Vrouw neergestoken in de Cipressenlaan.

DADER NOG OP DE VLUCHT

Cipressenlaan Knokke


Het parket van Brugge bevestigde zonet dat een vrouw van 47 jaar is vrijdagochtend neergestoken in haar woning in de Cipressenlaan. De dader is nog op de vlucht. De vestiging komt eerder laat gelet op het feit dat er gisterenmiddag al sprake was van een verdacht overlijden. De trage communicatie zou te maken hebben met het lopende onderzoek en het feit dat de dader nog op de vlucht is.

De vrouw werd om nog onbekende reden neergestoken in haar woonst. Ze kon nog wel zelf nog de hulpdiensten verwittigen. Die waren snel ter plaatse en hebben het zwaargewonde slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. De Lokale Politie stelde ook meteen een perimeter in. Van de dader is er nog geen spoor, maar die wordt actief opgespoord. Meer details kan of wil het parket om begrijpelijke redenen nog niet vrijgeven.


Iedereen welkom tijdens "de warmste 24 uur van Knokke-Heist" ten voordele van VZW Kansenfonds Knokke-Heist

Warm20171212

 

Komende zaterdag en zondag is het de “Warmste 24 uur van Knokke-Heist”, dan gaan de Sea Fun DJ’s 24 uur live vanuit de mobiele studio bij Yssi’s uitzenden. Tijdens de uitzending doen we ons best om zoveel mogelijk acties uit Knokke-Heist aan het woord te laten op de radio op de 106.2 fm en via Facebook live.

Van zaterdag 12 uur tot zondag 12 uur is van  alles mogelijk “We doen ons best om zoveel mogelijk mensen hun verzoekplaatje te draaien”, zegt Wouter Brusselmans van Sea Fun, de lokale omroep van Knokke-Heist.

KAN IK LANGSKOMEN OM OP DE RADIO TE VERTELLEN OVER MIJN ACTIE?

Dat kan. Aanmelden doe je bij de medewerkers aan de mobiele studio. Iedereen is welkom ten voordele van het goede doel.

Als de aktie voorbij is kun je komen melden hoeveel het opbracht of als je aktie nog moet starten kun je live op de radio reclame komen maken. Stuur je ons een mail? studio@seafun.be

K0004

 


Het Weer in Knokke-Heist

2018-12-13-5696

Weerfoto: Fred van Soomeren

Op de zuidflank van een krachtig hogedrukgebied met centrum boven Scandinavië, wordt vandaag nog steeds koude continentale lucht in een oostelijke stroming aangevoerd. Morgen verplaatst het hoog zich naar Rusland en draait de stroming langzaam naar het zuidoosten. Een regenzone nadert ondertussen vanuit het westen en brengt 's avonds vrij veel neerslag. In de nacht van zondag op maandag trekt een occlusie over de regio.

Vandaag zijn er eerst nog enkele opklaringen, maar al snel schuift er meer lage bewolking binnen vanuit het oosten. Maxima rond 2°C. Matige tot vrij krachtige wind (4-5) uit O, ruimend naar OZO en afnemend tot matig (4). Matig tot goed zicht.

Vanavond hangt er aanvankelijk nog wat lage bewolking. In de loop van de nacht verbreden de opklaringen. Minima rond -3°C. Matige wind (4) uit OZO, ruimend naar ZO en tijdelijk afnemend tot matig (3-4). Matig zicht.

Morgen neemt de bewolking geleidelijk toe, maar overdag blijft het droog. 's Avonds volgt er eerst wat smeltende sneeuw, overgaand in vrij veel regen. Middagtemperatuur rond 1°C, later op de dag toenemend tot 2 à 3°C. Vrij krachtige wind (5) uit ZO, toenemend tot hard (7). Matig zicht, slecht zicht tijdens de neerslag.

Zondag wisselen zon en wolken elkaar af. Overdag blijft het droog. 's Avonds wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met wat regen. Maxima rond 8°C. Krachtige wind (6) uit WZW, krimpend naar Z en afnemend tot vrij krachtig (5). Matig tot goed zicht.

