De BIB gaat digitaal
Bakkerij Lefevere slaat z'n vleugels uit

We zijn klaar voor de Zoute Grand Prix 2018

Knokke-Heist maakt zich op voor de negende editie van de ZOUTE GRAND PRIX® (4-7 oktober). Het classic car festival pakt opnieuw uit met prestigieuze oldtimers en exclusieve premières. Van de Rolls-Royce van bokslegende Muhammad Ali en de BMW 507 van Elvis Presley tot de extreme McLaren Senna (limited edition). Behalve sportieve en stijlvolle auto’s zijn er bovendien ook nu weer heel wat prominenten te spotten zoals Nafissatou Thiam, Véronique De Kock, Tom Boonen, Jef Neve en vele andere vips.

 

Zoute

5 topevenementen op 4 dagen

Vorig jaar trok de ZOUTE GRAND PRIX® meer dan 200.000 bezoekers naar de mondaine badstad. Daarmee is het een van de populairste festivals van Europa voor oldtimers en droomwagens. Dit jaar staan er in Knokke-Heist opnieuw 5 evenementen op het programma: de ZOUTE TOP MARQUES® exhibitie, de ZOUTE RALLY® by Stow, de ZOUTE SALE® by Bonhams, het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam en de ZOUTE GT TOUR® by EY. Die zullen het publiek 4 dagen lang onderdompelen in een droomwereld van automotive sport, luxe en lifestyle.

Enkele blikvangers:

In de Kustlaan, op het Albertplein en langs de Zeedijk presenteren 15 premium autopartners hun nieuwste modellen tijdens de ZOUTE TOP MARQUES® waaronder de Belgische premières van de allereerste high bodied vehicle van Rolls-Royce genaamd Cullinan, de BMW 8 Coupé, de BMW X5 en de BMW Z4, de Mc Laren Senna en de Audi e-tron (een 100% elektrische SUV).

Chocolatier Dominique Persoone van The Chocolate Line maakte speciaal voor de 70e verjaardag van Land Rover 2 chocoladen versies van een Defender. Eén daarvan wordt geveild voor het goede doel tijdens de ZOUTE SALE® by Bonhams op vrijdag. Diezelfde avond gaat ook de Rolls-Royce Silver Shadow Mulliner Park Ward Convertible van Muhammad Ali onder de hamer. De veiling start om 17.30 uur en is enkel toegankelijk op vertoon van de officiële veilingcatalogus (kostprijs: 50 euro). De catalogus kan worden besteld op: www.zoutegrandprix.be.

De tweedaagse ZOUTE RALLY® by Stow is voorbehouden voor 200 wagens die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1965. Het is het hoogtepunt van het oldtimerseizoen en trekt jaarlijks meer dan 150.000 kijklustigen uit heel Europa. De aankomst van de deelnemers op zaterdag aan het Albertplein is altijd een topspektakel. Ook dit jaar rijden er weer een rist prominenten mee zoals Nafissatou Thiam in een Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial en Luc Devroe in een DKW F5 Front Roadster. Ook Véronique De Kock, Jef Neve en Philippe Geubels zullen aanwezig zijn op het evenement.

Het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam vindt dit jaar voor het eerst twee dagen plaats op het terrein van de Royal Zoute Golf Club. Op zaterdag en zondag zijn hier meer dan 100 zeldzame bolides te bewonderen waaronder de BMW 507 van Elvis Presley, een BMW M1 Procar en superexclusieve hypercars zoals de Italdesign ZeroUno (1 van de 5 ooit gemaakt) en de Ferrari Sergio (1 van de 6). Daarnaast viert het elegantieconcours 70 jaar Porsche met een unieke collectie topmodellen (o.a. de allereerste Porsche 356) én pakt het uit met nieuwe categorieën zoals ‘The Jaguar icons C+D+E+F types’ en ‘F1 icons’. De inkom bedraagt 40 euro. Tickets zijn online te bestellen op www.zoutegrandprix.be.

De spectaculaire afsluiter van de ZOUTE GRAND PRIX® is ook dit jaar de ZOUTE GT TOUR® by EY. Wie houdt van exclusieve moderne GT’s (jonger dan 20 jaar) en ronkende namen komt hier ogen tekort. Wielerkampioen Tom Boonen rijdt mee met een Porsche 991 GT2 RS. Mickael Karkousse van de Belgische muziekgroep Goose verschijnt aan de start met een Audi R8 Coupé V10 plus.

Met uitzondering van de ZOUTE SALE® by Bonhams en het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam zijn alle evenementen die tijdens de ZOUTE GRAND PRIX® in de straten van Knokke-Heist plaatsvinden vrij toegankelijk voor het publiek.

Wie met de wagen komt, wordt aangeraden te parkeren op de publieke parking Interparking Hippique – Nieuwstraat (er is een shuttle service voorzien).

Reacties