Wat is de impact van de brexit op uw bedrijf?

Voka is tevreden over de septemberverklaring

Vandaag gaf Geert Bourgeois de laatste septemberverklaring van de huidige legislatuur. De Minister-President kondigde in zijn toespraak extra investeringen aan in onderzoek en ontwikkeling. Voka is tevreden dat hiermee de ambitie om te groeien tot 500 miljoen euro wordt gehaald. “We hebben als werkgeversorganisatie steeds gepleit voor extra investeringen, de regering houdt woord,” aldus Niko Demeester, secretaris-generaal van Voka. “Maar het werk is daarmee niet af: er zijn nog belangrijke uitdagingen. Vooral in onderwijs en mobiliteit ligt er nog veel werk op de plank.”

Geertbourgeois

Samen met de septemberverklaring presenteerde de Vlaamse Regering ook een begroting die opnieuw in evenwicht is. Voka is tevreden dat de regering hiermee op koers blijft. Daarnaast maakt de regering ook extra middelen vrij voor onder meer onderzoek en ontwikkeling. Deze investeringen zijn cruciaal voor Voka. “Als werkgevers vragen we al sinds het begin van deze legislatuur dat er voldoende wordt geïnvesteerd in innovatie,” aldus Niko Demeester. “Willen we in de huidige context van digitalisering en internationalisering als Vlaamse economie blijven meetellen dan zijn deze extra investeringen cruciaal.”

In zijn toespraak riep Minister-President Bourgeois zijn coalitiepartners ook op om tijdens het laatste jaar van de legislatuur nog volop te regeren. Hij ondersteunt hiermee de oproep die Voka eerder tijdens haar politieke Rentree begin september al deed. “Er ligt nog heel wat belangrijk werk op de plank,” aldus Demeester. “Het duaal leren is hier een belangrijke prioriteit. Deze vorm van leren op de ondernemingsvloer moet een volwaardige leerweg worden in ons onderwijs. Ook het verder promoten van STEM-opleidingen moet een prioriteit blijven. We zijn zeer tevreden dat de Vlaamse regering extra middelen vrijmaakt om STEM verder te promoten en de instroom in het onderwijs te vergroten.”

Maar ook inzake mobiliteit blijven de uitdagingen groot. “Tijdens de huidige legislatuur is het aantal files niet afgenomen, integendeel. Daar moeten we dringend ingrijpende maatregelen voor nemen. We moeten ervoor zorgen dat mensen minder snel de wagen nemen door te investeren in performante alternatieven en infrastructuur. Maar ook op de belangrijke verkeersassen zoals de ring van Antwerpen en Brussel moet de schup in de grond. Daarnaast heeft de Vlaamse regering ook beslist om het rekeningrijden uit te breiden naar het personenvervoer, ook daar verwachten we nog concrete initiatieven van de Vlaamse regering,” besluit Demeester

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).