Maandagochtend is het zwaarbewolkt met nog kans op een spatje regen. Nadien wordt het wisselend bewolkt en droog. Maxima rond 8°C. Krachtige wind (6) uit W, krimpend naar ZZW en tijdelijk afnemend tot matig à vrij krachtig (4-5). Meestal goed zicht.


"Peper in de reet" bij het Cultuurcentrum

43ad0469-fd67-e811-80cc-005056bafd30_peperindereetlogo

Wat zeg je? Ongekend is onbemind? Dat is vaak de waarheid. Maar wij zijn er zeker van dat er ergens in jou, bezoeker van het Cultuurcentrum Scharpoord, een avonturier schuilt die openstaat voor nieuwe dingen. Daarom stellen we jou met zeer veel enthousiasme 6 voorstellingen voor in verschillende disciplines die het ontdekken meer dan waard zijn. Omdat jij wat "Peper in de reet" verdient!

  • Wie tickets koopt voor minimum 2 verschillende "Peper in de reet" voorstellingen, krijgt een ticket voor een derde "Peper in de reet" voorstelling gratis. Hiervoor betaal je € 32 of € 26 met je KH Uitpas
  • Wie tickets koopt voor minimum 4 verschillende "Peper in de reet" voorstellingen, krijgt naast een gratis ticket voor de overige twee voorstellingen, nog eens een extra korting en betaal je slechts € 60 of € 50 met je KH Uitpas

De "Peper in de reet" voorstellingen zijn:

  • zaterdag 16 februari 2019 "Wachstumsschmerzen" - Rundfunk
  • vrijdag 22 februari 2019 "Vanish Beach" - Hof van Eede
  • zaterdag 23 februari 2019 "Irish Mythen Live!" - Irish Mythen
  • vrijdag 15 maart 2019 "Micro Mundo" - Teatro Engranaje (Chili)

Reserveren doe je via het onthaal van het Cultuurcentrum Scharpoord of online via 'Tickets -> abonnement'


80 miljoen naar Kusttram

Heel wat sporen van het 143 kilometer lange kusttramtraject zijn op het einde van hun levensduur en het reiscomfort moet omhoog. In 2022 gaan grote delen heraangelegd worden. Vooral tussen Oostende en Middelkerke, tussen Blankenberge en Zeebrugge en in Adinkerke wordt heel wat geïnvesteerd. "We zijn in West-Vlaanderen zeer blij met de investeringen die de minister aankondigt", zegt Suzy Costers van De Lijn West-Vlaanderen.

Het stuk tussen Middelkerke en Oostende, is goed voor zowat 11 kilometer en 18 miljoen euro investeringen. Daar wil De Lijn opstuivend zand op de sporen vermijden en de gemiddelde snelheid van de kusttram verhogen.Jaarlijks gebruiken zowat 15 miljoen reizigers de kusttram. De stellen zijn inmiddels 40 jaar oud en worden tegen 2020 ook vervangen. In Zeebrugge wordt 8 miljoen geïnvesteerd in de trambedding. Voor het kusttramtraject in De Panne is er zo’n 16 miljoen gereserveerd.


Hinder bij het openbaar vervoer in onze gemeente

Kusttram_0
Ook de kusttram en de bussen van De Lijn in Knokke-Heist kunnen vandaag hinder ondervinden van de nationale stakingsactie. Bij de kusttram is ongeveer de helft van de chauffeurs deze morgen uitgereden. Bij de stads- en streekbussen rond Oostende is de hinder groter: daar is 4 op de 10 chauffeurs aan het werk. In Kortrijk lijkt de impact van de staking relatief mee te vallen. In Ieper, Geluwe en Diksmuide rijdt 90% van de bussen. In Kortrijk zelf rijdt 7 op de 10. Op het stadsnet in Brugge rijdt 70% van de bussen en van de streekbussen is er 75% uitgereden.


