28 stemlokalen voor Knokke-Heist
Urt eki ier! Groepsaankoop oordoppen op maat via jeugdcultuur Knokke-Heist

Diamanten huwelijksjubileum voor echtpaar Staelens-Landuyt

Adelain Staelens en Jeannine Landuyt vierden op zaterdag 6 oktober 2018 hun 60ste huwelijksverjaardag in restaurant Veldzicht in Damme. Het koppel gaf elkaar zijn jawoord in Knokke op 2 oktober 1958. Schepen Kathleen van der Hooft feliciteerde het echtpaar in naam van het gemeentebestuur.

 

Jubileum staelens landuyt

 

Adelain Staelens is geboren in Middelburg in Oost-Vlaanderen op 12 oktober 1935. Hij groeide op in een gezin met 3 kinderen. Het gezin woonde in Sint-Rita. Zijn vader was landbouwer. Na zijn schoolperiode heeft Adelain bij een bakker gewerkt. Vervolgens deed hij legerdienst gedurende 18 maanden. Daarna reed hij met de stationswagen voor een besteldienst van de spoorwegen. Dit deed hij tot aan zijn pensioen.

Jeannine Landuyt zag het levenslicht in Knokke op 31 oktober 1938. Ze komt uit een gezin met 8 kinderen. Het gezin woonde in Knokke en Jeannine liep er school en bracht er haar jeugd door. Haar vader was vrachtwagenchauffeur. Vanaf haar 16de werkte ze als dienster. Daarna was ze poetsvrouw gedurende 26 jaar.

Het paar heeft 2 kinderen, 6 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Zoon Ronny is samen met An Deschepper. Ronny is met pensioen en An werkt bij de politie van Knokke-Heist. Ze hebben 4 kinderen: Reneé (heeft 1 kind: Cesar), Noor (heeft 3 kinderen: Loes en een tweeling: Thorn en Fin), Ella en Gust. Dochter Sabine is gehuwd met Peter Devos. Het paar woont in Adinkerke en werkt in het ziekenhuis van Veurne. Sabine is verpleegster en Peter is verpleger. Ze hebben 2 kinderen: Gert (heeft 2 kinderen: Nina en Bas) en Karen.

Vroeger liep Adelain veel. Hij heeft nog een trofee gewonnen in Knokke daarvoor. Nu is het paar bij een wandelclub en gaan ze veel wandelen. Adelain zet zich vrijwillig in voor de atletiek en helpt ook mee bij de Zwintriathlon.

Reacties