premier May uiteenzet in haar white paper over de Brexit. De Britse regering kiest eenduidig voor economie in plaats van holle ideologie en neemt de zorgen van bedrijven serieus, zeggen zij. Onze ondernemersvereniging hoopt nu op een stroomversnelling omdat de tijd op raakt, aldus de ondernemersorganisaties.

Brexit

Het is goed dat VK inzet op zachtere Brexit, zegt KMO-INFO. Met name is dat een winstpunt voor exporteurs van goederen. Het paper van May is volgens de ondernemersorganisaties echt een stap in de goede richting, want de tijd is kort en de klok tikt door. Uiterlijk oktober moet er een akkoord zijn om de scheiding voor de deadline van 29 maart 2019 netjes af te ronden.

Maar devil is in the detail, waarschuwt KMO-INFO. De hamvraag is volgens de belangenvereniging of alles wat de Britten nu op tafel leggen ook kan en of het de boel niet nodeloos complex maakt met bijvoorbeeld verschillende douanetarieven voor Verenigd Koninkrijk en EU. Ook ziet het er op eerste oog slecht uit voor de Vlaamse visserij- en agrosector.

KMO-INFO gaat de plannen nu verder  bestuderen op de gevolgen voor alle sectoren en de verschillende bedrijven. Voor tal van Vlaamse ondernemers is het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt, zeker ook voor onze havens. Veel van hun chemische, agrarische producten en diensten gaan juist naar de andere kant van het Kanaal.

Vanwege alle politieke turbulentie blijft het advies advies aan ondernemers van KMO-INFO ongewijzigd: work for the best and prepare for the worst. Want, zo benadrukken de beide ondernemersorganisaties, er is pas zicht op een overgangsperiode waarin alles tot 2021 hetzelfde blijft, als er een akkoord is. En dat komt pas als op alle onderdelen (terugtrekking uit EU, de overgangsperiode en contouren voor toekomstige relatie) overeenstemming zijn. is.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).