Stadsgenoot Jasper Bullynck op Cactus podium komende zomer

Jasper Bullynck

Onze gemeente kun je spontaan met veel associëren. Maar met rock-’n-roll? Dat staat vooralsnog niet in dat lijstje. Enter Jasper Bullynck, de knappe gitarist van Oscar and the Wolf. Geboren in Ramskapelle, afgestudeerd in Leuven en vrijwillig teruggekeerd naar zijn heimat. Of die wel genoeg rock-‘n-roll is voor de artiest?
“De muziekscène bloeit niet echt, maar ik woon hier vooral voor de rust en de zee. Dat zit in mijn bloed, denk ik. Hier voel ik me super op mijn gemak. Telkens als ik tijdens mijn studies in het weekend het station van Knokke-Heist binnenreed en de zeeluchtrook, besefte ik: hier hoor ik thuis, hier wil ik niet meer weg.”


Laatste KH Nieuws van het jaar vanaf nu in je bus

KH nieuws decjan18Vanaf vandaag verdeelt Bpost in elke bus een nieuwe editie van KH Nieuws. Je leest er in het voorwoord van de burgemeester over het gloednieuwe lichtfestival. Het project van Stadion Olivier en de uitbreiding en renovatie van sporthal De Stormmeeuw komen ruim aan bod. Je ontdekt er meer over de nieuwe vleugel van museum Sincfala en de verhuis van ’t Schap naar de de Vrièrestraat 22. De nieuwe KH Nieuws legt ook haarfijn uit hoe je een nieuwe parkeerkaart kunt aanvragen. En je kunt er ook nog eens rustig de nieuwe bevoegdheden van het schepencollege in bekijken. Wie geen exemplaar in de bus kreeg, kan ook een krantje ophalen in de openbare gebouwen van de gemeente. Of je kunt KH Nieuws december/januari hier online bekijken. 


Twee vrouwen naar cel voor aandeel in fatale overdosis op Knokke-Heistenaar

Drugs
Twee vrouwen uit Zeebrugge hebben donderdag in de Brugse rechtbank elk 30 maanden effectieve celstraf gekregen voor hun aandeel in de fatale overdosis heroïne van een 39-jarige man uit Knokke-Heist, schrijft Het Nieuwsblad deze morgen. De Oostendse dealer die de drugs verkocht kreeg twee jaar celstraf met uitstel.

Op 13 juni 2015 trof Elsie D. (48) uit Zeebrugge in haar appartement het levenloze lichaam aan van J.D. (39) uit Knokke-Heist. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar voor de man kan geen hulp meer baten. Een autopsie wees uit dat de man overleden was aan een overdosis heroïne.

Elsie D. verklaarde dat J.D. haar daags voordien had aangesproken omdat hij dringend drugs nodig had. Naar eigen zeggen had ze hem doorverwezen naar Elsje P. (51), die samen met de man naar Oostende was getrokken om heroïne aan te kopen bij dealer Wim D. (39). Vervolgens waren ze teruggekeerd naar Zeebrugge.

De procureur verwees tijdens het proces naar het strafregister van de Zeebrugse vrouwen, die allebei al eens veroordeeld werden voor betrokkenheid bij een drugsdode. Elsie D. had de vrijspraak gevraagd omdat ze het slachtoffer naar eigen zeggen enkel had doorverwezen.

“Ze heeft hem zelf geen drugs bezorgd”, stelde haar advocaat Koen Stubbe. Elsje P. nam naar het slachtoffer naar eigen zeggen enkel mee omdat hij maar bleef aandringen. “Ze handelde zeker niet uit financieel bejag”, pleitte de Beernemse advocaat Kris Vincke. Wim D. kreeg afgelopen zomer al 37 maanden effectief voor heroïnehandel.


KVG Oostkust gaat naar de wintertoer op in Knokke-Heist

Kvg oostkustOp 5 januari 2019 zet KVG Oostkust (Katholieke Vereniging Gehandicapten) het nieuwe jaar in met een activiteit aan de ijspiste in Knokke-Heist. Ze verzamelen ter plaatse om 13.45 uur. Daar krijgen de deelnemers de kans om de ijspiste te betreden voor anderhalf uur of kun je je vermaken in de playtimeruimte waar je 75 jetons krijgt. Daarnaast krijg je ook 2 drankjes en een hamburger, hotdog of braadworst. Zin om hier ook aan deel nemen, schrijf je dan in vóór 2 januari 2019 via dit formulier. Meer info: https://www.facebook.com/kvgoostkust/


Knokke-Heistenaars opgepakt omwille van een verboden piramidespel

De lokale politie van de zone CARMA en het parket van Limburg voeren een onderzoek naar oplichting door middel van een piramidespel. Vijf twintigers uit Bree, Edegem en onze gemeente zijn opgepakt. Na verhoor zijn ze terug vrijgelaten. Politie en parket willen de mensen waarschuwen voor deze vorm van fraude.

Pirmaidespelckansspelautoriteit

Een inwoner uit Bree diende op 20 november bij politie CARMA een klacht in. Een familielid van deze persoon werd vermoedelijk opgelicht door 'lmarkets live', een organisatie die personen aanbiedt te investeren in vreemde valuta en cryptomunten. Om lid te worden vraagt men een eerste betaling van 200 dollar. Daarna volgt een maandelijkse betaling van 145 dollar. Via bijeenkomsten worden jongeren overgehaald om nieuwe klanten aan te brengen, zodat hun maandelijkse betaling wegvalt bij het aanbrengen van twee klanten. Bij het aanbrengen van meer dan twee klanten zouden ze geld kunnen verdienen.

In de aangifte was er ook sprake van beloftes voor een specifieke opleiding en een reis naar Las Vegas. Op 1 december viel de politie rond 15.00 uur binnen in een hotel in Bree waar in een vergaderzaal een infosessie van 'lmarkets live' plaatsvond. De aanwezigen kregen er uitleg over het piramidesysteem. De politie arresteerde er twee sprekers uit Knokke-Heist en Edegem en drie organisatoren, een minderjarige en twee twintigers uit Bree. De politie legde beslag op enkele laptops en smartphones. Na verhoor zijn de vijf in vrijheid gesteld. Het onderzoek loopt nog.

Uit onderzoek bleek dat de website van 'lmarkets live' geen of heel vage contactgegevens vermeldt. Uit informatie van de FSMA, de autoriteit voor financiële diensten en markten, blijkt dat de organisatie vermoedelijk niet over de juiste vergunningen beschikt. Volgens politie en parket richt de organisatie zich vooral op jongeren met een grote kennissen- of vriendenkring die menen snel geld te kunnen verdienen. Aan benadeelden wordt gevraagd via het nummer 089 - 39 14 10 contact op te nemen met politie CARMA.


De Tuin van de Walvis een familie kerstvoorstelling in Scharpoord

14070_de-tuin-van-de-walvis_05

"Beeldsmederij De Maan" brengt met "De Tuin van de Walvis" een prachtige familievoorstelling in Scharpoord bij het begin van de Kerstvakantie. Een walvis wil een tuin op zijn rug, met een bank voor bezoekers om op te zitten.

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg.

Maar… waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot bevrediging? Tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen.

beeldsmederij DE MAAN speelt opnieuw in op haar zucht naar hedendaagse, relevante vertellingen, vaak vermomd als dierenverhaal. Bovendien probeert DE MAAN om de zoveel tijd uit te komen met een klassieker. Of één in wording. Hield u van ‘PJOTR EN DE WOLFSKI’? Dan is dit zeker iets voor u! U kan opnieuw het metier van meester poppenspeler Paul Contryn bewonderen terwijl de stem van o.a. Tom Van Dyck de personages kleurrijk verbeeldt.

Gebaseerd op de prachtvertelling - bekroond met de Zilveren Griffel 2016 - van meesterpointillist Toon Tellegen, over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is. Een mengeling van live theater en luisterspel, een levend schilderij met soundtrack en een VJ concert met overheads.

Tickets via de webshop of tel. 050/630.430.


Vrije basisschool OLVO virtueel in het verkeer

Ze fietsen op rollen met een Virtual Reality Bril op hun neus. De vakgroep bewegingswetenschappen van de Universiteit Gent wil zo nagaan hoe kinderen zich gedragen in het verkeer en hoe ze reageren op gevaarlijke situaties. Het experiment registreert de oogbewegingen en analyseert zo hoe kinderen reageren en naar wat ze kijken. Want hun kijkgedrag verschilt van dat van volwassenen. Kinderen laten zich bijvoorbeeld makkelijker afleiden.

De UGent test in totaal zo’n 200 leerlingen uit verschillende scholen. De bevindingen moeten leiden tot een sensibiliseringscampagne en een app, die scholen dan kunnen inzetten in verkeerslessen. Bedoeling is uiteindelijk dat meer kinderen met de fiets naar school gaan, want sommigen zijn daar nu te bang voor.


Inschrijvingen Techniekacademie starten op 15 december 2018

In samenwerking met de hogeschool Vives organiseert het gemeentebestuur van Knokke-Heist opnieuw de Techniekacademie. Dit initiatief waarbij kinderen van het 5de en 6de leerjaar op een unieke manier worden betrokken bij techniek en technologie was de voorbije drie jaar een groot succes. Zin om deel te nemen? Schrijf dan nu je kind in want de plaatsen zijn beperkt tot maximaal 20 plaatsen. Inschrijven kan vanaf zaterdag 15 december 2018 via www.techniekacademie-knokke-heist.be. De deelnameprijs is € 70, materiaal en verzekering inbegrepen. Je krijgt bovendien een fiscaal attest waardoor je tot 45 % van de inschrijvingsprijs kunt recupereren. Schrijf je een 2de kind in, dan krijg je €10 korting.

Logo-techniekacademie-knokke-heist 2018

12 workshops

“Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Knokke-Heist? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie van Knokke-Heist ideaal voor jou! In een gezellige sfeer en in een echt technologielabo, steek je heel wat op. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal zelf een aantal technische systemen maken.

De Techniekacademie bestaat uit een volledige reeks van 12 workshops tussen woensdag 23 januari 2019 en 15 mei 2019, telkens op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Vanaf dan gaan 20 kinderen uit Knokke-Heist aan de slag rond technische topics. In 12 sessies van 2 uur komen jongeren op een creatieve manier in contact met chemie, hout, metaal, elektriciteit, kunststof/elektronica, informatica, enz. Deze workshops vinden plaats in De Marge, E. Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist. Professionele techniekmentoren zorgen voor de begeleiding en er staat ook een actief bedrijfsbezoek op de planning. Op het einde zijn alle ouders welkom op een diploma-uitreiking.


Eerste veiligheidsprijs gaat naar Huisartsenwachtdienst Noord-West-Vlaanderen

 

 

Enkele jaren geleden werd dr. Patrik Roelandt, een huisarts uit Ingelmunster, neergestoken door een eigen patiënt. Hierna werd de Patrik Roelandt Anti-Agressiegroep opgericht om aandacht te vragen voor de veiligheid van de huisartsen. Mede onder stimulans van de vrouw en dochter van wijlen dr. Roelandt werd de eerste veiligheidsprijs uitgeschreven. De uitreiking van deze ‘veiligheidsprijs’ loont initiatieven die de veiligheid van huisartsen verbeteren en houdt meteen de veiligheid van de artsen en de medewerkers in de aandacht. Minister Koen Geens reikte op zaterdag 8 december 2018 de eerste veiligheidsprijs uit aan dr. Philip Vandevelde, voorzitter van Huisartsenwachtdienst Noord West-Vlaanderen.

Hij loofde de Huisartsenkring Brugge en Omgeving en Huisartsenwachtdienst Noord-West-Vlaanderen voor de veiligheidsinitiatieven die ze de laatste jaren namen voor de huisartsen. Hij bedankte uitdrukkelijk dr. Philip Vandevelde, voorzitter van de huisartsenwachtdienst Noord-West-Vlaanderen, die de veiligheidsprijs in ontvangst nam.

Minister Geens: “Deze huisartsenwachtdienst is al lang voortrekker in de organisatie van een centraal oproepnummer 1733 met een sluitend veiligheidssysteem voor de huisartsen tijdens de wachtdienst. Zowel de infrastructuur in de huisartsenwachtpost zelf als de organisatie van de huisbezoeken tijdens de wachtdienst waarborgen een zo hoog mogelijke veiligheid. De huisartsenwachtdienst maakte ook afspraken met het ziekenhuis waardoor het security personeel van het ziekenhuis steeds onmiddellijk oproepbaar is. Bij huisbezoeken garandeert een chauffeur extra veiligheid voor de huisartsen en via het centraal nummer 1733 weet men steeds waar de arts is en kan steeds snel politiebijstand opgeroepen worden.”

Foto 1: ‘Minister reikt eerste veiligheidsprijs uit aan huisartsenwachtdienst Brugge’

Vlnr dr. Roel van Giel, voorzitter Domus Medica, dr. Philip Vandevelde, voorzitter huisartenwachtdienst Noord West-Vlaanderen,  minister Koen Geens, Lieve Germonprez, wactpostmanager 

Foto 2: Mede onder stimulans van de vrouw en dochter van wijlen dr. Roelandt werd de veiligheidsprijs in het leven geroepen.

Vlnr Lieve Germonprez, wachtpostmanager, dr. Philip Vandevelde, voorzitter huisartenwachtdienst Noord West-Vlaanderen, dochter en vrouw van wijlen dr. Patrik Roelandt


Volkskunstgroep De Sloepe organiseert een kerstmarkt op 15 december

KERST3Zoals elk jaar organiseert Volkskunstgroep De Sloepe een kerstmarkt op zaterdag 15 december 2018 vanaf 14 uur in zaal Ravelingen in Heist. Naast een gezellige kerstsfeer met diverse standjes zijn er ook de hele namiddag optredens van de verschillende groepen van De Sloepe. Zowel de kinder- en jeugdgroep als de volwassenen zullen op het podium te zien zijn. Kom snuisteren tussen het ruime aanbod kerststukjes, wenskaartjes, sjaals, juwelen, kerstartikelen ... En smul van de heerlijke pannenkoeken, choco-rum, fruitjenevers, cava, artisanale paté en nog veel meer. Ook is er opnieuw een kerststerrenverkoop. Doorlopend is er een kidscorner voor de allerkleinsten. Hieronder nog het programma van de optredens.

  • 30 uur: kindergroep
  • 15 uur: kinder- en jeugdgroep
  • 16 uur: jeugdgroep
  • 45 uur: volwassenen

De oude stadsomroeper van buurgemeente Sluis overleden

Jantje van Sluis

De oude stadsomroeper van Sluis, Cees Blaeke, is dinsdag op 88-jarige leeftijd overleden. Blaeke is beter bekend als stadsomroeper Jantje van Sluis. De rol van stadsomroeper vervulde hij 72 jaar lang en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader en grootvader. Hij nam op zijn twaalfde voor het eerst de bel over van zijn vader en liet hem pas weer los toen hij 85 jaar was. Hij was de langst roepende stadsomroeper van Nederland, en misschien wel van de hele wereld. Hij gaf na zijn pensioen de bel over aan zijn kleinzoon, Bas Bovendeur. Blaeke heeft meerdere keren laten blijken dat hij heel trots was om het ambt van stadsomroeper aan zijn kleinzoon over te dragen, die het in zijn ogen heel erg goed doet. Cees Blaeke ontving in 1985 een Koninklijke onderscheiding voor zijn werk en in 2002 kreeg hij de zilveren erepenning van de toenmalige gemeente Sluis-Aardenburg. Maar het hoogtepunt uit zijn carrière was het verwelkomen van koningin Beatrix in 2008 op het bordes van het Belfort in Sluis. Blaeke was een zeer bekende verschijning in Sluis, en die bekendheid reikte dankzij het toerisme tot in het buitenland. De laatste tijd ging de gezondheid van Cees Blaeke hard achteruit. Foto: ZieZeeland


Kapsalon New You op een nieuwe locatie

Sabine Casier - New You 2
Sabine Casier en team verwelkomen u in dit splinternieuwe salon. “Voor ons staat de klant centraal! Tevredenheid dragen we hoog in het vaandel,”aldus zaakvoerster Sabine Casier die naast haar vaste haarstyliste en kleurenspecialiste, Daphné Lehouck, twee nieuwe teamleden verwelkomt. Averil Wytgeers – Callebaut staat gekend voor haar brushings en snitten. Lien Delcourt wordt de gastvrouw van New You.

Zij zal ook instaan voor de events en acties. Daarmee zet Sabine Casier meteen in op de totaalbeleving. “We zetten ons 100% in voor onze klanten. In ons nieuwe salon richten we ons nog meer op het welbevinden van de klanten. Advies op maat, nieuwe trends en stijlen, verwenpakketten,… alles om u welverdiende me-time om te zetten in Q-time. New You is gespecialiseerd in intensieve keratinebehandelingen en zowel single als double drawn haarverlengingen. Alsook heren en kids zijn meer dan welkom bij Sabine en haar team.

 

Vanaf 11/12 kan u hun terugvinden in de Kalvekeetdijk 19, 8300 Knokke. Er is gratis parking voor de deur.

Sabine nodigt u van harte uit voor een hapje en een drankje in het nieuwe salon op 15/12 tussen 17h en 19h.

Voor meer info en afspraken  050/62 90 97 of info@new-you.be

By: Christel Bedert

Drie jaar effectief voor oplichtster

Ze maakte zoals je eerder al kon lezen in onze krant enkele zakenmannen in totaal 1,3 miljoen euro lichter. Het openbaar ministerie had vier jaar cel gevorderd. Na haar scheiding begon de beklaagde in 2010 een relatie met een bemiddelde zakenman uit onze gemeente. Het koppel reisde vaak naar Nice, waar zij de smaak van het luxeleven aan de Azurenkust blijkbaar snel te pakken kreeg. Ze had voorheen een bloemenzaak in Antwerpen en overtuigde haar partner om fors te investeren in een bloemenzaak in Nice.

Casino

Op vijf jaar tijd troggelde ze van een zevental slachtoffers ongeveer 1,3 miljoen euro af. Een fractie van het geld werd werkelijk geïnvesteerd, maar de rest werd gebruikt om haar luxeleventje te financieren. Zo vergokte ze liefst 250.000 euro in casino's in Monaco. Het geleende geld werd nooit terugbetaald aan de slachtoffers. De burgerlijke partijen kregen een schadevergoeding van in totaal ruim 850.000 euro toegewezen. Volgens het parket deed de vrouw er alles aan om uit de greep van het gerecht te blijven. Uiteindelijk kon ze dit voorjaar na een vlucht vanuit Zwitserland in Nederland gearresteerd worden. Sindsdien zit ze in voorhechtenis.


Oliedeeltjes gevonden aan de middenkust... help uitkijken op onze stranden

Olie
Help je mee uitkijken wanneer je een strandwandeling maakt? Want er ligt nu al aan de middenkust hier en daar olie. De vraag is dan ook of er op onze stranden dergelijke oliedeeltjes zullen opduiken.

Er liggen dus kleine deeltjes zware stookolie aan de Middenkust: tussen Middelkerke en De Haan. De vervuiling is vrij beperkt maar toch erg verspreid.

Het  zijn plakkerige bolletjes en deeltjes van zware stookolie. Ze liggen erg verspreid waardoor ze moeilijk op te ruimen zijn. "Door de wind zullen ze na verloop van tijd vanzelf verdwijnen onder het opstuivende zand", zegt Ronny Schallier van de Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee (BMM). Hij houdt de vervuiling op onze stranden in het oog. Mocht je ook bij ons iets opmerken. Laat het onze redactie dan even weten en we sturen het door naar BMM. (ons adres: redactie@kneistikrant.be)